Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4525 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ראשית, למי תודה ולמי ברכה?

אז ככה: תודה לAmiger, RK, ו- Coure, שפתחו במסע צלב (ונחש) להעביר אותי מגולף לאלפא. תודה מיוחדת לעמיקם, שבאמת עשה ימים כלילות וסייע רבות. תודה גם לצוות של אלפא: לי, אנה, אלעד ורועי. היחס והשירות הם משהו מיוחד, כמה רמות מעל מה שהורגלתי לו בצ'מפיון. פשוט תענוג לכל אורך ההתלבטות והדרך. ותודה מיוחדת לL504, שתמך לכל אורך הדרך בסבלנות ורעיונות ;-)

מה נרכש בדיוק?

לאחר בילוי ארוך עימה, ומאחר שתקציב לחדשה ממש איין, בהתחשב בכך שצריך עוד רכב, הוחלט לקיים משא ומתן על רכב ההדגמה שמצא חן בעיני (ויותר חשוב – בעייני אשתי ;-) ), רמת אבזור דיסטינקטיב (כלומר, יציאת מזגן אחורית – שלשם שינוי ממה שהתרגלתי בגולף, ממש מוציאה זרם אוויר סביר; פלאפים מאחורי ההגה; חיישני תאורה/גשם; מערכת מיזוג; מראות מתקפלות וכו'). למעשה רמות הגימור נשארו בדגם החדש שהחל להימכר (בתוספת מערכת מולטי מבנית, תפרים אדומים וכסאות מעט תומכים יותר בצד), רק שונו השמות. עזרה לי להחליט, העובדה שהרכב היה רק חודשיים על הכביש, אם כי צבר כבר 6K ק"מ. בירור קצר עם ה"הנהלה" העלה שהרכב לא נמסר לעיתונאים. בדיקה קצרה באוטו-איטליה (חבר'ה מקסימים, איזו חוויה זו לבקר אצלם במוסך!) העלתה שהרכב סבבה.

מאחר שהרכב כבר "בחוץ" הוא הגיע עם חיישנים, דיבורית מוטורולה (חסרון לעומת כזו שמופיעה במסך)+USB, איתוראן מגניב עם התראות למצלמות, וכמובן רישוי משולם. מצד שני, הוא הגיע גם עם SWIRL MARKS שגם פוליש לא לגמרי הוריד... זה המקום שוב להודות לעמיקם ול- לי, על המאמץ המיוחד.

למה דווקא אלפא? (הרי ההגה שלה לא מתכוונן לצדדים) [פעם אחרונה שאני מזכיר את זה, נשבע]

כאשר ראתה אשתי את הרכב לראשונה, אמרה: מה זה הדבר הערסי הזה? (שחור אטנה, שזה שחור-סגול + חלונות כהים מקוריים מאחור + ג'נטים כסופים) אני לא נוסעת בזה! עשר דקות אחרי שיצאה לדרך, התקשרה להגיד שהיא רוצה לטוס לרומא ;-)

הרכב יפייפה. תמיד חשבתי שהג'ולייטה יפה, אבל בשחור היא מדהימה. הכסאות נוחים, במיוחד בגב, גם אם תמיכה צידית קצת לוקה בחסר. מאחור אין ממש מרווח כמו בגולף החדשה, אבל כשאמרתי לילד שאני שוקל לא לרכוש את האלפא בגלל שצפוף מאחור, הוא הגיב ב: "לא, בכלל לא צפוף!", והודה רק מאוחר יותר שבפלואנס באמת יש יותר מרווח ;-) מצד שני, המורה סיפרה שהוא לא הפסיק לדבר על הנסיעה לירושלים באלפא-רומיאו השחורה, אז כנראה שהוא כבר מכור. צריך להתחיל לחסוך :-)

במצב N (נאטורל) הרכב מגיב לא רע, הייתי אומר יתר טוב ממזדה 3 2.0, אבל כמובן שלא כמו לאון 1.8T נניח. ב- D, יעני דיינמיק, הוא טס לא הרבה פחות מאשר ה- GTI. שמעתי גם (תודה coure), שיש כזו תיבה שמוסיפים ומעלה אותו לאותן ספרות כמו ה- GTI, אבל זה ממש לא נחוץ לי כרגע. והוא ממש יפה. תענוג להתקרב ותענוג להתרחק. אני מביט לאחור כל פעם שאני יוצא – כמו שלא הבטתי מעולם (למעט אולי ברובר R25 שהיתה לי בזמנו).

ויש גם כל מיני "שטיקים" כאלה חמודים, שמוסיפים לו חן, כמו התצוגה בתוך הרכב בהנעה וכיבוי, כמו האפשרות להשאיר אורות דולקים כשיוצאים מהרכב ולקבוע מתי ייכבו (אני יודע שיש גם ברכבים אחרים), כמו העובדה שאור ערפל קדמי מסומן ליד אורות הדרך, אז סוף סוף אני יודע להבדיל מה זה מה, וכו'.

מה עוד נשקל?

נשקלו שלל דגמים. V40, שלא התחברתי אליה, וגם היתה יקרה. לאון FR 1.8 היתה הכי קרובה, אבל עיצוב חיצוני סתמי + עיצוב פנימי עצוב בעיני, גרעו מהניקוד שלה, ובנוסף היא של צ'מפיון, לרע ולרע. יחד עם זאת, סוכני המכירות היו ממש בסדר, אבל לא מהם אני חושש ;-) גולף 122 נראית טוב לטעמי, נאה מבפנים, זריזה באופן מספק (לא 170 כ"ס אבל מספק), אבל מגיעה עם אבזור כל כך מעליב, ושוב – צ'מפיון. אאודי A3חביבה, שהוצעה במחיר אטרקטיבי, אבל שוב – צ'מפיון וגם 122 כ"ס זה לא 170 של הג'ולייטה. נשקלו גם דגמים אחרים, אבל אלה היו המתמודדים האחרונים.

הפתעות עד עתה

תהליך המסירה. לא ציפיתי, אבל התייחסו אלי כמו אל רכב חדש לגמרי. הרכב עבר הכנה למכירה, וחיכה לי עטוף בכיסוי אדום. NICE. ליוו אותי במקום ובנהיגה וענו לי על כל השאלות. ממש ידעו לענות עליהן. לא טריוויאלי, בהתחשב למה שאני רגיל ;-)

דלק. מסרו לי את הרכב עם דלק מלא. לא רבע ומטה, דלק מלא. יפה.

הגה. לא יאומן, אבל יש כזה דבר :-) נכון שגם ל- GTI יש, ואינני מחזיק די ק"מ באלפא כדי להשוות ממש, אבל ההגה בג'ולייטה הוא קודם כל טוב, ושנית טוב מכל VAG אחרת שנהגתי בה (גולף 5, 6, 7; לאון נוכחית וקודמת).

עכשיו גם קיבלתי פרחים. אמנם, צ'מפיון שלחו גם, אבל מאלפא הם מגיעים בתוך ווזה ממותגת. ויש את ALFAWAY, שיצרו עימי קשר והסבירו לי שבמשך שנתיים (תקופת האחריות) הם יבואו להחליף לי פנצ'ר; לקחת ולהחזיר לי את הרכב מטיפול; אם תהיה תאונה חו"ח הם יגיעו להיות לידי ויזמינו לי מונית. וכמובן זמינים 24/7, והכל בחינם (כלומר כלול במחיר הרכישה). פשוט, פשוט, תענוג.

ומה עם עוד רכב?

קורולה. וכך יצא, שבגלל היחס הלא ראוי מצד צ'מפיון, במקום שיהיו לי ליד הבית שני רכבים שלהם (נניח גולף וג'טה), יש לי שני רכבים אחרים :-) זה כמו שסוני יחליטו לתת לי PS4 דפוק ויסרבו להחליף אותו, ומפאנבוי שלהם אני פתאום אפתח את עיני ואגלה שיש XBOX. ;-)

סיכומים נוספים בהמשך, בינתיים תמונות ראשוניות :-)

IMG_5740[1].jpg IMG_5751[1].jpg IMG_5752[1].jpg

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 168
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברוך הבא למועדון האלפיסטים

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

איזה יופי תתחדש!! ממש רכב חדש, נסעתי על רכב דומה באיטליה ונהניתי מכל רגע אין ספק שזו הבחירה הנכונה!!

8)

פורסם

פעם ראשונה שהחלפתי סמלון מאז הרובר, it must mean something...

ופעם ראשונה שלא ממש אכפת שלי שהדרך מתארכת. תענוג.

[מנהלים - פורסם פה בטעות, אודה על העברה ל"כללי"]

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תתחדש. יפהפיה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

allyourbase.jpg

הא הא הא!!! [צחוק מרושע] :twisted:

וברצינות - תתחדש, תמשיך להנות, רכשת רכב מעולה ועל הדרך גם הכרת חבר'ה מדהימים באוטואיטליה (המקום!) ועם הזמן נכיר לך גם את המועדון.

ברוך הבא בצל קורתנו :-)

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יפה יפה.

תתחדש ותהנה.

רק קבל תיקון קטן- כתבת " תודה מיוחדת לעמיקם, שבאמת עשה ימים כלילות וסייע רבות. תודה גם לצוות של אלפא: לי, אנה, אלעד ורועי.

אני בטוח שלא התכוונת לכך שעמיקם ישן ביום.:wink:

סע בדרכים טובות ומפותלות

סלע

פורסם

תתחדש! רכב מדהים בעיניי.

תמיד חלמתי שג'ולייטה תחנה לי בחנייה באחד מן הימים.

אגב, לא ציינת באיזה מנוע מדובר?

או שציינת ואני פספתי?

פורסם

תתחדש!

הייתה חזק על הכוונת של אבא שלי לפני שהחליט ללכת על ג'יפון

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

וואו, קשה לי לתאר כמה קנאה יש בי כרגע...

תהנה ממנה איש ותתחדש! ברכות!

זכר אלפא שמחכה לנקבת האלפא שלו, רצוי אלפא ספיידר...

פורסם
תתחדש! רכב מדהים בעיניי.

תמיד חלמתי שג'ולייטה תחנה לי בחנייה באחד מן הימים.

אגב, לא ציינת באיזה מנוע מדובר?

או שציינת ואני פספתי?

מנוע 1.4 עם 170 כ"ס,יש כמה רמזים בהודעה ;-).

Vw Polo GTI

• תוכן חדש...