Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בכנות לא יודע לענות לך על זה.

לגבי הבריטה, הוצאות התחזוקה הן גבוהות- החלפת מסנן אחת לחודש.

לגבי הקנדי- כמו בריטה רק עם מים קרים (בלי חמים). לא יודע בדיוק איך עובד ומה הוא יכול לסנן. הוא לא מתחבר ישירות לצנרת המים, אלא מצריך שימלאו אותו כמו הבריטה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
מצטער על ההקפצה, אבל זה שווה את זה.

חדש על המדף הווירטואלי- מסננים תחליפיים למכשירי תמי 4 מדגם פרימו ופמילי.

אתם הראשונים ששומעים על זה- אפילו עוד לא העליתי את המוצר לאתר שלי... קארספורום כבוד! :lol:

2 אפשרויות:

מסנן אחד פלוס מעקף להתקנה עצמית או 2 מסננים פלוס המעקף להתקנה עצמית. הסט של 2 מסננים משתלם יותר, ויש לכם שקט לשנה עם ההחלפות.

אם זה עדיין מעניין מישהו, אשמח אם תיצרו קשר בה"פ.

עדיין רלבנטי ? תן פרטים

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אין יותר מדיי מה להוסיף, זה פשוט כמו שזה נשמע. מתאים רק לפרימו ופמילי, אין לי מושג אם זה תואם גם למכשירים החדשים עם הסודה בפנוכו.

פורסם (נערך)

אני בכלל לא מאמין במים המסוננים,אצלי יש נביעות בר כבר 4 שנים ואני

מרוצה עד הגג ואפילו יותר,איכות המים מדהימה וטעימה,השרות מצויין,

אין לי הוצאות תחזוקה בכלל ומתקן מתנה,גם מי עדן מצויינים היה להורים שלי,

כיום יש להם מסנן (לא זוכר איזה חברה) ועשינו חישוב שזה עולה כמעט אותו דבר,

ההבדל באיכות ובטעם גדול.

אנחנו משפחה של 4 נפשות משלמים על 5 כדים של 19 ליטר כ 150 ש''ח

כולל שרות ואחזקה,עזוב חישובים כספיים,כאשר אתה שותה נביעות או מי עדן

אתה מייד מרגיש את האיכות,ואת הטעם. ואני לא מתפשר על זה,אגב כאשר אתה מסנן מים,

תבדוק היכן הם היו קדם לכן,לרב בצינורות מלאים חלודה וזה פשוט מפחיד לראות את זה,

אם הצנרת (הביתית,והמשותפת) פלסטיק אז עדיף כמובן.

עריכה אחרונה על ידי yossy

פורסם
אני בכלל לא מאמין במים המסוננים,אצלי יש "בר מים מסוננים שמגיעים בבקבוק עם שם של פירמה עליו" כבר 4 שנים ואני מרוצה עד הגג ואפילו יותר,איכות המים מדהימה וטעימה

אתה מודע לכך שמים "מינרליים" זה סך הכל מים שעברו סינון, בקנה מידה תעשייתי, נכון? תיקנתי לך טיפה את המשפט המצוטט.

אני לחלוטין מסכים שהסינון של בר מים לא יעיל כמו סינון של מערכות סינון ייעודיות, ואני אפילו מסכים אתך לגבי העדיפות של מי עדן על גבי בר מים רגיל (הפירמה לא משנה). מי עדן יותר טעימים לי אישית, מבחינתי אין בעייה גם עם נביעות למי שנהנה מהטעם.

עכשיו. מערכות סינון מים יודעות גם להתמודד עם חלודה שהייתה בצינורות ועוד כמה סוגי דרעק נוספים, בצורה הרבה יותר טובה מאשר בכל מכשיר מיני בר. צנרת ביתית מפלסטיק עדיפה אבל לא מבטיחה לך שום דבר- מה לגבי הצנרת שמובילה את המים עד לבית? מה לגבי הצנרת של התשתית האזורית? אל תשכח אותם גם...

קרא למשל את הודעה 132 של אושרי, הוא מדבר בדיוק על זה.

תהרגו אותי, אני לא מבין למה אנשים צריכים להמשיך להיות מחוייבים לחברות כמו תמי4/אלקטרה,

לשלם פי 5 על סננים, לקבל איכות מים נמוכה יותר, ועדיין לחשוב שהם קיבלו דיל טוב.

אני חושב שאיציק הציע פתרון מצויין לרכוש מכשיר משומש, לעשות מעקף לפילטרים, ולשים סנן/ים

חיצוניים, שעולים לכם חמישית, ויתנו לכם איכות סינון טובה יותר.

פתרון שני הוא רכישת בר מספק עצמאי, חדש, עם אחריות לשנה, והתקנת מע׳ סינון חיצונית.

ואני כותב לכם בתור אחד שבדק באופן יסודי את הנושא, ואין לי קשר או אחוזים באף חברה או ספק

של אחד מהמוצרים האלה, תקבלו מים באיכות גבוהה יותר מסינון פשוט של הפילטרים המצויים בכל בר שהוא,

כולל תמי4, אלקטרה, או כל בר מים אחר, ויעלה לכם 150 שקל בשנה!

אחרי זה אנשים בוכים, חרא של מדינה, החברות האלה גוזלות אותנו, אי אפשר ככה, ושאר טענות.

שורה תחתונה: מתקן של מים מינרליים עדיף לדעתי על בר. כל בר. אבל! ניתן להפוך בר למתקן של מים באותה רמה כמו מים מינרליים עם הוספת מערכת סינון, וכבר יש בחור או שניים מהפורום שיוכלו להעיד על זה ממקור ראשון מאחר והתקנתי אצלהם את זה...

גילוי נאות: אני הקמתי (וכעת בשלבי סגירה) עסק לשיווק והתקנת מכשירי טיהור וסינון מים. זה כולל מכשירי בר, מערכות סינון ומערכות אוסמוזה הפוכה. זה עבור מי שלא ידע ולא זוכר. גילוי נאות שני: אני לא מנסה למכור שום דבר דרך הפורום. אני חולק מהידע ומההבנה שלי פה מהכיף שלי, וכשירות לקהילה- הפורום הזה עזר לי בכמה מהשלבים של הקמת העסק.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בבקשה. וודא איתם שהמעקף תואם לבר שלך. יושבים באיזור התעשייה ליד לב המפרץ.

פורסם

כן. האומניפיור מכיל סיליפוס, למניעת אבנית והוא מומלץ לשימוש במכשירי מיני בר. גם המסננים המקוריים של תמי מכילים את החומר.

הפנטק שציינת מתאים בעיקר בתור מסנן טעם למערכות סינון מים, ולא למכשירי בר, כי אין לו את החומר הזה בפנים.

פורסם

ברווז יקר,

אתה בטוח שמכשירי תמי 4 מכילים סיליפוס ? חשבתי שמדובר בפחם פעיל ונורת UV בלבד...

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם (נערך)

מתוך האתר שלהם:

מהו סיליפוס? האם מכשירי שטראוס מים מכילים סיליפוס?

סיליפוס הוא פוספט, הנראה כמו גבישי מלח גסים מאוד. הסיליפוס קיים בכל מכשיר המכיל בתוכו מערכת חימום (Family, Classic, Primo, ברים עסקיים), ותפקידו לצמצם את היווצרות האבנית שכתוצאה מפעולת גוף החימום. אנחנו בשטראוס מים משתמשים בפוליפוספט סיליפוס במכשירים הכוללים פונקצית חימום (Family, Classic, Primo, וברים עסקיים). מטרת השימוש בחומר היא צמצום כמות האבנית הנוצרת במיכל המים החמים. במדינת ישראל אין תקן המגביל שימוש בסיליפוס (מלחי פוספט) במי השתייה, אך במספר מדינות באירופה החלו ליישם תקנים בנושא השימוש בסיליפוס. הכמות המותרת (של הפרשת מלחי פוספט) על פי תקנים אלו הינה 10-15 מ"ג לליטר. מבדיקות שבוצעו במקרי הקיצון נמצא כי במכשירי שטראוס מים הכמות לא עולה על 0.36 מ"ג לליטר- כלומר כמות קטנה בהרבה (כמעט שני סדרי גודל מלאים) מהכמות שמתיר התקן. כדאי שתדעו כי מלחי פוספט נמצאים במקורות מזון רבים, לדוגמא: בקוקה קולה יש כמות של כ- 156 מג"ל, ובפפסי קולה יש כ- 153 מג"ל. כמות זו גדולה פי כ- 1000 מכמות מלחי הפוספט המצויה במים החמים. המים קרים במכשירי שטראוס מים אינם מכילים מלחי פוספט כלל.

אני יכול להגיד שלפני ששמתי מערכת סינון בדקתי את הנושא בצורה דיי יסודית, כולל שיחות ותכתובת עם קרובת משפחה שלנו ממכון וייצמן,

שלקחה דגימות מהבית שלה עם סינון ובלי סינון, כיוון שאצלם יש מערכת דומה, שמכילה גם היא סיליפוס. המסקנה הייתה שאין איזה משהו

מסוכן במים שעברו את מערכת הסינון, כולל רמת הסיליפוס שהייתה זניחה, ולדבריה אין מה להתרגש מזה, כי זה משהו שנמצא בעוד הרבה

מקורות מזון ושתיה אחרים. בדיוק כמו שכתבו באתר של שטראוס. הדבר היחיד שנתקלתי בו הוא המלצה שאם לא זרמו הרבה זמן מים דרך

מתקן הסינון, ההמלצה היא לתת למים לזרום כדי שתהיה תחלופה, כיוון שייתכן וכמות גדולה של סיליפוס התמוססה במים שעמדו.

עריכה אחרונה על ידי Oshri
פורסם

מעניין.

טוב אז אם ככה יש לי שאלה, האם ניתן למנוע היווצרות אבנית בלי שימוש בסיליפוס ?

יש לי היום בבית מסנן ספיר של עמיעד, מחובר אחרי שעון המים, המכיל סיליפוס.

האם יש פתרון אחר במחיר סביר ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לפי מה שאני יודע, ויתקן אותי הברווז, אין פתרון במחיר שפוי למניעת אבנית ללא סיליפוס.

אוסמוזה הפוכה היא פתרון טוב, אבל נקודתי למי השתיה ולא כפתרון דירתי, ושוב, הוא יקר

בהרבה ממסנן דירתי או מערכת סינון רגילה.

פורסם

אין לי מה לתקן. 10 נקודות לבית גריפנדור. תשובה מלאה ומדוייקת.

הפתרונות שאינם מכילים סיליפוס עולים כמה אלפים טובים. אם כבר יש לך מסנן ספיר, אין לך צורך לחפש פתרונות אחרים. רק להקפיד לבדוק אחת לשנה אם צריך למלא בו סיליפוס שוב, כמובן להקפיד גם לשטוף את המסנן הפנימי בעת הבדיקה, וזהו.

• תוכן חדש...