Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיכאל-

לידיעתך, אם אתה עובד בלי הזמנת עבודה מסודרת, אתה עלול גם להסתבך עם ה"נשמות הטובות" מרשות המיסים.

לטענתם, אם אין הזמנה כתובה, זה פתח לקבל את התשלום בשחור, ואח"כ להעלים את עצם קיום העסקה מהמפה.

מנסיון (לא אישי) כואב.

לדעתי (הלא מלומדת) השיטה שלך עם המיילים תספיק,בתנאי שהם מתוייקים ומתועדים. גם לאוכלי הנבלות, וגם לתביעה נגד סרבני תשלום.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מיכאל-

לידיעתך, אם אתה עובד בלי הזמנת עבודה מסודרת, אתה עלול גם להסתבך עם ה"נשמות הטובות" מרשות המיסים.

לטענתם, אם אין הזמנה כתובה, זה פתח לקבל את התשלום בשחור, ואח"כ להעלים את עצם קיום העסקה מהמפה.

מנסיון (לא אישי) כואב.

לדעתי (הלא מלומדת) השיטה שלך עם המיילים תספיק,בתנאי שהם מתוייקים ומתועדים. גם לאוכלי הנבלות, וגם לתביעה נגד סרבני תשלום.

אתה צודק. רק שכל טופס שלי הולך לבית המשפט הכולל חוות דעת ולכן אני לא חשבתי לשניה לעבטד בשחור ואני מאוד שמח שבתחום שלי גם אין פיתוי. הבעיה אצלי הייתה שלרוב ביצענו עבודה ואז כל פעם נאמר לי בגלל שאני עובד בכל הארץ שהצק נשלח וכך מורחים אותך חודש. היום אני מאוד מסודר. דרך אגב אישור במייל זה למייל שאני שולח עם הזמנה, לא לכולם יש מדפסת ולכן אני מבקש לאשר את המייל ואת ההצעה במייל.

החיים הם כמו....

פורסם

אגב, לצערי צריך להוסיף "קבלה ממוחשבת תישלח עם קבלת התשלום" ובקשת הפרטים שצריך למלא בקבלה.

יש יותר מדי אנשים שאומרים "לא צריך קבלה" אבל אני שולח אותה בכל מקרה, או לפחות מוציא אותה.

לא מבין מה גורם לאנשים לרצות לעבוד בשחור בתחום התרגומים. לא הייתי מסוגל לישון טוב בלילה אם לא הייתי פועל בצורה ישרה. כל כך לא שווה לקבל "ביקור" ממס הכנסה.

(מיכאל, לא דיברתי עליך, להסר ספק).

פורסם

מובן שאתה לא רוצה ליצור לעצמך שם של אחד שתובע אבל במקרה שלך יש התחמקות ולא איחור בתום לב ,

עבדת בשביל הכסף ואם לא רוצים לשלם תתחיל בשלבים :

1. מכתב רשום

2. תביעה בבית משפט לתביעות קטנות .

אין מה לעשות , לא תמיד אפשר בטוב.

פורסם

גם בתחום שלי (אדריכלות) זה בלתי אפשרי.

העבודות מתשכות (לפעמים גם שנתיים), התיעוד לעבודה (תכניות) מסתובב בכל הרשויות, בבניין, אצל יועצים ומבצעים.

מספיקה ביקורת אצל אחד מהם- ומגיעים גם אליך.

בסה"כ סכומי המס שאתה יכול להרוויח מהעלמת עסקה, לא מצדיקים את הסיכון האדיר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

יוסי, צר לי להיות זה שמבשר לך שנדפקת אבל סכום כזה לא כדאי לתבוע. עלות התביעה והזמן שתשקיע בה תהיה פי כמה מהסכום הנ"ל. גם אם תםך להוצאה לפועל הם יגישו התנגדות וזה ייגרר שנים.

נדנד, לת למשרד ותטריד .איים בפרסום המקרה בקהילת המתרגמים וכו' אם יצליח הרווחת ואם לא אז תתנחם שלפחות לא שילמת את המע"מ על החוב האבוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• אחראי פורום
פורסם

אני דווקא לא חושב שזה חוב אבוד. קרה לי מקרה כזה על סכום כפול (אבל בלי ב״ה אז תאר לעצמך באיזה לחץ הייתי:lol: ).

קראתי באתר תביעות קטנות שהם מבקשים לבוא עם הוכחה שמיצית את הניסיונות מול הלקוח.

זה לא היה בעיה, שירשרתי את כל המיילים המתחמקים ותיעדתי שיחות, הוספתי שורה אחת:

שלמו עכשיו או שאני מתקדם בצינורות המקובלים, עם קישור לאתר הנ״ל.

שולם ומהר מאוד. עם התנצלות.

אם אתה מקבל תשובה מזלזלת לניסיון כזה, אני לא הייתי חושב פעמיים ומתקדם למסלול המהיר של הוצל״פ.

לא מבין איך אתה יכול לצאת עם סטיגמה רעה מזה, זו החובה שלך כלפי העסק.

בהצלחה, תעדכן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

דבר איתו מחר ואמור לו שאתה מוכן לפרוס לו ל-3 תשלומים שווים, ושישלח לך את כל הצ'קים הדחויים.

אם לא יסכים, הקדש 5 דקות וכתוב מכתב התראה לפני תביעה.

פורסם

זה לא שהעסק שלי לא רווחי אבל אני נאלץ להתעסק לפחות 10 שעות בשבוע ב"נו, תשלמו כבר".

יש לי דברים יותר רווחיים לעשות.

יוסי, גביה זה חלק מכל עסק תקין.

haters will hate

פורסם

כסף גדול או כסף קטן זה לא משנה.

מכתב רשום עם "איום" בתביעה.

אתה לא צריך עו"ד כדי לתבוע על 1300 שקל.

רק יילך לך יום על זה(לפחות).

סלע,מה נסגר?אין לך מה לכתוב-שתוק!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

יוסי,

אחותי היא מעצבת גרפית שלאחרונה גם כן פתחה סטודיו עצמאי משלה בגלל שהתחום פשוט קשה מידי והיא צריכה השלמות להכנסה שלה.

היא עברה חוויה מאוד דומה לשלך עם לקוח שהיה סה"כ נחמד מאוד אבל משך אותה באף כמעט שלושה חודשים עד לרגע התשלום.

בזמן הזה בתור אחד שליווה את אחותי מהצד עם לידת הסטודיו שלה אמרתי לה להיות רכה עם האנשים אבל קשה עם הבעיה!

במילים אחרות - להתייחס בנחמדות יתרה ללקוח ולא לתקוף או לאיים עליו ופשוט להיוט אסרטיבי על הבקשה לתשלום.

בחודש השני היא צלצלה ללקוח פעם בשבוע בשבועיים הראשונים ובשבועיים השניים פעמיים בשבוע

בחודש השלישי היא נתנתה ללקוח תזכיר יומי - ממש טלפון יומי של בוקר טוב או ערב טוב או צהריים טובים.

ובסוף הלקוח שילם.

לאחר מכן אחותי הציעה ללקוח "הטבות" במידה ויחזור אליה שוב

ואכן כך קרה רק שהפעם נגבה מחצית מהתשלום מראש ומחציתו השני נקבע לתאריך שלא יאוחר מיעד כלשהוא וזה עבד.

אל תתייאש ותמשיך לרדוף אחריהם בנחמדות עד שהם יתחרפנו ממך ופשוט ישלמו בכדי שתרד מהם.

ולעבודה הבאה אולי תציע הטבה כלשהיא אבל תסדיר מראש לפחות מחצית מהסכום אחרת אין עבודה בכלל.

זה לקוחות ישראלים - מוסר תשלומים נפשע וזה במקרה שעוד מדובר בלקוח טוב שלא מתכוון לעקוץ אותך מלחתכילה ויש המון כאלו!

בעבודה הקודמת שלי עבדתי בחברה קטנה שנתנה שירותי תמיכה טכנית ברשת ובמחשבים לרשתות של משרדי נסיעות - אתה לא מבין עד כמה התשלומים היו גרועים, בסופו של דבר העסק הזה נמכר לחברה גדולה יותר שהיתה מעוניינת בשוק אין לי מושג למה - מעגל שלם של לקוחות שלא משלמים.

במידה ומדובר בחברה בע"מ ואתה יכול לברר מה המאזן הפיננסי שלהם - אם אתה מגלה שהם על סף פשיטת רגל - תתבע אותם ויפה שעה אחת קודם, כי אחרי זה לא תראה אותם ולא יהיה לך את מי לתבוע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברות תרגומים רבות רגילות לשלם בשוטף +90 או +120,

ומבחינתן אתה סתם עוד אחד.

עוד תופעה נפוצה בחברות תרגומים היא עברית קלוקלת ברמה נפשעת בהתכתבויות למיניהן.

"אני יעדכן" זה כלום לעומת מה שאני חוויתי. :|

תתאזר בסבלנות, תדרוש בתקיפות את כספך (אבל בלי אלימות...) -

אני מאמין שישלמו לך בסופו של דבר לפני שזה יגיע לשלב המשפטי,

אלא אם כן החברה עומדת לפני פשיטת רגל. כדאי שתבדוק את זה

אצל הקולגות, יש כאלה שיודעים מה קורה בכל מקום.

זה חלק מהסיכון בעבודה כעצמאי, תמיד תיקח בחשבון שיהיה איזה תשלום חסר או מעוכב-עד-אימה בחישובים שלך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עד עכשיו לא הייתי אלים או לא נחמד.

אני הכי נחמד בעולם ללקוחות.

Lanosforce, אני לא יכול להציע להם הטבות. כל מה שאני יכול להציע להם זה את העובדה שהם לא ימצאו מישהו שיעבוד ברמה טובה יותר משלי.

הטעויות שראיתי שעושים מתרגמים אחרים (20% מהעבודה שלי היא בדיקה של מתרגמים אחרים) הן אדירות ומבישות ביותר.

באופן כללי יש בעיה עם כל התחום של תרגום כי יש מעט מאוד בעלי מקצוע שבאמת טובים מתמידים.

הרוב פורשים אחרי שנה-שנתיים כי נמאס להם או כי אף אחד לא רוצה לעבוד איתם.

לי יש את היתרון שאני לא חייב לעבוד רק עם הארץ.

אני אפילו מעדיף להמשיך לעבוד עם ספרד או דרום אמריקה כי שם משלמים כפול 4, משלמים בזמן, וגם אומרים תודה על העבודה שעשיתי ומעריכים אותי כבעל מקצוע.

עכשיו אני כבר מגיע לתקופה שבה השוטף + 90 מתחיל להכנס (דברים שעשיתי לפני כמה חודשים), אז אני יחסית רגוע במובן הזה. יש הכנסה בטוחה לשלושה חודשים.

• תוכן חדש...