Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5

Eliran741
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לחברי הפורום,

אני מתעניין בסיטרואן C5 מדובר על הדגמים של 2009-2010

רכבים בסביבות ה 60 אלף קילומטר,

לאחר חיפוש לא מצאתי מידע על הרכב,

מישהו יכול לשפוך אור על המחלות ילדות של הרכב? עלויות אחזקה,טיפולים למיניהם?

מה ההבדל בין גרסת ה-COMFORT/PRIMUM וכן הלאה?

מדובר על מנוע 2.0 משודך לתיבת AL4,האם גם בשנתונים האלה התיבה מעצבנת לתפעול ומצריכה שיפוץ מתישהו?

עדיף לחכות עוד קצת ולקנות את ה 1.6 שיותר מומלץ? או שלהימנע ביכלל מהרכב?

האם המערכת ההידרופנאומטית מגלה אמינות ?

איזה טיפול הרכב צריך לעבור ב 60 אלף?

וביכלל מה לבדוק לפני קנייה?

הרבה שאלות ! תודה לעונים :-)

פורסם

בדור הזה של C5 כבר התגברו על כל מחלות הילדות של הדור הראשון. הרכב שופר בכל ההיבטים של איכות גימור, חומרים ואיכות מכלולים.

המנוע 2,000 עם 143 כ"ס הוא סוס עבודה מצויין ובטיפול נכון יכול להגיע למאות אלפי ק"מ ללא כל תקלה.

חסרונו - ביצועים בינוניים וצריכת דלק בינונית.

נקודות התורפה של המנוע הוותיק טופלו במעבר ל 1.6 טורבו 156 כ"ס, אם כי הוא יותר רגיש ולדעתי עמידותו לאורך זמן פחותה.

בניגוד לתדמיתה תיבת ה AL4 בשנים הללו משופרת מבחינת עמידות והתנהגות. סימנס בשיתוף פיז'ו טיפלו בנקודות התורפה. התיבה תחזיק כמו כל תיבה פלנטרית טובה ללא שום בעייה. נכון שהאופי שלה שונה מהסטנדרט - לדעתי רק לטובה. (אכן, מצריכה הסתגלות).

המתלים ההידרו-פניאומטים גם כן מאוד עמידים ואמינים בהחלט. עדיין צריך להקפיד על תחזוקה איכותית .

שים לב שיש דגמי "ליסינג"שהגיעו עם מתלים קונבנציונליים - פחות נוחים ולכאורה יותר עמידים.

ההבדל באיבזור בין הגרסאות מתבטא בלא הרבה. הפרימיום מקבלת בנוסף חיישני גשם ותאורה, חיישני חנייה קדימה ואחורה , מערכת שמע משודרגת וחומרי ריפוד עדיפים.

האחזקה ועלויותיה במוסכי היבואן יקרה למדי , אבל לא קטסטרופה.

לפני קנייה כדאי לבדוק את כל הרגיל עם דגש על רכיבי מערכת המתלים , בדיקה קפדנית של כל מערכות החשמל והאלקטרוניקה,

בדיקת מחשב לקודי תקלה, והכי חשוב בדיקת הסטוריית טיפולים קפדנית כולל לבדוק תקלות עבר.

אם מחפש רכב מרווח ונוח במיוחד עם סגנון וייחוד - קנייה מצויינת. אין מה לחשוש מהאמינות והסטיגמה.

פורסם

בהחלט למדתי מהתגובה שלך הרבה !

ידוע לך אולי מה מצריך טיפול 60 אלף?

ואשמח לחוות דעת מעוד אנשים,אגב מישהו יודע מהי צריכת הדלק ב-2.0?

פורסם

הי,

להלן מדריך האחזקה, האחריות והטיפולים ברכבי סיטרואן החדשים כולל C5 2 ל' הרלבנטית.

המידע הנחוץ לך בעמ' 10-22.

http://www.citroen.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/CitroenWarrantyBook.pdf

שים לב שהטיפול שתעשה מושפע לא רק מההנחיות הנ"ל אלא גם ממה שבוצע בפועל בהיסטוריית הטיפולים. לדוגמא ,מצתים בדגם זה מחליפים כל 45,000 ק"מ. אם לא הוחלף אז או לא ידוע מתי החלף בטיפול 60 וכן הלאה.

לגבי שאלת צריכת הדלק במנוע 2 ליטר :

מאוד מותנה בתוואי הנהיגה ותנאיה ובסגנון הנהיגה שלך. בגדול לנהג סביר בעיר תקבל 1:7-9 ומחוץ לעיר 1:11-14.

פורסם

האחזקה ועלויותיה במוסכי היבואן יקרה למדי , אבל לא קטסטרופה.

אין שום הגיון לטפל ברכב מחוץ למסגרת האחריות במוסכי יבואן. אלא אם נפלת על מוסך סופר מקצועי. מנסיון עם כמה מוסכי יבואן, עדיף לא להגיע לשם אלא ללכת למוסך מתמחה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לחבר יש רכב כזה (1.6). יודע שמאוד מרוצה ממנו. משפחתי גדול ומרווח. אפס תקלות בשנתיים שאצלו. אם תרצה לדעת פרטים ספציפים אני ישאל אותו בכיף.

פורסם

NEPET לגבי המוסכים,הרכב כנראה יקנה מלובינסקי טרייד,ככה שיש שנה אחריות,אז אם יהיו תקלות הם יטופלו אצלהם,כי אם אני יטפל במוסך אחר הם כנראה יבטלו את האחריות,

ככה שבשנה הראשונה אין בעיה

לאחר מכן אני כבר יטפל במוסך אחר,וזה באמת לאחר שאני יראה שמוסך היבואן הוא יקר/לא מספיק מקצועי וכן הלאה..

הרכב ממש נותן תמורה למחיר,ומעוצב ממש יפה לדעתי,למעט החסרון של מנוע 2.0 או מוסך היבואן אני לא באמת מוצא סיבה לפסול אותו.

אשמח לתגובות מבעלי C5

אבישי לגבי ה-1.6 כרגע היא לא נכנסת לי בתקציב,למרות שהיא נראת האופציה הכי טובה.

פורסם

מנוע 2.0 הישן יותר אמין מ 1.6 טורבו, אבל מבחינת הביצועים יחידת כוח הישנה (2.0 + גיר 4 הילוכים) מפסידה בגדול לחדשה (1.6 טורבו וגיר 6 הילוכים).

פורסם

היה לי את ה- 1.8 הישן (דור ראשון), ה- 2 ליטר שאתה שואל עליו וגם את המנוע טורבו. בקיצור - אחלה אוטו, הרבה יותר אמין וזול לאחזקה ממה שאתה חושב. עם יבואן נורמלי כנראה שלא היו בעיות לסיטרואן בשוק הישראלי. תעשה לעצמך טובה גדולה ואל תתקרב ללובינסקי טרייד. יש בשוק הפרטי מספיק אנשים ישרים ונחמדים שימכרו לך כאלו במחיר טוב. בלאו-הכי האחריות של לובינסקי לא שווה כלום, ואת זה אני אומר כבעל ניסיון רע ומר עם שירות הלקוחות שלהם. הם אומנים בלהתחמק מאחריות על תקלות, וכך הם מצליחים להפוך כל תקלה פשוטה לסיוט מתמשך - אתה מוצא את עצמך רב עם המוסך על זכותך לקבל אוויר מהמזגן בפתח הנכון באוטו חדש, דבר שעולה לתקן 200 שקלים בלי האחריות, או שלושה ביקורים במוסך עם אחריות. אז מה עדיף?

בכל הסיטרואנים שלי התקלות היו רק כאשר הרכב היה חדש. מוזר, אבל ככה זה עם צרפתים. יש להם בעיה בלהרכיב. אחר כך האוטו בובה.

• תוכן חדש...