Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשציינתי בהתחלה הפרש של 1,000 ש״ח לחודש בירידת ערך הכוונה כמובן ל- 1,000 לשנה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מתווסף לשקלול ירידת הערך, זה בדיוק החישוב הנכון.

מה הקשר בין ירידת ערך לעלות הרכישה?

בסופו של דבר, על 3 שנים בעל ההיבריד משלם עוד כ 3333 ש״ח לשנה ( בהנחה שההפרש בין הרכבים הוא רק 10000 ש״ח)

פורסם
כשציינתי בהתחלה הפרש של 1,000 ש״ח לחודש בירידת ערך הכוונה כמובן ל- 1,000 לשנה.

עוד פעם החישוב שלך אינו נכון.

עלות השימוש בהיבריד גבוהה בכ 2400 ש״ח בשנה למשך תקופת שלוש השנים הראשונות.

זאת בהנחה שההפרש בין הרכבים הוא רק 10000 ש״ח ( והאמת שההפרש הוא 13000 ש״ח), שהנסועה היא 15000 קמ בשנה, ושההיבריד צורך

21 ק"מ לליטר והרגילה צורכת 15 ק״מ לליטר ( לדעתי ההפרש קטן יותר)

פורסם

הוצאתם לבחור את כול הכיף מהרכב, ברצינות.

במילה אחת: חפרתם!

שחררו לו את השרשור, תפתחו שרשור חדש לדיוני עלות/תועלת או תחיו את אחד מה7658 הישנים בנושא הנ״ל

פורסם
עוד פעם החישוב שלך אינו נכון.

עלות השימוש בהיבריד גבוהה בכ 2400 ש״ח בשנה למשך תקופת שלוש השנים הראשונות.

זאת בהנחה שההפרש בין הרכבים הוא רק 10000 ש״ח ( והאמת שההפרש הוא 13000 ש״ח), שהנסועה היא 15000 קמ בשנה, ושההיבריד צורך

21 ק"מ לליטר והרגילה צורכת 15 ק״מ לליטר ( לדעתי ההפרש קטן יותר)

איך בדיוק העלות גבוהה בכ-2400 ש"ח בשנה למשך 3 השנים הראשונות?

ואגב, אני עושה 1 ל-23...

פורסם
הוצאתם לבחור את כול הכיף מהרכב, ברצינות.

במילה אחת: חפרתם!

שחררו לו את השרשור, תפתחו שרשור חדש לדיוני עלות/תועלת או תחיו את אחד מה7658 הישנים בנושא הנ״ל

נראה לי דווקא מועיל כדי להבין איך לעשות חשבון מה העלות תועלת הכלכלית של רכב היברידי.

הטעות בחלק גדול מההודעות, שרואים את הכל דרך החור של הגרוש.

יש גם את מוטיב ההנאה והכיף שגם עבורו מותר וכדאי לשלם.

פורסם
איך בדיוק העלות גבוהה בכ-2400 ש"ח בשנה למשך 3 השנים הראשונות?

ואגב, אני עושה 1 ל-23...

עלות ההיבריד גבוהה ב 10000 ש״ח + עלות מימון ל10000 ש״ח היא 600 ש״ח לשלוש שנים + ירידת ערך גבוהה מרכב הרגיל של כ 2500 ש״ח לשלוש שנים.

כל זה פחות עלות הדלק של כ 6500 ש״ח לשלוש שנים.

התוצאה: 13100-6500=6600 ש״ח

נחלק את זה ב 3, והתוצאה היא 2200 ש״ח לשנה.

( לזה תוסיף עוד 1000 ש״ח לשנה כי ההפרש בין המכוניות הוא 13 אלף ולא 10)

פורסם
מה הקשר בין ירידת ערך לעלות הרכישה?

בסופו של דבר, על 3 שנים בעל ההיבריד משלם עוד כ 3333 ש״ח לשנה ( בהנחה שההפרש בין הרכבים הוא רק 10000 ש״ח)

מה עם ה 10 אלף ש״ח הפרש הקניה?

אותם לא הכנסת לשקלול.

כנראה שלא עברת קורס מימון :wink:

תחשוב שרכשת רכב שמחירו הוא 10 אלף ש״ח בלבד. האם אחרי 3 שנים הכסף נמחק? האם כל שנה נעלמו לך 3,333 ש״ח? כמובן שלא, כאשר תמכור את הרכב תקבל חלק מהכסף בחזרה לאחר ירידת ערך. לצורך דוגמה, נניח ירידת ערך של 10 אחוז לשנה, הרכב שלך יהיה שווה 10,000x0.9x0.9x0.9=7,290 ש״ח. כלומר הפסדת בכל ה- 3 שנים יחדיו סך של 2,700 ש״ח, פחות אפילו מההפסד השנתי לפי החישוב המוטעה שלך.

אותו חוק חל על תוספת המחיר על היאריס ההיברידית, הכסף לא נעלם ואחרי 3 שנים בירידת ערך של 10 אחוז הם יהיו שווים גם 7,290 ש״ח.

.

נמשיך רגע עם החישוב שאמנון עשה ונהפוך אותו להיות יותר מדויק בשביל המקרה הספציפי שלי.

אני עושה 100 ק"מ ביום, 5 פעמים בשבוע = 500 ק"מ בשבוע כפול 50 שבועות (יש חופשים, נסיעות עודף וכו') = 25 אלף ק"מ בשנה.

יאריס היברידית עושה 1087 ליטר בשנה, ששווים בש"ח (על פי חישוב של 7.5 שקל לליטר): 8152

יאריס היברידית עושה 1666 ליטר בשנה, ששווים בש"ח: 12495

סה"כ חיסכון בשנה על דלק 4343 ש"ח, פחות 1000 שקל הפרש (אין לי מימון בנקאי) שווה לכ-3340 ש"ח חיסכון בשנה.

ב-3 שנים אחסוך 10,020 ש"ח, וב-4 שנים - 13,360 ש"ח.

כלומר - לקח לי 4 שנים לכסות על ההשקעה הראשונית, וזה כשהדלק הוא 7.5 (ובנינו הוא כנראה יעלה ויטפס, ואז למעשה אני מחזיר את הסכום יותר מהר).

וואלה? אין לי בעיה לחכות 4 שנים עד שאני אקבל את הכסף שלי בחזרה, ואם המחיר של הדלק ירד (:lol:) אז כולנו הרווחנו.

T_A - הסוללות של הפריוסים מחזיקות בקלות 8-9 שנים (יש שירשורים, אפשר לקרוא ולראות), ואז ההחלפה אמורה לעלות כמה אלפים בודדים (בניגוד לכמה עשרות אלפים בודדים).

לגבי יעילות הסוללה - לא שמעתי ולא קראתי בשום מקום תלונות על יעילות הסוללה. להפך, זכור לי שקראתי מאמרים שבדקו סוללות של פריוסים זקנים וגילו שהיעילות שלהם פחתה אבל רק באחוזים בודדים.

בקיצור, אין פה באמת בעיה עם הסוללה.

כמה הערות:

אם אין לך מימון בנקאי אז יש לך הפסד תשואה, כלומר יכולת להשקיע את תוספת ה-10 א׳ ש״ח (או 13 אלף ש״ח) ולקבל עליו תשואה.

שנית אם כתבת על החזר השקעה, אז לא הבנת מה שכתבתי, לא מדובר בהחזר השקעה אתה מרויח מיידית, גם אם תמכור את הרכב אחרי שנה אחת ואין צורך לחכות 4 שנים.

גם החישוב לגבי המקרה הספיציפי שלך לא מדוייק. הנסועה שלך תהיה כמעט כולה בינעירונית, סה״כ של 25 אלף קילומטר בשנה ולכן הפרשי צריכת הדלק קטנים בהרבה.

צריכת דלק: צריכת דלק יאריס היברידית לפי 1 ליטר ל- 23 ק״מ (לפי הנתונים שאתה הצגת)= 1,086 ליטר.

צריכת דלק יאריס רגילה לפי 1 ליטר ל- 18 ק״מ (כאמור נסיעה בינעירונית)= 1,388 ליטר.

הפרש לטובת היאריס היברידית= 302 ליטר. לפי 7.5 ש״ח לליטר= 2,265 ש״ח. כפול 4 שנים= 9,060 ש״ח.

ירידת ערך בארבע שנים=

יאריס היברידית= 120,000x0.9x0.9x0.9x0.9=79,000 ש״ח.

כלומר הפסד לעומת מחיר הרכישה של 41 אלף ש״ח.

יאריס רגילה= 110,000x0.9x0.9x0.9x0.9= 72,000.

כלומר הפסד לעומת מחיר הרכישה של 38 אלף ש״ח.

סה״כ הפרש לרעת היאריס היברדית (לטובת היאריס הרגילה)= 3000 ש״ח.

עלויות מימון או אובדן תשואה של תוספת ה- 10,000 ש״ח, לפי 3 אחוז ריבית בשנה לארבע שנים, לרעת היאריס היברידית= כ- 1,200 ש״ח.

סה״כ הפרש לטובת היאריס היברידית= כ- 9,000 ש״ח.

סה״כ הפרש לרעת היאריס היברידית= 4,200 ש״ח.

כלומר בארבע שנים הרווחת 4,800 ש״ח במקרה הספציפי שלך. יחד עם זאת סביר להניח כי החסכון יהיה גדול יותר מאחר והדוגמא כאמור לקחה בחשבון רק נסיעות בינעירוניות ובכל זאת תיסע גם נסיעות עירוניות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
עלות ההיבריד גבוהה ב 10000 ש״ח + עלות מימון ל10000 ש״ח היא 600 ש״ח לשלוש שנים + ירידת ערך גבוהה מרכב הרגיל של כ 2500 ש״ח לשלוש שנים.

כל זה פחות עלות הדלק של כ 6500 ש״ח לשלוש שנים.

התוצאה: 13100-6500=6600 ש״ח

נחלק את זה ב 3, והתוצאה היא 2200 ש״ח לשנה.

( לזה תוסיף עוד 1000 ש״ח לשנה כי ההפרש בין המכוניות הוא 13 אלף ולא 10)

אז כאמור אתה לא מדייק. אני חושב שאתה גם מסתכל על זה הפוך - במקום להסתכל על "כמה הפסדתי בקניה", צריך להסתכל על "כמה הרווחתי בקניה".

במקרה שלי - אין עלות מימון והחיסכון מהדלק הוא 10000 ב-3 שנים, ולא 6500. אם כבר אני אמור להחזיר את הכסף יותר מהר מ-4 שנים שאמרתי במקור כי ירידת הערך קטנה יותר אחרי 3 שנים.

אין ספק שאם עושים 15 אלף ק"מ ולא 25 כמו שאני עושה, לא בטוח בכלל שהרכב הזה זאת קנייה רווחית.

אנשים - כל מקרה לגופו. כל אחד צריך לעשות את החישוב של כמה דלק הוא חוסך ואחרי כמה זמן הוא מחזיר לעצמו את ההשקעה. אצלי זה יצא אחרי 3.5 - 4 שנים, וכאמור אין לי בעיה עם זה בכלל.

וגם אם בסוף יצא שהפסדתי אלף-אלפיים שקל - אני לא אתחרט על זה כי בסוף קניתי גם חוויית נהיגה. אני נהנה מהרכב, כיף לי לנהוג בו וללמוד ממנו :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל תתחדש ותהנה מהרכב, כל אחד עושה את הבחירות שלו.

מה שלי מפריע זה המראה הפלסטיקי שלה בפנים והמסך הזה שלטעמי נראה זול.

אני מעולם לא ישבתי באחת, אבל זו רק דעתי מהתמונות. נראה לי המון כסף בשביל רכב כזה.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אמנון, כל הכבוד (ובאמת למדתי הרבה מהתגובות שלך), אבל לא חישבת בכלל את כל הפקקים שיש כל בוקר (וכל ערב) בכניסה (וביציאה) מגוש דן. אם אני צריך להיות בהרצליה ב-9 בבוקר, ז"א שאני בהכרח נתקע בפקקים של 7 עד 8 וחצי, משפירים עד גנות, ומגנות עד גלילות או לאורך כביש 4.

בהכרח הרכב שלי יהיה (הרבה) יותר חסכוני בדלק בפקקים מהיאריס הרגילה, ואז אני טוען שהיאריס לא עושה 1 ל-18 אלא 1 ל-15, כי אחרי הכל פקק זה "עירוני".

פורסם

שוב אמנון צודק זה אכן החישוב, למרות שאני אישית לא מתייחס לפרמטרים כמו "הפסד תשואה".

אומנם הרכב חסכוני אבל לחשוב שהוא עולה כמו סיאט לאון 1.8 tsi זה פשוט לא להאמין !!!!

חבר יקר אתה טועה. אולי העלות כמעט זהה, אבל שווי השימוש ממש לא. רק הביטוח ללאון יקר יותר בכ-2000 ש"ח לשנה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אלמנט נוסף שצריך להכניס לחישוב הוא סגנון הנהיגה שלך.

גם ביאריס רגילה או כל רכב אחר סגנון הנהיגה שלך יתן חסכן מירבי כך שההשוואה שלך של 1 ל23 לעומת צריכה ממוצעת ברכבים האחרים לא ממש הוגנת וההפרש יהיה קטן יותר.

תוסיף על זה את גבוליות הכדאיות מלכתכילה ותגלה שאין לך הרבה הבדל מיאריס סטנדרטית.

על כל זה תוסיף את החשש שעדיין קיים שאתה מטגן את עצמך בתוך שדה מגנטי והענין בכלל הופך לפחות אטרקטיבי.

פורסם

לפותח השרשור: מצטער שהפכתי את העניין למשהו שמוציא את הכיף מהרכב. אני באמת חושב שהוא רכב חמוד מאוד והטכנולוגיה החדשה חביבה פלוס. רק מה, מה שמעניין זו כדאיות רכישה ולכן נכנסתי לכל הקטע של חישובים.

סה"כ 13 אלף ש"ח תוספת שיקח לך 4 שנים להחזיר, זה לא משהו מטורף שבגללו שווה לקנות רכב היברידי.

אני אישית נוסע ברכב הרבה יותר פשוט מזה שעולה קצת פחות מחצי ומשיג תוצאות צריכה דומות לשלך :lol: אמנם לא מאובזר כמו שלך ופחות מרווח, אבל בכ"ז, ב-60 אלף שקל הפרש אפשר לקנות הרבה דלק...אם זו הסיבה לרכישה של היברידי.

כל סיבה אחרת, זה כבר סיפור שונה.

פורסם

חברים, זה בסדר גמור! כל הדיון הזה היה מאוד מועיל ופורה, ואם כבר שיכנעתם אותי עוד יותר שבחרתי ברכב הנכון :-)

drsubaru - אני מוכן להמר על בירה שהרכב שאתה קנית ב-60 אלף ק"מ, שמשיג את אותה הצריכה כמו שלי, זה רכב ידני. כאמור, אני חייב לקנות רכב אוטומטי. אם לא הייתי חייב, כמובן שהייתי לוקח ידני - הרבה יותר חסכוני. אם לא - תגיד לי, ואולי אמכור את הרכב שלי כדי לקנות אחד משלך :-D

amiger - כמובן שזה תלוי בסגנון הנהיגה שלי, וכמו שכבר כתבתי הוא השתנה מאוד. אני נוהג מאוד רגוע (אבל לא עד כדי כך), ואני עדיין חושב שיאריס רגילה, גם בסגנון הנהיגה שלי (שהייתי מסגל לעצמי בלי קשר לאיזה רכב הייתי קונה), עדיין תעשה מקסימום 1 ל-16 בשעות הנהיגה שלי.

לגבי השטות של השדה המגנטי - מדובר בנושא נדוש שדובר עליו כבר לפני שנים רבות, כשלא היה בטוח מה הולך שם. תאמין לי שבדקתי והדבר הכי עדכני שמצאתי היה מלפני 3-4 שנים, בה מדינת ישראל אמרה (לא שאפשר להאמין למה שהיא אומרת מלכתחילה) שאין סכנה. ואחרי זה כלום - לא מאמר, לא שמועות...

אם כבר, קראתי שרכבים היברידים מסרטנים הרבה פחות מציוד אחר שמשתמשים בו כל יום (לדוגמא: פלאפונים סלולריים, רכבי בנזין...)

בכל מקרה, גם אם - השדה הזה נמצא מתחת למושב האחורי, ועל כן הוא הרבה פחות מסרטן.

בקיצור - הוכחות או שזה לא קיים.

• תוכן חדש...