Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגירה, לא צריך להיות אלפיסט כדי לחשוב שהיא מכוערת, היא כזו. עיצוב הפנים מזעזע והדבר היחיד שמציל אותו זה הקודמת הייתה גרועה אף יותר. מה שכן, ה-FR באמת נוסעת טוב ואני משר שכך גם הקופרה, בלי קשר לזמני הקפות (כידוע במבחני רינג הכל כשר, אצל כל היצרנים ללא יוצא מן הכלל - צמיגים, רפידות, אופציות, איזולירבנד עם תפרי מרכב וכו'). כל זה לא עושה אותה נראית טוב, שלא לדבר על יפה. פתאום הג'ולייטה, עם עיצוב חוץ אנמי ועיצוב פנ ים מזעזע בהשוואה לאלפות קודמות, מתחילה להיראות טוב.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

שלום לך קינן, נעים גם לי

אני תוהה במה להתמקד כי יש נושאים שונים והם:

הרכב עצמו, כאן אין לי תובנות אלא שאלות וכמובן סקרנות לנהוג ולהתרשם בעצמי.

עניין שני הוא כתיבה לחובבי נהיגה, מעין מוצר משלים ומעורר חשק לרכב נהיגה.

עניין שלישי הוא נורבורגרינג.

אולי אתיחס בהמשך לאחד ושניים, אך ברשותך בוא נתמקד לרגע בנורבורגרינג. בנורבורגרינג ובאופקים.

לפני מספר שנים, נדמה לי כאשר מר נתניהו היה שר אוצר היה מצב קשה בארץ: הדולר שבר שיאים, מחירי הדירות צנחו עוד ועוד, היו סימני מיתון וגם האבטלה גדלה. האבטלה הטרידה מאוד בכל הארץ ובעיקר בפריפריה. התקשורת כמו תקשורת לא ידעה לעסוק בתופעה המורכבת או להסביר לצופים שהיא דואגת לטמטם. מה עשתה התקשורת? בחרה סמל, נדמה לי העיר אופקים שבה האבטלה הגיעה לכ15 אחוזים. התקשורת צילמה ראיינה התארחה נדבקה ונצמדה לאופקים כסמל למצב. היא קראה לנתניהו לפתור את הבעיה. מה עשה נתניהו? הבטיח לפתור את המצב. מה עשתה התקשורת? עקבה אחרי מאמצי נתניהו באופקים . הרי מוניטין האמינות שלו היה בספק, אז נעקוב אחרי מעשיו שם.מר נתניהו הבין: פנה למפעלים באזור, פנה לרשויות מקומיות, משרד עבודה, יזמים, תקציבים, אולי יריד תעסוקה ותוך זמן קצר, הופל'ה ירדה האבטלה באופקים. אתה בטח מנחש מה קרה בישובים הסמוכים שסבלו מהעדפת אופקים, נכון?

אתה גם מבין מה קרה בשאר הארץ? כלום, לפחות בטווח הקצר.

אבל נתניהו היה מרוצה, התקשורת מרוצה וזמנית גם תושבי אופקים.

יש אומרים שגם כמה אופלים ספורטיביות נוצרו באותה צורה: תקשורת ויצרנים שיוצרים אג'נדה משותפת, גימיק שהופך מכלי חביב למדידה למהות וליעד עצמו. נכון, נראה לי שהרוב לא מבין על מה אני מדבר אבל אתה כן, נכון?

זמן קצר אחרי זה, אותו מר נתניהו נתפס בעדשת המצלמה ובמיקרופון אומר לרב עובדיה בערך ככה: השמאלנים הללו, הם שכחו מה זה להיות יהודים. אני מניח שזה היה חלק מקירוב הלבבות בעם של מר נתניהו אבל זה לא העניין. אני לא יודע מה שכחו השמאלנים, אני יודע מה שכחו היצרנים בחלקם- לייצר מכוניות ספורטיביות מהנות. לא שוברות שיאים ולא מהירות על הנייר. מהנות.

כן, שמעתי על טויוטה סובארו ועכשיו אני מקבל רמז שאפשר לייצר סיאט מהירה וגם נוחה לימיום, מהנה? את זה באמת אשמח לבדוק בעצמי וקראתי כמה מהרמזים שלך בסוף המבחן בעניין.בנוגע לצליל שבעיניך מאכזב ובעיני קורפל סבבה, אני מאוד מקווה שכאן אתה טועה כי צליל בשבילי זה חלק מהעניין.

ומה אני מחפש בכתיבה על מכונית כזו, אסביר בהזדמנות אחרת כי הארכתי.

עריכה אחרונה על ידי בר בכר
פורסם

הבעיה המרכזית היא שמדידת זמנים (0-100, רינג וכו') היא אבסולוטית ומאפשרת לכמת ולדרג את המכוניות בסדר כל שהוא בעוד שהנאה מהנהיגה היא אישית ומשתנה עפ"י ההעדפות של אותו אדם (באשר הוא אדם).:wink:

אני חושב ש 911 טורבו היא פיסגת השלמות (אני לא, סתם דוגמא), ג'רמי קלרקסון שונא אותה כי היא 50 שנים מיוצרת באותה צורה ובוחן שלישי שונא אותה כי יש לה מנוע אחורי ולא מרכזי.

תראה כמה חילוקי דעות עוד בכלל לפני שפתחנו את הדלת והוצאנו את המפתח מהכיס (לא נראה לי שיש ל 911 טורבו מפתח).

בוחן שנוהג ביום יום בצא'רג'ר קלאסית משופרת בכבדות, הוא עלול לחשוב שהלאון אוחזת היטב, איטית להחריד והרעש מהמנוע אנמי ביותר.

בוחן אחר נוהג ביום יום על קליאו ספורט, יחשוב שהאחיזה סבירה אבל איזה סאונד מדהים מהמנוע, איזה הספק אדיר.

וזה עוד לפני שנכנסו לכתבות של הבוחנת מעיתון נשים שבכלל לא מבינה כלום ברכבים, היא קיבלה את הנסיעה כצ'ופר כל שהוא.

רשיון נהיגה יש? לכתוב את יודעת? יאללה, היידה לברצלונה.

התובנות שלה מהחשיפה של הקופרה היא שהאוטו היה אדום ושהסיילים של נעליים לא מי יודע מה העונה הזאת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל טוב לראות שהדיון מקבל טוויסט אחר.

אני מאוד מסכים בנוגע לזמני רינג ונתוני תאוצה. אלו מספרים שמעקרים הרבה מהתוכן של מכונית. יותר מכך ברגע שהם הופכים לעיקר הם מצניעים את הדברים החשובים יותר בעיני.

רובן המוחלט של מכוניות המירוץ בהן נהגתי היו מאוד לא מהנות במובן הקלאסי של תחושות ודו שיח עם המכונה, הן כלי יותר מאשר כלי רכב. אמות המידה שלהן דומות יותר לאופן בו תבקש להעריך ביצועים של שואב אבק או פטיש אוויר.

לצערי הרב, הזמנים והנתונים האלו הפכו להיות כלי שיווקי. המכונית עם נתוני 0-100 הטובים יותר תפתה את הלקוח לאולם התצוגה, היכולת להוריד אותם לכביש ולתרגם אותם למהירות וקלות שליטה במכונית תוך החנופה לנהג תגרום לו להרגיש מיליון דולר ועשויות לסגור את העסקה.

הונדה s2000 הציגה מנוע מדהים, תיבת הילוכים מעולה, עיצוב מדליק, אבל ההתנהגות לא הייתה באותה רמה. לא מעט אנשים הלכו שבי אחר השלושה הראשונים.

צליל מנוע הוא פס הקול ההכרחי להעשרה של חוויה מנהיגה. זה בקופרה נעים עד איזור 3000 סל״ד ומשם הוא רועש ונוכח אבל לא מגרה. אבל זה משהו שנכון כמעט באופן גורף לגבי כל מנוע ארבעה צילינדרים בעל מערכת פליטה סטנדרטית.

כתיבה ייעודית לחובבי רכב, היא משהו שבדומה לייצור מכונית ייעודית לחובבי רכב, משהו שהדרישה אליה הולכת ונעלמת. אל תטעה, לו הייתי כותב את הכתבה הזו לגולשי קארספורום העסק היה נראה אחרת לגמרי.

החל במיפוי של המגמות בקטגוריה הזו, עבור בניתוח המשמעות של בחירה ברכיבי הנעה, היגוי, בלימה, אווירודינמיקה, טכנולוגיה וכו׳ למכונית זו.

בהמשך גם שיקוף חווית הנהיגה באופן פרטני יותר, ובו תיאור של התמודדות השלדה עם העברות משקל על טווח מהירויות שונות, משוב מההגה בבלימות שונות, הבדלים בתגובות המכונית בשני המרכבים (3 ו-4 דלתות), התמקדות בעקומת אספקת כוח ואפשר להמשיך עוד ועוד.

לגבי מה שכתב בגירה אודות התחושה של כתב רכב הרגיל למכונית x על מאפייניה ונתקל במכונית y, פה נכנס לתמונה נושא הניסיון ורוחב היריעה של התנסות הכתב במגוון של מכוניות ובאופן ספציפי במכוניות בנות אותו סגמנט.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
צליל מנוע הוא פס הקול ההכרחי להעשרה של חוויה מנהיגה. זה בקופרה נעים עד איזור 3000 סל״ד ומשם הוא רועש ונוכח אבל לא מגרה. אבל זה משהו שנכון כמעט באופן גורף לגבי כל מנוע ארבעה צילינדרים בעל מערכת פליטה סטנדרטית..

הבעיה קיצונית יותר ברכבים בעלי טורבו שאופן פעילותו פוגם בסאונד הטבעי של המנוע ובמידה ורוצים צליל טוב, יש בעצם "לייצר אותו מחדש" מאחורי המגדש לאורך מערכת הפליטה.

לגבי מה שכתב בגירה אודות התחושה של כתב רכב הרגיל למכונית x על מאפייניה ונתקל במכונית y, פה נכנס לתמונה נושא הניסיון ורוחב היריעה של התנסות הכתב במגוון של מכוניות ובאופן ספציפי במכוניות בנות אותו סגמנט.

בדיוק בגלל זה הוספתי גם את אותה עלמה צעירה שנשלחה ממגזין הנשים (או הגברים).

כאן כבר נכנס הנסיון של הקורא, לדעת את מי לקרוא :-D

פורסם
בגירה, לא צריך להיות אלפיסט כדי לחשוב שהיא מכוערת, היא כזו. עיצוב הפנים מזעזע והדבר היחיד שמציל אותו זה הקודמת הייתה גרועה אף יותר. מה שכן, ה-FR באמת נוסעת טוב ואני משר שכך גם הקופרה, בלי קשר לזמני הקפות (כידוע במבחני רינג הכל כשר, אצל כל היצרנים ללא יוצא מן הכלל - צמיגים, רפידות, אופציות, איזולירבנד עם תפרי מרכב וכו'). כל זה לא עושה אותה נראית טוב, שלא לדבר על יפה. פתאום הג'ולייטה, עם עיצוב חוץ אנמי ועיצוב פנ ים מזעזע בהשוואה לאלפות קודמות, מתחילה להיראות טוב.

ראשית, הג'ולייטה נראית מעולה. לא סתם מזדה ניסתה לחכותא ת העיצוב שלה עם ה- 3. כל פעם שאנו נפרדים - אני שולח מבט אל הלביאה. ממש crouching tiger :-) לקראת זינוק. אני חושב שגם בפנים היא נראית מעולה, והתוספת הכה-נחוצה של אבזור קצת הרסה את ההרמוניה העיצובית בפנים. בכל מקרה, היא בוודאי צפופה מאחור (וקצת גם מקדימה) משמעותית בהשוואה ל- MQBs.

שנית, הלאון 5ד פשוט נראית סתם. נדמה לי שלגבי זה יש קונצנזוס... אפילו הגולף יפה לידה (אבל אני לא דוגמא, אני יחסית מחבב את העיצוב השמרני שלה).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ומה אני מחפש בכתיבה על מכונית כזו, אסביר בהזדמנות אחרת כי הארכתי.

[פנדוב?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

לגמרי! :lol:

פורסם

לטעמי נושא הזמנים ברינג דווקא מחזק תחושות שקיבלנו בזמן ההשקה. הרכב הזה מאוד מהיר ומאפשר לנהג הלא בהכרח מקצועי לנהוג יותר מהר ממה שהוא יודע.

אם זה טוב או לא כל אחד יחליט לבד (זה היה טוב לפורמולה הרבה מאוד שנים) לפי העדפה שלו אבל זו סוג של עובדה.

פורסם
הבעיה המרכזית היא שמדידת זמנים (0-100, רינג וכו') היא אבסולוטית ומאפשרת לכמת ולדרג את המכוניות בסדר כל שהוא בעוד שהנאה מהנהיגה היא אישית ומשתנה עפ"י ההעדפות של אותו אדם (באשר הוא אדם).:wink:

מסכים, כולנו רוצים לפעמים למדוד ולכמת. גם "טוב" לדעת שלכלי יש יכולת גם לא משתמשים בה.גם הרצון לדרג ולהשוות קיים אצל כולנו אבל כמה?

לפעמים השוואות וטבלאות אינסופיות באות במקום מחשבה ויצירתיות.

אני חושב ש 911 טורבו היא פיסגת השלמות (אני לא, סתם דוגמא), ג'רמי קלרקסון שונא אותה כי היא 50 שנים מיוצרת באותה צורה ובוחן שלישי שונא אותה כי יש לה מנוע אחורי ולא מרכזי.

תראה כמה חילוקי דעות עוד בכלל לפני שפתחנו את הדלת והוצאנו את המפתח מהכיס (לא נראה לי שיש ל 911 טורבו מפתח).

את קלארקסון אי אפשר להאשים בחוסר מחשבה ויצירתיות אבל את העתון שלו אפשר להאשים בהתרפסות והתבטלות בפניו. לא כולם צריכים להיות קלארקסון, חלק עושים את זה רע. אפילו קלארקסון נהיה יותר מדי קלארקסון.

בוחן שנוהג ביום יום בצא'רג'ר קלאסית משופרת בכבדות, הוא עלול לחשוב שהלאון אוחזת היטב, איטית להחריד והרעש מהמנוע אנמי ביותר.

בוחן אחר נוהג ביום יום על קליאו ספורט, יחשוב שהאחיזה סבירה אבל איזה סאונד מדהים מהמנוע, איזה הספק אדיר.

הכל יחסי אבל אצלנו רובם באו מאותה קליאו ומיאטה. לא?חוץ מזה, בוחן שנוהג בהרבה מכוניות יש לו יותר יכולת להשוות. לא זאת הבעיה. הבעיה שעולמם של חלק מהכותבים כל כך צר שגם עם נסיון ברכב וידע בנהיגה הם פשוט לא יודעים לכתוב. הם צריכים את ספר הקלישאות הגדול.

וזה עוד לפני שנכנסו לכתבות של הבוחנת מעיתון נשים שבכלל לא מבינה כלום ברכבים, היא קיבלה את הנסיעה כצ'ופר כל שהוא.

רשיון נהיגה יש? לכתוב את יודעת? יאללה, היידה לברצלונה.

לך נראה רע. לי לא.קודם כל כמו שהסביר קרמבו בצדק יש כתיבה שונה לקהל שונה.מועיל שהכתבת תבין ותאהב מכוניות אבל הכרחי שתדע איך להעביר רעיון ושיהיה לה רעיון. כמו אצל קלארקסון צריך מחשבה ויצירתיות. גם ידע כללי ותפישת עולם לא מזיק. כתיבה טובה על מכוניות מתחילה במכוניות אבל לא נגמרת שם.

התובנות שלה מהחשיפה של הקופרה היא שהאוטו היה אדום ושהסיילים של נעליים לא מי יודע מה העונה הזאת.

נעליים קונים מהר.

פורסם

אין בניינו כמעט שום ויכוח למעט העובדה שנכון, 0-100 זה נתון דבילי ולא משמעותי כמעט לחלוטין אבל זמני הקפה ברינג הם בהחלט מדד ליכולות של הרכב.

דוגמא קלאסית?

בזמנו הייתה לי 205GTI די חדשה.

באותה תקופה, קורולות ידניות היו עושים ממני צחוק בכל רמזור, הן פשוט היו מהירות יותר!

אבל קח את שני הרכבים לרינג וההבדלים התהומיים בתוצאת ההקפה ישקפו נאמנה את ההבדל ביכולות הרכב.

פורסם
קודם כל טוב לראות שהדיון מקבל טוויסט אחר.

אני מאוד מסכים בנוגע לזמני רינג ונתוני תאוצה. אלו מספרים שמעקרים הרבה מהתוכן של מכונית. יותר מכך ברגע שהם הופכים לעיקר הם מצניעים את הדברים החשובים יותר בעיני. מסכים, למרות שמספר זו נקודת יחוס. כתבת יפה שהנה אוטו מהיר שבנוחות אתה כמעט לא משלם מחיר. כמובן למשוואת המהירות ונוחות צריך להוסיף גם שאלת הנאה. בכונה לא כתבתי התנהגות אלא פשוט הנאה.

רובן המוחלט של מכוניות המירוץ בהן נהגתי היו מאוד לא מהנות במובן הקלאסי של תחושות ודו שיח עם המכונה, הן כלי יותר מאשר כלי רכב. אמות המידה שלהן דומות יותר לאופן בו תבקש להעריך ביצועים של שואב אבק או פטיש אוויר. בספורטיביות יומיומיות זה בטח משחק עדין, היצרן צריך לצעוד בשביל זהב.

לצערי הרב, הזמנים והנתונים האלו הפכו להיות כלי שיווקי. המכונית עם נתוני 0-100 הטובים יותר תפתה את הלקוח לאולם התצוגה, היכולת להוריד אותם לכביש ולתרגם אותם למהירות וקלות שליטה במכונית תוך החנופה לנהג תגרום לו להרגיש מיליון דולר ועשויות לסגור את העסקה.

הונדה s2000 הציגה מנוע מדהים, תיבת הילוכים מעולה, עיצוב מדליק, אבל ההתנהגות לא הייתה באותה רמה. לא מעט אנשים הלכו שבי אחר השלושה הראשונים. לא נהגתי אבל חוסר שלימות לא אומר שמכונית לא יכולה להיות מהנה מאוד.רכב נורבורגרינג מהיר לא חייב להיות הכי מהנה.

חוץ מזה רכב לא מושלם יכול להיות מהנה מאוד.

צליל מנוע הוא פס הקול ההכרחי להעשרה של חוויה מנהיגה. זה בקופרה נעים עד איזור 3000 סל״ד ומשם הוא רועש ונוכח אבל לא מגרה. אבל זה משהו שנכון כמעט באופן גורף לגבי כל מנוע ארבעה צילינדרים בעל מערכת פליטה סטנדרטית.

כתיבה ייעודית לחובבי רכב, היא משהו שבדומה לייצור מכונית ייעודית לחובבי רכב, משהו שהדרישה אליה הולכת ונעלמת. אל תטעה, לו הייתי כותב את הכתבה הזו לגולשי קארספורום העסק היה נראה אחרת לגמרי.

החל במיפוי של המגמות בקטגוריה הזו, עבור בניתוח המשמעות של בחירה ברכיבי הנעה, היגוי, בלימה, אווירודינמיקה, טכנולוגיה וכו׳ למכונית זו.

בהמשך גם שיקוף חווית הנהיגה באופן פרטני יותר, ובו תיאור של התמודדות השלדה עם העברות משקל על טווח מהירויות שונות, משוב מההגה בבלימות שונות, הבדלים בתגובות המכונית בשני המרכבים (3 ו-4 דלתות), התמקדות בעקומת אספקת כוח ואפשר להמשיך עוד ועוד.

עדיין, הכתבה טובה מאוד. היא משווה לדגם קודם שהיה מכונית ספורטיבית על הניר. מתיחסת ליכולת הרובוטריקית של האוטו, לדיפרנציאל, לגימור, למסך המגע. החלק הטוב ביותר הוא לקראת הסוף"המון יכולת במינעד רגשות צר" אתה משאיר שם פתח לכתיבה נוספת בעתיד.

בקטע הקצר שהעלית כאן ישנו עיין הקוקפיט והמלאכה, ובהמשך הכתבה השתמשת לא נכון בדימוי הפלמנקו. היי צריך להשתמש בו ההפך. לחיוב במובן של חיזור בין נהג לאוטו בניגוד למי שרוצה להגיע מהר מ0 ל100 ולגמור מהר.למרות זאת לא הגזמת בדימויים ולא עשית שימוש בספר הקלישאות הגדול. מי כמוך יודע שלא מעט עושים בו שימוש מוגזם ורובם אפילו מחזיקים בגרסה המקוצרת. הרבה כתבים הם בטח נהגים טובים אבל ככותבים אין להם מה להציע. לא על רכב ולא על כלום. מה שבאמת גרוע הוא שבפורומי רכב אנשים שכותבים על מכוניות חושבים שיעשו טוב אם יאמצו מושגים וקלישאות של כתבי רכב. ככל שהם כותבים יותר דומה לקלישאות הרכב משבחים אותם על הכתיבה המקצועית. זה צריך להיות הפוך.

מסכים.שלא יהיו אי הבנות. הכתבה שלך טובה מאוד.

צריך עוד לדעת על ההגה, על העברת הילוכים. שניהם גורמי כיף מכריעים, אם אין אותם ואין צליל יש ביצועים אבל איפה הכיף ביומיום. חוץ מזה לא הבנתי אם השלוש דלתות קצרה יותר, בגלל מה שכתבת על מושב אחורי. עוד דבר- הבולמים עם חלקיקים מגנטיים? איך משתנים? מסך מידע?

האמת, הייתי רוצה לבדוק בעצמי עד כמה היא טובה ובעיקר מהנה.

פורסם

בתור אחד שבהחלט חובב סיאט (והעיצובים שלה), מסכים שהלאון החדשה מכוערת. כמו שמישהו כאן כתב: איביזה * 1.25. העיצוב החיצוני לא מפתה ולא מזמין.

גרסת ה-3 דלתות עוד איכשהו מוסיפה ל(אי) לוק של הלאון החדשה, אבל התוצאה הסופית עדיין מאכזבת בלשון המעטה.

לדעתי הלא-אובייקטיבית, הלאון של הדור הקודם יפה ממנה עשרות מונים.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

באופן אישי, זמני הקפה מעניינים לי את מה שנמצא מאחור וזה לא הגב שלי. גולף GTI, לאון קופרה וג'ולייטה תלתן ירוק הן מכוניות ספרים, רק בלי הגג הנפתח, ובוחרים בהן בשל העיצוב/אבזור ונתוני ביצועים, אף אחת מהן לא ממש מעניינת לנהיגה (אותי). מהצד השני יש את הפוקוס ST ומגאן RS שהן הרבה יותר ממוקדות נהג והביצועים נטו הם בעיקר בונוס. מעל כולן (באופן אישי), אציב את אלו שיגיעו אחרונות ברינג - הצמד GT86 ו-BRZ, שהן ליגה אחרת בכל הקשור לניהוג ונהיגה והן הבית ספר הכי טוב לנהיגה שיש כיום (נמתין גם למיאטה החדשה).

• תוכן חדש...