Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מדובר בדייהטסו שרייד 1997 שאני רוצה לטפח ולהשביח לפני המכירה. אין לי בעיה לעבוד לבד ולחסוך בעלי מקצוע בעיקר מהסיבה שעלות ההשקעה צריכה להיות מינימלית כי כל הרכב שווה באזור ה7-8K.

אני מצרף רשימה ותמונות של הפגמים העיקריים הנראים לעין ומבקש את עזרתכם בקביעת סדר העדיפויות לתיקון, דרך התיקון המומלצת ועלות משוערת.

שריטות עמוקות על הפגושים ועל הבגאז'

נקודות מגעילות על הגג

קרע בריפוד של המושב וג'יפה שחורה הריפודים

כפתור חלון חשמל בחוץ

ג'אנטים מכוערים

בתודה מראש

20130730_171908.jpg

20130730_171917.jpg

20130730_171938.jpg

20130730_172024.jpg

20130730_172056.jpg

20130730_172103.jpg

20130730_172139.jpg

20130730_172244.jpg

פורסם

בגדול, אף אחד לא מסתכל על פגמים חיצוניים כשהוא מחפש רכב שנת 97.

ומדבר אחד שרכש שרייד 2000 עם הרבה פגמים ומכות חיצוניות. כמובן שניסיתי להוריד במחיר אבל המוכר לא הוריד.

למה? כי הרכב היה מתוקתק מבחינה מכנית, ומי שקונה רכב כזה זה כל מה שמעניין אותו.

אז קודם כל לטעמי האישי עדיף להשקיע בפנים מאשר בחוץ.

אז אם עסקינו בפנים הרכב, זה מאוד פשוט :

1. לא נוגעים בריפוד - שמים כיסויים. הבעיה שכיסוי טוב ויפה עולה 200-300 שקל. גם אם קונים משהו פשוט צריך להתקין אותו כמו שצריך שלא יראה מעפאן.

ב. כפתורים - מפרקים את הדופן ובודקים למה הכפתור בחוץ. או שמדביקים אותו או שמסדרים את הקליפס שתופס אותו מבפנים.

ג. ג'אנטים - שמעתי מקרוב משפחה שיש מישהו בראשון שבעבור 10 שקל (לא יודע אם עבור ג'נט אחד או כולם) מנקה אותם עם קיטור וזה יוצא נקי. מעבר לכך אתה יכול לשים טסות.

למרות כל מה שכתבתי, לדעתי גם אם תעשה את זה, המוכר לא "יוסיף" לך כסף. זה כסף שהולך פארש כדי שמי שמגיע ירצה יותר לקנות אותו מאשר ירצה במצבו הנוכחי - כלומר יאפשר לך למכור בקלות יותר.

אל תשכח שהכי חשוב זה היסטוריית הטיפולים ומצבו המכני.

הנה הפרויקט שלי, אם זה יעניין אותך בכל זאת :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=476193

פורסם

בגלל שאתה לא רוצה להשקיע הרבה והרכב גם ככה נמכר ויסלחו לי חברי הפורום על החאפריות:

גאנטים- לקנות רביעיית טאסות מאוטודיפו במידה המתאימה

פוליש ווקס כל הרכב ועל הטמבונים.

שריטות שירדו הצבע בקש מפחח צבע המתאים לפי קוד צבע לרכבך בבקבוקון ותצבע בזהירות עם מכחול על הטמבונים בלבד.

הגג אבוד רק צביעה תעזור אבל זה ממש לא נורא ומקובל, תוריד על זה חמישה-שה מאות

קרע בריפוד- קח חתיכת בד ותפור אותה על הקרע ואת הריפוד נקה עם חומר מתאים . או שתקנה כיסויים.

כפתור חשמל להדביק.

מצטער על חוסר בסימני פיסוק נכתב מהאייפון

Miata ND2

פורסם

בריפודים תוכל לטפל בשתי דרכים:

1. כיסויים - יש כיסויים באיכות סבירה גם ב-100 שקל. תסתכל בחתימה שלי בלינק "גם לפונטו מגיע הגה מעור וקונסולה מרכזית בציפוי קרבון"

2. כסא חדש - גש לפירוקיה וקנה כסא נהג שלם. חשוב שגוון הריפוד יהיה זהה לזה שברכב שלך. פעם קניתי כסא נהג לפונטו שלי, נדמה לי שעלה לי 150.

לא הבנתי למה הכפתור בחוץ, אם זה בגלל שהקליפסים שבורים, תוכל לקנות כפתור חדש (בפירוקיה באותה הזדמנות עם הכסא), או פשוט להדביק את הכפתור הזה אל הדיפון.

אבל כשירצו יום אחד לפרק את הדיפון זה יעשה בלגן.

אם תחליט לקנות מפירוקיה את הכפתור והכסא, בטוח תמצא שם איזה רכב שיש לו טסות במצב טוב. תנסה להוסיף אותם לעסקה ללא תשלום.

אם לא, תשאיר את זה ככה. זה באמת לא נראה לי כמו ריג'קט רציני.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחרי כל השקעה הזאת הוא כבר לא ירצה למכור את הרכב :lol:

פשוט תוריד במחיר וזהו. אם הרכב במצב מכאני טוב יהיה קונה - זה העיקר למי שמחפש מכוניות במחירים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

את הקרע בריפוד פתור בעזרת כיסויים.

אם אין לך, יש לי זוג כיסויים קדמיים מיותרים איכותיים חינם אין כסף- איסוף מהרצליה או חיפה או על כביש החוף ביניהן.

את הכפתור סדר ונקה את הרכב היטב.

ייתכן וישנן שריטות לא עמוקות שניתן להוריד בעזרת פוליש/ ווקס עדין וידני.

את נושא הגלגלים פתור בעזרת טסות.

סה"כ ההשקעה כ300 ש"ח וכמה שעות עבודה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

באמת שבא לי רכב כזה לעשות עליו ניסוי של פרויקט צביעה, פגושים וגג הייתי צובע לבד בכיף, אולי היה קצת הבדלי צבע אבל עדיף הבדל בגווני אפור מאשר הבדל של אפור ושחור :lol:

קונה סט כיסויים (לכל הרכב, כולל האחורה) ב100 ש"ח מרכיב וסוגר עניין, גם טאסות אפשר להביא יפות מאוד במחיר סמלי (אני הבאתי ממש ממש יפות ב80 שקל), את המכה בבגאז תוכל לתקן עם חומר מילוי מתאים וצביעה מחדש, את זה תעשה רק אם הלך טוב הצביעה של הפגושים.

בקשר למתג חלונות - לא יותר מ50 שקל בפירוקיה, לא בטוח שאני אישית הייתי משקיע על זה זמן כי קונה פוטנציאלי לא יוריד על זה מאות שקלים, אם כן תגיד לו שיתחייב שהוא קונה את הרכב במחיר X ולך תסדר את זה אתה ב50 שקל.

ניקיון פנימי יסודי עם APC בדילול שיתאים לכל מקום כדי לנסות להוריד כמה שיותר לכלוך ושטיפה במכון שטיפה (ידני בלבד, ואחד טוב ולא מסחרי שמוציא כל 2 דקות רכב) כדי שיתן שאיבה טובה בכל הפינות, אם יש לך גישה לקומפרסור תעשייתי עם לחץ אוויר זה מוציא לכלוכים מהפינות בעזרת הלחץ של האוויר וככה אחרי השאיבה לא תיהיה טיפת לכלוך, שטיפה חיצונית במכון שטיפה (חיצוני + פנימי עם השאיבה והכל עולה אצלי בעיר 50 שקל, גם ב10 שקל יותר זה שווה), וזהו - יש לך אחלה רכב, אם תקציב לעצמך 500 שקלים אתה אפילו לא תגיע לתקרה הזאת עם כל מה שרשמתי פה והרכב ייראה באמת פיצוץ, מה שצריך זה יום - יומיים של עבודה שאפשר לעשות בחלקים וגם בהנאה וללמוד ממנה המון, ובמועד מכירת הרכב תרוויח הרבה יותר מ500 שקלים כי אם תנסה למכור ככה את הרכב אתה יודע שעל המצב שלו יורידו המון, ואתה בסוף תתפשר.

הייתי מציע לעשות את זה בתמורה לתשלום אבל לא יודע אם ישתלם לך להוציא את הסכום (המינמלי והכי נמוך שאני מוכן להטריח את עצמי עבורו) בשביל מכירת הרכב, אם אתה בכל זאת מעוניין לשמוע שלח ה"פ, אם אתה לא מעוניין לשמוע שלח ה"פ ותכתוב מאיפה אתה בארץ, אם זה פה קרוב אני אשמח לעזור במה שאני יכול בשעות שאני יכול ללא שום תשלום :)

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אם עדיין לא סידרת את האוטו שמעתי על מקום שנקרא קוסמטיקאר בתל אביב שעושים מן הכנה למכירה לרכבים פרטיים לא זוכר איפה הם נמצאים ,הבעיה שרובהמקומות שעושים הכנה למכירה וקומטיקה לא מתעסקים בצבע ,והם עושים גם וגם וגם לא יקרים ,תוכל לדבר איתם תקנה בעצמך את מה שאתה רוצה או שתיתן להם תקציב והם יקנו ושיעשו לך את כל מה שאתה לא יכו לעשות לבד ומה שתוכל לסדר לבד כמו ניקיון ווקס תעשה לבד,סה הכי משתלם חצי חצי .

• תוכן חדש...