Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה בפאריז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים היה לי העונג לנהוג במרכז פאריז עם רכב. אם חשבתם שהפקקים והתנועה באמצע ת"א גרועים, יש לי חדשות בשבילכם. פאריז היא משהו אחר לגמרי. נכון, כנראה שיותר מסוכן בהודו או בערים הגדולות בסין, אבל בשביל עיר מערבית כזו, זה היה די שוק לגלות עד כמה הבלגן שם חוגג.

הנה רק כמה דוגמאות ל"הפתעות" שטומנת בחובה העיר לנהג המזדמן:

1. כמות אדירה של תנועה בשעות הבוקר ואחה"צ.

2. כמות אדירה של רמזורים (עכשיו אני מבין למה קוראים לה "עיר האורות"). רמזור בכניסה לכיכר, רמזור באמצע הכיכר, רמזור ביציאה מהכיכר. רחוב בלי יציאות ימינה ושמאלה – רמזור להולכי רגל...

3. כשלך יש אור ירוק לפנייה שמאלה, לבאים מולך הממשיכים ישר יש גם רמזור ירוק – וזכות הקדימה היא להם.

4. בכיכרות רבות זכות הקדימה היא לבאים מימין, כלומר מי שבתוך הכיכר צריך לעצור ולתת להם להיכנס. אם הכיכר היא בת יותר מנתיב אחד (ורבות הן כאלה), הנכנס לכיכר שרוצה לפנות שמאלה צריך להכנס עד לנתיב הפנימי ואז לצאת שוב לחיצוני.

5. רוכבי הדו"ג נוסעים כמו מופרעים. בעצם, גם נהגי המכוניות נוסעים כמו מופרעים...

6. נתיב התחבורה הציבורית מופיע ונעלם באופן כמעט רנדומלי, ובכביש ישר נהג המכונית מוצא עצמו מזגזג ימינה ושמאלה בין הנתיבים בלי הפסקה.

7. טראמים ורכבות קלות חותכים את נתיב התנועה שלך בלי הפסקה ואם לא תיזהר, פשוט תכנס לנתיב שלהם בלי לשים לב. לפעמים הם מימינך, לפעמים משמאלך, אין לדעת.

8. בכניסה לחלק מהרחובות הגדולים יש אפשרות להכנס מימין או משמאל – וכל אחד מהם מוביל למקום אחר (ה-GPS השתגע...)

9. כיכרות ענק נראות כמו מבוך. יש 5-10 יציאות, מגוון נתיבים לכל מיני כיוונים ובואו נגיד שהן הכל חוץ מעגולות...

10. רחובות קטנים הם לרוב כל כך צרים שעם מכונית גדולה תצטרך לעשות רוורס בכניסה. על המדרכות יש מחסומים שרק במזל לא תגרד עליהם את הפגוש.

11. במעברי חצייה רבים יש באמפרים בגובה קילומטר. הניסאן שלי גירדה את הגחון יותר מדי פעמים...

12. ביציאה ממרכז העיר (שהוא בקוטר של כ-10 ק"מ) אתה רק חושב שהמצב יהיה טוב יותר, אבל לא – התנועה בערי הלווין כמעט גרועה באותה המידה. לצאת ממרכז העיר יכול לקחת שעה ואפילו יותר.

13. חנייה במרכז העיר? בהצלחה עם זה. החניונים צפופים ברמה מטרידה. החניות קטנטנות, הקרוסלות שמובילות פנימה והחוצה דורשות נהיגה ב-2 קמ"ש בשביל לא לגרד פגושים. העלות? עשרות שקלים לשעה.

14. ואם זה לא מספיק – באוטוסטרדות צריך לשלם toll. עמדת התשלום מוצבת במיקום כזה שכמעט בלתי אפשרי להכניס לשם כסף או לקחת עודף מבלי למתוח את היד, לפחות כשאתה נוהג במכונית ספורט נמוכה...

יש לכם תוספות? :lol: אולי סיפורים מערים אחרות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

התנועה בפריז אכן מטמטמת, אבל זה כלום בהשוואה למה שקורה בכיכר שארל דה גול (שער הנצחון). זה כבר טירוף ברמה אחרת.

פורסם

כשהייתי שם לאחרונה (מזמן), גם היתה תופעה מעניינת של כבישים מרובי נתיבים (4+), אבל ללא סימוני נתיבים - פשוט כביש רחב מאד עם הרבה מכוניות שסוטות ימינה ושמאלה כל הזמן.

להירדם על ההגה אי אפשר.

כמו כן: על כל רכב יש מכה בפח. את הנהג הישראלי הממוצע זה אמנם לא מרשים בכלל, אבל אחרי שבאים מאנגליה שבה זה פשוט לא מקובל לדפוק מכוניות של אחרים (זה לא מנומס, ולכן לא עושים את זה - נקודה), ההבדל פשוט זועק.

דני

פורסם

כמעט כל הסעיפים נכונים גם לאיטליה עם שני פלוסים:

- נהגי המשאיות. נוהגים בהתחשבות מופלאה, וכמעט אף פעם לא תמצא את עצמך תקוע בנתיב השמאלי אחרי משאית.

- בכבישים בינעירוניים רוב הנהגים מפעילים איתות חירום כאשר מופיע לפניהם פקק. מונע בלימות חירום.

אימצתי את הנוהג הזה גם בכבישי הארץ בתקווה שזה יתפוס גם כאן. בינתיים לא עובד.

מה שיפה זה שבכל מדינה בטוחים שאצלם התנועה והנהגים הם הדפוקים ביותר בעולם.

אבל רק ברוסיה הם צודקים.

פורסם
התנועה בפריז אכן מטמטמת, אבל זה כלום בהשוואה למה שקורה בכיכר שארל דה גול (שער הנצחון). זה כבר טירוף ברמה אחרת.

לא שמת לב שיש "שמע ישראל" בכניסה וברכת הגומל ביציאה? :-D

פורסם

תנועה בפריז אכן מסובכת - אבל - לא באמת יש צורך ברכב פרטי בפריז. תחנות מטרו כל 500 מטר בערך - מגיעות לכל נקודה.

מטרו פועל מחמש בבוקר עד 1:00 בלילה, אאל"ט. וגם בשבת ויום ראשון !

פורסם

לא סובל נהיגה בערים כאלו. זה מוציא את הכיף שבטיול. מכניס אותך למצב דריכות במקום רילקס.

לפני חצי שנה הייתי בצרפת, לאחר 10 ימים שבהם נהנתי גם מהנהיגה, בעיקר בנורמנדי, נכנסתי עם הרכב לפאריז, פרקתי מזוודות במלון ופילסתי דרכי לסוכנות ההשכרה, שם מסרתי את המפתחות.

היה כיף בפאריז. בלי רכב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בעוונותי יצא לי להחזיר רכב שכור לסניף לא רחוק משער הניצחון, ה-gps כמובן לוקח אותי ישר דרך הכיכר (כנראה שגם הוורמאכט בשעתו השתמש באותה תכנת ניווט...), מילא לשמוע את המכשיר המקולל אומר "בכיכר צא ביציאה ה- שמינית(!)" בשיא הטבעיות אבל לאתר אותה בתוך הג'ונגל?

החציה הזו הורידה לי שנה מהחיים (אה כן, שכחתי להזכיר את אישתי צועקת "אל תצא כאן, זאת היציאה השביעית!"). מרד.

פורסם

כמו נהיגה בכל מטרופולין ואפילו בת"א

אם אתה לא יוצא באותו יום ,אל תטריח את עצמך ותיכנס עם אוטו

אני בבריסל הלכתי לישון מחוץ לעיר (באיזו תחנת דלק/חניון לילה - אגב המצאה נהדרת)רק כדי להגיע יום אחרי זה ולזרוק את האוטו מוקדם.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

לא נכנסים לעיר אירופית עם רכב. נקודה. מוצאים מלון (או סניף השכרה) בפריפריה ונכנסים עם תח"צ.

העיר האירופית הגדולה היחידה שבה נהגתי במרכז העיר היתה מדריד - אבל זה היה אחרי שעברתי במסלול אי אילו פעמנים באוטובוס והכרתי את היעד, נעזרתי ב-GPS, הבן שלי ישב לידי ופקח עוד זוג עיניים ובסופו של דבר ביצעתי איזה 3 הקפות מיותרות. ומעבר לכך - התחושה שלי היא שמדריד קצת פחות צפופה מבירות אירופיות אחרות, אם כי השטח המטרופוליטני שלה עצום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני מספר ימים היה לי העונג לנהוג במרכז פאריז עם רכב.

בכנות, אין לי מושג על מה אתה מדבר: נהגתי די הרבה בצרפת בכלל ובפאריז בפרט, ועם רכב לא קטן (סיטרואן C5), ולא היתה לי שום בעיה, לא ב Etoile (שער הניצחון), ולא בשום מקום אחר. כן, חוקי התנועה מעט שונים - ב Etoile לדוגמה זכות הקדימה היא דווקא למי שנכנס לכיכר - אבל מרגע שמכירים אותם ומבינים את הכלל הבסיסי שאומר שבכביש אין מקום ל"חולמים" ולכן הרכב צריך להיות תמיד בתנועה, הכל מאוד פשוט.

מה שכן מחירי החניה שם אכן לא שפויים, אבל החניונים תמיד מסודרים ונוחים.

פורסם

דווקא עם אופנוע, שהצליח לא להתקלקל במשך שבוע שלם, זה היה נחמד - נהגים סופר אדיבים לרוכבים, כולם זזים הצידה ומפנים מקום בין הנתיבים. אם הייתי גר בפאריז, לא הייתי חולם להתנייד על כלי שאינו דו"ג - יש הפרש גדול מאוד בזמן ההגעה ממקום למקום עם דו"ג ועם רכב, יש חניות ייעודיות לדו"ג וכ"ו.

אגב, זכות קדימה לתנועה שבאה ממול בפניה שמאלה (נקודה 3), קיימת בעוד הרבה מקומות - כולל איפה שגר הנקניק שיצר את השרשור.

אבל אכן, באופן כללי ואחרי מספר טיולים - להכנס לכל עיר גדולה עם רכב זה תענוג מפוקפק.

ה-GPS נוטה להתבלבל ברחובות צרים עם "חלון" צר לשמים, ולעיתים קרובות יש חסימות, שינויים, פקקים וכ"ו.

פורסם

מה שכן מחירי החניה שם אכן לא שפויים, אבל החניונים תמיד מסודרים ונוחים.

תמיד? חבל שלא צילמתי את החניון שנאבקתי לחנות בו. הכניסה צרה באופן מגוחך, הירידה בקומות היא אתגר גם לפיאט פנדה ומקום החנייה שסוף סוף מצאתי אחרי 5 דקות שיטוט היה כל כך צר שנאלצתי לבחור בין לצאת דרך צד הנוסע או לקוות שהבעלים של הרכב שלידי יסכים להכנס דרך צד הנוסע שלו ולא לדפוק לי את הדלת :-P

דווקא עם אופנוע, שהצליח לא להתקלקל במשך שבוע שלם, זה היה נחמד - נהגים סופר אדיבים לרוכבים, כולם זזים הצידה ומפנים מקום בין הנתיבים. אם הייתי גר בפאריז, לא הייתי חולם להתנייד על כלי שאינו דו"ג - יש הפרש גדול מאוד בזמן ההגעה ממקום למקום עם דו"ג ועם רכב, יש חניות ייעודיות לדו"ג וכ"ו.

אגב, זכות קדימה לתנועה שבאה ממול בפניה שמאלה (נקודה 3), קיימת בעוד הרבה מקומות - כולל איפה שגר הנקניק שיצר את השרשור.

אבל אכן, באופן כללי ואחרי מספר טיולים - להכנס לכל עיר גדולה עם רכב זה תענוג מפוקפק.

ה-GPS נוטה להתבלבל ברחובות צרים עם "חלון" צר לשמים, ולעיתים קרובות יש חסימות, שינויים, פקקים וכ"ו.

אני חושב שהגעת בערך בחצי מהזמן שלנו לקח להגיע, בכל אחד מהמקרים. אם הייתי גר בפאריז - כנראה שגם אני הייתי מכריח את עצמי להוציא רישיון לאופנוע... חבל שלא יכול להיות לו יותר מ-110 כ"ס :wink:

ואגב, הנקניק שיצר את השרשור עדיין חושב שזה רעיון מטומטם לתת זכות קדימה לתנועה שבאה ממול בפנייה שמאלה. בחור שבו הוא גר - אולי זה בסדר. אבל בפאקינג פאריז? אפשר להתקע שם איזה 3 רמזורים בגלל השטות הזאת...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...