Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם יש כביש נהיגה שומם בישראל?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי קרא לי? :-)

בירחון "הגה" זצ"ל היה פעם סיקור ענק על כבישי הנהיגה הטובים בישראל. מכיון שפות"ש מחפש רק את הנטושים שבהם, אכתוב מניסיוני על כאלה שעונים להגדרה הזאת:

1. כביש 98 מצומת חמת גדר לכיוון מבוא חמה. דיר באלכ: בערך חצי ק"מ מצומת חמת גדר יש שם חתיכת באמפ רציני, אם לא תאט מספיק לפניו אתה תמצא את עצמך עם ארבעה גלגלים באויר (ואם יש לך אלפא 147 אז כבונוס תקבל גם קרטר מפוצץ - מניסיון, לשמחתי לא שלי). חוץ מזה, זה קטע כמעט אלוהי, ואם אתה מתכונן היטב לבאמפ הזה אתה עוד עלול למצוא אותו די משעשע.
  2. כביש 8993 - בקטע שבין כביש הצפון לאדמית. אל תשכח לעצור לתצפית עוצרת נשימה ממערת קשת. אתה יכול להמשיך עם הכביש עוד מזרחה מאדמית, אבל זה קטע שהוא פחות מהנה. נו, לפחות תראה נוף יפה. גם משהו.
  3. כביש 6666 - מעלה גלבוע. תוכל לעצור להתרעננות בסחנה.
  4. כביש 505 - מצטרף להמלצת ידידי המלומד כספר. התנועה שם בטוחה לחלוטין ודי דלילה והכביש מענג ביותר.
  5. כביש 458 - כביש אלון. אני מסרב לנסוע בכביש הזה עד שתהיה לי פרארי ולכן אינני מכיר אותו באופן אישי. מהתבוננות בתוואי שלו ומעדויות של אנשים שנסעו בו הבנתי שזה כביש ראוי ביותר.
  6. כביש 3199 - כביש הגישה מערד למצדה. לא אחזור על מה שכבר נכתב.
  7. העליה מכביש 90 למצוקי דרגות - כפי שכתב צביקה פיק, אכן קטע קצר (לא יותר מחמישה ק"מ) אך מטורף.
  8. כביש 225 - מודה ועוזב לירוחם עד לשער המכתש. פעם ביום עובר שם איזה אוטובוס תלמידים ובשאר הזמן אין שם אפילו כלב מת. והנוף, אוי הנוף... והקירבה לכביש 227, אוי הקירבה...
  9. כביש 227 - מעלה עקרבים, מתחיל 2.5~ ק"מ מהיכן שהכביש מהסעיף הקודם מסתיים ומסתיים בצומת עין חצבה שעל כביש הערבה. אין ספק שהוא היה יכול להיות הרבה יותר כיפי אם הוא היה חד-סטרי, אבל אני עדיין מבטיח לך שאתה ממש לא הולך לסבול שם. רק קח בחשבון שבחלקו הוא לחלוטין אינו סלחן לטעויות ושלעתים, למרות שזה סופר מפתה אתה חייב לשמור על מהירות נמוכה מכיון שאינך יכול לראות מבעוד מועד האם יש רכב שנוסע בכיוון הנגדי ומתקרב אליך.
  10. כביש 12 - מעלה אילת. אומנם ביחס לכביש הערבה הוא שומם, אבל קח בחשבון שבאותה מידה יכול ליפול עליך מנחוס רציני כמו הלקסוס ההיברידית שנתקעה לפניי בפעם האחרונה שבה נסעתי בו וחירבשה לי את כולו. הקטע בן עשרת הקילומטרים שצמוד לאילת רצוף עקומות ושינויי גובה למכביר. לא להחמיץ!

מספיק?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני גר פה באיזור ומבלה די הרבה בכבישים של הרי ירושלים,הם מלאים ברכבים כמעט בכל שעה למעט אמצע הלילה(גם ב23:00 יש תנועה,בחלק מהמקומות אפילו כבדה)

סופי שבוע אין מה להתקרב לפה בגלל רוכבי אופניים ומטיילים,רוכבי אופניים מגיעים בשעות הבוקר המוקדמות.

אמצע שבוע בשעות הבוקר המוקדמות,ריק וכיף..

פורסם

כביש אלון - מעלה מכמש הוא אחד הכבישים המהנים שיש. שדה ראיה מצויין, אספלט ברמה גבוהה, המון עיקולים, פחות ישורות.

בקיצור, אחלה כביש. המזל שלי שהוא מאחורי הבית שלי בכפר אדומים.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אני לא מבין איך אפשר להתגרזן בלילה. אחד הדברים החשובים ביותר בשעת נהיגה "ספורטיבית" הוא עניין המבט, וזה לא קיים בלילה, על אחת כמה בכביש נהיגה פתלתל.

לדעתי אתה טועה, בהנחה וזה כביש נהיגה שאתה מכיר היטב- בטיחותי יותר לעשות אותו דווקא בשעות הלילה כיוון שכשאתה מגיע לפניות עיוורות תיהיה התראה מוקדמת לרכבים שמגיעים מהנתיב הנגדי (אלומת אור הפנסים).

פשוט נוסעים עם אורות גבוהים וברגע שיש רכב שנכנס לטווח ראיה בנתיב הנגדי- מכבים אורות גבוהים.

האמור לעיל בטל אם מדובר בכביש שאתה לא מכיר את כל העיקולים שלו היטב.

ולעניין הכותרת,

סע לירוחם, אם מצאת שם ״כביש נהיגה״- אתה מסודר.

:wink:

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

צביקה-כמובן אני לא מצליח לחשוב על סיבה אחרת :wink: .

אלעד-לעזעזל,עכשיו בילבלת אותי :).

אני לא יודע במה לבחור,כנראה שאקח לי איזה יום אצא מוקדם בבוקר ואלך לראות מספר "אתרים" בנגב.

תודה על האינפורמציה חברים ,אגב אם מישהו מעוניין להצטרף אני אשמח.

Porsche 944 turbo

פורסם
לא יצא לי הרבה פעמים, אבל ערד-סדום שבד"כ מלא רכבים ואופנועים, היה כמעט שומם ביום שישי אחה"צ.

גם אור, גם לא חם, וגם לא צריך לקום מוקדם בבוקר :) שווה בדיקה.

מבחינת כביש - מדהים. אינסוף פניות מגוונות, שינויי גובה, אספלט משובח, לא צר מדי, יש שוליים.

דוגמה :

רק בלהסתכל על המעקה עושה לי צמרמורת, כמה אומץ וטמטום.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

יש פעמים, בלילות שהירח מלא והרוח מערבית, שזאב אפור שואג ורץ בכביש 395-386 וחזרה בלי להתקל במחסום מתנייע.

אבל זו אגדה כמובן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כביש 899 בצפון, במילה אחת: WOW!

תגיע בשבת בבוקר בסביבות 6:00-7:00, אין שם אף אחד על הכביש. סע כרצונך... נסעתי שם ונהניתי מאוד, אז תארו לעצמכם אותו כביש רק עם רכב ספורט, וההנאה תהיה הרבה יותר טובה :)

אבל כן, הייתי חוזר לשם גם עם הפאביה. עדיף מכלום... ואני אחזור.

פורסם

אני גר ליד נס הרים ונסעתי שם אין ספור פעמים, ככה שבשבילי זה בסדר גמור לנסוע אותו בלילה כשהו שומם, כי אני מכיר את כל הסיבובים, אני מציע לך לבא לשם ב 6 בבוקר ככה.. גם אור גם ריק.

סתם בשביל הכיף שלך תפתח לעצמך סטופר תוך כמה זמן אתה מגיע מ"צור הדסה" לסוף הכביש לכיוון בית שמש.. תהנה וסע בזהירות.

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

הזה מהסרטון הוא פסיכופת.

לסוע 240 בכאלה עיקולים מפחיד נורא!

אבל הכביש נראה מעולה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
כביש אלון - מעלה מכמש הוא אחד הכבישים המהנים שיש. שדה ראיה מצויין, אספלט ברמה גבוהה, המון עיקולים, פחות ישורות.

בקיצור, אחלה כביש. המזל שלי שהוא מאחורי הבית שלי בכפר אדומים.

כביש יפהפה ומדהים, אבל כמדומני שאתה קצת מגזים ברמת האספלט..

אם לא סללו שם בזמן האחרון אז הכביש לא הכי איכותי שיש.

עיקולים אגרסיביים למדי, רכבתי שם המון פעמים עם אופנועים שונים, עם רכב אולי פעמיים.

עוד כביש חביב (לא שמתי לב שהציעו) זה הכביש של לוזית.

אספלט חדש דנדש עם כמה פניות יפות ואפילו מדרגה קטנה (להיזהר!)

בהצלחה!

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

פורסם
כביש יפהפה ומדהים, אבל כמדומני שאתה קצת מגזים ברמת האספלט..

אם לא סללו שם בזמן האחרון אז הכביש לא הכי איכותי שיש.

עיקולים אגרסיביים למדי, רכבתי שם המון פעמים עם אופנועים שונים, עם רכב אולי פעמיים.

עוד כביש חביב (לא שמתי לב שהציעו) זה הכביש של לוזית.

אספלט חדש דנדש עם כמה פניות יפות ואפילו מדרגה קטנה (להיזהר!)

בהצלחה!

מתי היית שם בפעם האחרונה?

אני גר בכפר אדומים כבר שנה וחצי ולא סללו בתקופה הזו אבל הכביש נראה במצב מצויין. שוב, החל מישוב אלון ועד למעלה מכמש, עד ישוב אלון מכיוון התחנת דלק האספלט מעט חלקלק אבל אפשר להתמודד איתו בקלות. מניסיון מרובה עם רכב הנעה אחורית.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...