Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צירפנו לביתנו בשבוע שעבר גורת רגדול בת שלושה חודשים, כאשר כבר יש בבעלותנו זכר חצי בריטי חצי סקוטי בן שנה וחצי. הזכר היה ממש שטיח ולא מזיק בכלל עד שהיא הגיעה, אבל מאז שהיא כאן הוא פשוט מפרק אותה בבקרים, ובאופן כללי מתנהג אליה כמו פוץ. אני יודע שהוא מנסה להראות דומיננטיות ולהראות לחתולה מי השולט בבית, אבל בכל זאת הייתי רוצה טיפים לשלום בית ממישהו שיצא לו לגדל חתולים.

עריכה : הזכר מסורס

תמונה של שני הניצים (ללא אבטיח כי אנחנו לא בעונה) :

IMG-20131101-WA0010.jpg

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

עצה מקובלת היא להפריד בניהם בחדרים כשאינכם בבית, ישנים או עסוקים. לתת להם לשהות יחד תחת פיקוח ותווך שלכם, כדי שיתרגל בנוסף להפריד ארגזי חול וכלי אוכל ואם ניתן, לא קרוב מדי.

ל be roo ,אביב, יובק ואחרים נסיון רב בהרבה, נראה מה יציעו. בהצלחה.

פורסם

בגסות אפשר לחלק לשתי שיטות עיקריות:

1. היכרות הדרגתית מאד.

2. חיבור מיידי ושישברו את הראש.

השיטה השניה נוחה יותר לנו כיוון שהיא דורשת פחות מאמץ מצידנו. היא מתאימה בעיקר לגורים ובמיוחד שהם בגיל דומה. לעיתים היא יכולה להתאים לחיבור חתול מבוגר עם גור קטן.

במקרה שלך לא הייתי לוקח את הסיכון (כי הגילאים לא כ"כ מתאימים) ובאמת התוצאה הוכיחה זאת.

השיטה צריכה להיות היכרות זהירה שמתחילה בהחלפת ריחות וחפצים, הצצה דרך מרווח קטן, האכלה משותפת, חיבור לפרקי זמן הולכים ומתארכים ועד לחיבור מלא. זהו תהליך מייגע שלוקח ימים רבים ואפילו מספר שבועות. התהליך מאד תלוי באופי החתולים.

במקרה שלך אתה בבעיה כי יצרת חיבור לא טוב ועכשיו יהיה קשה לתקן את זה. מה שהייתי מנסה זה להפגיש ביניהם לפרקי זמן הולכים ומתארכים, החל מהאכלה משותפת עם אוכל טעים במיוחד ומשם להמשיך. בתהליך ארוך ומייגע הם יתרגלו אחד לשני. בשלבים יותר מתקדמים אפשר לתת להם לריב קצת כדי שיבססו את המעמדות וילמדו סף כאב וכמובן לעצור כשהמריבה מתחילה להיות מוגזמת.

יש הרבה ניואנסים ושפת גוף שצריך להכיר וקשה להעלות את כל זה על הכתב. אם כיסך מאפשר הייתי ממליץ להעזר במומחה או מומחית להתנהגות חתולים. יש כמה טובים (ואלו לא מאלפי כלבים שמתיימרים להבין בהתנהגות חתולים).

בהצלחה.

פורסם

היה לי נסיון מוצלח לחבר שתי סיאמיות בוגרות. בהתחלה הן חילקו ביניהן את הבית, הרבה נשיפות ואיומים, ובסוף (אחרי חודשים) אפילו ישנו יחד.

בנסיון מוצלח פחות, יש לנו בבית זכר בוגר, שלא הסכים לקבל חתולה בוגרת אחרת שהוספנו למשפחה. האיבה התגברה עד לתקיפה עד זוב דם, ושום פטנט לא עזר. מאז, במשך כמה שנים כבר, קיימת הפרדה ובמשך חצי יממה הוא סגור בחדר והיא חופשייה בבית, ובחצי השני, להפך.

כל עוד אין אלימות פיזית, תן לזמן לעשות את שלו.

:turn-l:
פורסם

צירפנו לא מזמן גור סיאמי לחתולה הסיאמית שלנו בת ה-4.

בכמה הימים הראשונים היא שמרה ממנו מרחק, כאילו לא הבינה מה פשר היצור הזה...

באחת הפעמים שהוא ראה אותה ישנה ונרדם לידה, חל מפנה, היא התחילה לדאוג לו כאילו הייתה אימו; ניקתה לו את הפרווה, לימדה אותו להשתמש בשירותים ואפילו נתנה לו לינוק ממנה, מיותר לציין שאין לה חלב והפעולה עצמה הרגיעה את הגור.

מדי פעם התפתחו ריבים, כשהרצון של הגור לשחק התיש אותה, היא מתחבאת לכמה שעות, יוצאת, וחוזר חלילה.

היום המצב יותר רגוע, אך עדיין לפעמים היא לא מבינה למה חתול שכבר גדול ממנה בממדים מציק לה במשחקים מטופשים.

פורסם

אני זוכר שאחותי, לפני שהתחתנה - חזרה לגור שנה בבית עם אמא שלי

וקרה לנו מקרה דומה - החתולה הבוגרת של אמא שלי שגם ככה היתה חתולה מאוד כסחנית, לא בדיוק אהבה את הדיירת החדשה, החתולה של אחותי.

הבאנו פסיכולוגית חתולים (כן כן, יש כזה דבר) שנתנה לנו באמת את העצה הראשונה מתוך שתי הגישות שאביב הציע.

הגישה השניה מסוכנת כי זה יכול לפעמים להגיע למצבים קטלניים אצל חיות מחמד.

ניסינו את הגישה הראשונה של היכרות הדרגתית אבל שום דבר לא הלך ובמשך שנה שתי החתולות חיו בהפרדה כאשר כל פעם חלק מהיום אחת נעולה והשניה חופשיה - שלא לדבר על כמה הן התחילו לסמן בבית את הטריטוריות שלהן - אלוהים ישמור הסרחון.

הנסיון להיכרות הדרגתית הוצע למשך חודש, נסינו חודשיים.

תיקח בחשבון - לא תמיד זה מצליח - המון סבלנות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המקרה אצלנו לא נורא קיצוני, וכבר חל שיפור מהימים הראשונים שהיא הייתה בבית - ביום הראשון הוא לא הסכים לצאת מהחדר, וכשהוא כן יצא הוא היה נוהם על הגורה בכל הזדמנות. עכשיו הוא מכפכף אותה לפעמים אבל רוב היום הוא נשאר אדיש ולפעמים הם אפילו חולקים ספה (אבל במרחק בטוח אחד מהשני). קיוויתי שישנה דרך לגרום להם לחבב זה את זה יותר, אנחנו כבר מנסים להאכיל אותם בשימורים דה-לוקס בו זמנית, אבל קיוויתי שיש עוד דרכים בהן אפשר לנקוט.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

פשוט הרבה סבלנות כי לפי מה שאתה אומר הזמן כן עושה את שלו לטובה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אצלנו החיבור נכשל סופית

החתולה הוותיקה (בת כמעט 12) כלכך שונאת חתולים , ותמיד רבה עם החתולים של השכונה (קיבוץ)

פעם שעברה שהבאנו חתול וגרנו בעיר , היא פשוט שמרה ממנו מרחק (בסוף הוא נמסר לגיסי)

הפעם הבאנו גורון קטנטון לילדות שמההתחלה קיבל כתף קרה וכמעט מכות

וככל שהוא גדל היא נשארה פחות ופחות בבית

עד שהוא התחיל להחזיר לה וגירש אותה סופית מהבית (לא משנה כמה ניסינו להפריד)

היא לא מוכנה להכנס יותר הביתה , גם אם הוא לא נמצא

היא מגיעה לביקור מדי פעם לקחת אוכל , אבל נשארנו רשמית עם חתול אחד לצערי

בהצלחה

חתולים הם עם עם אופי

:wink:
פורסם

למה גור? חתלתול.

אין מה לעשות, חתוליים הם טריטוריאליים ומאוד קנאים לאזור המחייה שלהם.

אם החתולה הבוגרת לא נכנסת כנראה שזה בגלל שהיא הודתה בתבוסה כלפי הצעיר יותר והיא פשוט לא תעז להכנס לטריטוריה הזו שוב על דעת עצמה.

ראיתי מקרים כאלה כבר כמה פעמים עם חתולים באזורים שגרתי בהם, יום אחד הם נעלמים ואז פתאום מוצאים אותם במקום אחר.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא מזמן שמרנו על חתול של חברים שלנו כאשר לנו כבר יש חתול. שניהם מעורבים ואין לנו מושג מאיזה סוגים.

בהתחלה היו ריבים, קצת צעקות, קצת מכות.

יום למחרת קצת פחות, עוד יום היה אפילו פחות, בסוף כעבור שלושה ימים הפכו לחברים טובים ושיחקו ביחד מלא.

לדעתי זה יותר תלוי באופי של החתול.

אני הייתי מנסה את הגישה של "תסתדרו". כמובן בהשגחה בתור התחלה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אצלנו כבר 7 שנים יש מכות על בסיס יומי.

כשאנחנו כועסים או נוזפים על ציפי הראשונה שחוטפת ממנה זאת מנגו.. :|

חוץ מזה הכל בסדר.

2012-08-16 11.51.40.jpg

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אם כך עזוב אותם. הם כבר יתרגלו אחד לשני.

או שיהיו בסוף חברים טובים, או שיהיו חברים ולעיתים יריבו או שלא יתקרבו אחד למרחב הפרטי של השני.

תהיו ערניים לראות שלא מתפתחות מריבות מוגזמות.

לעיתים קורה שהם מנסים להרוג אחד את השני. אם אתם בסביבה זה נגמר בטוב, אם אתם לא בסביבה אתם תגיעו ותגלו גושי שיער מרוטים, שריטות או טיפות דם...

עוד לא ראיתי מעולם מריבה בין חתולים שנגמרה בהרג/פציעה משמעותית, כולל חתולי רחוב לא מסורסים שרבים ברצינות... בסוף החלש תמיד מוותר.

פורסם

גם אצל כלבים במושב בחיים לא ראיתי הרג. כנראה כמו בני אדם, כדי להרוג צריך להיות פסיכופטים מלידה. (כמו הכלבים שמגודלים לקרבות)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...