Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הגולשים,

הסיפור הוא כדלהלן. לפני כשבוע קניתי רכב ראשון שלי.

• הרכב נקנה מיד ראשונה פרטית.
  • לפני הקנייה לא הסתכלתי על רישיון הרכב על שם הבעלים הקודמים.
  • לא ידעתי שהקילומטראז נרשם ברישיון רכב.
  • לאחר הקנייה פניתי למוסך בו טופל הרכב בשנתיים האחרונות (בהמלצת הבעלים הקודמים), בכדי לטפל ברכב.
  • במוסך זה העירו את צומת לבי, כי ברישיון רכב האחרון רשום קילומטראז גבוה ב-30000 מאשר מופיע במד אוץ, ואמרו שזה לא נכון כי אצלם במחשב מופיע קילומטראז נמוך מזה שרשום ברישיון רכב.
  • בדקתי רישיונות רכב של השנים הקודמות (הבעלים הקודמים מסרו לי אותם לאחר הקנייה) וגיליתי שב-4 רישיונות האחרונים מופיע קילומטראז הבה: ב-2010 23000, ב-2011 45000, ב-2012 63000, ב-2013 71000 (עגלתי את הקילומטרים).
  • קניתי את הרכב עם קילומטראז 46000 המד אוץ.
  • פניתי לבעלים הקודנים, והם אמרו שאלה היו טעויות ברישום הקילומטראז.

שאלתי - ייתכן שהקילומטראז מזויף? אם כן, אז מה אלי לעשות כדי לקבל פיצוי?

ייתכן שבאמת טעו ברישום הקילומטראז 3 פעמים ברצף?

תודה רבה לכל העונים!

פורסם

הצלחת לבלבל אותי, קנית רכב מיד ראשונה פרטית, מה הקשר של שם הבעלים הקודם?

או שהרכב כבר יד שנייה?

לגבי רישום הק"מ - אז טעו פעם אחת, טעו פעמיים, אבל שלוש טעויות רישום? סיכוי נמוך למדיי.

בוא נגיד ואתה מאמין רק לרישום הראשון - 23K ב2010, זה אומר שב3/4 שנים עד היום הרכב עבר רק 23K נוספים?

בכללי יש רישומי ק"מ על החשבוניות של הטיפולים?

הרכב טופל במוסך מורשה מ2010 או מוסך כללי?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תוגה על התגובה!

הרכב הוא מיד ראשונה - ברישיון של בעלים הקודמים היה רשום 00.

במוסך בו טופל הרכב בשנתיים האחרונים (מוסך כללי), יש שני רישומים של קילומטראז - ב-2012 39000, ב-7.2017 44000.

פורסם

תן לי להבין - קנית ממגרש כלשהו, ואח"כ פנית לבעלים הרשומים כדי לקבל מידע? אחרת קשה לי להבין איך קנית "מיד ראשונה" ואח"כ פנית "לבעלים הקודמים".

אני מניח שכן, וזה מגדיל את רמת הוודאות ששיחקו כאן במד האוץ. אני חולק על NINJMNKY , מאוד לא סביר שבמכון הרישוי תיתכן טעות ברישום הקילומטראז', בטח לא פעמיים שלא לדבר על יותר. ובנוסף לזה, גם במוסך המטפל אומרים לך שזה לא תואם לרישומים שלהם.

אז כמו שאמר ביבי וגם רבים אחרים לפניו - אם זה הולך כמו ברווז ועושה קולות של ברווז - זה ברווז! כן, רימו אותך בקילומטראז'.

מה יש לעשות? לטעמי, להסביר למוכר שאתה מבקש שייתן לך החזר בגין מידע שגוי במכירה או שאתה תובע אותו בתביעות קטנות, וזה אכן מה שתעשה אם הוא לא מסכים.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
תן לי להבין - קנית ממגרש כלשהו, ואח"כ פנית לבעלים הרשומים כדי לקבל מידע? אחרת קשה לי להבין איך קנית "מיד ראשונה" ואח"כ פנית "לבעלים הקודמים".

אני מניח שכן, וזה מגדיל את רמת הוודאות ששיחקו כאן במד האוץ. אני חולק על NINJMNKY , מאוד לא סביר שבמכון הרישוי תיתכן טעות ברישום הקילומטראז', בטח לא פעמיים שלא לדבר על יותר. ובנוסף לזה, גם במוסך המטפל אומרים לך שזה לא תואם לרישומים שלהם.

אז כמו שאמר ביבי וגם רבים אחרים לפניו - אם זה הולך כמו ברווז ועושה קולות של ברווז - זה ברווז! כן, רימו אותך בקילומטראז'.

מה יש לעשות? לטעמי, להסביר למוכר שאתה מבקש שייתן לך החזר בגין מידע שגוי במכירה או שאתה תובע אותו בתביעות קטנות, וזה אכן מה שתעשה אם הוא לא מסכים.

תודה על התגובה!

אולי ניסחתי קצת לא נכון. קניתי מפרקי יד ראשונה.

העניין שמטריד אותי שבמוסך שבו הרכב טופל שנתיים אחרונות רשום ק"מ שלא תואם לזה שברישיון, אבל "הגיוני" ביחס למד אוץ.

אפרש לתבוע רק על סמך רישום קילומטראז ברישיון רכב?

פורסם
אפרש לתבוע רק על סמך רישום קילומטראז ברישיון רכב?

אני לא משפטן בהשכלתי :oops:

אבל בעיניי, ברגע שהרכב עובר טסט הרי שזה אומר שמכון הרישוי מאשר שכל פרט שרשום ברשיון רכב נכון, וזה כולל את מס' הקילומטרים. ולכן רשיון הרכב הנושא אישורשל המכון הוא מסמך מחייב לכל דבר ועניין (שחתום ע"י נציג המדינה/משרד התחבורה). מה עוד שיש לכך תמיכה ברישומי המוסך שמולו בדקת. בנוסף, אם בעל הרכב חושב שרשמו לו ק"מ שגוי, באחריותו היה לוודא שיתקנו את זה, ולא סביר שהוא לא הבחין בכך שלושה טסטים ברציפות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

אם הק"מ ברכב תואם לרישומים במוסך לפי זמני טיפול עוקבים אז כנראה היתה טעות ברישום הק"מ ברשיון הרכב.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ב2012 ברישיון היה רשום 63000 ובמוסך 39000

ב2013 ברישיון היה רשום 71000 ובמוסך 44000

39000 מייל זה בקירוב 63000 ק"מ וגם 44000 מייל זה בקירוב 71000.

לפני כמה חודשים בודדים היה חבר פורום שקנה רכב עם ק"מ שהוצג במיילים ואת זה גילה רק אחרי הקניה.

יכול להיות שזה מה שקרה גם לך. בעל הרכב שממנו קנית החליט להציג את הק"מ במיילים, תנסה לבדוק במחשב הדרך שלך אם יש אופציה כזאת.

אם כן, בעל הרכב לא חשש לשלוח אותך למוסך האחרון שבו הוא טיפל כי הק"מ שמופיע שם הוא במיילים גם כן.

אני אף פעם לא נוכחתי בעת רישום ק"מ בטסט, יכול להיות שהם הגדילו ראש ובדקו את הקילומטראז לפי ק"מ?

יש לך זכרון דברים או משהו חתום עם הבעלים הקודמים שמופיע בו רישום ק"מ?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אם הק"מ ברכב תואם לרישומים במוסך לפי זמני טיפול עוקבים אז כנראה היתה טעות ברישום הק"מ ברשיון הרכב.

או שהמוסך הזה שינה את הקריאה במד אוץ....

פורסם

תודה רבה על התגובה ועל הרעיון!

במוסך בו טופל הרכב אמרו לי שיש להם שני רישומים של נסועה ב ק"מ (הם רשמו לי בכתב יד על חתיכת דף ושמו חותמת).

יש לי זכרון דברים עם רישום של ק"מ.

פורסם
אני לא משפטן בהשכלתי :oops:

אבל בעיניי, ברגע שהרכב עובר טסט הרי שזה אומר שמכון הרישוי מאשר שכל פרט שרשום ברשיון רכב נכון, וזה כולל את מס' הקילומטרים. ולכן רשיון הרכב הנושא אישורשל המכון הוא מסמך מחייב לכל דבר ועניין (שחתום ע"י נציג המדינה/משרד התחבורה). מה עוד שיש לכך תמיכה ברישומי המוסך שמולו בדקת. בנוסף, אם בעל הרכב חושב שרשמו לו ק"מ שגוי, באחריותו היה לוודא שיתקנו את זה, ולא סביר שהוא לא הבחין בכך שלושה טסטים ברציפות.

במוסך בו טופל הרכב יש רישומים של קילומטראז שלא תואם לזה שמופיע ברישיונות רכב.

פורסם

זה שהמוסך אומר לך שהם רשמו בק"מ לא אומר שום דבר. מבט חטוף במד האוץ של הרכב כדי לרשום בקבלה של הטיפול לא אומר שהם בדקו אם זה ק"מ או מיילים.

תלך לאוטו שלך ותבדוק אם יש לך אופציה להמיר את מד האוץ ק"מ\מיילים. אם אכן המד היה מכוון במיילים, ויש לך זכרון דברים מול המוכר שבו רשום 46 אלף ק"מ, יש לך פה קייס.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...