Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ברצוני לבצע טיפול עצמאי של ניקוי אגן השמן ומכסה שסתומים להלן הפעולות

אשמח אם תבקרו אותם ותחדדו לי מספר פרטים לפי תחילת הטיפול.

מידע בסיסי - יונדאי אטוס שנת 2000 מנוע 1000 193K

1)פתיחת ראש מכסה שסתומים וניקוי עדין עם מטלית עד מנת להגיע למצב נוצץ.

2)ניקוז השמן מהקרטר והשארת הבורג פתוח לפרק זמן מעל 3 שעות, על מנת לתת לכל שמן לצאת.

3)הכנסת 1 ליטר תערובת עדינה של חומץ ומלח גס על מנת לספוח את שאריות השמן שנותרה באגן השארת התמיסה למשך זמן של שעה עד גובהה מחצית מאגן השמן.

4)ניקוז התמיסה שהוזכרה בסעיף 3.

5)הכנסת 1 ליטר מסיר שומנים והשארצו לפרק זמן של שעה.

6)ניקוז מסיר השומנים בסעיף 5.

7)הכנסת 1 ליטר אציטון והשארה של חצי שעה.

8ׁׂׂ ) ניקוז האציטון + שפיכת כמות שמן נדיבה חדשה על מחסה השסתומים על מנת לשטוף את כל התמיסות.

9)מילוי שמן חדש + פילטר.

אינני מעוניין לפרק אגן שמן מכיוון שזה כרוך בפירוק הגיר, מה שאין בכוחי לעשות בבית.

והשאלה מדוע אני מעוניין בצע טיפול זה? 193K זה דיי הרבה הבעלים הקודמים דיי הזניח ויש לי הרגשה של בוצה קלה בפתח המילוי.

תמונה להמחשה:

ללא שם.png

פורסם

לא הייתי מכניס את החומרים שהזכרת למנוע. הם עלולים לגרום נזקים בלתי הפיכים.

אל תקבל זאת כהמלצה, אבל קראתי בפורומי רכב בחו"ל על אנשים שביצעו שטיפה של אגן השמן בשיטה הבאה:

א. רוקן את שמן המנוע והחזר את הפקק

ב. הכנס למנוע 1 ליטר של נפט - אל תניע את המנוע!

ג. השאר את הנפט ברכב למשך לילה אחד

ד. פתח את בורג הניקוז ונקז את הנפט

ה. מלא שמן מנוע פשוט והנע את המנוע ל-5 דקות

ו. רוקן את השמן, החלף את מסנן השמן ומלא שמן מנוע איכותי.

פורסם
לא הייתי מכניס את החומרים שהזכרת למנוע. הם עלולים לגרום נזקים בלתי הפיכים.

אל תקבל זאת כהמלצה, אבל קראתי בפורומי רכב בחו"ל על אנשים שביצעו שטיפה של אגן השמן בשיטה הבאה:

א. רוקן את שמן המנוע והחזר את הפקק

ב. הכנס למנוע 1 ליטר של נפט - אל תניע את המנוע!

ג. השאר את הנפט ברכב למשך לילה אחד

ד. פתח את בורג הניקוז ונקז את הנפט

ה. מלא שמן מנוע פשוט והנע את המנוע ל-5 דקות

ו. רוקן את השמן, החלף את מסנן השמן ומלא שמן מנוע איכותי.

נשמע הגיוני אבל לא מספיק אגרסיבי,

הכוונה שלי הייתה להכניס את החומרים הנ"ל לאגן שמן עד גובה רבע האגן(1 ליטר)וחס וחלילה למנוע.

זאת רק על מנת לנקות את הבוצה שבתחתית האגן.

פורסם

לדעתי השיטה שאתה נוקט היא טעות. אלו חומרים שלא מיועדים במקורם לניקוי חלקי מנוע.

הבעיה הגדולה תהיה לגבי הרשת שממוקמת באגן. אני חושב שכדאי לנסות פלאש קלאסי, עם חומרים חזקים כמו vita flush של קסאדו. אפשר לחזור על הפעולה פעמיים עם שמן ופילטר זולים בין הפלאשים ורק לאחר מכן מילוי שמן ופילטר מקורי.

ברור שהדרך הטובה ביותר תהיה פירוק אגן השמן - אם לדעתך יש צורך מהותי, שקול בכל זאת מסירה למוסך.

פורסם

מה הפחד הגדול הזה מפירוק קרטר ?

אני יכול להבין שהלוקטייט 518 אאל"ט יקר פה רצח, אבל אפשר להזמין מחו"ל או לקנות טריבונד דבק אנאירובי אחר,

אבל חוצמזה, אין שום סיפור מיוחד, צריך רק לפנות זמן, וסבלנות.

אני הייתי מפחד הרבה יותר מלשפוך חומרים מאכלים למנוע.

פורסם

רע מאוד הדבר הזה שאתה רוצה לעשות. להכניס חומרים כימיים לתוך מבנה הידראולי ייצור לך תחמיץ חלב במערכת במידה ויישאר אפילו טיפה חומר! וזמן קצר לאחר מכן ראש מנוע הולך.

להתעסק עם הראש רק בגלל פתיחת קרטר נראה לי קמצנות הרסנית.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

תודה רבה למגיבים, אך יש כמה תשובות שאוכל לענות ולפתור חלקית על מנת להמשיך את הדיון אשמח לתגובות חזרה כמובן.

כמו כן אני רק רוצה לציין שכניסת החומר תעשה עלידי משאבה קטנה שתכניס את התמיסות מבורג הניקוז של הקרטר לכן מכלולי המנוע לא יחשפו אליהם אלא רק אגן המתכת, למיטב ידיעתי לא מלח, חומץ, אציטון, מסיר שומנים יכולים לפגוע במתכת בשום צורה שהיא.

לדעתי השיטה שאתה נוקט היא טעות. אלו חומרים שלא מיועדים במקורם לניקוי חלקי מנוע.

הבעיה הגדולה תהיה לגבי הרשת שממוקמת באגן. אני חושב שכדאי לנסות פלאש קלאסי, עם חומרים חזקים כמו vita flush של קסאדו. אפשר לחזור על הפעולה פעמיים עם שמן ופילטר זולים בין הפלאשים ורק לאחר מכן מילוי שמן ופילטר מקורי.

ברור שהדרך הטובה ביותר תהיה פירוק אגן השמן - אם לדעתך יש צורך מהותי, שקול בכל זאת מסירה למוסך.

יוני כוונתי להכניס 1 ליטר תמיסה למיכל, 1 ליטר מהווה כ20% מגובה האגן מה שלא יצליח להגיע לרשת.

פלאשינג ללא פירוק האגן מסכן אותי בסתימת מעברי שמן לא?

מה הפחד הגדול הזה מפירוק קרטר ?

אני יכול להבין שהלוקטייט 518 אאל"ט יקר פה רצח, אבל אפשר להזמין מחו"ל או לקנות טריבונד דבק אנאירובי אחר,

אבל חוצמזה, אין שום סיפור מיוחד, צריך רק לפנות זמן, וסבלנות.

אני הייתי מפחד הרבה יותר מלשפוך חומרים מאכלים למנוע.

פרוקסימה, האמת שזה ממש לא מפחיד אותי רק אין לי את הידע לפירוק הגיר מה שמונע ממני לפרק את האגן,

יש ברשותי את הVICTOR REINZ לא מזה אני מודאג.

רעיון ממש גרוע לשפוך חומרים כאלו למנוע,במיוחד שהם אוכלים גומי לארוחת בוקר.

אריק, כמו שציינתי שתחילת ההודעה, אינני שופך אותם למנוע עצמו, אלא לאגן מפתח הניקוז. ועד לגובה נורא מצומצם.

רע מאוד הדבר הזה שאתה רוצה לעשות. להכניס חומרים כימיים לתוך מבנה הידראולי ייצור לך תחמיץ חלב במערכת במידה ויישאר אפילו טיפה חומר! וזמן קצר לאחר מכן ראש מנוע הולך.

להתעסק עם הראש רק בגלל פתיחת קרטר נראה לי קמצנות הרסנית.

חייל בן 21 זה לא ממש קמצנות זה חשיבה כלכלית נכונה, אם יש באפשרותי לחסוך? אעשה זאת.

אשמח אם תגיבו בחזרה, תודה.

פורסם

פרוקסימה, האמת שזה ממש לא מפחיד אותי רק אין לי את הידע לפירוק הגיר מה שמונע ממני לפרק את האגן,

יש ברשותי את הVICTOR REINZ לא מזה אני מודאג.

חייל בן 21 זה לא ממש קמצנות זה חשיבה כלכלית נכונה, אם יש באפשרותי לחסוך? אעשה זאת.

אשמח אם תגיבו בחזרה, תודה.

האא ?? חזור שנית? צריך לפרק גיר בשביל לפתוח קרטר ???

חשיבה כלכלית נכונה לא מסכנת מנוע שלם בגלל טיפול של כמה מאות שקלים בודדים או לחילופין עבודה של מספר שעות.

אתה מהמר פה על מכלול הרבה יותר יקר כדי לחסוך סכום זעום או עבודה פשוטה.

זאת לא חשיבה כלכלית נכונה ולא חסכנות, אלא חשיבה כלכלית מסוכנת.

פורסם

חשיבה כלכלית נכונה לא מסכנת מנוע שלם בגלל טיפול של כמה מאות שקלים בודדים או לחילופין עבודה של מספר שעות.

כן... לצערי חלק מהקרטר ממוקם מתחת לגיר(רכב קטן לך תבין).

אני מקבל את הטענה שלך, אך אני עדיין לא מבין איזה סיכון יש בניקיון הקרטר דרך הבורג?

הרי אני לא אצליח להגיע למכלולי המנוע בכלל.

פורסם
כן... לצערי חלק מהקרטר ממוקם מתחת לגיר(רכב קטן לך תבין).

אני מקבל את הטענה שלך, אך אני עדיין לא מבין איזה סיכון יש בניקיון הקרטר דרך הבורג?

הרי אני לא אצליח להגיע למכלולי המנוע בכלל.

אם לא הבנת עד כה, לא תבין בהמשך. אני כותב שנית, מנגנון הידראולי עם אטמים וגומיות לא תוכנן להכיל חומרים מהסוג שאתה רוצה להכניס. אתה לא יכול לדעת עם תהיה/לא תהיה ריאקציה, אתה לא יכול לדעת מה ייתקע בפנים ומה לא (הקרטר לא תמיד שטוח כמו שאתה חושב, בפרט אם חלק ממנו מוסתר ע"י הגיר) ולבסוף זה יגיע לחלקים שאתה לא רוצה שזה יגיע.

פירוק האגן תהיה האפשרות הטובה ביותר. אי אפשר? פלאשינג. לא ייסתמו לך מעברי שמן אם תשתמש במוצרים איכותיים ולפי הוראות מדוייקות.

הפלאשינג של קסאדו מבוסס על שמן ולא על ממיסים שיקרעו לך את האטמים (ואת הידיים).

נקז שמן.

שמן ופילטר + פלאשינג קסאדו לפי הוראות.

נקז שמן.

שמן ופילטר והרץ למשך 15 דק' לניקוי המנוע.

נקז שמן.

שמן ופילטר וסע במשך כמה ימים.

נקז שמן.

שמן איכותי +פילטר מקורי וסע לשלום.

את השמנים במהלך הניקוי תוכל להשתמש גם בשמנים זולים יחסית ופילטרים לא מקוריים (דלק, מקסול וכיוב' אבל לא זבל) ואת השמן האחרון והפילטר רק שמן איכותי ופילטר מקורי.

לדעתי המנוע יהיה נקי.

פורסם
אם לא הבנת עד כה, לא תבין בהמשך. אני כותב שנית, מנגנון הידראולי עם אטמים וגומיות לא תוכנן להכיל חומרים מהסוג שאתה רוצה להכניס. אתה לא יכול לדעת עם תהיה/לא תהיה ריאקציה, אתה לא יכול לדעת מה ייתקע בפנים ומה לא (הקרטר לא תמיד שטוח כמו שאתה חושב, בפרט אם חלק ממנו מוסתר ע"י הגיר) ולבסוף זה יגיע לחלקים שאתה לא רוצה שזה יגיע.

פירוק האגן תהיה האפשרות הטובה ביותר. אי אפשר? פלאשינג. לא ייסתמו לך מעברי שמן אם תשתמש במוצרים איכותיים ולפי הוראות מדוייקות.

הפלאשינג של קסאדו מבוסס על שמן ולא על ממיסים שיקרעו לך את האטמים (ואת הידיים).

נקז שמן.

שמן ופילטר + פלאשינג קסאדו לפי הוראות.

נקז שמן.

שמן ופילטר והרץ למשך 15 דק' לניקוי המנוע.

נקז שמן.

שמן ופילטר וסע במשך כמה ימים.

נקז שמן.

שמן איכותי +פילטר מקורי וסע לשלום.

את השמנים במהלך הניקוי תוכל להשתמש גם בשמנים זולים יחסית ופילטרים לא מקוריים (דלק, מקסול וכיוב' אבל לא זבל) ואת השמן האחרון והפילטר רק שמן איכותי ופילטר מקורי.

לדעתי המנוע יהיה נקי.

האמת שפה כבר הבנתי, אקפוץ היום לקנות vitaflush.

ניקוז השמן הראשוני לא מיותר? מאחר ואני בכל מקרה מכניס לתוכו את הפלאש

פורסם
האמת שפה כבר הבנתי, אקפוץ היום לקנות vitaflush.

ניקוז השמן הראשוני לא מיותר? מאחר ואני בכל מקרה מכניס לתוכו את הפלאש

כיון שהוא יהיה מטונף, אני חושב שאת הפלאש טוב לעשות עם שמן חדש. לא קריטי. בכל מקרה זה יוצא הוצאה של -300+ שח ואם המטרה לחסוך, אז אפשר לוותר על הראשון. אבל! לא לוותר על הניקוזים הנוספים, דרכם המנוע ינוקה (כמעט) לחלוטין.

בדוק בספר רכב את הצמיגות+תקן של השמן שאתה צריך. לא לזייף בזה.

בהצלחה.

פורסם

קח את העצות האלה כעצות ששוות זהב.

proxima גנב לי את המילים. חשיבה כלכלית נכונה היא כאשר אתה איש מקצוע או במקרה הטוב בעל ידע של איש מקצוע מנוסה ומסוגל לעשות זאת לבדך, לא חייל בן 21(מבלי לזלזל כמובן) שמנסה לחסוך כמה מאות שקלים ומסתכן בנזק של כמה אלפי שקלים. לא שמעת את המשפט המפורסם? מה שזול עולה ביוקר!!

בכלל למה חייל צריך להחזיק רכב?? עם דמי כיס של 350 שקל בחודש פשוט אסור(!!) להחזיק רכב.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

• תוכן חדש...