Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 206 VS. פיג'ו 206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני עתידה לקנות רכב ראשון בתקציב של כ8-9K וכבר היה לי כאן שרשור התייעצות, ובינתיים מצאתי לי 2 אפשרויות לרכב, רציתי להתייעץ לגביהן :)

1. פיג'ו 206 שנת 2001

אצל המוכר שנה

180K קילומטר

טסט עוד חודשיים

מטופל במוסך מורשה

יד רביעית

צבע חדש- ללא תאונות

מצב כללי מצויין (לטענתו)

4 צמיגים חדשים, עבר טיפול גדול לפני 10 אלף + הוחלפה רצועת טיימינג

סאנרוף עם מנוע חדש (הייתי מוותרת עליו אם זה היה אפשרי ומוריד את המחיר אבל...נו טוב)

טוען שהגיר במצב מצויין למרות שטוענים שיש לפיג'ו 206 מחלת גיר

מחיר 10,000 גמיש מעט (מקווה להוריד אותו ל9, לא אוכל להרשות לעצמי יותר :( )

2. פיג'ו 206 שנת 2000

אצל המוכר חצי שנה

טסט עד נובמבר

היה נשמע קצת מהוסס לגבי היסטוריית טיפולים, לא הצלחתי להוציא ממנו הרבה..(אבל זה באשמתי בעיקר, את השיחה הקודמת אבא שלי עשה) אמר שהבעלים הקודמים הייתה אישה מבוגרת - והקילומטראז' בהתאם

98K קילומטר

יד שניה

מצב כללי מצויין (לטענתו)

יש כמה מכות פח קטנות מאחור

הוחלף אגזוז בזמן שהרכב אצלו ולא היה צורך בעוד טיפולים.

מחיר 9,000, לא יודעת אם גמיש או לא (ידעתי שאבא היה צריך לעשות גם את השיחה הזאת.. :p ), מקווה להוריד גם אותו לאיזור ה8-8.5

עוד דברים שצריך לשאול?

מה דעתכם?

כשאני הולכת לראות את האוטו (עם אבא איתי, כמובן) יש דברים שאני צריכה לשים דגש עליהם?

סתם הערות? המלצות לעוד רכבים וכו'..

פורסם

באופן כללי לא הייתי ממליץ לקנות רכב כזה בלי היסטוריית טיפולים מסודרת ולא בעל פה.

על פניו אם אין לך מישהו שמתמצא בתחום לבדוק את הרכב הייתי לוקח אותו לבדיקה למרות מחירו הנמוך, ואישית- אם לרכב הראשון באמת יש היסטוריה מסודרת במורשה (ניתן לבדוק בקלות) הייתי מעדיף אותו מאשר רכב עם ק"מ נמוך שלא ידוע איך תוחזק.

פורסם

אחרי שיחה נוספת עם הבחור השני אין לו שמץ של מושג מה היה עם האוטו לפני שהוא קנה אותו.

ואבא שלי חוזר ומתנגד קשות לפיג'ו כי צרפתיות לא אמינות בכלל וכו' וכו'

אני טוענת שהוא קיצוני מידי ביחס שלו לאירופאיות. מה אתם אומרים? הוא צודק?

לחפש אך ורק יפניות? קצת מבולבלת מהסיפור.

פורסם

זה עניין כאוב בפורום, יש דעות לכאן ולכאן. האמת שההעדפה האישית ממש משנה במקרה הזה.

אני אישית מעדיף צרפתיות על פני המתחרות מהמזרח, במיוחד בשנתונים האלה. פשוט אי אפשר להשוות מבחינת נוחות, ביצועים, עיצוב (אבל אני משוחד :lol:).

אירופאיות וצרפתיות בפרט יכולות להיות סופר אמינות במידה ומטפלים בהן כמו שצריך. לכן הייתי ממליץ לך לקחת את הרכב לבדיקה במוסך שמתמחה בצרפתיות.

יש כמה הידועים בפורום- אם הדרך, גבע, אורן שירותי רכב.

פורסם

הרכבים אוטומטים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הייתי פחות ממליצים על הגירים שלהם לפחות בשנים הראשונות לפני השיפורים,אני מעריך התקציב שלך הוא 8-10 אלף?

הייתי מתמקד בדייהטסו שרייד למשל,יונדאי אקסנט.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לדעתי תתרחקי מהשנתונים האלה והמחירים האלה.

את מבטיחה לעצמך היכרות צמודה וטובה עם המוסך.

גם אם תחסכי 1,000 שקל בקניה. את תגלי מהר שהכל הולך ישירות למוסך.

אם את מתעקשת לקנות רכב כזה ישן, אז באמת לפחות תחפרי בהיסטוריית טיפולים 5 שנים אחורה לפחות.

אין היסטוריה, את עושה אחורה פנה.

מישהו שנפטר מהרכב אחרי חצי שנה, אל תתקני ממני. לא משנה מה הסיפורים, 90% שהרכב עושה לו צרות.

גם שאת מסתכלת על ההיסטוריה, תסתכלי גם על התאריכים, תראי אם יש רק טיפולים שנתיים או גם הפתעות.

אם את רואה רק טיפולים שנתיים, זה מוריד אמינות בעיני.

רכב בן 15 צפוי שיהיו לו הפתעות פה ושם.

בחור מס' 1 נשמע אמין - זה קילומטראז' סביר לרכב בן 15, אם הוא החליף צמיגים ולא הזניח, זה טוב.

שוב ההיסטוריה תגלה אם הוא תמיד היה ככה, הוא שפתאום קפצה עליו רוח השיפוצים והתיקונים.

בחור מס' 2 - לא נשמע אמין. לא הייתי קונה ממישהו שהחזיק את הרכב חצי שנה, כנראה עשה לו בעיות / לא מכיר את הרכב מספיק.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

לא לקנות.

קשה עד ביליתי אפשרי למצוא רכב בגיל כזה עם היסטוריית טיפולים מסודרת. וגם אם היא מסודרת אז רק במוסך ידוע או מורשה. במוסכים אחרים כנראה השתמשו בחלקים לחומרים הכי זולים שיש, משהו שאסור ברכב הזה.

בלי קשר, לרכב הזה יש בעיית גיר קשה. שגם אם הוא מטופל כמו שצריך , יכול להתפגר.

פורסם

בתקציב כזה כל רכב יהיה עם אמינות בעייתית, מכיוון שלרוב הוא יימצא אצל בעלים שמלכתחילה לא משקיעים בו כסף מעבר למינימום הנדרש.

מבין ה-2 שהעלית, ה206 הראשונה עדיפה בכל פרמטר על השניה.

הגיר הוא אכן נקודת תורפה, אבל גם ביפנית עתיקה הוא כבר יהיה רחוק מלהיות הימור בטוח.

אם לא ה206, אז הייתי ממליצה על חיפוש לפי תקציב, ולא לפי סוג רכב, ולקנות את מה שהכי מטופל ודורש הכי פחות הוצאות מיידיות ידועות (למשל- עם טסט ארוך, צמיגים חדשים יחסית, אחרי טיפול מתועד, מצבר חדש וכו).

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

נוספה עוד מכונית לשקלול

דייהטסו שרייד, 1998

ק"מ 180K

טסט עד אפריל

צמיגים בני שנה וחצי

מצבר בן שנתיים

אצל הבחור שנה וחצי

כמה מכות פח, לא משהו רציני

הגה כוח, כרית אוויר 1, 4 חלונות חשמל, מראות חשמליות.

מחיר: 5,600, מקווה להוריד כמה שאפשר, אני בכל זאת רוצה לחסוך כמה שיותר לביטוח ותיקונים...

פורסם

נסה להתקזז איתו לפחות חצי מעלות הטסט שיהיה בעוד חודש,קח את הרכב למוסך שיבדקו שאין דברים חריגים.

פורסם

(יוליאן, היא בחורה :) )

שקד, לקחת למוסך שאתם סומכים עליו שיחווה את דעתו לגבי המצב המיכני. לקחת בחשבון שהרכב נכנס (או אף עבר) את שנתו ה-15, ולכן בטסט הקרוב תצטרכו לגשת עם אישור בלמים ממוסך מורשה, אז מומלץ לבדוק כבר עכשיו את מצב הבלמים.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

הייתי הולך על הרכב הזול יותר למרות שכרכב הוא פחות טוב, בשנתונים האלה, ועם הק"מ הזה דברים דורשים החלפה גם אם הרכב טופל, לכן טוב להשאיר כמה אלפי שקלים בצד בידיעה שמחר הרכב יכול לדרוש פתאום השקעה של 1000 שקלים.

אני מדבר מנסיון אישי שלי עם רכב אחר אבל עם ק"מ דומה בשנים דומות. ככלל ממליץ להשקיע עוד כסף ולקנות רכב חדש יותר. באם הדבר לא אפשרי תרחיבי את קשת החיפוש שלך כמה שיותר ותנסי למצוא רכב עם הסטוריה כמה שיותר מפורטת במינימום מחיר.

היתרון היחיד של הרכבים האלה הוא בכך שאין להם שום איבוד ערך. איבוד הערך הוא בארנק במוסך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אכן בחורה :p

נראה שאכן לא תהיה לי ברירה, כי הלכתי לראות את הפיג'ו והוא ניסה את טריק ה"יש לי קונה אחר שמציע 9,500"

אולי זה לא באמת טריק, בכל מקרה, אני לא מוכנה לשלם 9,500. ואבא שלי אומר שיש לו נזילת שמן.. אבל נשלח אותו למכונאי שלנו, זה לא עולה לנו כסף ;)

מקווה להסתדר עם השרייד, ובינתיים מחפשת לי עוד אפשרויות, בוחנת גם את הפונטו ספייס. ראיתי כמה מודעות מעניינות.

• תוכן חדש...