Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סיטרואן ברלינגו, 2006, 1900. (לא טורבו). חודש אחרון בעיות הנעה חמורות אם הרכב עמד מספר שעות טובות. אם הצלחתי להניע אז אחרי זה אין בעיה בהנעה. בהתחלה אחרי פימפום של המשאבת עזר ידנית על הבית פילטר סולר, הצליח להניע.עד לפני שבוע שגם הפימפום לא עזר. החלפתי 4 סלילי הנעה של בוש. הבעיה נעלמה למשך שבוע והניע כמו שצריך. כעת שוב חזרה הבעיה. החלפתי גם חבק חדש לבית פילטר סולר, החלפתי פילטר סולר,. אין נזילות נראות לעין והצנורות סולר לא קרועות. בבקשה עזרה דחוף. בנתיים מחנה בירידות ואם יש בעיה אז מניע עם הילוך שני. אני לא מכונאי רק ידע בסיסי וחוש טכני אז אם יש לכם הסבר לתופעה במושגים מקצועייים אז רק תנחו אותי בבקשה איפה כל חלק יושב. (אפילו תמונה)

פורסם

בדגם זה אין משאבה חשמלית במיכל הדלק.

בנוגע לבעיה:

יש לבדוק שמקדם ההזרקה (סולונואיד שמותקן בחזית המשאבה לכיוון הרדיאטור של הרכב) אינו נוזל. זה עניין שכיח ולכן כדאי לבדוק אותו. לחלק הזה יש צמה שחורה דקה עם 2 חוטים דקים בפנים - ואם תעביר את היד שלך מתחת לחלק הזה אתה תראה אם הוא נוזל או לא.

אם אתה בטוח ב 100% שאין שום נזילות *אבל* גם *אין* שום חדירה של אויר למערכת, ייתכן והגעת הסולר למשאבה לא תקינה.

במשאבת הסולר עצמה שמונעת ע"י המנוע, יש משאבה נוספת קטנה שתפקידה לשאוב סולר מהמיכל. יכול להיות מצב שהמשאבה חלשה ולא שואבת סולר. נתקלתי במקרים של חשמלאים שהתקינו משאבת עזר חשמלית על קו היניקה של הסולר וחיברו אותה לסוויץ' (עם פתיחת הסוויץ' היא עובדת).

למרות שראיתי קומבינות כאלה לא מעט, אני באופן אישי לא נתקלתי במקרה של משאבה כזו שהיניקה שלה היתה חלשה - לכן הייתי מתמקד באיתור נזילה של סולר.

מאידך, למיטב זכרוני, ב"פומפה" עצמה (משאבת עזר ידנית) קיים שסתום חד כיווני שתפקידו להשאיר את הסולר במערכת ושלא יזלוג בחזרה למיכל. בהחלט ייתכן שהשסתום נדפק וסולר חוזר למיכל.

בנוגע למצתי הלהט, כדאי לוודא (שוב) שהם מקבלים מתח ועובדים. באמצעות נורת ביקורת פשוט ביותר תוכל לבדוק אם הם מקבלים מתח או לא (סדר הבדיקה הוא כזה: אתה מחבר את הנורה בצד אחד לגוף המנוע - חלק מתכתי עבור מינוס - והצד השני נוגע לקצה מצת הלהט, היכן שאתה רואה חיבור עם אום 7 מ"מ. לאחר מכן תפתח סוויץ' ותוך כדי תסתכל אם הנורה נדלקת). ניתן לבצע את הבדיקה גם עם וולט-מטר פשוט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודדה רבה ידידי. אני אנסה את כל מה שהצעת. פרסמתי את הרכב למכירה ולמען ההגינות אני חייב לסדר את זה לפני שאני מוכר כדיי שהקונה לא יתקע. אני יעדכן אם נמצאה הבעיה. המון תודה

• תוכן חדש...