Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי,זה שהרבה מאוד בעלי מקצוע עובדים ברמה שהיא מתחת לכל ביקורת ידועה(ולאו דווקא מתחום התרגום).

אתה שנה/שנתיים בארץ מאז שחסרת-תבנה מוניטין זה הכי חשוב אם אתה מתכנן להישאר בתחום עיסוק הזה.

לא ראיתי את האתר שלך אבל רצוי שיהיה מושקע זה מראה על הרצינות.

וגם,אולי זה נשמע קצת קטנוני אבל אל תביע את עצמך יותר מידי בדף פיסבוק האישי(פוליטיקה,כלכלה וכו')-לא טוב לעסקים.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אתה צודק.

חזרתי לפני כמה חודשים.

האתר שלי היה בסדר אבל אני אעשה אחד חדש בקרוב.

בפייסבוק יש לי 3 חשבונות.

אחד פרטי שבו אני מתנהל בעברית והכל חסוי, אחד בספרדית שגם חסוי ואחד בשביל עבודה, ששם יש לי מישהי שמנהלת אותו ואחראית לשיווק.

פורסם
אתה צודק.

חזרתי לפני כמה חודשים.

האתר שלי היה בסדר אבל אני אעשה אחד חדש בקרוב.

בפייסבוק יש לי 3 חשבונות.

אחד פרטי שבו אני מתנהל בעברית והכל חסוי, אחד בספרדית שגם חסוי ואחד בשביל עבודה, ששם יש לי מישהי שמנהלת אותו ואחראית לשיווק.

אתה בעד פרסום?

תעשה הרשת צל לשמשה האחורית עם לוגו ומספר טלפון.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, הוא החליט שהוא ממשיך למשוך אותי.

אני החלטתי שאם עד מחר אני לא מקבל כסף אני תובע אותו.

אחרי כמה וכמה שיחות טלפון ומיילים הצלחתי שיחזרו אלי וחשבתי שאני מצליח "להגיע אליהם".

השגתי את המנהל, הוא אמר לי מה הסכום ואמרתי לו שזה מתאים למה שרשום אצלי.

הוא אמר שיש להם את הפרטים של הבנק שלי ושהתשלום יבוצע.

הוא עדיין לא בוצע, ועבר כבר שבוע.

לפני כמה ימים שלחתי את המייל הבא:

שלום X.

להזכירך, עדיין לא קיבלתי את התשלום על העבודות של יוני, יולי ואוגוסט.

יש כבר איחור של חודש וחצי.

בבקשה הסדירו את התשלום תוך 48 שעות.

אם לא תהיה תגובה מצידכם, אאלץ לפנות לערוצים חוקיים בשביל לגבות את החוב.

בברכה

יוסי

בסוף השגתי אותו שוב במשרד ואחרי שהוא ווידא איתי את הסכום הנכון, הוא אמר שוב שזה יטופל.

למחרת קיבלתי את המייל הבא:

ב"ה

שלום יוסי,

בהמשך לשיחה אתמול,

נא לשלוח לנו דו"ח מפורט עבור התרגומים שביצעת- בכדי שנבדוק מול הרישומים שלנו

בכל אופן לאחר הבדיקה התשלום יבוצע בעוד ימים

כמו כן האם ישנה אפשרות מצדך לבצע תרגום משפטי לספרדית.

בברכה,

אני חושב שזו חוצפה לא נורמלית, לא לשלם ועוד לבקש ממני עוד עבודה.

התגובה שלי הייתה:

הנה הקובץ שאתם שלחתם, לפי הרישומים שלכם.

התשלום יבוצע תוך 48 שעות או שיישלח מכתב תביעה ללא עוד אזהרה.

אם אתם מעדיפים לתת לי צ'ק או מזומן, אני יכול גם להגיע עד אליכם.

כן, ישנה אפשרות לבצע תרגום משפטי לספרדית אבל אדרוש תשלום מראש.

את הפריווילגיה של דחיה בתשלום איבדתם ברגע שאיחרתם בחודשיים את התשלום.

ההתנהלות שלכם גרמה לי לנזקים כלכליים ולאיבוד זמן יקר, כך שלא אאפשר גמישות באמצעי התשלום.

יוסי

לא הייתה על זה תגובה.

עכשיו התקשרתי בפעם האחרונה והסברתי לבחור המסכן שהיה שם את המצב (חבל, הוא לא אמור לספוג את זה).

אמרתי לו שזה כבר עבר את גבול הטעם הרע ושאם לא אקבל מחר את הכסף שלי הם יקבלו תביעה של כמה וכמה פעמים הסכום המדובר, בגלל הזמן והדלק שאני משקיע בזה.

התשובה היחידה שלו הייתה "המנהל לא פה, תשלח לו שוב מייל."

העניין הוא שהמנהל לא ענה לי למייל שלי אפילו פעם אחת כי הוא יודע שזה רק יסבך אותו.

ככה הוא לפחות יכול להצהיר שזו לא אשמתו וזו הייתה בעיה מנהלית והוא לא ידע כי לא הגיעו לו מיילים.

מחרתיים אני אמור לשלוח את החשבון הסופי לחודש הזה לעוד 11 לקוחות, שישלמו לי עד ה5 לחודש.

אני לא אהיה כל כך גמיש איתם ולא אגיע למצב שבמשך חודש לא משלמים לי.

לפחות בדצמבר אני מגיע למצב של יציבות הכנסות על עבודה שגם עשיתי לפני כן.

מה שמדאיג אותי כרגע זה שגם אלו שאמורים לשלם לי בשבוע הבא ינסו את אותו תרגיל. זה אלפי שקלים. שדי דרושים בשביל לקיים את העסק וגם את עצמי.

בגלל ה"שוטף +" בחודשיים האחרונים הייתי מוצף בעבודה אבל אקבל את הכסף רק בתחילת נובמבר.

החודש יצא מצב אידיוטי שבו יש מעט מאוד הכנסות ואבל יש יותר עבודה ממה שאני יכול להתמודד איתה, אז יש תור של לקוחות.

פורסם

תור של לקוחות שמשלמים בזמן או כאלה שצריך לרדוף אחריהם?

לדעתי אתה צריך להכין חוזה ובו כתוב שאי תשלום עד המועד הנקוב יגרור קנסות והוצאות משפט. מי שלא יסכים לזה ככל הנראה הוא זה שיחפש לגרור אותך, ומראש אתה לא רוצה לקוח כזה. מי שחתם בלי לקרוא, בעיה שלו אתה יכול ישירות להגיש תביעה בלי לרדוף הרבה זמן וזה יכסה אותך בבית משפט.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין עוד לקוחות שגוררים אותי, חוץ מאחת שאמרה שהיא שלחה את הצ'ק לפני שבועיים ועכשיו אחרי שהוא לא הגיע ("לא הגיע?") היא תשלם לי בפייפל בתחילת השבוע הבא.

כתבתי לה כבר שיש לי לקוחות שאני לא מוכן לעבוד איתם כי הם לא משלמים בזמן אז שלא תתעכב עם זה.

כל סיכומי החשבון שאני צריך לשלוח זה על העבודה של החודש הזה.

ויש לי חוזה טוב.

בנוסף, כל הלקוחות שלא משלמים ישר זה חברות תרגומים ולכל אחת יש חוזה משלה.

זה מה שהכי מעצבן אותי, שיש לי פה חוזה איתם, שהוא ברור לחלוטין.

הבעיה היא שבאמת לא כתוב שם שום דבר על מה קורה אם הם לא משלמים לי בזמן.

אתה באמת חושב שמישהו יחתום על דבר כזה?

אני לא הייתי חותם.

פורסם

אתה חותם על המון חוזים כאלו - חברות אשראי, בנקים וכו' - קביעת תנאי תשלום לא פחותה בחשיבותה להבהרת הסנקציות במקרה של אי עמידה בתנאים.

מי שלא חושב שיוכל לעמוד בתנאים - כנראה שלא צריך לחתום. מי שכן - לא רואה בזה בעיה (ספציפית במקרה שלך, כי אתה אדם יחסית הגיוני ולא מתנהל כמו ביטוח לאומי).

זה כמו שלשון החוק בעניין עבירות כאלו ואחרות מכילה גם את העונשין כנגדן - כי חקיקה בלי אכיפה לא שווה כלום.

פורסם

בטח כבר כתבו שתשלח מכתב מעו"ד, אני רק אוסיף שחברות תרגומים זה דרעק מארץ הדרעקים עם מוסר תשלומים ירוד ביותר.

קח בחשבון שכל הזמן ינסו למשוך אותך ולפתות אותך בפרויקטים נוספים. אל תלך שולל.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כן, זה נורא איך שחברות כאלו פועלות בכלליות.

אני לא הולך שולל, אל תדאג.

יש לי מספיק לקוחות שכן משלמים בזמן.

הבעיה היא ש"הזמן" הוא לא מיידי אלא רק עוד שבוע-שבועיים :roll:

הם לא יקבלו ממני עוד עבודות אלא אם ישלמו מראש.

ואני באמת שוקל להפסיק לעבוד בשוטף עם ישראלים ולרכז את המאמצים שלי באמריקה הלטינית וארה"ב.

משלמים כפול 4 והתרגום בין ספרדית ואנגלית יותר פשוט מאשר עברית.

אם ישראלים רוצים לעבוד איתי, אין בעיה. רק שישלמו בזמן.

• תוכן חדש...