Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיז'ו 206 מיכל העיבוי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אני מנסה הרבה אך ללא הועיל וחשבתי שאולי אתם תוכל לתת לי את הפיתרון

קניתי פיז'ו 206 ידנית שנת 99 לפני כמה ימים.

לאחר 1000 ק"מ בדקתי שמן מים וראיתי שאין מים במיכל עיבוי, דיברתי עם בעל הרכב הקודם והוא אמר שבעבר הייתה לו בעיה של חום מנוע והחליפו לו טרמוסטט ועל הדרך גם מיכל עיבוי.

כל הזמן נזלו לו מים ממיכל העיבוי והוא החליף מכסה.

כשאני קניתי את הרכב החלפתי גם למכסה מיכל חדש.

אין לי נזילה בשום מקום, המים פשוט יוצאים ממכסה מיכל העיבוי בדקתי את זה על ידי לחיצה על הצינור ליד התרמוסטט וראיתי שזה גורם למים לצאת מהמכסה (כשהוא סגור).

לסיכום רציתי לשאול אם להחליף מיכל/מכסה יעזור או שיש כאן בעיה נפוצה והיא במשהו אחר.

תודה רבה.

פורסם

תבדוק קודם כל את המיכל לראות שהוא לא שבור, סדוק, מעוך, רצוץ וכו'. במיוחד איפה שהמכסה.

אם הכל תקין - תבדוק את הלחץ של המכסה. המכסה הוא לא סתם פקק. יש לו מנגנון שתפקידו לפרוק לחץ מהרדיאטור במקרה של לחץ יתר כדי למנוע פיצוץ של הרכיבים במערכת הקירור.

לכל פקק יש נתון שמציין את הלחץ בו הוא נפתח ופורק את הלחץ. יתכן שהפקק שברשותך אינו מתאים.

איפה קנית אותו?

בכל מקרה הצרפתיות ידועות בבעיות התחממות, ולכן אל תמלא מי ברז או שאר נוזלים כאלה ואחרים, אלא רק נוזל קירור יעודי שמומלץ ע"י היצרן. נוזל זה שומר על הסגסוגת שממנה עשוי המנוע וחלקיו, ומותאם ספציפית למנוע שלך.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

הפקק הוא חדש וקניתי בחנות לחלפים,

איפה אני רואה לכמה לחץ הוא מתאים וכמה לחץ יש אצלי?

גם עד שאני אתקן את הבעיה כל הזמן להשתמש במים ירוקים? אני צריך כל שלוש שעות למלא מיכל זה ייצא יקר סתם לא?

חוץ מזה המים מגיעים ממש עד תחתית המיכל!

תודה

פורסם

חנות חלפים זה יפה. יש כאלה מוכרים מקורי גרמני מסין.

בכל מקרה, נשמע מוזר ששני פקקים נוזלים.

הלחץ צריך להיות מצויין ע"ג מדבקה, חריטה או כל דבר דומה על גבי הפקק. זה מספר בתצורה של 0.9\1.0\1.1. וכו'. המספר מציין לחץ בבארים. יתכן שתהיה גם המילה BAR ליד.

כמו שאמרתי - תבדוק את המיכל עיבוי, משהו לא נשמע הגיוני. תבדוק קודם את הצינורות שמתחברים אליו שהם לא רופפים.

ככל הנראה המיכל שבור\סדוק.

שאתה מתעסק עם זה תזהר שהמנוע לא יהיה חם וחכה לפחות 15-20 דקות אחרי שהמנוע כובה. אחרת כל הנוזל, במידה ויש עלול להשפריץ עליך. קרה לי כמה וכמה פעמים. לא נעים.

תבדוק גם אולי בכלל לא שמת טוב את הפקק.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לא לא.. אני שמתי אותו טוב אני מתעסק בזה מלא זמן בימים אלו.

מצורפת כאן התמונה של המכסה ואני לא רואה עליו סימן ללחץ..

בכל מקרה מחר אני מחליף מיכל עיבוי ראיתי בחנות חלפים ב- 120 ש"ח. מה אתה אומר לא להתפשר ולשלם 500 על מקורי?

ובכל מקרה בדקתי את כל הצינורות וזה פשוט נראה לעין זה יוצא מאיזור המכסה

?ui=2&ik=fe6808dfd1&view=att&th=13f782628da5cd6a&attid=0.1&disp=inline&realattid=1438761935864594432-1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-iqmj6Ff0vLZpTXPMb3qWO&sadet=1372110538452&sads=UFs-zaT6A_di8ci2dzNOCpY3KiI

פורסם

כאן תוכל לראות את פעולת הפקק. בתמונה עליונה הוא נפתח ומשחרר לחץ ובשניה הוא סגור :

http://tryotomotif.files.wordpress.com/2011/07/radiator-cup.jpg

כאן אם תסתכל טוב מצד שמאל רשום 1.2 - זה הלחץ :

http://www.bellomokart.com/images/tappo%20in%20ferro%20K547TF.jpg

פה יותר ברור - ה0.9 למטה :

http://atkinsrotary.com/store/images/P/RadiatorCap-01.jpg

זה הפקק שלך?

http://b2bimg.bridgat.com/files/PEUGEOT_405_206_AUTO_PART_DOOR_HANDLE_RADIATOR.jpg

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

לא הצלחתי למצוא את הלחץ המתאים.אני חושב שזה 1.4 אבל לא בטוח בכלל.

חכה יותר מאוחר יגיעו המומחים לפיג'ו.

לגבי חלקים מקוריים - תמיד עדיף. השאלה אם יש חליפי באיכות מספקת שלא מצדיקה חלק מקורי.

בכל מקרה עדיף לבדוק גם מאיפה אתה קונה, מוכר אמין לא ימכור לך זבל סיני שיתפרק אחרי שבוע.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

מדהים אחלה תמונה הבאת טוב לראות איך זה עובד.

התמונה של המכסה האחרון דומה לשל שלי אך איננה זהה

אני עדיין לא יודע מה לעשות מה אתה אומר?

פורסם

הגדוד שלי נמצא 5 דקות ממך. חבל שאני בקורס השבועיים האלה. היית יכול לקפוץ להסתכלות.

בכל מקרה, אם יש לך מוסך שאתה סומך עליו, פנה אליו לאבחון. אם לא, כנס לפורום המלצות לבעלי מקצוע, תגשש שם. אמור להיות לפחות מוסך אחד שמתמחה בפיג'ו באיזור שלך.

אם אתה מבין קצת ברכב, אתה יכול לנסות לפתור את התקלה לבד. ככל הנראה החלפת מיכל עיבוי ופקק לחלקים איכותיים.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

הפקק שקנית וגם מה שבעל הרכב הקודם הרכיב לא מתאים.

כניראה השתמשו עם פקק שחור גבוה שלא מגיע לסוף ההברגה ולא הוא לא אוטם טוב, וזה עדיין לא קשור ללחץ שהפקק מחזיק משום שאתה מתאר בעיה שהפקק לא אוטם בכלל, כמו שתיארת שאתה לוחץ את הצינור והנוזל גולש החוצה(אין אטימה).

או שיש סדק במיכל עיבוי, או שהפקק לא מתאים, לרכב הזה ניתן להרכיב כמה סוגי פקקים ולא כולם מתאמים.

פורסם

תודה אחי. אין ספק שמחר הולכות להיות כמה שעות על מציאת מכסה ומיכל ואינשאללה בזה אסיים את העניין ונוכל

להתחיל לטפל בדברים מפנקים יותר לרכב

פורסם

העניין הוא כזה אני קונה את הפקק בחנות חלפים טובה באיזור וכל שאר החנויות מציעות את אותו סוג פקק או מיכל עיבוי

ככה שלא משנה מה אין לי פה סוג פקק אחר- ככה שהדבר היחיד שנותר לי לבדוק פה באיזור זה מיכל חדש (לא מקורי) פלוס הפקק שהם מביאים לזה.

מה אתה אומר?

פורסם

יש 2 אפשרויות :

1. לחפש פקק מתאים לבד

2. ללכת למוסך שמכיר את האוטו וידע להתאים מכסה.

ותת אפשרות 1+2 : לגלות שזה לא הפקק והמיכל סדוק ואז החליף הכל.

בכל מקרה ההמלצה שאם אתה לא מבין יותר מדי, תפנה למוסך שמכיר את האוטו וסדר לך את התקלה ב10 דקות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

• תוכן חדש...