Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשות אבי אופל אסטרה 1.8 משנת 2003.

הבעיה, בשניות הראשונות לאחר ההנעה והתחלת נסיעה איטית, אין כמעט ברקס. כאילו שהמגבר בלם לא עובד. לאחר עשרים שלושים שניות הכל תקין, כלומר הרכב עוצר מעולה ובקלות. הלכתי למוסך ולא איתרו כל תקלה, נזילה וכד'. יש לציין כי התופעה כבר כשנתים.

תקלה שניה - הרכב מאבד מים בכמות קטנה ולא ניתן לאתר מהיכן. אחת לשבועים אני מוסיף כחצי ליטר מים במיכל עודפים. גם כאן לא רואים כל נזילה והתקלה לא אותרה במוסך

מה יכולה להיות הסיבה לתקלות

פורסם

מים לא נעלמים ככה סתם.

עשו בדיקה בלחץ למערכת קירור?

+1 לגביי המכסה של הרדיאטור יש מקרים שנוזל משם, למרות שגם משם צריך להיות סימנים.

האם אתה משתמש בנוזל קירור או במי ברז?

פורסם
מים לא נעלמים ככה סתם.

עשו בדיקה בלחץ למערכת קירור?

+1 לגביי המכסה של הרדיאטור יש מקרים שנוזל משם, למרות שגם משם צריך להיות סימנים.

האם אתה משתמש בנוזל קירור או במי ברז?

נוזל קירור

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שאלתי כבר את השאלה בעבר אבל לא קיבלתי תשובה

יש לנו במשפחה אופל אסטרה 1.8, 125 כ"ס, משנת 2003 יד ראשונה. לרכב כ 140,000 ק"מ.

הבעיה, בשניות הראשונות לאחר ההנעה והתחלת נסיעה איטית, אין כמעט ברקס. כאילו שהמגבר בלם לא עובד. לאחר עשרים שלושים שניות הכל תקין, כלומר הרכב עוצר מעולה ובקלות. הלכתי למוסך ( אחד רגיל ואחד מורשה אופל )ולא איתרו כל תקלה, נזילה וכד'. התחילו בהחלפה ( שמן ברקס, ניקוז אויר, בדיקת בוסטר הכל תקין). יש לציין כי התופעה כבר כשנתים ובטסט הרכב עובר בלי בעיה.

האם יש מישהו שמבין באופל ולא יחליף את כל המערכת שלא לצורך בשיטת ניסוי וטעיה?

פורסם
שאלתי כבר את השאלה בעבר אבל לא קיבלתי תשובה

יש לנו במשפחה אופל אסטרה 1.8, 125 כ"ס, משנת 2003 יד ראשונה. לרכב כ 140,000 ק"מ.

הבעיה, בשניות הראשונות לאחר ההנעה והתחלת נסיעה איטית, אין כמעט ברקס. כאילו שהמגבר בלם לא עובד. לאחר עשרים שלושים שניות הכל תקין, כלומר הרכב עוצר מעולה ובקלות. הלכתי למוסך ( אחד רגיל ואחד מורשה אופל )ולא איתרו כל תקלה, נזילה וכד'. התחילו בהחלפה ( שמן ברקס, ניקוז אויר, בדיקת בוסטר הכל תקין). יש לציין כי התופעה כבר כשנתים ובטסט הרכב עובר בלי בעיה.

האם יש מישהו שמבין באופל ולא יחליף את כל המערכת שלא לצורך בשיטת ניסוי וטעיה?

זה אומר שהסלד לאחר התנעה עם מנוע קר גבוה מידי ואז אין מספיק וואקום בבוסטר כדי לייצר בלימה קלה

תפעה דומה הייתה בעבר בקליאו 2 ונפתרה באמצעות תכנות מחשב הזרקה

פורסם

שלום ophir555,

נסה לבדוק את הדבר הבא: כשהרכב כבר חם, נסה במצב עמידה ללחוץ **חזק** בצורה ממושכת של מספר שניות על דוושת הבלם ובדוק אם היא מתחילה לשקוע.

ההתנהגות שאתה מתאר כשהרכב קר קרתה לי בסיוויק 91 שהייתה לי בצעירותי, גם במקרה ההוא המוסך לא מצא דבר, עד שגיליתי את שקיעת הדוושה - בשלב הזה בעצה אחת עם המוסך החלפתי את משאבת הבלם המרכזית והבעיה נפתרה כלא הייתה.

בהצלחה!

-אבי

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם

אכן כן

בנסיעה רגילה אין כל בעיה והבוסטר עובד מעולה, כנ"ל הרכב בולם מעולה

הבעיה, רק בעשרות השניות הראשונות לאחר ההתנעה בבוקר או לאחר שהרכב עמד הרבה זמן עשר שעות ויותר

ממה שקרתי כאן האם יתכן ששסתום החד כיווני ששומר על הואקום אינו תקין?

דנידין, בהתנעה הסל"ד עולה אני מניח בגלל הצוק האוטומטי, לא משהו חריג. האם עדין אתה סבור שיכולה להיות בעיה במחשב הזרקה

פורסם

לא חושב ששסתום חד כווני יעשה בעיה כזו אבל את היכול לבדוק אותו כך הנעת את הרכב למשך כשתי דקות ודומם מנוע

אל תגע בדוושת הבלם שום מצב

לאחר חצי שעה בדוק האם יש לחיצה טובה וקלה על דוושת הבלם מה שמעיד שהבוסטר שומר וואקום ושסתום תקין

לגבי סלד העלתי רק דוגמא לבעיה שאני מכיר ואני חושש שזו הבעיה אצלך

מכוון שזו בעיה בטיחותית אני מציע שלא תוציא את הרכב מהמוסך עד שהנושא יאומת ויתקו על ידי המוסך גם אם זה דורש השארת הרכב ליומים לצורך התנעת בוקר ואימות תקלה

• תוכן חדש...