Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש!

סאאב הוא חלום ילדות בשבילי, לאחר שהורים של חבר קרוב היתה 9000 טורבו אי שם באמצע שנות התשעים. כבר כמה שנים שאני עוקב אחר רכבים כאלה למכירה ביד 2 ולא מעז לעשות את המהלך. הכסף אינו הבעיה אלא הפחד להתקע עם הרכב ולהתעסק בו יותר מדי.

פורסם

תתחדש!

לא סתם הסאב הזכירה לך מטוס בפנים, כל העיצוב שלהם לאורך השנים נלקח מעולם התעופה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

כבעלים לשעבר של 9-5 ידנית ,בהחלט יכול להגיד שאחלה אוטו ותמורה מדהימה לכסף.

פליקס אני זוכר נחשב הדוקטור של סאאב בארץ,איש מדהים במעט שאני הכרתי.

פורסם

תתחדש !! ותעלה תמונות,מהיכרות אישית עם פליקס אכן האיש בעל ידי הזהב , כמו כן הוא מטפל בכל רכב עם טורבו לא רק סאאב:-D

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
כתוב יפה.

לאיזון התמונה על האמינות המפליגה של דגמי סאאב, אספר לך סיפור קטן מנסיוני הדל:

לפני שנתיים-שלוש קפצתי לראות (אני לא הייתי הקונה הפוטנציאלי) סאאב 9-5 שהועמדה למכירה, הרכב ניראה ממבט ראשון שמור מאוד ושימש לאורך כל חייו יבואן ידוע של ממתקים שהיה היד הראשונה.

נכדו של המוכר הוא שהגיע עם הרכב וברשותו היה קלסר עב-כרס שכלל את כל הטיפולים שהרכב עבר, לצד טיפולים שוטפים היו הרבה מאוד טיפולים בגין תקלות שהופיעו ברכב.

מה לא הוחלף ברכב? קל יותר לרשום איזה חלקים שרדו והם המקוריים שאיתם הרכב עלה על הכביש - זכור לי שהטורבו הוחלף פעמיים, תיבת ההילוכים נזקקה לתיקונים יקרים מאוד, ראש המנוע טופל, הסטרטר לא שרד ועוד ועוד.

עיון מהיר בסכומים שהושקעו על תיקון התקלות הראה שהקונה שילם על הרכב לפחות פעמיים - פעם עבור הרכישה ופעם בעבור התחזוקה.

עזבנו את הכלה המיועדת בלי לחשוב פעמיים - וזה למרות שהנסיעה שלה אכן מלאת קסם כפי שתיארת.

אך ורק פליקס! אין על פליקס פשוט! מוסכניק שהלוואי והיו עוד כמוהו..

לגבי ה9-5 שאתה מדבר עליה בד"כ מדובר בסאאבים שעברו במשחטת גרוסמן ולכן התחזוק הגרוע.

רכבים שמטופלים ע"י פליקס כמעט ולא נמכרים ביד 2 או בכלל.. בד"כ לקוחות של פליקס מוכרים רכבים בשביל לשדרג למשהו עוד יותר טוב ולא ההיפך!

ואני אתן המלצה הפוכה משלך ואני ממליץ ללאון וכל מי שחשב או חושב לקנות סאאב להתעלם מהתגובה הזו שלך. מכיוון שאינך מבין בכל מה שקשור לסאאב(אולי פרט לפעם ההיא שסיפרת עליה) וכן לרכוש סאאב מטופלת ולטפל אצל אנשים שכן מבינים(ועדיף להתרחק מלבנדה בתל אביב).

פליקס הוא עילוי בתחום הרכב ובפרט בסאאב.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

כולם מדברים פה על פליקס על יעוץ מושלם עזרה איפה הטלפון שלו בכל הסיפור הזה ?

הדלקתם אותי על האוטו חבל על הזמן אני הייתי מעוניין לשמוע ממנו עוד פרטים...:lol:

גולף V5 2.3 שנת 2001

פיג'ו 206 1.4 שנת 2006

נוכחי SEAT IBIZA 1.0TSI 2016

פורסם

ואני אתן המלצה הפוכה משלך ואני ממליץ ללאון וכל מי שחשב או חושב לקנות סאאב להתעלם מהתגובה הזו שלך. מכיוון שאינך מבין בכל מה שקשור לסאאב(אולי פרט לפעם ההיא שסיפרת עליה) וכן לרכוש סאאב מטופלת ולטפל אצל אנשים שכן מבינים(ועדיף להתרחק מלבנדה בתל אביב).

פליקס הוא עילוי בתחום הרכב ובפרט בסאאב.

אכן המלצה חשובה ביותר שמצדיקה הקפצת שרשור מלפני שנה...:lol: מעניין עם איזה המלצות ותובנות יחזור אלינו פו"ש שהפעם כבר יוכל לספר מניסיונו האישי ולא מפי השמועה.

פורסם
תתחדש!

לא סתם הסאב הזכירה לך מטוס בפנים, כל העיצוב שלהם לאורך השנים נלקח מעולם התעופה.

לג'יימס מטופגיר יש רשיון טיס כשקלרקסון שאל אותו אם הוא רואה באוטו איזשהו סממן מעולם התעופה הוא ענה בשלילה

פורסם

הרכב לא פחות מעניין מאלפא רומאו או לאנצ'יה.

רכבים במחיר רכישה זול, מהנים מאוד לנהיגה, יקרים בתחזוקה, אוהבים פינוקים כמו חלקים מקוריים בלבד, ובעיקר פונים לפלח שוק מסויים (אלפיסטים, וכנראה סאאביסטים).

אין שום דבר רע ברכבים האלו, אבל זו הרפתקא להיות בעלים של רכב כזה.

תתחדש ועיקר שתיהנה ממנו.

פורסם

למה אי אפשר להחזיק רכב "מיוחד" מבלי להיות מזוכיסט ?

האם רכב מיוחד יאבד את ייחודו אם עלות אחזקתו תהיה נמוכה ? אם מכלליו יהיו אמינים עד שעמום?

לי נמאס מרכבים מיוחדים, אני רוצה מכונית ספורטיבית/ספורט עממית במחיר זול,

המיאטה זה פתרון טוב למי שחי מחוץ לישראל, בישראל יוק...

פורסם

עושה רושם שבאמת בעייתי לתחזק סאאב משלושה גורמים : מחסור בחלפים - אין יבואן תומך, מחסור במוסכים מקצועיים , אם כבר יש מוסך אמין ומקצועי ויש לו חלקים בטח המחירים בשמיים.

איך אני מגיע למסקנה זו ?

יוחאי היקר שהקפיץ שרשור זה מהלל את אמינות הסאאבים שמתוחזקים על ידי אותו רב-מג 'פליקס'. הוא מדגיש לעיל שרכבים שטופלו אצלו הם במצב נפלא.

מה מוזר אם כך שאותו יוחאי שמעיד בחתימתו : "

ולבסוף שלי

900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 185 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור : אדומה . " מעמיד עתה את רכב הסאאב שלו למכירה ביד 2 - ומה הוא מעיד על רכבו במודעה (אכן בחור ישר) : "במצב נסועה טוב. נדרשת החלפת משאבת דלק וקסטה".

ועולה התהייה : הכיצד רכב מהולל המתוחזק על ידי רב המג לא עבר טיפול זה של החלפת משאבת דלק וקסטה - אין חלקים ? מחיר בשמיים ?

ועוד תהייה - איך הרכב במצב נסועה טוב עם רכיבים תקולים כאלו ? להווא ידוע שבסאאב הקסטה אחראית לניהול מנוע תקין ומשאבה תקולה אינה חסרת משמעות.

• תוכן חדש...