Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
144. (מקווה שלא טעיתי בספירה)-

ברקסים. כפי שוודאי אנו כבר יודעים, נסיעה חזקה מאופיינת בבלימה אגרסיבית מה שמביא אותנו

להתחממות הבלמים= אפקט הבלימה נפגע. תפקיד הבלמים הוא לבלום את האופנים, נשמע פשוט

אך יצרני הרכב עד היום משפרים תורה זו.. . הבלמים בעצם מעבירים סוג אנרגיה.

כלומר, האופן מסתובב ובעת הבלימה רפידות הבלם "מעבירות" את האנרגיה לאנרגית חום,

הרי בחוקי הפיסיקה אנרגיה לא יכולה להיעלם סתם כך.. ולכן הרעיון הוא להעביר אותה לאנרגית חום.

בבלמי דיסק- הדיסק נועד לספוג את החום (מדובר בטמפ' גבוה מאוד..) והחיסרון הוא שבבלימה ממושכת/מאומצת הדיסק מתחמם ואין הוא קולט את החום ביעילות..שוב הבלימה נפגעת.

**הטיפ- בעת בלימה, בנסיעה רגילה, לא לבלום בעדינות, אנו מכירים את התופעה של נסיעה בכביש במהירות 80קמ"ש וכ- 150 מטר לפני הצומת אנו מתחילים בבלימה רכה וממושכת. זו טעות המביאה

לשחיקת הבלמים ככל שהם יותר זמן בפעולה כך הם מתחממים יותר והבלאי נכנס לפעולה.

אנא, בילמו בצורה מבוקרת והחלטית. (אפשר לעשות זאת מבלי להגיע ל2 ג'י..).

חייב לחדד זאת לעצמי, בלימה חזקה והחלטית עדיפה מאשר לחיצה רכב לאורך זמן לקראת הרמזור האדום?
  • תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חייב לחדד זאת לעצמי, בלימה חזקה והחלטית עדיפה מאשר לחיצה רכב לאורך זמן לקראת הרמזור האדום?
בלימה חזקה גם לא בריא,יוצר בלאי יותר רציני

צריך לבלום בצורה לא שהברקס יתאמץ ולא לחיצה קטנה על הברקס 200 מטר לפני העצירה(אגב קוראים לזה "נסיעה על הברקס").

פורסם

עצות מעולות! תודה לכל התורמים :) וכעת אתרום מעט ממה שאני יודע :)

אולי אפשר לקרוא לי פרנואידי בקשר לאוטו שלי (רכב ראשון שלי :) פולקסווגן פולו 1000סמ"ק שנת 98 ידני) אבל אני מבצע כל מה שאני יודע לתחזוקת האוטו :)

172. בדיקת שמן\מים\מי מ גב - כל פעם שאני מתדלק (פעם-פעמיים בשבוע תלוי בנסיעות)

173. ניקוי שמשה אחורית וקדמית - אני עושה זאת ידנית (יותר טוב מלהשפריץ מים ולתת למגבים לעבוד סתם ;)

174. עכשיו שהתחיל הסתיו קשה לאוטו שלי "להתעורר" אז כשאני מתניע אני לוחץ ממש מעט וחד פעמי על דוושת הגז בשביל לעזור לאוטו להגיע ל-1 במד הסל"ד :)

175. תדלוקים - אני אף פעם אבל אף פעם לא מגיע לתחנת דלק עם פחות מרבע! זה גרוע והמון אנשים חושבים שלקרוע את המיכל דלק ולהגיע על הפס האדום נחשב COOL..אבל זה ממש לא!

176. איזון גלגלים - עשיתי לפני שבוע כי ההגה רעד לי כשאני מגיע ל90קמ"ש ומעלה...האיזון עשה פלאים :)

החלפתי זוג צמיגים אחוריים + בולמים אחוריים עקב האוטו שהתנהג כמו באגי בשטחים :) כל דבר קטן היה גורם לו "לרקוד"

אני יד שלישית ככה שנאלצתי לעשות כמה טיפולים אצל חבר שבוע אחרי שקניתי את האוטו...אף אוטו לא מושלם אבל ההשקעה עושה אותו :) (דלת נהג ימנית לא נפתחה\בגא'ז תקוע\ספולילר קדמי מעוך...הכל הוחלף ותקין עכשיו :))

177. רצוי לשטוף את האוטו לפחות פעם בשבוע אפילו בחורף! אנשים חושבים שגשם יכול לחסוך להם את ה20ש"ח בשטיפה אוטומטית וכו' אבל שוכחים שגשם אולי מנקה אבל גם מלכלך :)

178. לא לאמץ את האוטו בהחלפות הילוכים...אני רואה אנשים שעד שהסל"ד לא מגיע ל4000 הם לא מחליפים הילוך וזה פשוט התעללות....עדיף ב2800-3000 להחליף והאוטו יודה לכם על כך :)

179. בעת חנייה במישור להשאיר את הגלגלים במצב ישר ולא לסובב עד הסוף ימינה \ שמאלה ע"מ ליצור "פוזה סתכל איך האוטו שלי מגניב!" זה ממש לא ורק יהרוס...גם יש המון אנשים שמדביקים את הגלגלים למדרכה וזה שוחק את הצמיגים וזו הוצאת כסף מיותרת

180. עצה שכתבו פה מקודם להשאיר חלונות קדמיים מעט פתוחיים ע"מ לאפשר כניסת אוויר נקי לאוטו כן עוזרת! אומנם זו דרך למצמץ לגנבים אבל לי לא אכפת יש ביטוח ;)

זהו..מקווה שתרמתי מעט :)

יום טוב לכולם!

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

181. רצוי למלא בשפריצרים מים מינרלים כן כן מינרלים יש הרבה פחות אבנית וגם החורים הקטנים לא נסתמים מניסיון אפשר להוסיף למים אלכוהול

חיה ותן לחיות :smile:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
טעות ! ניקיון מסיבי וקונסטנטיבי יפגע בסופו של דבר בצבע, בכל מקרה הפח לא נפגע.

דניאל.

סליחה על ההערה, אבל מהיכן הבורות הזאת? וקס מוסיף שכבה מגינה ע"ג הצבע ומונע מגע בין הצבע לבין החומרים המזיקים. בוא תראה את הרכב שלי לאחר 5 שנים וביצוע וקס (איכותי, לא לחסוך 5 שקלים) באופן קבוע. הדעה שלך אופנינית ל בעלי המוניות עם ותק של 50 שנה אבל ללא שום ידע ממשי ברכבים. תסביר לי איך הוקס בדיוק פוגע בצבע.

פורסם

הוא לא הזכיר ווקס, אני משער שהכוונה הייתה שטיפה אגרסיבית במים וכ..

סליחה על ההערה, אבל מהיכן הבורות הזאת? וקס מוסיף שכבה מגינה ע"ג הצבע ומונע מגע בין הצבע לבין החומרים המזיקים. בוא תראה את הרכב שלי לאחר 5 שנים וביצוע וקס (איכותי, לא לחסוך 5 שקלים) באופן קבוע. הדעה שלך אופנינית ל בעלי המוניות עם ותק של 50 שנה אבל ללא שום ידע ממשי ברכבים. תסביר לי איך הוקס בדיוק פוגע בצבע.
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כנראה הכוונה הייתה לפוליש ווקס כאשר מורידים שכבה מזערית של הצבע

ווקס ידני (זה המוצק בדר"כ בצבע צהוב עם ספוג כמו של אמבטיה) אינו מזיק.

ווקס ידני הוא עדין במיוחד כך שאין פגיעה בצבע.

ד"א אם כבר הגעתי לזה (לפני הווקס יש ניקוי) לבעלי המגנזיום!

לא לנקות את המגנזיום באגרסיביות עם מטאטא- לעשות זאת בעדינות ולהמנע ככל האפשר ממגע עם הדיסקים (ברקס)

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

בפעם ה1000.

אלירנוש.

אין כזה דבר וקס עדין או לא עדין.

וקס לא פוגע בצבע אלא מצפה אותו בשכבת הגנה.

בדיוק כמו קרם הגנה מהשמש!

להבדיל מפוליש שהוא בערך כמו "פילינג" - ותפקידו להוריד את השכבה העליונה ביותר של הצבע.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

רצוי לבדוק תקינות מגבים, ושיש מספיק מים לניקוי השמשות ,

זה מעצבן להתקע בלי מים למגבים כשמנסים להשפריץ מים בעזרת הכפתור שבידית המגבים ,

וזה עוד יותר מעצבן וגם מסוכן להשפריץ מים מבקבוק תוך כדי נסיעה על המראה הקדמית,כי המים ברובם יעופו עליך. :shock:

מה גם שהמגבים שורטים את השמשה אם לא משתמשים במים ,וגם הגומי שלהם נשחק, ואז בלילה רואים כמו קרניים כאלו מהפנסים של הרכבים וזה ממש מעצבן.

טיפול ראשוני למגב אם אין כח וזמן להחליף אותו זה למרוח קצת גריז איפה שהגומי מתחכח במראה ולתת לו להתייבש היטב זה ממש מונע שריטות למשך זמן מסויים

וכמובן זה לא במקום החלפת מגבים כשצריך.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

החזק ברכבך

1 זוג כפפות עבודה בעלות של 15 שח בחניות טמבור ,החלפת גלגל אתן היא פשוט חויה ,או פתיחת צינור מים שהתפוצץ באמצע הדרך ומכאן לטיפ השני

2 בעלות אפסית לקנות חתיכת צינור מים ביתי(מופה ) באורך של 15 סמ, בקטרים של חצי צול עד צול וחצי ושני בנדים אמריקאים ממתכת

3 תמיד החזק ברכב רצועה באורך של שלושה מטרים ,לאותם רגעים שאתה לא מבין איך הגעת אליהם

4 מחצלת לים החזק כל השנה היא שימושית מאוד

יגאל

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני חדש בפורום הזה.

קראתי כל ההצעות.

קצת למדתי.

ההצעה שלי (פחות חשובה בארץ, תלוי איפה אתה גר/נוהג).

183- להתקין רשת סבובים מאחורי הגריל ולפני הרדיאטור שיבוד כמסנן חרקים/יתושים וכול"י.

זה מונע סטימת הרדיאטור מבחוץ. (לא מזמן מישהו כתב שירשור על נסיעה בהרצות הברית,

בה היה צריך לעצור כל שעה לשטוף את השמשה הקדמית).

אחרי כמה זמן, החרקים שנידבקו על הרשת, מיתייבשים ונופלים לבד.

אם יש מגש פלסטיק מתחת הרדיאטור יש לדאוג לנקות פעם בשנה/שנתיים.

פורסם

רשת מפריעה למשב האויר החודר אל המצננים, למי שיש רשתות נגד חרקים בבית יוכל לספר לך כמה זה עוצר אויר.

בכל נסיעה באוטוסטראדה, באיזורים מיוערים או חלקאיים נדבקים המון חרקים לשמשת הרכב ויש לנגבם כל שעתיים או שלוש, בשביל זה יש את תחנות התדלוק המצויינות שלצידי האוטוסראדות.

פורסם

1-ההפרעה של הרשת מלפני המצנן קטנה בהרבה מהפרעה של החרקים שנתפסים בתוך צלעות המצנן.

2-בבית מרגישים השפעת הרשת כמדובר במהירויות אויר קטנות מ-10 קמ"ש.

ברכב שנוסע 50 או 100 קמ"ש המצב הוא שונה. בפועל יכולת ספיגת חום ע"י זרם אויר מעל

מהירות 60 קמ"ש כמעת לא עולה. זאת אומרת שב-100 קמ"ש השפעת הרשת היא זניחה.

ובמהירויות נמוכות, הספקים נמוכים ולמצנן יש יכולת יתר.

המצב היחיד שהרשת יפריע בקצת זה במצב של נסיעה ממושכת במהירות מתחת 20 קמ"ש

או פקק.

במיקרה כזה המאורר יעבוד קצת יותר. (אולי לא מומלץ למי שעומד יוםיום בפקקים)

3-בספרדית יש פתגם: לסטן הרבה חוכמה כהוא סטן, אבל יותר חוכמה יש לו כהוא זכן.

משתמש בזה מעל 40 שנה. בחיים לא התחמם לי רכב ובחיים לא פירקתי/נקיתי מצנן.

(היו לי רכבים מעל 10 שנים ומעל 150000 ק"מ)

בארגנטינה אף אחד לא יוצה בקיץ לכביש בלי רשת כזה עולה לו בניקוי מצנן.

4- בהתחלה כתבתי שאולי העיניין פחות חשוב בארץ (כאין הרבה חרקים), אבל בקיץ בשעות

השקיעה/חשכה בכביש שדרות-בית קמה (שיוצא לי לנסוע - בטח יש עוד כמה) יש חרקים בכמות

שבתוך כמה חודשים של נסיעה יומית ייסתמו את המצנן.

פורסם

כנראה שעשית ניסוי מדעי בנושא הרשת והפרעות שלה, אני בכל אופן לא, אך אני יודע כי גם ללא הרשת השפעת החרקים על הרדיאטור היא זניחה. הרוב המכריע נוסע ללא רשת ואינו סובל מבעיית התחממויות. מה גם שזה לא שהרדיאטור נמצא חשוף כולו בקדמת הרכב ו"אוסף" חרקים ללא מפריע, יש כונסים ומעברי אויר ורוב שטחו של חזית הרכב מוסתרת.

רוב המכוניות בגוש דן נוסעים בפקקים כך שלפי טענותיך על הפרעת האויר במהירות נמוכה, תהיה לרשת הזו אפקט קטלני על המנוע.

בנוסף, אני מניח שעם פטנט כזה פשוט וזול היה באמת יעיל הוא היה מתבצע בפס היצור ע"י יצרן הרכב.

ברור שבתחזוקה התקופתית של הרכב יש צורך לנקות עם לחץ אויר את המצננים, בדר"כ זה לא מבוצע ורכבים ממשיכים לנסוע באין מפריע וללא התחממויות הרבה מאוד זמן.

אם כך ולאור האמור, ההמלצה שלך אולי תקפה שלאלו שנמצאים באיזור עמוס חרקים ונוסעים נסיעות בין עירוניות לרוב. אולם עד כה אלו שנתקלתי שהרכיבו את הרשת עשו זאת לצורך שיפור קומסטי ותו לא.

פורסם

להלן התוספות הצנועות שלי בנושא "מה כדאי להחזיק ברכב":

* מצלמה

לכל אחד יש איזה מצלמת פילם ישנה שהוא לא משתמש בה, וגם אם לא, מצלמה חד-פעמית עולה 15 ש"ח.

לא תאמינו עד כמה שימושי זה יכול להיות בעת תאונה, אפילו בתור קלף מיקוח בנושא "מי אשם". תיעוד זה הכל.

* כפפות חד-פעמיות

ניטריל או לטקס - השקעה של 20 ש"ח בחבילה של כפפות תשפר לאין ערוך את חוויית ההתעסקות שלכם ברכב.

לא משנה אם מחליפים צמיג או מחליפים מנורה, באוטו הידיים תמיד מתלכלכות - אפילו כשרק פותחים מכסה מנוע.

* טלכרט

דווקא כשתתקעו בצד הדרך תגלו להפתעתכם שהסוללה בפלאפון נגמרה. הרי ככה זה תמיד, לא? כמו שהצמיג תמיד

מתפוצץ בצד של הכביש ולא של השוליים.

* טופס מילוי פרטים מוכן

לא משנה כמה שנים אתם על הכביש, אף נהג לא שומר על קור רוח מלא בעת תאונה. הדבר האחרון שעובר בראש

בעת תאונה זה "איזה פרטים בדיוק צריך למלא". כאן הטופס יכול להיות מאד שימושי. תכינו טבלה שבה מצויינים כל

הפרטים הנחוצים, ובעת הצורך לא תצטרכו לתהות אם רשמתם כל מה שצריך.

נראה לי שכל השאר כבר נאמר לפניי.

סעו בזהירות! 8)

• תוכן חדש...