Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלי קשר למחיר, אתה משווה יאריס לריקשה הזאת שנקראת אלטו? אתה אמיתי?

מוסכם שליאריס יש מחיר מוגזם (אם כי 85,000 לא בטוח שזה סביר עבורה), אבל מפה ועד לאלטו?

ואם חברך אינו סובל מקשיי תקציב, ובכל זאת רכש אלטו בשם החסכון, אז לא הוא לא פראייר אתה צודק, הוא סתם טמבל (בלי להעליב, זה לא מהמקום הזה, כן?)

כל האמור לעיל אינו כדי לפגוע בבעלי אלטו חלילה, אלא רק להדגיש שוב שמדובר בתחבורה מאד מאד מאד בסיסית וזולה.

שמע, נהגתי על שתיהן (על יאריס רגילה ולא היבריד אמנם) ויש הבדלים לטובת היאריס, אבל מה? ממש לא עצומים כמו פערי המחירים.

אין שום הצדקה בעולם, שוב לדעתי, לשלם הפרש של יותר מ-20,000 ש"ח (שזה כ-30% יותר) בין אלטו אוטומטית ויאריס אוטומטית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קודם כל תתחדש!

זה אוטו מגניב ואני בטוח שאתה תהנה ממנו!

אבל אני חייב להגיד מה שאני חושב גם אם טיפה תתבאס..

גם חבר שלי התלבט ברכישה של יאריס היברידית ואמרתי לו לבדוק אלטו אוטומטית, הוא קנה את האלטו וממש מרוצה.

אז נכון שכרכב היאריס החשמלית עדיפה. אבל ההפרש במחיר פשוט לא מצדיק את העדיפות הזו וגם לא החיסכון היחסי בדלק.

כ-70,000 ש"ח לעומת 120,000 ש"ח. הפרש עצום! הצריכה שלו (ראשון-ת"א) היא 1:18 וכשאין פקקים גם 1:20.

גם הירידת ערך שלה תהיה נמוכה מהיאריס. וזה לא שאין לו כסף, הוא מאחת המשפחות העשירות בישראל, פשוט לא פראייר..

לדעתי היאריס הזו שווה גג 85,000 ולא שקל יותר. המחיר שלה ממש מוגזם. האוטו עצמו מעולה אבל למחיר אין קשר למציאות.

בנוגע לאבזור,

תקשיב, אין באוטו הזה כלום! מולטימדיה עם מסך יותר גדול הכוללת DVD, בלו-טוס, טלויזיה, מצלמת רוורס ועוד מליון אפשרויות שאין לך אפשר לקנות ב-2,000-3,000 ש"ח ואיכות הסאונד לא תהיה יותר גרועה מאצלך. יש לך חיישני אורות? גשם? לחץ אוויר בצמיגים? פנסי ערפל? ג'אנטים מגנזיום מקוריים? מראה מתכהה אוטומטית? מראות מתקפלות? גישה דרך המשענת יד של המושבים האחוריים לבגאז'? יש בכלל משענת יד ליושבים מאחור?! משענת יד מקדימה? פתחי מיזוג מאחור? אלו דברים מינימליים שבכזה מחיר הזוי אתה חייב לקבל לדעתי. אני לא מדבר איתך אפילו על ריפודי עור, גג נפתח וקסנון...

יכול להיות שהיה יותר חסכוני לקנות רכב מיני, אבל כאמור היו לי שיקולים משלי ומה שהוחלט הוחלט, כי יכולתי להרשות לעצמי יותר מרכב של 4 כיסאות, 0 אבזור, 3 כוכבי בטיחות ו-67 כוחות סוס שיעלו אותי בקושי את הדרך מגוש דן למודיעין.

לגבי האבזור - תזכיר לי למה רווק מושבע צריך מולטימדיה עם DVD וטלויזיה?

רוב הדברים שציינת הם בגדר "נחמד שיהיה" וממש לא חובה מבחינתי (למרות שלחץ אוויר בצמיגים זה דווקא טוב שיהיה וחבל שאין). אגב, יש פנסי ערפל, המראות אכן מתקפלות לפי זכרוני ושמתי מראה פנורמית שלי אז לא באמת צריך מראה מתכהה...

כאמור - מדובר ברכב אישי ולא משפחתי, אז רוב הדברים שציינת לא נחוצים לדעתי.

פורסם

חידשת לי. לא ידעתי שיש תוספת תשלום על צבע מטאלי.

האם זה משהו שמחשבים גם בעת מכירת הרכב?

פורסם
למעשה, היאריס הרגילה עולה 10 אלף ש"ח פחות, לא 20... :-) לפי החישוב שלך אני אמור להתחיל לחסוך אחרי שנה וחצי, ועוד לא דיברנו על מה קורה אם הדלק עולה...

.. :-(

בדקתי והיאריס הרגילה עולה 100K. שוב, זה 3 שנים לנסוע עד לרגע שאתה מתחיל לחסוך משהו.

לא משווה את הרכב לאלטו כי זו השוואה מצחיקה, אלא פשוט ליאריס אחרת. המתחרות שלה, אני מניח שהן רנו קליאו החדשה וקיה ריו 5 דלתות.

פורסם
קודם כל תתחדש!

זה אוטו מגניב ואני בטוח שאתה תהנה ממנו!

אבל אני חייב להגיד מה שאני חושב גם אם טיפה תתבאס..

גם חבר שלי התלבט ברכישה של יאריס היברידית ואמרתי לו לבדוק אלטו אוטומטית, הוא קנה את האלטו וממש מרוצה.

אז נכון שכרכב היאריס החשמלית עדיפה. אבל ההפרש במחיר פשוט לא מצדיק את העדיפות הזו וגם לא החיסכון היחסי בדלק.

כ-70,000 ש"ח לעומת 120,000 ש"ח. הפרש עצום! הצריכה שלו (ראשון-ת"א) היא 1:18 וכשאין פקקים גם 1:20.

גם הירידת ערך שלה תהיה נמוכה מהיאריס. וזה לא שאין לו כסף, הוא מאחת המשפחות העשירות בישראל, פשוט לא פראייר..

לדעתי היאריס הזו שווה גג 85,000 ולא שקל יותר. המחיר שלה ממש מוגזם. האוטו עצמו מעולה אבל למחיר אין קשר למציאות.

בנוגע לאבזור,

תקשיב, אין באוטו הזה כלום! מולטימדיה עם מסך יותר גדול הכוללת DVD, בלו-טוס, טלויזיה, מצלמת רוורס ועוד מליון אפשרויות שאין לך אפשר לקנות ב-2,000-3,000 ש"ח ואיכות הסאונד לא תהיה יותר גרועה מאצלך. יש לך חיישני אורות? גשם? לחץ אוויר בצמיגים? פנסי ערפל? ג'אנטים מגנזיום מקוריים? מראה מתכהה אוטומטית? מראות מתקפלות? גישה דרך המשענת יד של המושבים האחוריים לבגאז'? יש בכלל משענת יד ליושבים מאחור?! משענת יד מקדימה? פתחי מיזוג מאחור? אלו דברים מינימליים שבכזה מחיר הזוי אתה חייב לקבל לדעתי. אני לא מדבר איתך אפילו על ריפודי עור, גג נפתח וקסנון...

חוץ מהשוואה לאלטו שזה אוטו שעשוי מחלקים נוראיים ואין פה השוואה, די הוצאת לי את המילים מהפה.

אומנם הרכב חסכוני אבל לחשוב שהוא עולה כמו סיאט לאון 1.8 tsi זה פשוט לא להאמין !!!!

לא מבין איך המחיר הזה אין את כל התוספות האפשריות ( מושבי עור , קסנון , גג פנורמי או הפתח )

י

אוטו-מאניה :-)

פורסם
ל'צעצוע' הזה יש 5 כוכבי בטיחות של יורו-אנקאפ - והוא ממש לא צעצוע. אתה יכול למסור לאביך קצין הבטיחות שהגיע הזמן להתעדכן ולהפסיק לחשוב בסטיגמות של ישראלי ממוצע - מכוניות קטנות וקלות יכולות להיות גם בטוחות(פאסיבית ואקטיבית), נוחות ויציבות.

בכל מקרה, תתחדש ובהצלחה באתגרים האקדמיים.

לדעתי הבלתי מקצועית זה לא ממש מדויק אסביר למה,

מבחני הריסוק מבוצעים בתנאים מאוד מסוימים, בין השאר מהירות של כ50 קמ"ש בקיר. במהירות גבוהה ההבדלים מצטמצמים מאוד ושם, בסופו של דבר, שומרת עליך כמות הברזל שנמצאת בינך לרכב השני כך שמכונית גדולה יותר, בתנאי אמת, תהיה בטיחותית יותר.

פורסם
הוא מאחת המשפחות העשירות בישראל, פשוט לא פראייר..

אולי עשיר אבל לא חכם. למה לרכוש רכב ברמת בטיחות שמתאימה לניו-דלהי ולא למדינה מערבית?

פורסם

איזה יופי, עשית לי חשק לזנוח את הספורטיביות ולהתקע בפקקים. :)

סקירה מעולה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
בדקתי והיאריס הרגילה עולה 100K. שוב, זה 3 שנים לנסוע עד לרגע שאתה מתחיל לחסוך משהו.

לא משווה את הרכב לאלטו כי זו השוואה מצחיקה, אלא פשוט ליאריס אחרת. המתחרות שלה, אני מניח שהן רנו קליאו החדשה וקיה ריו 5 דלתות.

החישוב שלך לא נכון.. הבדיקה צריכה להיות כמה כסף הוא הפסיד במהלך אותה תקופה (כלומר הוצאות שוטפות של דלק וטיפולים + הפסד בשל מימון, או אם יש לו את הסכום, אז הפסד תשואה על הכסף).

בהנחה כי לשתי הדגמים של היאריס אותה ירידת ערך באחוזים (נגיד 10% לשנה רק בשביל שיהיה קל לחשב), אז ההיברידית תפסיד כ 2000 עד 3000 שקל יותר בשנה, שאותה הוא מחזיר בצריכת דלק ואפילו חוסך כמה אלפי שקלים בשנה.

פורסם
לדעתי, אתה טועה ומטעה. התעלמת לגמרי מירידת הערך והמחירון של הצרפתיות.

ירידת ערך?

אני עד עכשיו לא מבין מה כולם מבלבלים את המוח.

10% בשנה, זה בסדר גמור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
החישוב שלך לא נכון.. הבדיקה צריכה להיות כמה כסף הוא הפסיד במהלך אותה תקופה (כלומר הוצאות שוטפות של דלק וטיפולים + הפסד בשל מימון, או אם יש לו את הסכום, אז הפסד תשואה על הכסף).

בהנחה כי לשתי הדגמים של היאריס אותה ירידת ערך באחוזים (נגיד 10% לשנה רק בשביל שיהיה קל לחשב), אז ההיברידית תפסיד כ 2000 עד 3000 שקל יותר בשנה, שאותה הוא מחזיר בצריכת דלק ואפילו חוסך כמה אלפי שקלים בשנה.

אם ירידת הערך היא 10% בשנה (ירידת ערך ריאלית לחלויטן לגבי הדגם הזה), אז על ה- 10 א' ש"ח הנוספים שעולה היאריס היברידית, תפסיד רק 1,000 ש"ח נוספים לשנה יותר מהיאריס הריגלה ובשנים לאחר מכן פחות מכך בשקלים לאור ירידת המחיר של הרכב.

מעבר לכך יש תוספת ריבית או הפסד תשואה על ה- 10 א' ש"ח (תלוי אם הכסף ברשתוך אם לא). על סכום כזה מדובר בסכום זניח.

החסכון בדלק הוא כאמור גדול יותר מ- 1,000 ש"ח בשנה ולכן הרכישה של היאריס היברידית משלתמת מהרגע הראשון ולא אחרי שלוש שנים וכן כבר מקילומטרז נמוך. זה מה שאנשים לא מבינים, ברכישת רכב היברידי החסכון הוא מיידי ולא צריך להמתין להחזר השקעה.

ונמחיש זאת באמצעות דוגמא חישובית, כמו שעשיתי בעבר במקרים אחרים:

ירידת ערך:

מחיר יאריס היברדית כ- 120 א' ש"ח.

מחיר לאחר שנה 120X0.9=108 א' ש"ח.

דהיינו הפסדת 12 א' ש"ח.

מחיר יאריס רגילה- כ- 110 א' ש"ח.

מחיר לאחר שנה 110X0.9=99.

דהיינו הפסדת 11 א' ש"ח.

הפרש לרעת היאריס היברידית- 1,000 ש"ח לחודש.

עלות מימון בהלואה נניח ל- 4 שנים (לחילופין אובדן תשואה)-

10 א' ש"ח ל- 4 שנים בריבית 3% לשנה, 1,250 ש"ח ריבית לכל התקופה. 312 ש"ח לשנה לרעת היאירס היברידית.

חסכון בדלק.

נניח טווח נסיעה רגיל של כ- 15 א' ק"מ.

יאריס היברידית: כ- 22 ק"מ לליטר בממוצע בנסיעה משולבת. דהיינו 681 ליטר דלק לשנה.

יאריס רגילה כ- 15 ק"מ לליטר בממוצע בנסיעה משולבת. דהיינו 1,000 ליטר דלק לשנה.

הפרשים לטובת היאריס היברידית 319 ליטר. שווי כספי לפי 7.5 ש"ח לליטר דלק. 2,392 ש"ח שנתי (לצורך הנוחות נעגל ל- 2,400 ש"ח).

סה"כ הפרש לרעת היאריס היברידית (ירידת ערך ועלות מימון) כ- 1,300 ש"ח לשנה.

סה"כ הפרש לטובת היאריס היברידית (חסכון בלדק)- כ- 2,400 ש"ח לשנה.

דהיינו סה"כ קיים ההפרש לטובת היאריס היברידית, בסך של כ- 1,100 ש"ח כל שנה. לא צריך להמתין לשום דבר החסכון הוא מיידי, ולצורך הדוגמא כבר בשנה הראשונה יש חסכון כספי. כלומר אם פותח השרשור ימכור את רכבו כבר לאחר שנה (ולצורך הענין גם אחרי חודש אחד בודד בהנחה של ירידת ערך יחסית לחודש הזה) הוא יהיה ברווח לעומת אם היה רוכש את היאריס הרגילה. (כאמור 1,100 ש"ח רווח שנתי במקרה של הדוגמא. ימכור ב- 108 במקום ב- 99, הפסיד 1,000 ש"ח יותר + מימון 300 ש"ח, אבל חסך 2,400 ש"ח חסכון בדלק)

זאת עוד בטווח נסועה של כ- 15 א' ק"מ בלבד. בטווח נסיעה כפול מזה לצורך הדוגמא, החסכון יהיה כפול מזה וכן הלאה.

ואולם הדוגמא יכולה להשתנות משמעותית תלוי באופי הנסועה ואם לא מדובר בנסיעה משולבת.

אם נניח שלא מדובר בנסיעה משולבת אלא בנסיהע כמעט אך ורק בכבישים בינעירוניים, אזי הפרש צריכת הדלק הוא קטן בהרבה, אני מעריך שיאריס רגילה תצרוך כ- 1 ל- 18 מחוץ לעיר ואז כדאיות היאריס ההיברידית פוחתת ואולי מתבטלת תלוי בקילומטרז.

ולהיפך אם מרבית הנסיעות הם בכבישים עירוניים, אזי הפרש צריכת הדלק יהיה גדול יותר, אני מעריך שיאירס תצרוך כ- 1 ל- 12 לכל היותר. ואז כדאיות היאריס ההיברידית גודלת.

כל זאת בהנחה של ירידת ערך זהה בין הדגמים וכן בריביות הנוכחיות הנמוכות. אולם גם העלאת ריבית לא תשנה התמונה מהותית, לאור כך שהסך של 10 א' ש"ח הוא נמוך יחסית.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
מה עם ה 10 אלף ש״ח הפרש הקניה?

אותם לא הכנסת לשקלול.

מתווסף לשקלול ירידת הערך, זה בדיוק החישוב הנכון.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אחרי כמה שנים צריך להחליף את הסוללה ומי יהיה היד הפריאר שיספוג את המכה הזאת... (כמו לקנות איזה פיג'ו עם AL4 יד שניה ואחרי חודש לעשות שיפוץ גיר)

כיוון שהיברידיות יקרות יותר , לדעתי הם משתלמות רק ליד הראשון שמוכר אותם אחרי 3-5 שנים לכל היותר.

בנוסף כל החישובים לא רלוונטים כי יעילות של סוללה יורדת עם השנים ונדרש לקחת את זה בחשבון.

פורסם

אמנון, כל מה שכתבת נכון (ואנשים אף אמרו שירידית הערך של היברידית יותר טובה מירידת הערך של רגילה), אבל אני חושב שהם הסתכלו על זה (וגם אני) מבחינת ההשקעה הראשונית של עוד 13 אלף ש"ח.

drsubaru - אמרת שהיאריס הרגילה עולה 100 אלף ש"ח (בפועל הבסיסית עולה 101, כלומר הבדל של 17 אלף - נעזוב את זה שניה), אבל שכחת שלקחתי את הגרסא הקצת יותר מאובזרת מהרגילה הכי מאובזרת (הייתי כנראה משלם עוד 3 אלף על מערכת מולטימדיה מקורית עם שליטה מההגה), ועל כן זה 13 אלף הבדל (לא ה-20 שאתה אמרת ולא ה-10 שאני אמרתי) בהפרש הבסיסי. לגבי האיבזור שהוספתי - כנראה שהייתי משלם על אותם תוספות ולכן נניח וההפרש הוא בדיוק 13 אלף.

נמשיך רגע עם החישוב שאמנון עשה ונהפוך אותו להיות יותר מדויק בשביל המקרה הספציפי שלי.

אני עושה 100 ק"מ ביום, 5 פעמים בשבוע = 500 ק"מ בשבוע כפול 50 שבועות (יש חופשים, נסיעות עודף וכו') = 25 אלף ק"מ בשנה.

יאריס היברידית עושה 1087 ליטר בשנה, ששווים בש"ח (על פי חישוב של 7.5 שקל לליטר): 8152

יאריס היברידית עושה 1666 ליטר בשנה, ששווים בש"ח: 12495

סה"כ חיסכון בשנה על דלק 4343 ש"ח, פחות 1000 שקל הפרש (אין לי מימון בנקאי) שווה לכ-3340 ש"ח חיסכון בשנה.

ב-3 שנים אחסוך 10,020 ש"ח, וב-4 שנים - 13,360 ש"ח.

כלומר - לקח לי 4 שנים לכסות על ההשקעה הראשונית, וזה כשהדלק הוא 7.5 (ובנינו הוא כנראה יעלה ויטפס, ואז למעשה אני מחזיר את הסכום יותר מהר).

וואלה? אין לי בעיה לחכות 4 שנים עד שאני אקבל את הכסף שלי בחזרה, ואם המחיר של הדלק ירד (:lol:) אז כולנו הרווחנו.

T_A - הסוללות של הפריוסים מחזיקות בקלות 8-9 שנים (יש שירשורים, אפשר לקרוא ולראות), ואז ההחלפה אמורה לעלות כמה אלפים בודדים (בניגוד לכמה עשרות אלפים בודדים).

לגבי יעילות הסוללה - לא שמעתי ולא קראתי בשום מקום תלונות על יעילות הסוללה. להפך, זכור לי שקראתי מאמרים שבדקו סוללות של פריוסים זקנים וגילו שהיעילות שלהם פחתה אבל רק באחוזים בודדים.

בקיצור, אין פה באמת בעיה עם הסוללה.

• תוכן חדש...