Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה יצרני האוטובוס לא מספקים את האוטובוס שלם ונדרשת הרכבה של פנים האוטובוס בארץ? ולמה ברכבים פרטיים המצב לא כזה, והרכב מגיע שלם?

פורסם

מצטרף לשאלה, שנים תהיתי לגבי השאלה הזו

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה זה יותר זול לקנות אוטובוס "ערום" ולהרכיב לו את הכל בארץ.

ככה אפשר לדחוס גם יותר כיסאות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בוא נסתכל על המקרה, היצרן מייצר אוטובוס שלם. היבואן בארץ מחליט לקנות רק את השלדה ולשלם לחברה בארץ שתבנה את פנים האוטובוס מחדש ותשקיע שוב בעבודה כפולה של תכנון פנים האוטובוס. לי זה נראה כמו עבודה כפולה ויקרה יותר. וגם לא ברור האינטרס של היצרן לאפשר כזה דבר במקום למכור את המוצר שלם ביצור סדרתי ולהרוויח על כולו ולא להתעסק עם הרכבות שלא עומדות אולי בסטנדרטים שלו ויכולות לפגוע לו גם בשם.

ואני נזכר במושבים האדומים עם האיקסים הצהובים שהיו פעם או במושבי העץ:lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז כנראה אוטובוס ריק עולה הרבה פחות מאוטובוס מלא חדש. אולי החברה בארץ שבונה את פנים האוטובוס שייכת ליבואן, ובעצם זה עולה לו גרושים? הוא יכול לדחוף יותר מושבים, לקבל אישור להסיע יותר נוסעים וזה יעלה לו פחות.

תאמין לי שזה לא פוגע לאף מותג בשם. ראית אנשים שהפסיקו לקנות מרצדס בגלל שלא היה להם נח באוטובוס? :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש הבדל מחיר ענק בין אוטובוס בהרכבה מקומית לבין אוטובוס שמגיע מלא מארץ המוצא.

כ300K.

אתם שוכחים שעל כל שקל משלמים 1.1 שקל מיסים,אז ככה זה יותר משתלם.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

גם אוטובוסים לדוגמא של ואן-הול או אירייזר שמיובאים לארץ, למעשה מגיעים לאותם מפעלים אירופאיים גם כשלדה ושם מתבעצת ההרכבה.

תחשבו על זה ככה.

אם מייבאים את האוטובוס קומפלט מאירופה, במקרה הזה משלמים מכס גם על השלדה ועל ההרכבה של האוטובוס.

אם מייבאים רק את השלדה, אז משלמים מכס רק על השלדה.

בשנים האחרונות נוצר מצב של ייבוא אוטובוסים שמורכבים במדינות "מתפתחות" שעולים יותר זול מהרכבה בישראל , כמו אלבה מירדן ו-BMC מטורקיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
ככה החליטו לעודד תעשיה מקומית

בדיוק, מה חברות "מרכבים" ו"הארגז" יעשו במידה שלא תהיה להם עבודה (אין לי מושג אם הם מרכיבים גם משאיות וכ'ו).

דווקא זה מבורך ובהחלט נותן עבודה לאנשים, אז למה לא? - כמו כן הקטע עם המיסים שמישהו כתב נשמע הגיוני.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
ככה החליטו לעודד תעשיה מקומית

בדיוק, מה חברות "מרכבים" ו"הארגז" יעשו במידה שלא תהיה להם עבודה (אין לי מושג אם הם מרכיבים גם משאיות וכ'ו).

דווקא זה מבורך ובהחלט נותן עבודה לאנשים, אז למה לא? -

"מרכבים" היא אחת מחברות מפעלי הרכבת האוטובוסים הגדולות באירופה, היא אחראית על עיצובים פנימיים של אוטובוסים פה בארץ ושילוחם חזרה לאירופה לאחר הגעת השילדה הריקה.

ככה שהתעשייה המקומית היא גם עידוד ייבוא/ייצוא מקומי בנוסף.

עלויות ייצור השילדה לאוטובוס הן לא זולות, תוסיפו לכך את האופציה להזמנה מיוחדת של כל אוטובוס לפי מרכב פנימי שונה - נותן משוואה של כאב ראש וייצור יחסית גבוה אז כן יש פה כדי להוזיל עלויות אך לא ברמת החסכון אלא רק ברמת האיכות כדי לספק לכל דרישה אופציה ייחודית משלה להרכבה.

אוטובוס יכול להגיע עם מסך טלויזיה נפרד לכל נוסע ועם מסך טלויזיה אחד לכל האוטובוס או גם עם שירותים וכן הלאה וכן הלאה.

לאוטובוס של אגד אין צורך במסכים או שירותים, לעומת זאת לאוטובוס תיירים יש צורך בשירותים ומסכים, אוטובוס הסעות תלמידים אמור להיות "דחוס" במושבים ואת ההמשך הבנתם.

יצרן אוטובוסים עולמי יכול להתמודד עם ייצור הזמנות אישיות אך זה ייגבה ממנו עלויות נוספות שאינו מעוניין בהם (אני מעריך) יגביל את כושר הייצור בשביל למלא כל דרישה ודרישה וכמובן ייקר עלויות.

Confidence In Motion

פורסם
לפני כיומיים נתקלתי באוטובוס סיני, YUTONG. ללא שום אזכור למרכבים או הארגז, תחילתה של מהפכה?

אוטובוס חדש בארץ,יצא רק לפני כחצי שנה וכבר נמכרו מאות. בהתחלה הנהגים התלוננו המון על חוסר נוחות לנהג ובעקבות זאת הגיע דגם משופר.

הכבישים רק מתמלאים ומתמלאים באוטובוסים כאלה,אפילו אגד רכשו כמה. הסיבה היא שהוא זול משמעותית מ"המתחרים" הספרדים (אירייזר) ומהישראלים (הארגז,מרכבים).אני למשל לא רואה שום חיסרון באוטובוס הסיני,משמש אותנו בחברה להסעת תיירים (דרך חברת הסעות) ולא שמעתי שום תלונה מנוסע.

images?q=tbn:ANd9GcRR16QbYfpx39iUvd_KkPGYakp2cFc3pJUbSjH_M0IYJeyTQDxe

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הסיבה היא כלכלית, ולא קשורה דווקא לישראל.

במכוניות פרטיות יש יתרון כלכלי ליצור המוני. ככל שהיצרן גדול יותר, כך הוא מסוגל להיות יעיל יותר. היצרנים הקטנים נדחקים, מפסידים, וסוגרים או מתמזגים. אבל יש גם דוגמאות של רכב פרטי שמיוצר בכמויות קטנות (יחסי) ולכן היצור עובר לקבלני משנה שמקבלים את המכלולים הדרושים מהיצרן. מדובר בעיקר ברכבי ביצועים, רכבים עם גג נפתח וכו'.

אוטובוסים מיוצרים בכמויות קטנות יחסית ובתהליך עתיר עבודה ידנית. לכן היצרן נפטר מהרכבת המרכב על השלדה ומעביר שלדה (במצב נסיעה) ליצרני המרכבים. מרצדס למשל, יצרו גם אוטובוסים שלמים. נדמה לי שהם סגרו את הפעילות ההפסדית הזו ומיצרים רק אוטובוסים שלדיים למכירה ליצרני המרכבים.

מיני- אוטובוס הוא מקרה גבולי. נדמה לי שבזמנו מכרו בארץ מיניבוס של 19 נוסעים שיוצר ע"י טויוטה (?). במקביל גם מכרו אוטובוס קצר שיוצר במפעל הרכבת אוטובוסים. כנראה שזה בערך הגבול בין יצור המוני ויצור מיני אוטובוסים בכמויות קטנות.

יהודה

פורסם
מיני- אוטובוס הוא מקרה גבולי. נדמה לי שבזמנו מכרו בארץ מיניבוס של 19 נוסעים שיוצר ע"י טויוטה (?). במקביל גם מכרו אוטובוס קצר שיוצר במפעל הרכבת אוטובוסים. כנראה שזה בערך הגבול בין יצור המוני ויצור מיני אוטובוסים בכמויות קטנות.

במקרה של מיניבוסים, זה לרוב משהו שמיובא לארץ בצורת מסחרית סגורה, וכבר בארץ מרכיבים חלונות, מושבים, פנלים, מזגן אחורי (המזגן המקורי מיועד לקרר רק את הקבינה).

יש גם מקרים שבהם כמו עם האוטובוסים הגדולים, לוקחים שאסי "ערום", ומרכיבים עליו בודי מרכב הארץ:

mercedes_Sprinter_515_X640.JPG

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...