Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל עליי לציין שאני בעלים של מאזדה 323F , שנת 93, ידנית שמצבה המכני משביע רצון. מצבה הקוסמטי - על הפנים :) גם מבפנים וגם מבחוץ. למרות זאת, אני מאד מאד מרוצה מהרכב, הוא איתי מ2006. אני פשוט מתלבט האם להישאר איתו, או לעבור למשהו אחר.

אני מחפש רכב שישמש אותי לנסיעות עירוניות ולנסיעות בין עירוניות פה ושם (כולל נסיעות שאינן במישור, קרי לים המלח, ירושלים). שאוכל להעמיס בו ולהוביל בו (על בסיס כמעט יומיומי). בין אם הובלת מכונת כביסה לבין הובלת שידה או שולחן סלון וכו'. נכון להיום, אני עושה זאת ברכב שלי (כן, גם מכונות כביסה). הבעיה הגדולה היא שהבגאז גבוה ולהרים משהו לגובה רב כדי להניח אותו ולאחר מכן להרים שוב, על מנת להוציאו - מקשה את העניינים. על הרכב להיות בעל 5 מושבים, כאמור ישמש אותי גם לצרכים פרטיים. על כן, אני מחפש רכב (פרטי או מסחרי) שניתן יהיה להעמיס בו בקלות, וגם שמושביו האחוריים מתקפלים כמובן.

אשמח לשמוע על דגמים רלוונטיים, במיוחד בפרטיות (האצ'בק בעיקר). לא מעניין אותי שווי השוק והאם יש "שוק" לדגם מסויים (למכירה עתידית). אותי מעניין שיהיה מדובר ברכב שיענה על הצרכים שלי. כמו כן בנוגע לאמינות, רכב שידוע שכל אוזלת יד הקטנה ביותר בטיפול השוטף שלו, משפיע על הרכב באופן משמעותי (רכב שהינו רגיש במילים פשוטות) - אשמח לדעת על כך, על מנת להתרחק ממנו. זה מרמז עבורי על היסטוריית טיפולים בעייתית פוטנציאלית.

מעוניין לשמוע גם על הדגמים שכבשו וממשיכים לכבוש את השוק בקטגוריית המסחריות, כמו: ברלינגו/פארטנר, קנגו, קונקט, סובארו E10 (קשה למצוא אותה, תמיד סקרנה אותי), פיאט דובלו והאם יש בכלל נציגות יפנית (מלבד הסובארו שציינתי) בתחום הזה מלבד הטנדרים?

התקציב הוא עד 15,000 לרכישת הרכב בלבד. אין בעיה כספית, יכול לרכוש גם רכב חדש, לא מעוניין בכך, לא כלכלי לראיה עתידית.

פורסם

הטנדרונים האלו רלוונטים לתקציב שלך,

הבעיה שרובם יהיו שחוקים ושחוטים לגמריי וישנים. זה אומר שבמשמרת שלך אתה תמצא את עצמך מחליף משאבות סולר יקרות, אולי טורבו (אם קיים, כמו שיש למשל בדובלו, בקונקט וכו'), מזרקים למיניהם שעולים הון תועפות, וסתם תחזוקה של בלאי - ברקסים, קלאץ', צמיגים, מצבר וכו'.

סטיישן באותה תקופה לא היה נפוץ במיוחד, שווה לחפש אולי סקודה פאביה סטיישן. יש כאלו דיזל וסביר להניח שהן עם ק"מ עצום, אבל היו גם בנזין ואת אלה יש סיכוי למצוא במצב סביר יותר ואולי במסגרת התקציב.

לגביי טנדרונים יפניים, אני לא מכיר משהו שמכרו בארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תישאר עם המאזדות:

626 סטיישן, יש לאנטיס F דגם 5 דלתות-סטיישן במודלים 2003 ואולי גם 2004

יש ניסן אלמרה מקבילה ללנטיס. נראה לי שבאמת רכב סטיישן או 5 דלתות יעשה את העבודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קסרה פיקסו דיזל ידני.עונה על הדרישות שלך,בתקציב שלך.רובן 2002 עד 2005 עם קמ גבוה אבל עמידות מופלאה ופחות קרועות מהברלינגו למיניהן.

פורסם

תודה לכל העונים. ברשותכם מספר שאלות נוספות:

1. טנדרונים אפשר להשיג שחוקים ושחוטים למדיי דרך מנהל הרכב (מכרזים של רכבי משטרה וכו'). האם למישהו יש ניסיון בכך? הסתכלתי על מכרזים קודמים, ראיתי שיש מציאות לצד כלי רכב במצב לא משהו עד למצב לא משהו בעליל. אבל מדובר במודלים חדשים למדיי, לרוב לא בני יותר מ-5 שנים. על כן הכיוון הזה נשקל, במיוחד לאור מה שנכתב על כך שבמשמרת שלי, הטנדרונים יגיעו במצב שיצריך תחזוקה בעלויות גבוהות במשמרת שלי.

2. הסטיישנים למינהם לא ממש קיימים ביד 2 (הדגמים שהוצעו לי), יש לוחות מודעות נוספים שמומלץ לחפש בהם?

3. הקסרה פיקסו נראית לי רכב דיי מושלם מבחינת הצרכים שלי עקב תא המטען שלה בעיקר, אם כי לא רק. על מה לשים דגש בבדיקת הרכב (דיזל ובנזין) עוד לפני שאגש לבדיקה במכון (מלבד הדברים השגרתיים)?

4. לגבי הסטיישן היפניות, בלוח יד 2 לא ממש מצאתי בטווח המחיר שהקצבתי לי. השאלה היא מה בסופו של דבר המחיר שלהן, כפי שאנשים מפרסמים (פחות או יותר) או שכיום השוק מת למדיי וניתן לרדת במחיר?

המון תודה, עזרתם לי מאד :)

פורסם

אני חייב להודות מכונת כביסה על 323f צריך לראות את זה בשביל להאמין.

חשבת לרדת דור אחד אחורה מקנגו כלומר אקספרס?

מנוע1.4 שווק עד 97 ,הבעיה העיקרית זה כמו בכל טנדר למצוא אחת פרטית.

http://www.yad2.co.il/Cars/Truck.php?AreaID=&ModelID=72&SubModelID=534&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

פורסם
אני חייב להודות מכונת כביסה על 323f צריך לראות את זה בשביל להאמין.

חשבת לרדת דור אחד אחורה מקנגו כלומר אקספרס?

מנוע1.4 שווק עד 97 ,הבעיה העיקרית זה כמו בכל טנדר למצוא אחת פרטית.

=

בפעם הבאה שאוביל, אצלם :)

חשבתי גם על אקספרס וגם על C15, אני יודע שאקספרס וC15 מוצלחות, אבל כמו שאמרת... אני גם בקושי כבר רואה אותן על הכביש.

פורסם

תראה לפי המודעות רובם לא עברו הרבה ידיים ונסועה סבירה,עכשיו אם אני לא טועה למד נסועה יש רק 5 ספרות,לכן קשה לדעת אם זה מקורי. אלה אם אני טועה ויש לו 6 ספרות.

חלפים יש מספיק בגלל מכולולים דומים לרנו 5,ואת בעל הרכב תמיד אפשר להוריד למחיר מציאותי והפלוס מנוע בנזין אמין ותחזוקה זולה בגלל פשטות הרכב.

מאזדה 626 זה מטחנת דלק ואלמרה סטיישן לך תמצא הם מעטות.

רכבי משטרה כבר שנים עוברים החלפה כל פרק זמן קבוע והם עוברים טיפולים שוטפים לכן יש מצב ליפול על אחד טוב,אבל

הבעיה היא שלא ניתן לבדוק אותם לפני המכרז ברמה מספיק טובה זה סיכון מחושב.

רכבי סולר ידוע שבסביבות ה300 אלף זה מתחיל להיות נקודת תורפה שלהם במידה ותמצא תתמקד לכזה בלי טורבו(SDI או מקבילו הצרפתי).

פורסם

אקספרס ו C15 היו רכבים מאוד ספרטניים ובסיסיים גם כשהיו חדשים.

אמרת שאתה צריך 5 מקומות. יש להם אומנם 5 מקומות, אבל אין דלתות צד, והדלתות הקידמיות מאוד קטנות. כניסה לשורת מושבים אחורית ממש ממש לא נוחה.

ובכלל מדובר במכוניות ישנות מאוד, ללא איבזור בטיחות, וללא איבזור פנים נואמאלי.

האמינות הבסיסית הייתה טובה במיוחד ברנו אקספרס בנזין, אבל זה היה מזמן והיום לא הייתי בונה על זה.

המלצה שלי: קנגו או ברלינגו. אלו מכוניות שתוכננו ונבנו בדיוק לשימושים שאתה צריך. 5 מקומות מרווחים, יחסית מאובזרות ובטוחות, יש הרבה מקום למטען כשמושבים אחוריים מקופלים.

כן, בתקציב הזה רובן במצב לא משהו. אבל מדובר ברכבים נפוצים ביותר, שנמכו בעשרות אלפים במשך הרבה שנים. ועם קצת מאמץ אפשר לאתר ולרכוש רכב סביר.

לצמצום פוטנציאל לתקלות יקרות כדאי להתמקד במנועים ללא טטרבו עד מודל 2006 (קנגו) ו 2007 (ברלינגו).

בעליה מים המלח קצת קשה להם, אבל עם מערכת קירור תקינה ומנוע + מערכת סולר תקינים, הם עולים במהירות סבירה ולא מעקבים את התנועה.

פורסם
עוד המלצה, רכב קצת גדול מטנדרונים ממוצעים, סיטרואן ג'אמפי.

אשמח לשמוע עלי יותר. חשבתי עליו, אבל חשבתי שהוא יהיה גדול מידי ושצריכת הדלק שלו תהיה בהתאם. מדוע הוא מומלץ וממה כדאי להיזהר?

פורסם
תראה לפי המודעות רובם לא עברו הרבה ידיים ונסועה סבירה,עכשיו אם אני לא טועה למד נסועה יש רק 5 ספרות,לכן קשה לדעת אם זה מקורי. אלה אם אני טועה ויש לו 6 ספרות.

חלפים יש מספיק בגלל מכולולים דומים לרנו 5,ואת בעל הרכב תמיד אפשר להוריד למחיר מציאותי והפלוס מנוע בנזין אמין ותחזוקה זולה בגלל פשטות הרכב.

מאזדה 626 זה מטחנת דלק ואלמרה סטיישן לך תמצא הם מעטות.

רכבי משטרה כבר שנים עוברים החלפה כל פרק זמן קבוע והם עוברים טיפולים שוטפים לכן יש מצב ליפול על אחד טוב,אבל

הבעיה היא שלא ניתן לבדוק אותם לפני המכרז ברמה מספיק טובה זה סיכון מחושב.

רכבי סולר ידוע שבסביבות ה300 אלף זה מתחיל להיות נקודת תורפה שלהם במידה ותמצא תתמקד לכזה בלי טורבו(SDI או מקבילו הצרפתי).

על איזה רכב אתה מדבר שיש בו 5 ספרות במד נסועה? סיטרואן C15 ורנו אקספרס?

נראה כי מאזדה 626 יורדת מהפרק, 1600 זה מספיק לי.

אני לומד את המכרזים של מנהל הרכב, לא מדובר רק ברכבי משטרה, יש גם כלי רכב ששירתו משרדי ממשלה וכו'. במילים פשוןטות, שווה לי להשקיע סכום של עד 30,000 בעבור רכב כזה שישאר עימי כעשור. אני לא אחד שקופץ על כל דבר, ולא מתרגש מתקלות בלאי כי זה בלאי... גם אם בשנה אחת יפלו עליי דברים בסדר גודל של 5,000.

תודה על ההמלצה לגבי ה300 ק"מ, אני בהחלט הרבה פחות בקיא בדיזל ואשים על כך דגש.

פורסם

לצמצום פוטנציאל לתקלות יקרות כדאי להתמקד במנועים ללא טטרבו עד מודל 2006 (קנגו) ו 2007 (ברלינגו).

אני מתעניין במכרזים של מנהל הרכב (מכרזים של כלי רכב משטרתיים וכו'), הברלינגו שמוצגות שם הן דגמי 2008-2009. על כן האם עדיין כדאי להימנע מהן, כי המחיר שלהן הוא מחיר טוב על פי מכרזים קודמים ואני חושב על כיוון של תקציב גדול יותר לרכב שישרת אותי שנים רבות יותר.

פורסם

בשביל להחזיק רכב עשור צריך גם לקחת שנתון יחסית גבוהה כלומר 2004 לפחות.על מנת לפחות לחסוך פעמיים בשנה טסט.

רכבי מכרזים יוצאים תמיד עם קילומטרז הזוי ועוד דיזלים,

למשטרה באופן ספציפי יש מן כאלה ימי מכירות מיוחדים כל כמה זמן, הבעיה שאתה מתמודד מול הרבה סוחרי מכוניות שהם כבר יודעים את העסק.בגלל שיש טיפולים רשומים הרבה יותר קל לעקוב אחריי היסטוריה של הרכב .

הקנגו והברלינגו הם באמת אחת האופציות האופטימליות גם הגא'מפי אבל הוא כבר מגיע עם טורבו.

לו תריץ חיפוש תראה פלוס מינוס כמה עולה טורבו,משאבת סולר ועוד.

רכבים כאלה אם עברו טיפול ראוי ע"י בעל רכב הקודם יכולים להחזיק לפחות עד 500 אלף ק"מ מבחינת המנוע עם טיפול שלך היה מן הסתם טוב.

יש רכבים שהיו פרטיים חפש אותם ואולי תמצא אחד משוגע שלא נסע הרבה.

אם יש בידך עוד תקציב פשוט לך לטרייד אין טוב ותקנה מהם.

פורסם

ברלינגו 2008/9 הגיעו עם מנוע טורבו דיזל 1.6. הרוב המוחלט בגירסת 75 כ"ס, וחלק קטן יותר עם מנוע 92 כ"ס. המנוע בשני המקרים אותו מנוע עם כיול שונה.

החל מ 2009 הגיע גם מנוע בנזין 1.4 75 כ"ס, אותו מנוע שיש בפיז'ו 206. גם כאלו לא נמכרו הרבה.

למרות ההספק הרשמי הנמוך, דיזל 1.6 75 כ"ס סוחב פי כמה יותר טוב ממנועי 1.9 הישנים, שקט יותר, חסכוני יותר (בהפרש גדול) ורועד פחות. וגם עולה ללא מאמץ את העליה לירושליים בהילוך חמישי.

אבל המנוע הזה יותר רגיש לאיכות הטיפול, בפרט לאיכות השמנים והחלפה בזמן, ויותר יקר לתיקון (גם כן בהפרש גדול).

מבחינת המרכב הרכבים זהים לגמרי, החל ממודל 2003 ועד 2012, שנת השיווק האחרונה של הדור הישן.

• תוכן חדש...