Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך יקום? כואב לו התחת מחשבון המים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמר יש מצב שאתה טועה. למיטב הבנתי הנורה נועדה לסנן חיידיקים שמתפתחים במסנן ופחות כאלו שמגיעים ממקור המים (אולי גם על הדרך).

ולכל אלו שמדברים על איכות המים וכו'- למעט סיסמאות יקום אחד שיסביר בצורה מקצועית מה הוא רוצה לסנן ולמה לדעתו כדאי לסנן את זה. כולם מדברים מבלי להבין על מה.

אני יודע שאני משתמש בפילטר בריטה כדי לסנן אבנית- עבור מים לוישר- מעולה!

אני יודע שבמים מינרלים יש יותר מינרלים, כולל יותר מתכות רעילות והם פחות בריאים בניגוד לדעה השיווקית הרווחת.

אני יודע שלאבנית אין קשר לבריאות המים. אין לי שום בעיה לשתות מים מלאי אבנית. למדיח ולמכונת הכביסה זה מזיק- יש פתרונות.

למעט טעם/ריח אני לא מצליח להבין למה מישהו רוצה לשנות את ההרכב הכימי של המים. אשמח אם מישהו שמצדד בפילטור יסביר לי.

פורסם
אני אהיה קצת פחות עדין וחלבי מספריאל. האדם שהכניס לישראל את המערכות המונפצות האלה ודאי היה איש שיווק ממולח, הרי ידוע שמי שמאמין לא מפחד.

אני כבר שנים נוסע ברחבי אירופה ועכשיו גם אסיה, בודדים המקומות בהם מי הברז אינם טובים לשתיה. לא טעים? זה כבר עניין פסיכולוגי נטו. זה פאקין' מים - אין להם טעם, גם טעם לוואי לא. הם ניטרליים. הגוף מקבל אותם בכיף, ככה אנחנו בנויים. אנחנו לא ברואנדה ומי הברז בישראל לא מגיעים מהקישון, אף אחד לא נהיה מהם חולה. ההצדקה היחידה למים מינרליים/מסוננים היא במתקן קירור משרדי, או לאנשים שבאמת צריכים את זה משיקולים בריאותיים של הרכב כימי או ווטאבר. השאר פשוט... מהסוג שלא מת אלא רק מתחלף.

תנו לי את המוטיבציה הכלכלית הנכונה וגם אני אשכנע לקוחות שהם צריכים את הגלימה הקסומה והבלתי נראית שלי שעושה אותם יפים וחזקים וחיוניים יותר ושהילדים שלהם יקבלו סרטיפיקט הרשמה להרווארד ברגע שילבשו אותה. בולשיט בריבוע. מי שבוחר היום להתקין אצלו בבית את הפינוק ההדוניסטי הזה שאין לו שום ערך וחצי ערך מעבר לפסיכולוגי, שיבושם לו, זה לא הכסף שלי שהולך לאיבוד. אבל לשאול מה אפשר לעשות כדי לחסוך? ובכן, פעם אחרונה שנתתי תשובה לשאלה כזאת קיבלתי אזהרה, אז שיסיקו את המסקנה המתבקשת לבד. :roll:

הזכרת לי קטע משעשע.

לפני כמה שנים הייתי בקשר עם בחורה פולניה שהכרתי במפגש עם נוער פןלנח בזמן המסע בבית ספר..

היא הגיעה לארץ להתארח אצל ישראלים וכשהיא חזרה היא אמרה לי שיש משהו מוזר בבתים הישראלים: מן מתקן כזה שמוציא מים. והיא לא מבינה מה זה ומה הסיבה לו.

אמרתי לה שגם אני לא מבין

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין מה לעשות, אנחנו נתונים למתקפת שיווק שפשוט עובדת וגורמת להנחות היסוד שלנו להיות שגויות.. כך רוב הישראלים בטוחים שיש בעיה עם מי הברז, כך רוב הישראלים בטוחים שמוצרי חלב זה בריא ואפילו דברים מעובדים שהם נטו רעל ואין בהם כמעט שום דבר טוב כמו דגני בוקר נתפסים בציבור כדבר בריא לילדים.

אני אגב משתמש בבר מים בבית משתי סיבות: העיקרית היא נוחות - מים קרים וחמים שזמינים כל הזמן, המשנית היא שהצנרת אצלי בבית מאוד ישנה וסינון המים זול יותר מאשר החלפתה.

פורסם
שמר יש מצב שאתה טועה. למיטב הבנתי הנורה נועדה לסנן חיידיקים שמתפתחים במסנן ופחות כאלו שמגיעים ממקור המים (אולי גם על הדרך).

ולכל אלו שמדברים על איכות המים וכו'- למעט סיסמאות יקום אחד שיסביר בצורה מקצועית מה הוא רוצה לסנן ולמה לדעתו כדאי לסנן את זה. כולם מדברים מבלי להבין על מה.

אני יודע שאני משתמש בפילטר בריטה כדי לסנן אבנית- עבור מים לוישר- מעולה!

אני יודע שבמים מינרלים יש יותר מינרלים, כולל יותר מתכות רעילות והם פחות בריאים בניגוד לדעה השיווקית הרווחת.

אני יודע שלאבנית אין קשר לבריאות המים. אין לי שום בעיה לשתות מים מלאי אבנית. למדיח ולמכונת הכביסה זה מזיק- יש פתרונות.

למעט טעם/ריח אני לא מצליח להבין למה מישהו רוצה לשנות את ההרכב הכימי של המים. אשמח אם מישהו שמצדד בפילטור יסביר לי.

לצערי פילטר קנקן של בריטה - יעילותו די מפוקפקת בסינון אבנית.

תעיד על כך מכונת הקפה שלי.

פורסם

אני שמח בשביל כל אלה שלא רואים צורך במסנן/מים מינרלים, ולא צריכים להוציא אקסטרא כסף על מים.

גם אני, עד לפני כמה שנים, כשלמים היו טעם של מים, לא ראיתי בזה צורך.

כשעברנו דירה, המים היו עם טעם לוואי, כששותים אותם "נקי" זה עוד נסבל.

לשתות תה/קפה זה כבר פחות נעים..

פורסם

אני לא יודע מה קורה במכונת הקפה שלך אבל הקומקום החשמלי שלי (שכבר שנה מקבל מים מפילטר בריטה) נקי לחלוטין מאבנית, כך גם אצל הורי. אני מציע שתבדוק אם המסנן שלך הוחלף או מה בדיוק קורה במכונת הקפה כי זה תמוה מאד. אצל הורי משתמשים כבר שנים בפילטר בריטה- רק בשביל הקומקום וזה עובד לחלוטין.

אני שמח בשביל כל אלה שלא רואים צורך במסנן/מים מינרלים, ולא צריכים להוציא אקסטרא כסף על מים.

גם אני, עד לפני כמה שנים, כשלמים היו טעם של מים, לא ראיתי בזה צורך.

כשעברנו דירה, המים היו עם טעם לוואי, כששותים אותם "נקי" זה עוד נסבל.

לשתות תה/קפה זה כבר פחות נעים..

טיפול בריח/טעם לוואי יכול להיות פשוט ע"י מסנן קוקוס ולא דורש את כל מערכות הפילטור שמנסים לדחוף כל הזמן.

אני אגב משתמש בבר מים בבית משתי סיבות: העיקרית היא נוחות - מים קרים וחמים שזמינים כל הזמן, המשנית היא שהצנרת אצלי בבית מאוד ישנה וסינון המים זול יותר מאשר החלפתה.

סיבות הגיוניות בהחלט. במיוחד הראשונה.

פורסם

יתכן שאתה לא מחליף פילטרים כראוי, כי בריטה מצויינת בהסרת אבנית. הבעיה היא שהיא עושה את זה תוך כדי הפיכת המים לחומציים. חלק גדול ממכונות הקפה והקומקומים מכילים מתכות שלא ממש עומדות בחומציות הזו, ואתה מקבל מים רעילים...

יש פיתרון של רענון במלח של פילטר הבריטה. זה הופך אותו למרכך די סטנדרטי והמים כבר לא יהיו חומציים.

פורסם

צודק לחלוטין. בדיוק כמו מים מזוקקים שיוצרו בעמודת קולונה. הרבה מגהצים החלידו בגלל שימוש במים מזוקקים.

רענון במלח- כמו שמרעניים קולונה? יש מידע נוסף על זה?

פורסם

מוזר, אני מחליף פילטרים בזמן - הקנקן גם משמש רק לסינון המים של מכונת הקפה, אז הכמות היא לא חורגת מהמותר לפילטר.

בפעם האחרונה שהייתי בטיפול הטכנאי הראה לי סימני אבנית קלים על החיבורים וגם טבל נייר שברח לי שמו בשאריות המים והראה כי יש מעט אבנית.

המליץ בחום על מרכך יעודי.

לגבי החומציות אין לי מושג, דוד המכונה עשוי מפליז והצינורות נחושת.

פורסם

המליץ בחום על מרכך יעודי.

יש מצב שזה לב העניין, לא יודע אבל יש סיכוי.

מנגד אני יודע שקיבלתי לתיקון רנצ'יליו סילביה של בן דוד שלי, הדוד היה מפוצץ אבנית והוא טען בתוקף שהיה ממלא רק מים מתמי 4.

פיזיקלית במכונות האלו השילוב של הטמפ' הגבוהה והלחץ גורמים לשקיעה מוגברת של אבנית. נראה לי מוזר שזה עד כדי כך חמור.

פורסם

במקרה הזה אין סיכוי, כי הוא לא מוכר מרככים :)

אצלי המצב לא היה חמור, אבל בהחלט היתה שכבה קלה כאשר פירקתי את הסטימר וברז מים חמים.

החיסרון במרכך מבחינתי הוא שהמכונה שלי היא עם מיכל ולא חיבור ישיר, ולקדוח בשיש ולשים ברז אני לא יכול (דירה שכורה).

אז זה קצת מציק להתכופף מתחת לכיור כדי למלא את המיכל.

פורסם

לפני עשר שנים בערך הורים שלי קנו מקרר שמובנה בו בר מים. כלומר מוציא מים, קוביות קרח ושאר הפתעות. יש מים ואין תשלום חודשי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

השרשור הזה בלבל אותי לגמרי, מי ברז יותר בריאים/איכותיים מאשר מים מזוקקים?

אני לא אשכח את הבחור מתמי 4 שהגיע בזמנו ועשה לי הדגמה בין המים של הברז לבין המים מהתמי 4, מלכתחילה לא חשבתי בכלל לרכוש את המכשיר והסכמתי שיגיעו אליי הביתה אך ורק לצורך הדגמה כדי שירדו ממני ולא יציקו לי בטלפון, אבל אחרי שראיתי את המים השחורים עם הצבע של החלודה שיצאו מהברז לא יכולתי לתת לו לעזוב מבלי שיתקין לי את התמי 4 :|

הבדיקה הזאת עם הכוסות קנתה אותי לגמרי, אבל אני חייב להודות שגם מבחינת נוחות זה נחמד שיש מים קרים וחמים, אבל למה כ"כ יקר..?!

• תוכן חדש...