Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא כזה קטן, גוגל כידוע, מתאימה את הפרסומות לתחומי העניין שלך, ולתוכן שאתה צורך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברווז- בדקתי לשאלתך את הנושא ובמערכות אוסמוזה הפוכה למי שתיה משתמשים במינרליזור ביציאה, שמחזיר למים מינרלים כך שהם יהיו מספיק מאוזנים לצורך שתיה. מי ששותה מים שעברו אוסמוזה הפוכה ללא מינרליזציה מסכן את בריאותו.

Night Driver - מה עושים במערכות אוסמוזה הפוכה מסחריות לטיהור מים? מוסיפים בסוף התהליך מינרלים או שאלו מוספים בדרגת האספקה לצרכן?

פורסם

במתקני התפלה מוסיפים ביציאה מהמתקן מינרלים לפי דרישות הלקוח. יכול בהחלט להיות שבמתקן אחד יוסיפו X סידן ו Y מגנזיום ובמתקן אחר הפוך. הכל לפי אפיון הלקוח.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ברווז- בדקתי לשאלתך את הנושא ובמערכות אוסמוזה הפוכה למי שתיה משתמשים במינרליזור ביציאה, שמחזיר למים מינרלים כך שהם יהיו מספיק מאוזנים לצורך שתיה. מי ששותה מים שעברו אוסמוזה הפוכה ללא מינרליזציה מסכן את בריאותו.

אוי ואבוי, אז יש לי לקוחות שימותו? :shock:

(נאמר בציניות מוחלטת, חד משמעית וחד ערכית)

אתה טועה ומטעה...

אני שב ואומר: כדי לקבל ממי השתייה את המינרלים שהגוף צריך, עליך לשתות הרבה מאד ליטרים ביום. כמות כל כך גדולה שאתה תהיה בסכנה של הרעלת מים הרבה לפני שתהיה לך (ולא תהיה לך) בעייה עקב המחסור במינרלים.

את המינרלים האדם מקבל מהמזון.

נכון, יש מינרליזטור ששמים על מערכות אוסמוזה, אבל שים לב שבכמה וכמה מקומות קוראים לו "משביח טעמים" ולא מינרליזטור. למה? כי הוא לא הכרחי.

אם הוא היה הכרחי, כ-ל מי שרכש אי פעם מערכת ללא המינרליזטור היה עכשיו בבעיה. וזה עוד בלי להזכיר שמשרד הבריאות היה אוסר על שיווק מערכות ללא המינרליזטור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני שב ואומר: כדי לקבל ממי השתייה את המינרלים שהגוף צריך, עליך לשתות הרבה מאד ליטרים ביום. כמות כל כך גדולה שאתה תהיה בסכנה של הרעלת מים הרבה לפני שתהיה לך (ולא תהיה לך) בעייה עקב המחסור במינרלים.

את המינרלים האדם מקבל מהמזון.

.

מצדד בך ב100% . יש מינרלים במים, ותמיד טוב לקבל עוד קצת סידן מדיי פעם, אבל את הרוב המכריע אנחנו מקבלים מהמזון. הנה משהו שאנחנו מסכימים עליו.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תגידו אתם קשי הבנה או משהו?

כמה פעמים אפשר להסביר שחשיבות המינרלים אינה בחשיבותם לגוף כחומרים חיוניים אלא נוכחותם במים ע״מ שלא להפר מאזן יוני ברמת התאים. אם לא ברור לכם מה זה אומר אפשר לשאול במקום לקבוע קביעות מוטעות ועוד להגיד שאחרים טועים.

אני לא מבין, אין כאן אנשי ביולוגיה שיכולים לתת את קולם?

פורסם

כמה פעמים אפשר להסביר שחשיבות המינרלים אינה בחשיבותם לגוף כחומרים חיוניים אלא נוכחותם במים ע״מ שלא להפר מאזן יוני ברמת התאים. אם לא ברור לכם מה זה אומר אפשר לשאול במקום לקבוע קביעות מוטעות ועוד להגיד שאחרים טועים.

היי אביב,

לא התיימרתי להיות ביולוג, גם לא כימאי, הנקודה היחידה שהתייחסתי אליה היא נטו חשיבות המינרלים לגוף ע"י קבלתם ממזון ומשקה, לא יותר.

את הביולוגיה אני משאיר לביולוגים תודה!

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

קשה.

אנסה להסביר בפשטות:

באוסמוזה, המים עוברים סינון מכני, שאינו משנה את ההרכב הכימי שלהם או את המטען החשמלי שלהם.

בזיקוק המים עוברים תהליך שבו הם כן משנים את ההרכב הכימי שלהם, ויש להם מטען מעט יותר חזק, אשר עשוי לגרום למה שאתה מתאר.

הזיקוק גורם להיפרדות של מולקולות ברמה הכימית מהמים ע"י הוספת אנרגייה. זה גורם להם להיקשר ברמה הכימית בצורה שמשאירה את המים עם מטען שלילי קטן.

זה מה שאני זוכר משיעורי הכימייה של התיכון, בצורה הכי פשוטה להסבר.

באוסמוזה, המים פשוט עוברים דרך רשת מאד מאד מאד מאד מאד מאד צפופה, 0.001 מיקרון. מולקולות H2O עוברות, מולקולות גדולות יותר-לא. אין הוספת אנרגייה, אין גריעת אנרגייה, ואין שינוי במטען החשמלי של המים כי המים (H2O) לא מתפרקים ומתחברים מחדש (יחד עם שאר המולקולות של המזהמים השונים המומסים במים) בתהליך.

פורסם

נראה לי שמיצינו את הדיון. לא כדי להעליב, באמת כביקורת בונה וכדי שתעשה חושבים עם עצמך לפני שאתה כותב.

אין לך מושג קלוש במה שאתה מנסה להסביר. אתה לא מבין מה זה אוסמוזה, בטח לא הפוכה, לא אנרגיה, לא מטען לא בטיח. אם אתה חושב שבתהליך אוסמוזה הפוכה ההרכב הכימי של הנוזל לא משתנה אתה בבעיה.

צר לי ידידי, אני מציע שתלמד קצת את הנושא כדי להבין במה דברים אמורים.

פורסם

תוספת קטנה למה שאביב כותב. האוסמוזה אינה רק סינון מכני, ללא קשר לדרגת צפיפות הסנן. מתרחש כאן תהליך המסה נוסף על הסינון (שלא נעשה בכלל בממברנה) וחוסר החלקים המומסים במים, שבהם גם חומרים החיוניים לגוף - הם אלה שנחשבים מסוכנים (אני לא בטוח שיגרמו למוות, בוודאי לא מיידי, אבל בתיאוריה זו הבעיה).

לגבי "השגת" המינרלים מהמזון - נא לא לשכוח שאנחנו מורכבים מ-70 אחוז מים. כדי לספוג חומרים המזינים את הגוף מן האוכל, על הגוף לפרק את אותו מזון. מים, לעומת זאת - נספגים הרבה יותר מהר.

פורסם

אכן, נראה לי שהדיון מוצה.

הסבר בסיסי, שיתאים לילדים בכיתה ג' שניסיתי לתת לא התקבל ולא הובן, ועוד אומרים לי ש"אני לא מבין מה זה".

צודק, אני לא מבין למה אני ממשיך להתווכח כאשר אנשים נעולים בדעתם ובטוחים שהם יודעים הכל.

אני אשמח בהזדמנות לשמוע ממך כיצד ניתן לבנות מנועי FTL לחללית וכיצד ניתן לחזור בזמן, אשמח ללמוד מאחד שיודע את הדברים הללו על בוריים בנוסף לידע כללי רב בתחומים רבים ומגוונים.

אני פורש מהדיון הזה. את ההסבר על FTL ומכונת זמן אנא שלח לי לפרטי.

פורסם

שמע ידידי, אני יודע שאתה בחור חיובי ואין לי שום דבר נגדך. זה גם לא קשור לא להבנה ולא להתעקשות. זה קשור לזה שאתה מדבר שטויות ומנסה לשכנע מישהו שמבין במה מדובר שהוא לא מבין :shock:

הרבה יותר קל להמשיך להנפיץ שטויות כמו מכונת זמן במקום לתת הסבר מדעי. כן זה קשה- צריך ללמוד ולהבין. אני יודע שאנשי מכירות יודעים לדקלם סיסמאות מכאן ועד אמריקה. מעטים מהם אלו שבאמת מבינים על מה הם מדברים. מפעם לפעם יוצא שמי ששומע במקרה מבין משהו מהחיים שלו ואז מתגלה שהכל גיבוב של שטויות.

תעשה ספורט ותבדוק משפט אחד ממה שאמרת:

באוסמוזה, המים עוברים סינון מכני, שאינו משנה את ההרכב הכימי שלהם או את המטען החשמלי שלהם.

אם תגלה שהמשפט הזה נכון הרי שתוכל לדעת בוודאות שאתה חיי בכוכב אחר בו לא חלים חוקי המדע המקובלים על האנשות.

פורסם

רכשתי עכשיו תמי 4.

סדרת פרימו, מחיר מכשיר 2250 ש"ח בתשלום אחד (אין הנחה על מזומן), התקנה ביום שני הקרוב, הצבע לבן כי המטבח עצמו הוא לבן. המחיר כולל הובלה, התקנה, מסנן ונורה.

צריך להחליף מסנן כל חצי שנה, עולה 244 ש"ח, הנורה 230 ש"ח, כלומר באופן עקרוני תחזוקה של 718 ש"ח לשנה. אין תשלום חודשי קבוע. מצד שני, אפשר להעיף את הקומקום החשמלי המקרטע שקניתי לפני כמה שנים במה גרושים, ולהפסיק לאגור מים קרים בבקבוקים במקרר.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו :)

פורסם

stio, אומנם זה אחרי שקנית, אבל במחיר דומה היית מקבל מכשיר לא פחות טוב מהתמי,

ולטעמי יותר יפה ממנו, עם מערכת סינון חיצונית, שמסננת בהרבה יותר טוב מהפילטרים של

בר המים(כל בר מים, לא רק תמי4), ותחזוקה שנתית היתה עולה לך 150 שקל,

שזה 20% ממה שאתה תשלם כל שנה.

• תוכן חדש...