Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי יש הרגשה שאני יודע כבר טוב מאוד מיהו אודיו קינג והתחפושת שלי היא מצויינת אבל פרטים מסויימים בו מאוד מסגירים, לפחות אני מאמין למי הוא מקורב

:wink:

אבל הודיני חייב להישאר קוסם!

ולגבי מהות של אודיופיל - לאמר לכם את האמת, זה לא מעניין אותי.

מה שמעניין אותי זה שכולנו נבין שאף אחד מאתנו, לעולם, בטח שלא ברכב - יצליח לשחזר מקור.

אנחנו יכולים לנסות להשיג פירוט מירבי, אימג' מיטבי, עוצמה מקסימלית וכל דבר אחר שעושה לנו את זה - אבל הדבר האחרון שצריך לקבל לגיטימציה מהדברים האלו היא עליונות כלשהיא כלפי חבר פורום אחר.

מספיק עם זה - הפורום הזה ימצא את מותו אם לא ישארו בו אנשים שהם חברים אחד של השני.

יש פה הרבה אנשים שהם אכן בחברותא טובה - אבל יש פה כאלה שצריכים למחוק את העבר ואני ביניהם. זה לא יקרה אם לא יהיה לי עם מי לעשות את זה.

ומכאן והלאה לנסות לשמור על הווה ועל הוויי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש פה תחום שהוא משולש ברמודה אדי.

כמו שהיית כותב בעבר, המושג שחזור המקור נזרק פה הרבה לאוויר אבל מי יודע מה הוא המקור?

אולי אפילו בהופעה חיה יש להגברה השפעה מסויימת על המקור?

בכל מקרה אני לפחות מכוון לטעם שלי, לא מחפש הגדרות ולא אודיופילים.

נ.ב

בני, כתבו בהרבה מקומות שהחשיפה הזאת הייתה סתם בדיחה ושהוא לא באמת הסטיג.

לך תדע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מור, אם זכרוני אינו מטעני אחד מהטיעונים שלך בויכוח איתי נגד סראונד באוטו היה שלא כך הוקלטה המוזיקה במקור.

עזוב את זה שדווקא כן כך היא הוקלטה (על מספר ערוצים), זה לא רלבנטי לגבי-

מה שרלבנטי לי הוא שחוויית השמיעה מהנה אותי יותר בתצורת סראונד, כל השאר זה התפלספות :-)

פורסם

הם החליפו את הסטיג באחד אחר אז הקודם נחשף.

תחפש את ספיישל טופ גיר לסרטי ג'יימס בונד הם אפילו ראיינו אותו.

ולגביי, זה נסיון להתחיל מהשקפת מבט אחרת ולא לתת יותר לאף אחד להרוס לי את התחביב וגם לא להרוס אותו לאף אחד אחר.

אני לא רודף אחרי המקור ולא אחרי ההקלטה, נקיון האות והאימג' הם העיקר בשבילי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מור, אם זכרוני אינו מטעני אחד מהטיעונים שלך בויכוח איתי נגד סראונד באוטו היה שלא כך הוקלטה המוזיקה במקור.

עזוב את זה שדווקא כן כך היא הוקלטה (על מספר ערוצים), זה לא רלבנטי לגבי-

מה שרלבנטי לי הוא שחוויית השמיעה מהנה אותי יותר בתצורת סראונד, כל השאר זה התפלספות :-)

אתה מדבר על מהדורות מאוד מצומצמות שהוקלטו כך.

אני דיברתי על דיסק רגיל שאתה קונה היום בחנות. (90 אחוז הם שני ערוצים).

בכל מקרה הוויכוח בזמנו לא היה על סראונד או לא (כי לדברייך אתה שומע מוזיקה שהוקלטה כך), הוויכוח היה עם מי שמשתמש במושג צליל היקפי כשלמעשה הוא בכלל לא שומע מוזיקה כזו כמוך אלא שירים רגילים שהוקלטו בסטריאו.

בכל מקרה אף פעם לא טענתי שאני מנסה לשחזר את המקור, מה שלא נשמע לי אני פוסל, ובעצם כל הרעיון של הפורום הזה, ההמלצות הגורפות הן תשמע כמה שיותר וכך תחליט, לא כמו שרוב הישראלים רגילים לקנות לפי מותג או תג מחיר נוצץ.

וזה רק מחזק את הטענה.

פורסם
גם אצלי D:

בכל מקרה, מבחינתי לפחות, אודיופיל זה אחד שמציק לו באוזן לשמוע "רעשים" הרבה פעמים אני מעדיף להעביר שיר מאשר לשמוע איכות הקלטה גרועה, ובגלל שהמערכת באוטו של אבא לא להיט אז אני הרבה פעמים שומע על ווליום ממש נמוך רק כדי לא לשמוע כל מיני רעשי רקע.

באוטו של החברה אני תמיד מעיר לה "איזה איכות גרועה יש להקלטה, אין איזון בין הצדדים ברכב, אין איזון בין הטרבל לבאס" ובחיים אני לא אשמע ממנה הסכמה היא תמיד תגיד "לא יודעת לא שמה לב" כנ"ל אבא שלי תמיד יגיד שהוא לא שם לב וזה לא מפריע לו.

אין הרבה אנשים כמוני, הרוב לא באמת אכפת להם איך זה נשמע ובאיזה איכות.

בגלל זה לדעתי אני שונה מכל השאר, וכן יש לי בי רגישות מסויימת בכל הנוגע למוזיקה ולצליל שבוקע מהאלמנטים.

אני לא מכנה את עצמי כ"אודיופיל" או משהו כזה, אני מכנה את עצמי כ"פרפקטציוניסט בכל הנוגע למוזיקה"

יפה אמרת:mm_yeah: ממש כמוני אני היום לא יכול לשבת במערכת שנשמעת לא טוב יותר מחמש דקות.

HU:Grunding GX3800 ,Amp Speakers :Ausidon.Vrx 4.300 SUB:Hertz es 300 old MidBass:Carwales CL6.5 3L MidRange:Carwales CL 3  Tweeter:  Carwales CL1+RIbbon amt

פורסם
אתה מדבר על מהדורות מאוד מצומצמות שהוקלטו כך.

אני דיברתי על דיסק רגיל שאתה קונה היום בחנות. (90 אחוז הם שני ערוצים).

בכל מקרה הוויכוח בזמנו לא היה על סראונד או לא (כי לדברייך אתה שומע מוזיקה שהוקלטה כך), הוויכוח היה עם מי שמשתמש במושג צליל היקפי כשלמעשה הוא בכלל לא שומע מוזיקה כזו כמוך אלא שירים רגילים שהוקלטו בסטריאו.

בכל מקרה אף פעם לא טענתי שאני מנסה לשחזר את המקור, מה שלא נשמע לי אני פוסל, ובעצם כל הרעיון של הפורום הזה, ההמלצות הגורפות הן תשמע כמה שיותר וכך תחליט, לא כמו שרוב הישראלים רגילים לקנות לפי מותג או תג מחיר נוצץ.

וזה רק מחזק את הטענה.

מסכים איתך לגמרי, אתה לא יכול לשאוף למקור כשאתה לא יודע איך הוא נשמע.

יש כאלה שאוהבים יותר באס, יש כאלה שיעדיפו פחות באס .

יש כאלה שיעדיפו אלמנט קר ויש כאלה שיעדיפו חם.

20 אנשים יכולים להיכנס לחנות לשמוע את אותו שיר, להיות עם אותו תקציב ולבחור 20 סטים שונים.

זה כל היופי, כל אחד יש לו את הטעם שלו! כולם יכולים להגיד "אצלי זה הכי קרוב למקור" אבל אף אחד לא יודע איך נשמע המקור כי כל אלמנט יש לו גוון צליל שונה!!! לא משנה כמה תתאמץ לא תוציא מMOREL וHERTZ או FOCAL אותו צליל, לכן ההגדרה של תאימות למקור אפעם לא תיהיה נכונה!!

פורסם

אני במשך שנים משווה מוסיקה לאוכל

מבחינתי מוזיקה היא אוכל לנשמה.

מה שקורה בפורום הזה במשך שנים כבר זה שאנשים נכנסים ל"מסעדה" של מישהו ואומרים לשף איך לבשל.

שמעו, אם שפים טובים נכנסים למסעדה שלי ונותנים עצות אני מקשיב, בייחוד אם זה שפים שאני יודע בוודאות שהם יודעים איך לבשל.

כל השאר - בערבון מוגבל.

הבעיה היא שהשפים כאן שולפים סכינים כבר אחד על השני במקום על האוכל :-D

במקום לנסות לשחזר את התרנגולת שמעולם לא ראינו - בואו פשוט נעשה שניצלים טובים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני אוסיף שני סנט ברשותכם.

אודיופיל, לטעמי, הוא אדם שלנצח ישאף לשפר, "זה" תמיד יוכל להיות יותר טוב.

ונושא השני, ממתי ולמה אכפת למישהו שאוהב מוזיקה מה רושמים עליוו ועל דעותיו? אני רושם דעה, (למרות שאני כבר מזמן לא רושם פה כלום), זהו שום דבר לא חצוב בסלע ואין אמת אבסולוטית. למה צריך להיות אכפת אם אני אודיופיל, SPLיסט או כל שטות אחרת? מה קרה לפשוט לשמוע מוזיקה בצורה שאתה אוהב? (מבלי להציק לאחרים בסבביתך).

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

לאודיופיל יש הגדרה מילונית - אף אחד מאתנו לא עומד בה.

אבל הרבה מאתנו מתיימרים להיות התגלמות המושג.

הדבר היחידי שחורה לי זה שבמהלך שנים הדיון כאן נהיה חולה והפך לסוג של מלחמת קודש שהובילה לאבדן ערכים.

אז אני חוזר לנקודה, למקור, להתחלה - להבין על מה כל הסיפור.

על מוסיקה, על סאונד.

Pioneer TS-X150

פורסם

ההגדרה היא פשוטה, וככזו אינה מעלה שאלה מיהו אודיופיל. אודיופיל הוא אדם שעונה להגדרה. אני מוצא פגם באנשים שנסים להגדיר מחדש מושגים שרירותית כדי שיוכלו חבוש את הכובע לו הם כמהים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

עכשיו רק נשאר לפתוח דיון - מי ומה אנחנו

:-D

סה"כ - הייתי צריך להעלות את הנקודה הזו.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שאני עומד לרשום, מבחינתי בגדר מאמר מוסגר, לא עצה, ואני יודע שאיננו נכון במאה אחוז.

כשאני רוצה לבדוק/להשוות אני שם את אותה המוזיקה דרך נגן ואוזניות (של סינהייזר, מת עליהם) ואני משווה למערכת הבייתית ולאוטו.

ברור לי שזה לא כוחות, ובכל זאת ככה אני משער שבבית המיד בעייתי (וישאר ככה), וברכב המיד הנמוך בעייתי, ושהבאס ברכב מוגזם, אבל ככה אני אוהב.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...