Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד ,אחרי כל המסים שהמדינה לוקחת,עדיין יש רווח לא הגיוני של היבואנים ,65 אלף שקל הנחה ממחיר המחירון ! ואני בטוח שהם לא מכרו ב 200.000 במחיר הפסד!

לדעתי מחיר בחו"ל או גובה הנחה בסוף חיי הדגם לא ניתן להסיק על מרווח השיווק של היבואנים, הן בשל הבדלי מיסוי בין ישראל לחו"ל, הבדלי המחיר שבו היבואן בישראל קונה את הרכב מהיצרן לעומת היבואן בחו"ל, הבדלי כמויות המכירה בין ישראל לחו"ל, בשל עלויות אחזקת המלאי, בשל הבדלים בשערי המטבע, בשל מחיר הדגם מהיצרן בסוף חיי הדגם לעומת תחילת חייו.

כדי לדעת כמה "נשאר ביד" ליבואן, תטרך לדעת את מחיר הקנייה מהיצרן, עלויות המיסים שיבואן משלם למדינה, עלויות שינוע ושילוח, הוצאות היבואן הכוללות (שיווק, אנשי מכירות, אחזקת מלאי, עלויות אחזקת מרכזי הישרות, קניית חלפים, עלויות תקינת הדגם, וכו'), ורק אז אולי, ישאר לך ביד מספר שיכול להיקרא רווח נקי.

גם אז זה היה אומדן לא מדויק בעליל, שכן שערי המטבע משתנים תדיר, לפעמים בפערים מאוד משעותיים. כמובן שיש לקחת בחשבון שלרוב היבואנים מסבסדים הפסד של דגם אחד ע"י רווח בדגם אחר (אם בשל מכירה לליסינג, אם בשל דגם שהגיע לסוף חייו, ואם בשל רצון לשמור על מחיר נמוך).

אני חושב שהרווח הנקי של יבואנים ממכירת כלי רכב נמוך באופן מאוד משמעותי מהתמונה שמצטיירת לפעמים כאן בפורום.

+1

ואני אוסיף גם שלקראת סוף חיי הדגם, זה גם לקראת סוף חיי הדגם בחו"ל ולכן היצרן מוכן למכור במחיר נמוך יותר ליבואן, שמבחינתו יכול למכור ללקוח במחיר נמוך יותר.

ובנוסף בתחילת חיי הדגם יש צורך לכסות על ההשקעה של פיתוח הדגם (עשרות מיליונים במקרה הטוב), לקראת סוף חיי הדגם אין את הבעיה הזו, או שכבר כיסו את ההשקעה וניתן להוריד את המחיר כדי למכור יותר, או שלא כיסו ואז גם ההנחות לא יעזרו לכסות אבל לפחות לא ייתקעו עם מלאי של דגם ישן

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אכן.

אם הדגם אינו מוזל, הוא מתאבזר להפתיע.

בשנת 2003 למשל, בסוף חיי הדור ההוא של הלגאסי ורגע לפני הצגת הלגאסי החדשה של אז, נמכרה המכונית עם פנסי ערפל, חצאיות צד וחישוקי סגסוגת כסטנדרט.

מ1999 ועד 2002, נמכרה הלגאסי עם טאסות וללא חצאיות ופנסי ערפל.

פורסם
+1

ובנוסף בתחילת חיי הדגם יש צורך לכסות על ההשקעה של פיתוח הדגם (עשרות מיליונים במקרה הטוב), לקראת סוף חיי הדגם אין את הבעיה הזו, או שכבר כיסו את ההשקעה וניתן להוריד את המחיר כדי למכור יותר

זה לא ממש הולך ככה, לכל דגם שהולך לייצור יש צפי ייצור ועלות פיתוח הדגם מתחלקת על כל הרכבים בצפי.

זה לא שמביאים את המכה על ה 100K רוכשים ראשונים ואח"כ אפשר לחלק מכוניות בחצי חינם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אכן.

אם הדגם אינו מוזל, הוא מתאבזר להפתיע.

בשנת 2003 למשל, בסוף חיי הדור ההוא של הלגאסי ורגע לפני הצגת הלגאסי החדשה של אז, נמכרה המכונית עם פנסי ערפל, חצאיות צד וחישוקי סגסוגת כסטנדרט.

מ1999 ועד 2002, נמכרה הלגאסי עם טאסות וללא חצאיות ופנסי ערפל.

עכשיו הבנתי,אתה פריק של סובארו..:mm_wink:

פורסם

בגירה מן הסתם, אלא שאם מגיעים לקראת סוף חיי הדגם ולא נמכרו המכוניות לפי הצפי (ובהתאם רידדו משמרות בייצור וכו'), או אם מגיעים לקראת סוף חיי הדגם אחרי שמכרו מעל הצפי והגבירו את קצב הייצור ואפילו הסבו מפעלים אחרים של הקונצרן לייצור הדגם הספציפי, אלה שני מצבים שונים בתכלית.

החלק היפה הוא שבשני המצבים בסוף ייתנו הנחות, אם לא עמדו בצפי ינסו לצמצם הפסדים, ואם עברו את הצפי כיסו את ההשקעה ויכולים להתחרות ברמת המחיר בדגמים המתחרים ואפילו לרדת מתחת לרמת המחיר שלהם.

מן הסתם גם לקראת סוף חיי הדגם גרף המכירות שלו יורד כי הוא פחות אטרקטיבי ביחס למתחרות צעירות יותר.

ואז ההנחות / עודף איבזור יכול לתת "בוסט" זמני למכירות עד להצגת דגם חדש ורענן.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה עובד ככה בכל תחום, לא רק בתחום הרכב.

אתמול הלכתי לסופר וראיתי מבצע על מארז רביעייה של חטיף השוקולד האהוב עלי ״מארס״. כשהסתכלתי מקרוב ראיתי שה״פג תוקף״ שלו בעוד חודשיים. אבל המחיר היה טוב, וקניתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם מארס, גם רביעיה וגם פג תוקף...שתהיה לי בריא! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לטעמי העיצוב סולידי מידיי, כיאה למשפחת וואג - וקצת חבל, אבל עדיין יפייפיה.

אהבתי.

יש נתונים? או שפיספתי מרוב קשקשת על צפי מחירים?

SCANSPEAK

פורסם
זה עובד ככה בכל תחום, לא רק בתחום הרכב.

אתמול הלכתי לסופר וראיתי מבצע על מארז רביעייה של חטיף השוקולד האהוב עלי ״מארס״. כשהסתכלתי מקרוב ראיתי שה״פג תוקף״ שלו בעוד חודשיים. אבל המחיר היה טוב, וקניתי.

בוודאי, אם כי התחום הרלוונטי לנו הוא רכב :)

בסופר השכונתי ליד הבית שלי ("מיסטר זול") יש בד"כ עגלה ועליה כיתוב בגדול "מוצרים בעלי תוקף קצר 50% הנחה".

גם מארס, גם רביעיה וגם פג תוקף...שתהיה לי בריא! :lol:

מארס זה טעים :) אבל רביעיה זה יותר מדי בשבילי ליום אחד.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מכונית שהייתי שוקל בשיא הרצינות, רק שמלפני חודש אני בפוקוס ST.

מאוד מעניין איך היא (הקופרה) תתנהג על האספלט הישראלי ובאיזה תוספות תצוייד.

לא פעם הפערים האלה גורמים לחוות דעת מחו"ל להיות פחות רלוונטיות להשוואות בביצה המקומית.

רק עניין אחד בעייתי מבחינתי האישית:

והאחיזה גבוהה, אפילו מדי.

תחרות החימוש מתמקדת בתוצאות על המסלול. זה נהדר, אבל עברנו את הנקודה שזה מוסיף להנאה. תנו לי גם קצת לבוא לידי ביטוי, לא רק למכונית. (לי פשוט אין מסלול שזמין אחת לשבוע/חודש ליד הבית...לחבר'ה מאירופה המציאות קצת שונה)

והמבין יבין.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תחרות החימוש מתמקדת בתוצאות על המסלול. זה נהדר, אבל עברנו את הנקודה שזה מוסיף להנאה. תנו לי גם קצת לבוא לידי ביטוי, לא רק למכונית. (לי פשוט אין מסלול שזמין אחת לשבוע/חודש ליד הבית...לחבר'ה מאירופה המציאות קצת שונה)

והמבין יבין.

ובשבילם מתכננים את הרכב הזה.

רוצה רכב לכיף ולא למסלול? נסה את הBRZ, למטרה הזו נטו בנו אותה.

לצערי זו המגמה היום, גם בST שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם (נערך)

לצערי זו המגמה היום, גם בST שלך.

אני חושב שאתה טועה. היא כנראה פחות טובה עם סטופר על המסלול (וזה בכלל לא מעניין...). אבל החיוך מגיע די בקלות.

הכל יחסי.

מסכים לגבי ה BRZ. רק שאני נכנע גם לפרקטיקה.

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מקווה שהפעם סיאט טיפלו בהתנהגות הכביש והאיכות בתא הנוסעים,דבר שהיה חסר מאוד בקופרה הקודמת. הרבה לקוחות עברו לGti דור 6 בגלל הסיבות האלו.

ולמה מגיע לי אותה לסוף שבוע? קניתי go pro ומבטיח לערוך סרטון מגניב :-)

פורסם

לא משנה מה ישימו על ה- 5 דלתות, היא עדיין תיראה כמו I30 דור קודם. לגבי הפנסים - גם ב- FR, הם בהחלט מדליקים כאשר נוסעים לפניהם ורואים אותם במראה האחורית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...