Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי כל העבודה הקשה שלהם אני אמתין עוד קצת עד שהאתר יהיה שלם ומוכן.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

• תגובות 106
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבירור שעשיתי מול אוטוסטור בנוגע לעליית המחירים - זה נובע מעליית המחירים של היבואן (VIX). לאחר שהם סגרו את החנות הם העלו את מחירי המוצרים והמחירים שאוטוסטור קבעו הם המחירים הנמוכים בשוק - הכוונה היא שאוטוסטור עדיין זולים בהשוואה לכל המחנויות שמוכרות נכון לעכשיו כימיקאל גייז.

פורסם
מבירור שעשיתי מול אוטוסטור בנוגע לעליית המחירים - זה נובע מעליית המחירים של היבואן (VIX). לאחר שהם סגרו את החנות הם העלו את מחירי המוצרים והמחירים שאוטוסטור קבעו הם המחירים הנמוכים בשוק - הכוונה היא שאוטוסטור עדיין זולים בהשוואה לכל המחנויות שמוכרות נכון לעכשיו כימיקאל גייז.

זה מה שנאמר גם לי ע"י משה בשבוע שעבר כשעשיתי שם קניות.

"יאללה בירי".

פורסם

חברים, אומנם איני מורשה להגיב בפורום - אך אני מקווה שתגובתי לא תמחק.

עברתי על כל האשכול וקראתי את כל התגובות.

איני רוצה להיכנס לוויכוח איפה יותר זול לרכוש - התשובה ברורה לכולנו. כמו בכל תחום, גם תחום הדיטיילינג יקר יותר בישראל וזאת בעיקר הודות למיסים.

בחלק מהתגובות כתבו חברי הפורום שביצענו עליית מחירים, השתמשו במילים כמו "חזירות" וזה קצת הפריע לי. הפריע לי כי לא כך המצב בכלל.

מי שבדק וחקר לעומק בטח הבחין שעליית המחירים נרשמה אך ורק במוצרי C.G - המחירים של מוצרי Menzerna, MG, TW, DJ, OPT ועוד כמה יצרניות לא השתנו בכלל.

עליית המחירים נובעת מעצם עליית מחיר הקנייה של מוצרי C.G מהיבואן המקומי (VIX).

אם היינו רוצים להתנהג בחזירות - היינו מעלים את מחירי MG, OPT וכו'

בזמן שפעלה החנות האלקטרונית של VIX, אנחנו היינו מפיץ נוסף בודד למיטב זכרוני והמחירים היו זהים כמובן. לאחר תקופת הכניסה לארץ, החליטו ב- VIX שהגיע הזמן להסיר את החנות הוירטואלית ולהפיץ את המוצרים בכל הארץ בכמה שיותר נקודות מכירה וחנויות (מקובל ונכון לדעתינו).

תוך כדי המהלך - נרשמה עליית המחירים - כך שכל המפיצים (משמע כל החנויות שמוכרות היום מוצרי C.G) אינם היו מודעים למחירי הכניסה והחלו למכור את המוצרים במחירים החדשים (היקרים יותר) בזמן שאנחנו שמרנו על המחיר הישן לתקופה של חודש ימים נוספים (הודות למלאי שהוחזק בחנות ונרכש במחיר העלות הקודם, וזו מתוך הגינות לצרכן).

כיום מוצרי C.G נמכרים בלא מעט חנויות בארץ, ואנחנו כמובן עדיין שומרים על רף מחירים נמוך ביחס למתחרים. אך בהחלט גבוה יותר מרף המחירים הקודם - מחירי הכניסה של מוצרי C.G לארץ.

לצערינו - לנו אין את השליטה המלאה על מחירי המוצרים, בדיוק כמו שפרומט (יבואנית TW לישראל) היא ששולטת במחירי מוצרי TW כך גם VIX שולטת על מוצרי C.G. לצורך ההבנה, לנו כחנות - יש יכולת לקבוע מחיר אבל בדרך כלל מדובר על שקלים בודדים לכל כיוון. אם יבואן מסויים מעלה את מחיר המוצרים שלו ב- 30% לדוגמא - לנו אין מנוס מזה, לנו ולכל חנות אחרת.

דוגמא נוספת לכך היא עליית מחירי שמני CASTROL בישראל - לאחרונה העלה היבואן את המחיר בשקלים בודדים - משהו כמו 3-4 שקלים ליחידה. עלייה כזו יכולה להיספג על ידנו ועובדתית מוצרי CASTROL נשארו באותו המחיר למרות עליית מחיר הקנייה שלנו.

מישהו ציין שאוטסטור מוכרת את המוצרים שלה כיד שלישית. רק במטרה לעשות סדר - כל מוצר בישראל (שמיוצר מחוץ לגובות הארץ) נמכר כיד שלישית "יצרן-יבואן מקומי-מפיץ".

מישהו נוסף כתב שעלינו להעיץ מדף הבית את המוצרים המומלצים. צודק - באמת מדובר במוצרים שמופיעים שם כבר המון זמן ללא שינוי. ואגב, בין המוצרים שם למלאי - אין שום קשר - כך לדוגמא קיט פלסטלינה של Carplan שמופיע שם - קיים כרגע במלאי 4 יחידות בלבד.

אני אישית מקווה שהבהרתי את הנקודה סביב עליית המחירים בכל הקשור אלינו - אוטוסטור.

אני גם מקווה מאוד ש- VIX יצליחו להוזיל את מחירי המוצרים.

המשך שבוע נהדר לכולם.

משה

פורסם

מסכים אם התגובה של משה. כלקוח קבוע של אוטוסטור (לא רק מוצרי טיפוח) גם אני שמתי לב לעליית המחירים של מוצרי כימיקאל, ואז ביררתי וראיתי בעצמי שמדובר בעלייה שהיבואן הכתיב שכן המחירים בחנויות אחרות גבוהים אפילו יותר ורק במוצרים בודדים, המחיר זהה עם הפרש של 3-5 שקלים למוצר.

מסכים עם כולם שמדובר על מחירים קצת גבוהים ביחס לחו'ל, אבל זה כבר דיון אחר. רק חבל לי שנוציא שם רע לאוטוסטור - שבתכלס זו חנות, שבואו ונודה, נותנת מחירים טובים, שירות מעולה ויחס מעולה שאין כמוהם, בטח לא בענף הרכב.

בנימה יותר אישית אני מזמין הרבה מאוד חלקים לרכב מחול (כרגע סוג משפץ רכב מיושן), וככה גם עשיתי בהתחלה עם מוצרי דייטילינג. אחרי שהכרתי את משה הפסקתי, כמות האכפתיות, סובלנות והזמן שהוא משקיע בכל לקוח שנכנס לו לחנות גרמו לי לקנות מוצרי דייטילינג רק אצלו, אפילו אם זה יותר יקר מחול.

פורסם

אין שום תלונה כלפיך משה , אתה בעל חנות שכיף להכנס אליה ולראות מבחר ענק מכל דבר.

יחס חם ומקצועי ומחירים באמת טובים ביחס לחנויות אחרות.

הטענות הן אך ורק כלפי VIX ויבואן Menzerna.

פורסם

מי שבדק וחקר לעומק בטח הבחין שעליית המחירים נרשמה אך ורק במוצרי C.G - המחירים של מוצרי Menzerna, MG, TW, DJ, OPT ועוד כמה יצרניות לא השתנו בכלל.

עליית המחירים נובעת מעצם עליית מחיר הקנייה של מוצרי C.G מהיבואן המקומי (VIX).

אם היינו רוצים להתנהג בחזירות - היינו מעלים את מחירי MG, OPT וכו'

משה, חייב לכתוב לך בכנות שהתגובה שלך הותירה אותי עם רגשות מעורבים, למה?

כי מצד אחד אתה לגמרי צודק, אתה האחרון בשרשרת - היחידי שנמצא במפגש פרונטלי עם הלקוח הסופי, כל יתר החוליות שבשרשרת האספקה - יצרן, יבואן, שילוח, מכס - הן חוליות נסתרות ומספיק שאחת מהן תייקר את השירות שלה כדי שאתה תצטרך לעמוד אל מול הלקוח ולהסביר לו למה העלית מחירים - אפילו אם הרווח שלך בסופו של דבר רק הצטמק.

מצד שני, אתה גם חלק חשוב בשיטה ובמערכת ההפצה, אני בטוח שכמפיץ מוביל יש לך מילה חזקה אצל היבואן.

די בטוח שהיבואן מבין שמוצרי פרימיום לטיפוח הרכב, שהמחיר שלהם הוא סופר-פרימיום - לא יוכלו להתמודד בתחנות הדלק מול טרטל וואקס ושאר ז'אנר המוצרים של שניים בשקל.

מוצרים כאלה יכולים להימכר רק בחנויות ייעודיות (כמו אוטו-סטור), לקהילה מצומצמת מאוד - כי כדי לשלם מחירים כאלה צריך להיות משוגע לדבר שבטוח שלחומר הפלא המשווק יש תכונות עודפות על חומרים אחרים.

לאמונות כאלה יש נטייה להשתנות עם הזמן, CG היום באפנה אתמול זה היה מנזרנה, מחר זה יהיה יצרן אחר - עם יבואן אחר - שמייצר בעצם את אותו הדבר.

דבר אחרון ל- VIX - עכשיו אני משוכנע יותר מתמיד שהעלאת המחירים האחרונה מקורה בתחושת אופוריה שאתם חשים, תחושה שגורמת לכם להאמין שתפסתם את השוק ושאפשר לעבור לשלב "הפרה המניבה" שבמודלים השיווקיים.

הנימוק לכך הוא שהעלאת המחירים האחרונה הביאה אותי למסקנה אחת משתיים:

1. מחירי החדירה לוו בסבסוד עמוק של המוצרים - ועכשיו אתם רק מתחילים להרוויח.

2. העלאת המחירים האחרונה מטרתה לגזור קופון גדול ככול האפשר מכל מכירה (בשפת המחאה 'חזירות').

צר לי, אבל מחירי חו"ל שכנעו אותי שדווקא אופציה 2 היא הנכונה.

חבל.

פורסם

אני חושב שבישראל השיטה להיכנס לשוק בכך להוזיל מחירים ולמכור בכמויות,

ואז ביום בהיר להפסיק את השירות(אין בעיה עם זה אני מבין אותכם),

ופשוט לעלות את כל המחירים, כיוון שהיו מחירי הכרות.

לפי דעתי מחירי הכרות הם לא לזמן ארוך, החנות הוירטואלית שלכם היתה קיימת הרבה זמן ומכרה הרבה מוצרים.

וכמו שאני רואה לפי השרשור הזה, חלק ישארו לקנות אצל המפיצים, וחלק יעברו לרכוש בחו"ל.

אתם יכולים להוריד מכירים קצת שכולם יישארו אצלכם וכך תרוויחו יותר לקוחות.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

בוקר טוב,

לכל סמנכ"לי השיווק והמכירות שלנו תודה, את מודל השיווק שלנו תשאירו לנו.

אלו מכם שמבינים קצת יותר ודאי יודעים ש-80 אחוז מהמכירות שלנו ושל יתר הספונסרים כאן בפורום זה לשוק המקצועי, ולא ללקוחות פרטיים. זה ממש לא שינה ולא משנה לנו, בכל זאת אנחנו כאן מהרגע הראשון , מקשיבים לכם, משפרים את השירות, משפרים את ההיצע לפי בקשות שלכם, ותמיד באים לקראתכם אם הבקשות הגיוניות.

מי מכם שנתקל בבעיה, שאל שאלה, או ביקש עזרה בעניין כלשהו, תמיד קיבל מענה בצורה הטובה ביותר, גם אם היה מדובר בעניינים עסקיים גרידא כגון מחיר מוצר.

לכן גם אם יש בסיס מוצדק לטענות, יש דרכים מקובלות ושפה נאותה להעיר ולהתלונן ואתם צריכים להבין את זה, הדרך שלכם כאן בפורום להעיר ולהתלונן תמיד באה בעוכריכם, ורק ספונסרים עם עור של פיל יכולים לשרוד אתכם, כל היתר לאט לאט יברחו (וברחו) ויחזרו למקום של להתנהל מול בעלי עסקים ובעלי מקצוע, וחבל לשני הצדדים, גם לנו וגם לכם.

לגופו של עניין, עניין הפרש המחירים הוסבר כאן, ואבהיר שוב, אין למפיצים שלנו אפשרות להתחרות מול מחיר של יבואן מחו"ל, בדיוק כמו שאין להם אפשרות להתחרות מול מחיר שלנו אם אנחנו מחר נפתח חנות, אני מניח שזה מובן לכולם.

יחד עם זאת, בדיקה והשוואה של כמה מוצרים בין מחירי המפיצים שלנו לבין מחירי חנויות כמו CYC הניבה מסקנה שכן יש מקום להוזיל קצת מס' בודד של מוצרים, אבל ברוב המוצרים הפער רחוק מלהיות כצעקתכם, והמחירים של מס' בודד של מוצרים באוטוסטור אפילו זולים יותר.

לדוג', Mr Pink עולה באוטוסטור 46 שקלים (לאחר קופון 6%), בעוד אצל היבואן האנגלי הוא יקר יותר במס' שקלים וזה עוד לפני חישוב משלוח, כנ"ל Citrus wash.

כמו כן, מוצרים אחרים כמו Bare Bones, New Car scent, Premium Blue ועוד, נמכרים בארץ במס' שקלים בודד מעל למחיר של היבואן האנגלי, גם כאן זה לפני משלוח, ואם נשקלל עם משלוח נראה שהמחיר כאן זול יותר!

מוצרים בהם ההפרש מורגש הם מוצרים כגון Hybrid V7', Black Light וכו', נמכרים כאן בהפרש של 20-30 אחוז יותר, והפער הזה אינו נובע מ"חזירות" אלא מהגיון פשוט, אנחנו מוכרים לחנות ומרויחים את החלק שלנו, והחנות מוכרת לכם ומרויחה את החלק שלה, וודאי הגיוני שאם אנחנו היינו מוכרים ישירות לכם מחיר המוצר היה זול יותר (והיה בעבר).

יש מוצרים זולים יותר כמו שמפו וכו' בהם הפער הזה צומצם, לעיתים במלואו, אבל במוצרים היקרים יותר אין מנוס והפער מורגש, אך שוב, בהפרש סביר בהתחשב בנסיבות- 20-30 אחוז.

מוצרים בודדים בהם כן יש פער גדול, אלו מס' ווקסי פרמיום, ואריזות הגלון. אנחנו נבדוק את זה ונעשה כל שביכולתנו כדי לצמצם עוד קצת את המחיר.

אז לקחנו לתשומת ליבנו את ההערות שלכם, בדקנו, והממצאים לפניכם.

הפוסט הזה עשה עוול לא רק לנו, ולא בצדק, כל אלו שהכלילו וקבעו שהמחירים גבוהים פי 2, כל אלו שקבעו שאנחנו או שאוטוסטור חזירים, רוב מחירי המוצרים לא מצדיק טענות כאלו וגם לא קרוב לזה, אז תעשו בדק בית כמו שאנחנו עשינו, ולהבא קחו אוויר ותבדקו נתונים במלואם לפני שפותחים מסכת האשמות כמו זו שהייתה פה.

את המוצרים הנמכרים והפופולריים ביותר אתם מקבלים במחירים הגיוניים לחלוטין, אם בסופו של דבר החלטתם בכל זאת לרכוש מוצר בו יש פער מחירים של 20-30-40 אחוז דרך אתר אנגלי, אז זה בסדר גמור, לא המצאתם את הגלגל וזה בדיוק כמו רוב המוצרים האחרים בארץ, יש עלויות נוספות בשרשרת עד שהמוצר מגיע למדף של אוטוסטור.

למרות הכל, אנחנו באמת ובתמים רוצים שהמחיר עבורכם משתמשי הפורום כן יהיה נוח ונגיש ושכן תבחרו לרכוש כאן בארץ ולא דרך יבואן אנגלי כלשהו. אז כן נבחן את הנושא ונראה כיצד אנחנו נותנים לכם הנחה נוספת על מוצרי CG כדי לצמצם עוד את הפער במוצרים בהם יש פער, וכדי להוזיל עוד יותר מוצרים שגם ככה זולים יותר כאן בארץ.

שתהיה שבת שלום לכולם.

פורסם

VIX מצטער אם הודעה שלי נראתה "תוקפנית" לא התכוונתי להוציא אותה כך,

יש לכם שירות נהדר וזה דבר מאוד טוב, ואם החנות שלכם עוד היתה פעילה היתי מבצע עכשיו הזמנה.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

טוב....קודם כל אני רוצה להתנצל, בשמי לפחות, אם משהו שכתבתי פגע בכם.

אני באמת ובתמים חושב שאתם מנסים לעשות גם את הטוב בשבילנו ולבוא לקראתנו, למרות שלא תמיד מהצד שלנו אנחנו רואים את זה, כמו המשפט המוכר: מה שרואים מכאן, לא רואים משם".

זה שאתם מקשיבים לנו ומראים שיש על מה לדבר, זה כבר הרבה יותר משעשו כמה יבואנים חדשים שפשוט נכנסו ואמרו "זה המצב".

כמו כן מגוון החומרים שאתם מביאים גדל מיום ליום, שזה מבורך, ועוד כשיגיעו המוצרים של CAR-PRO לאוטוסטור אז בכלל יהיה נהדר.

כנראה שכולנו היינו צריכים לשחרר מעט לחץ מצטבר על הודעות/תלונות חוזרות ונשנות (גם תלונות שלי) על הפרשים גבוהים לפחות בחלק מהמוצרים בין חו"ל לארץ.

אף אחד פה לא מתכוון באמת לפגוע באוטוסטור שהוא נותן השירות מהטובים שהכרתי, אחרת זה משול ליריה ברגל שלנו.

עם כל מה שכתבתי, בתור יבואן, מתפקידכם לזהות מגמות בשוק...ולדעתי לפחות, תחילת תנועה של קונים לעבר רכישות בחו"ל לא תועיל לאוטוסטור, לכם ובטח שלא לאף ספק אחר שיעבור איתכם.

תפעלו בחכמה את תתנו את דעתכם לעניין הזה, אתם צריכים לזהות מוצרים שהפערים בהם גבוהים מאוד ולצםצם פערים כדי להיות אטרקטיביים.

אז שיהיה לנו סוף שבוע נהדר, מלא בפלסטלינות ווקסים (:

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
בוקר טוב,

לכל סמנכ"לי השיווק והמכירות שלנו תודה, את מודל השיווק שלנו תשאירו לנו.

אלו מכם שמבינים קצת יותר ודאי יודעים ש-80 אחוז מהמכירות שלנו ושל יתר הספונסרים כאן בפורום זה לשוק המקצועי, ולא ללקוחות פרטיים. זה ממש לא שינה ולא משנה לנו, בכל זאת אנחנו כאן מהרגע הראשון , מקשיבים לכם, משפרים את השירות, משפרים את ההיצע לפי בקשות שלכם, ותמיד באים לקראתכם אם הבקשות הגיוניות.

מוצרים בהם ההפרש מורגש הם מוצרים כגון Hybrid V7', Black Light וכו', נמכרים כאן בהפרש של 20-30 אחוז יותר, והפער הזה אינו נובע מ"חזירות" אלא מהגיון פשוט, אנחנו מוכרים לחנות ומרויחים את החלק שלנו, והחנות מוכרת לכם ומרויחה את החלק שלה, וודאי הגיוני שאם אנחנו היינו מוכרים ישירות לכם מחיר המוצר היה זול יותר (והיה בעבר).

את המוצרים הנמכרים והפופולריים ביותר אתם מקבלים במחירים הגיוניים לחלוטין, אם בסופו של דבר החלטתם בכל זאת לרכוש מוצר בו יש פער מחירים של 20-30-40 אחוז דרך אתר אנגלי, אז זה בסדר גמור, לא המצאתם את הגלגל וזה בדיוק כמו רוב המוצרים האחרים בארץ, יש עלויות נוספות בשרשרת עד שהמוצר מגיע למדף של אוטוסטור.

למרות הכל, אנחנו באמת ובתמים רוצים שהמחיר עבורכם משתמשי הפורום כן יהיה נוח ונגיש ושכן תבחרו לרכוש כאן בארץ ולא דרך יבואן אנגלי כלשהו. אז כן נבחן את הנושא ונראה כיצד אנחנו נותנים לכם הנחה נוספת על מוצרי CG כדי לצמצם עוד את הפער במוצרים בהם יש פער, וכדי להוזיל עוד יותר מוצרים שגם ככה זולים יותר כאן בארץ.

שתהיה שבת שלום לכולם.

ראשית, אם נפגעתם במשהו מדברי זו ממש לא הייתה הכוונה וברצוני להתנצל בשמי באם אתם מרגישים כך. כמו כן גם הבנתי שמשרת סמנכ"ל השיווק שלכם חסומה בפני והשלמתי עם זה... :-P

ועכשיו ברשותכם לתגובה קצת יותר עניינית:

ניתן לראות שרשור כזה כשרשור שנכתב בידי עדת קוטרים שאינם שבעי רצון משום דבר, וניתן גם לראות אותו כנורת אזהרה שמתחילה להבהב עוד בטרם ישנו נזק בלתי הפיך.

תחליטו אתם לאיזו קטגוריה השרשור מסווג - לי ברור איך אני במקומכם הייתי מתייחס לדבר כזה.

רווח של פירמה הוא דבר חיובי ונכון, אנשים יוזמים, בונים משהו חדש ומשקיעים ממרצם כדי להגיע בסופו של דבר אל רווחים כספיים - וכך צריך להיות, השאלה היא עד להיכן מושכים את שולי הרווח.

אני יכול להעיד על עצמי שבכל מקרה שמחירו של מוצר כלשהו יקר בצורה סבירה ממחירו בחו"ל, אעדיף לספק פרנסה לאזרחי מדינת ישראל.

כשנחצה גבול והמחיר מטפס אל מעבר לסביר, אז הגישה מתהפכת ואינני מוכן לממן את החזיר (מדגיש - האמירה הזו היא כללית ואיננה מתייחסת אליכם באופן פרטני בשום פנים ואופן).

לפיכך, עוסק שרוצה לטפח קהל לקוחות נאמן צריך לשקול בכובד ראש את הדברים האלה ולהקפיד שהמטוטלת לא תנוע מידי אל צד מסוים.

שבת שלום!

• תוכן חדש...