Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש

תודה על הסקירה למרות שהכול ידעתי קראתי כמעט את הכול =]

בטיוטה הבאה כנס לסוכנות הראשית בתל אביב - יש להם בניין שלם ואז תלך לקבל הצעת מחיר במודיעין.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש!

זה באמת או שזה רק נראה כאילו ההגה טיפה "דחוס" בתוך הדשבורד?

ומערכת המולטימדיה נראית נחמדה אבל...נראית קצת בולטת במיוחד. מעניין איך רכב כזה עם גיר ידני, בטח עושה 1:30 ומעלה :-D

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
תתחדש!

זה באמת או שזה רק נראה כאילו ההגה טיפה "דחוס" בתוך הדשבורד?

ומערכת המולטימדיה נראית נחמדה אבל...נראית קצת בולטת במיוחד. מעניין איך רכב כזה עם גיר ידני, בטח עושה 1:30 ומעלה :-D

התמונות יצאו קצת גרוע, ובכל מקרה ניתן להזיז את ההגה (לפי דעתי גם החוצה).

מערכת המולטימדיה מתאימה בול :)

פורסם
שוב אמנון צודק זה אכן החישוב, למרות שאני אישית לא מתייחס לפרמטרים כמו "הפסד תשואה".

חבר יקר אתה טועה. אולי העלות כמעט זהה, אבל שווי השימוש ממש לא. רק הביטוח ללאון יקר יותר בכ-2000 ש"ח לשנה.

אני לא אתחיל לחשב עכשו כמו כל האנשים פה , פשוט זה נראה לי מוזר שהרכבים עולים אותו הדבר ואפילו האבזור נדיב יותר

לטובתו של הלאון . אני מצטער אבל קשה לי המחשבה הזאת , וזה אבסורדי למדי , לקנות רכב ב 120k בשביל לחסוך בדלק.

כלומר אמ כבר הולכים למחשבה של לחסוך בדלק אז קונים אוטו חסכוני שהוא 3 שנים על הכביש, חוסכים את הירידה המטורפת של הערך האוטו, חוסכים כסף בקניה של הרכב ואז אפשר לראות שהבחור שקנה את הרכב באמת מחפש לחסוך, הרי אפשר לראות כמה מדברים פה על צריכת דלק שאפשר לקנות רכב ב 50k פחות .

הכוונה שלי שבדכ לא מזכירים את עניין הדלק במכוניות של 400k

אז ( ברור שאני לא משווה פאר/ מנהלים לאוטו של 120k אבל מקווה שהבנתם את הפואנטה ) עניין הדלק מקבל עדיפות קצת אחרת

שקונים אוטו ב 120k .

ולמי שיש 120K לשפוך ככה על אוטו בדכ יש לו עוד 2000 שקל להוסיף על הביטוח , הרי מה זה כבר פחות מ 2 אחוז ערך האוטו להוסיף לביטוח ?

נכתב דרך האייפון ....

אוטו-מאניה :-)

פורסם

אתה לא יכול לחסוך ירידת ערך, היא תמיד תהיה קיימת, מה שלא ירד בערך תשלם במוסכים.

מכאן נובע העניין שרכב 'אמין' ישמור על ערכו הגבוהה לעומת רכב 'לא אמין' שיצנח במחירון.

בכל אופן, בלאון 1.8TSI תשלם כ-40% יותר בביטוח, כמו כן כ-200% יותר בדלק לעומת היאריס.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אתה לא יכול לחסוך ירידת ערך, היא תמיד תהיה קיימת, מה שלא ירד בערך תשלם במוסכים.

מכאן נובע העניין שרכב 'אמין' ישמור על ערכו הגבוהה לעומת רכב 'לא אמין' שיצנח במחירון.

בכל אופן, בלאון 1.8TSI תשלם כ-40% יותר בביטוח, כמו כן כ-200% יותר בדלק לעומת היאריס.

הלאון TSI 1.8 הוא דוגמא לזה שהם אותו מחיר, כמובן שאפשר לקחת 1.2 TSI ולחסוך 20K כבר בתחילת הרכישה, ובכלל

יד שנייה . ככה גם הביטוח זול יותר וחסכון גדול יותר בדלק.

בכל מקרה הטענה שלי שהאוטו שהוא קנה פשוט יקר ! זה הכל . לא מבין את התמחור ההזוי ולא מבין איך אנשים קונים את האוטו הזה במחיר כזה.

אוטו-מאניה :-)

פורסם

בשיקולים של כסף, היאריס תהיה משמעותית זולה יותר בסוף תקופת האחזקה לעומת הלאון אף על פי שהן באותו מחיר לקניה.

Just daily

פורסם
אמנון, כל הכבוד (ובאמת למדתי הרבה מהתגובות שלך), אבל לא חישבת בכלל את כל הפקקים שיש כל בוקר (וכל ערב) בכניסה (וביציאה) מגוש דן. אם אני צריך להיות בהרצליה ב-9 בבוקר, ז"א שאני בהכרח נתקע בפקקים של 7 עד 8 וחצי, משפירים עד גנות, ומגנות עד גלילות או לאורך כביש 4.

בהכרח הרכב שלי יהיה (הרבה) יותר חסכוני בדלק בפקקים מהיאריס הרגילה, ואז אני טוען שהיאריס לא עושה 1 ל-18 אלא 1 ל-15, כי אחרי הכל פקק זה "עירוני".

שוב אמנון צודק זה אכן החישוב, למרות שאני אישית לא מתייחס לפרמטרים כמו "הפסד תשואה".

חבר יקר אתה טועה. אולי העלות כמעט זהה, אבל שווי השימוש ממש לא. רק הביטוח ללאון יקר יותר בכ-2000 ש"ח לשנה.

תודה יש לי פאטיש לחישובים הללו בין רכב היברידי לרכב רגיל :-)

פריק מיקי: לגבי אובדן תשואה, זה פרמטר שיכול להיות משמעותי ככל שהפרשי עלויות הרכישה גדולים יותר. נניח השוואה בין יאריס היברידית שעולה 120,000 ש״ח לסוזוקי אלטו אוטומטית שעולה 70,000 ש״ח או אפילו רכב משומש במחיר כזה.

נניח שיש לך בבנק 120,000 ש״ח בפקדון, אם אתה רוכש את האלטו, אתה משאיר 50,000 ש״ח בפקדון וממשיך לקבל תשואה.

עכשיו באובדן תשואה חישוב הריבית הוא על כל הסכום בריבית דריבית ולא כמו בהלוואה רגילה (לעומת הלוואת בלון) שבה מחזירים תשלומים חודשיים כל חודש אשר מקטינים את הקרן.

מצד שני בהשקעה באפיק סולידי דומה להלוואה, הריבית שתקבל על ההשקעה תהיה נמוכה יותר מהריבית שתשלם על הלוואה דומה (כך הבנקים מרוויחים).

לסיכום אם לקחתי בחשבון ריבית של 3% בהלוואה, אזי שבפקדון תקבל רק 2% ריבית.

אובדן תשואה על 50,000 ש״ח, בריבית 2% לשנה: 50,000x1.02x1.02x1.02x1.02=54,121 ש״ח. דהיינו אובדן תשואה של 4,200 ש״ח ב- 4 שנים. זה בהשקעה סולידית מאד.

בוא נערוך חישוב נוסף :-) לפי 25,000 ק״מ בשנה וצריכת דלק ביאריס הרגילה לפי 15 ק״מ לליטר, למקרה שפריז צודק.

צריכת דלק: צריכת דלק יאריס היברידית לפי 1 ליטר ל- 23 ק״מ= 1,086 ליטר.

צריכת דלק יאריס רגילה לפי 1 ליטר ל- 15 ק״מ= 1,666 ליטר.

הפרש לטובת היאריס היברידית= 480 ליטר. לפי 7.5 ש״ח לליטר= 3,375 ש״ח. כפול 4 שנים= 13,500 ש״ח.

ירידת ערך בארבע שנים=

יאריס היברידית= 120,000x0.9x0.9x0.9x0.9=79,000 ש״ח.

כלומר הפסד לעומת מחיר הרכישה של 41 אלף ש״ח.

יאריס רגילה= 110,000x0.9x0.9x0.9x0.9= 72,000.

כלומר הפסד לעומת מחיר הרכישה של 38 אלף ש״ח.

סה״כ הפרש לרעת היאריס היברדית (לטובת היאריס הרגילה)= 3000 ש״ח.

עלויות מימון או אובדן תשואה של תוספת ה- 10,000 ש״ח, לפי 3 אחוז ריבית בשנה לארבע שנים, לרעת היאריס היברידית= כ- 1,200 ש״ח.

סה״כ הפרש לטובת היאריס היברידית= כ- 13,500 ש״ח.

סה״כ הפרש לרעת היאריס היברידית= 4,200 ש״ח.

כלומר בארבע שנים הרווחת 9,300 ש״ח במקרה הספציפי שלך.

חסכון נחמד, למרוץ שיבואנים אחרים נותנים הנחות או הטבות, בימי מכירות או לארגוני צרכנות בסדר גודל דומה, אבל ייתכן שירידת הערך של אותם דגמים גדולה יותר. למשל על הונדה גאז היברידית שבעצמה חסכונית מאד נותנים סדר גודל ההנחה או ההטבה של כ- 6,000 ש״ח בד״כ והיא גם שומרת על ערכה.

דגמי הבנזין בעצמם נהיים חסכוניים יותר ויותר ולכן החסכון בעלויות ברכב היברידי לעומת רכב בנזין נמוך מבעבר. עיקר החסכון הוא למי שמרבה בנסיעות עירוניות.

ככל שהדגם חדש יותר הוא חסכוני יותר, הסובארו אימפרזה החדשה, רכב משפחתי, מציגה צריכת דלק רשמית משולבת של 17 ק״מ לליטר, לעומת 19 ק״מ לליטר צריכת דלק רשמית בטויוטה יאריס הרגילה. הפרש קטן וצפוי שהמאזדה 3 החדשה והטויוטה קורולה החדשה יציגו צריכת דלק דומה. 

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
הלאון TSI 1.8 הוא דוגמא לזה שהם אותו מחיר, כמובן שאפשר לקחת 1.2 TSI ולחסוך 20K כבר בתחילת הרכישה, ובכלל

יד שנייה . ככה גם הביטוח זול יותר וחסכון גדול יותר בדלק.

בכל מקרה הטענה שלי שהאוטו שהוא קנה פשוט יקר ! זה הכל . לא מבין את התמחור ההזוי ולא מבין איך אנשים קונים את האוטו הזה במחיר כזה.

זה נכון רק במקרה הספציפי הזה בגלל ההפרשים הגדולים במחירים.

אתה לא קונה מיני ב-120K סתם ככה בהתחשב במחירים הנמוכים שלהן בשוק גם כחדשות וגם כמשומשות.

ניתן לקנות מבחר רכבים קטנים עד 80K שייתנו תשואה יפה יותר במחיר וחיסכון גדול יותר בדלק מאשר היאריס.

אפילו את הגירסה הכי מאובזרת של האיביזה ניתן לקנות בקצת יותר מ-100K וחזקה יותר וצריכה סבירה של סביבות ה-1:15 עם ביקוש גדול יותר כמשומש.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יש פרמטר נוסף חשוב, שקצת קשה להעריך אותו בכסף.

העובדה שאתה יודע שצריכת הדלק שלך היא רק 23 ק"מ/לליטר - מאפשרת לך להיות יותר 'קליל' בהחלטה שלך אם

ולאן לנסוע עם הרכב.

כשאתה נוהג ברכב שעושה 1 ל-8 אתה חושב טוב טוב על כל נסיעה ומוותר עליה אם היא לא קריטית.

ואם אתה כבר נוסע אתה מרגיש איך הכסף נשאב לך מהארנק בכל קילומטר.

כשאתה נוסע ברכב חסכוני אתה הרבה יותר נינוח, מרשה לעצמך להתפנק ולהנות יותר מהרכב בלי לחשוב על חשבון הדלק כל הזמן.

זה שווה הרבה לדעתי, בייחוד למי שחובב רכב ואוהב לנהוג גם כשלא חייבים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

misterb +1

מסכים איתך ב-100%.

עם הפולו קלאסיק דיזל שהייתה עושה 1:20 הייתי עושה כל כך הרבה נסיעות סרק, רק בשביל לא לשכוח איך נראית תחנת הדלק.

כשהחזקתי רק את הבורה 2.0 ל' מספר חודשים, חייתי כל יום בפחד שמישהו יזכר שיש לי רכב ובטעות יבקש ממני טרמפ או משהו.

Just daily

פורסם

אמנון מאיפה אתה משיג פיקדון 2% לסכום של 50K על 4 שנים? היום זה קצת פחות (אבל משמעותי בחישוב).

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

• תוכן חדש...