Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל כתבה כמו זו מרתיחה אותי מחדש:

http://finance.walla.co.il/?w=/3/2648031&m=1

עאלק "עלויות שינוע"...

המחירים באילת (בפעמים שהייתי שם, לא רבות) לא זולים ולא פעם אף יקרים יותר.

אילו עלויות שינוע לעזאזל יש להם? למה במצפה רמון או בקריית שמונה אין "עלויות שינוע" ?

על מי הם עובדים?? חוץ מגריפת כסף נוסף לכיס, לא רואה שום ערך לפטור מהמע"מ.

רוצים לעודד תיירים? יש את מנגנון ה-VAT REFUND, כמו בכל ארץ מתוקנת (נכון, לא יתפוס על מזון וכו', לא כזה נורא).

פורסם

אני עובד ברשת כלשהי שיש לה סניף באילת, לא אחת מהמוזכרות כאן.

יש עלויות שינוע הרבה יותר גבוהות כי צריך לשלוח לשם משאית במיוחד פעם בשבוע. (לא, אין לנו סניף במצפה רמון או קרית שמונה)

מעבר לזה יש עלויות שכירות וכו' שיותר גבוהות שם ביחס לשאר הערים. סוג של אדמת פרימיום.

העובדים עצמם - כאלה שעשו רילוקיישן מהמרכז וצריך לממן להם שכר דירה באילת (כ1000שח כל אחד).

עם כל זאת - הפרשי המחירים בין המרכז ואילת עומדים על פחות מ2%. על חלק מהמוצרים אין הפרש כלל.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עלויות הדלק החודשיות שלי למעביד הן הרבה יותר מאלף ש"ח בחודש, כך שעניין הרילוקיישן (מי שישמע, 300 ק"מ) לא רלוונטי.

גם עלויות (נוספות) למשאית, לחלק ל-X מוצרים בתוכה, בטלות בשישים.

פורסם

שמר, אני מניח שתסכים איתי שיש הבדל גדול בין להוריד משאית לאילת בשביל לפרוק 5 טלויזיות ו 80 טלפונים סלולאריים לבין לשלוח את אותה משאית ליום חלוקה בב"ש ומצפה רמון עם 20 טלויזיות ו 500 טלפונים סלולאריים. אני לא מדבר על עלות שינוע חלקי חילוף במקרה של תקלות.

אני יכול לגלות לך שבפרוייקטים באילת (וגם בקרית שמונה כי אני יושב באשקלון ולא בחיפה) אני לוקח בחשבון עלות של עוד 4 ימי עבודה של מהנדס/איש טכני בכיר ומוסיף גם לילה לינה לתחשיב. עם כל הכבוד לא מוכן שאיש שלי אחרי שיצא ב 4 בבוקר כדי להיות שם ב 7.30 ועבודה בשטח של יום שלם גם ינהג 350 ק"מ בכביש משעמם. מעדיף שישן כמו שצריך, יאכל ארוחת בוקר ורק אז יצא לדרך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אילת היא יקרה ללא שום פרופורציה. סתם, לדוגמא, באירוע של הפורמולה לפני כמה חודשים שם, הזמנתי חדר ללילה אחד מעכשיו לעכשיו. היה מדובר במלון 4 כוכבים, אחד מהיותר זולים. עלה 450 או 500 שח. אני יכול לספר שבכפרים נדחים באירופה, עבור 40 יורו לילה, אתה מקבל חדרים פי המון יותר נקיים ומושקעים ממה שמקבלים ב-"4 כוכבים" מהסוג הזה באילת. כנ"ל גם לגבי א. הבוקר שמקבלים, היחס של הצוות וכל פרמטר אפשרי אחר.

חוץ מזה, מספיק להכנס לכמה דירוגים ותגובות באתר נפוץ כמו booking.com כדי לראות מה בדיוק חושבים גם התיירים מחול על רמת בתי המלון שם.

לא יודע מה המחירים בעקבה ביחס לאילת, או מה רמת השירות שמקבלים מהירדנים, אבל נראה לי שאם רוצים למשוך תיירים לאילת כדאי להתחיל דווקא בקטע הזה, ולא בהנחת המע"מ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין דין פרוייקט כדין ניהול שוטף של חנות בו מתארגנים לשלוח מלאי בצורה קבועה ומן הסתם גם כוללים את ב"ש בדרך (או יישובים אחרים).

אני לא אומר שהעלויות זהות, אבל בוודאי לא 17 אחוז (ואף יותר).

עובדה היא שאת הדלק, למשל, מוכרים במחיר זהה לזה שבשאר המקומות בישראל (בניכוי מע"מ). כנ"ל גם ברשתות.

פורסם

בזמנו שלחתי הודעה לבורגרס בר על המחיר וגם הם הביאו את תירוץ השינוע.

לדעתי זה לא תירוץ, אלא סתם חזירות, עובדת שהרבה מסעדות נותנות 10% הנחה לתושבי אילת (כנראה כדי להשתיק אותם).

ארומה שמשתמשת בתירוץ השינוע מחזיקה 3 סניפים באילת (בביג, בטיילת של רויאל ביץ' ובמלון ים סוף) ובנוסף יש עוד סניף בחצבה שזה בדרך, תוסיף לזה שלאילת יש הרבה לקוחות (תיירים וישראלים שיורדים לאילת) ועכשיו שיגידו לי האם הם פחות רווחיים שעסק לדוגמא שנמצא בשדרות או קריית שמונה וכן משלם מע"מ.

אם השינוע לאילת הוא לא רווחי, אז איך אתה מחזיק 3 סניפים באותה עיר?

קניון מול הים הוא קניון שכולו בלי מע"מ, הם גם דואגים לפרסם את זה, ואפילו ציינו בכתבה שמקדונלס שנמצאת במול הים לא גובה מע"מ (וזה נכון), ועדין מדובר באחד הקניונים הכי רווחי בארץ.

מוזס, קפה גרג...פתחו באילת סניפים רק בשנתיים האחרונות, כי הם ידעו שאילת זה שוק רווחי, אז שלא יביאו את תירוץ המע"מ, עובדה שיש הנחות מפוצצות לסטודנטים ועובדי מלונות.

לגבי אלקטרוניקה, אתה מוזמן לראות מה קורה באילת ב-KSP וחנויות סלולר ואלקטרוניקה, מוצרים נמכרים שם כמו לחמניות, אילתים קונים מכשירי סלולר ושולחים חבילות לחברים שלהם בשאר הארץ ואין שם שום מע"מ, אגב הרבה אנשים בתחום הזה אפילו מראים מחירים של אותה רשת בארץ והמוכר מקזז מזה את המע"מ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
שמר, אני מניח שתסכים איתי שיש הבדל גדול בין להוריד משאית לאילת בשביל לפרוק 5 טלויזיות ו 80 טלפונים סלולאריים לבין לשלוח את אותה משאית ליום חלוקה בב"ש ומצפה רמון עם 20 טלויזיות ו 500 טלפונים סלולאריים. אני לא מדבר על עלות שינוע חלקי חילוף במקרה של תקלות.

אני יכול לגלות לך שבפרוייקטים באילת (וגם בקרית שמונה כי אני יושב באשקלון ולא בחיפה) אני לוקח בחשבון עלות של עוד 4 ימי עבודה של מהנדס/איש טכני בכיר ומוסיף גם לילה לינה לתחשיב. עם כל הכבוד לא מוכן שאיש שלי אחרי שיצא ב 4 בבוקר כדי להיות שם ב 7.30 ועבודה בשטח של יום שלם גם ינהג 350 ק"מ בכביש משעמם. מעדיף שישן כמו שצריך, יאכל ארוחת בוקר ורק אז יצא לדרך.

אתה עושה רושם של מעסיק הוגן וישר ,אתה מחפש עובדים במקרה?:-D

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מצטרף - בא לך לאמץ צפוני אחד? קטן עלי 260ק"מ לכל צד,כל יום :p

לגבי אלקטרוניקה, אתה מוזמן לראות מה קורה באילת ב-KSP וחנויות סלולר ואלקטרוניקה, מוצרים נמכרים שם כמו לחמניות, אילתים קונים מכשירי סלולר ושולחים חבילות לחברים שלהם בשאר הארץ ואין שם שום מע"מ, אגב הרבה אנשים בתחום הזה אפילו מראים מחירים של אותה רשת בארץ והמוכר מקזז מזה את המע"מ.

זה היה אחד השיקולים שלי כשירדתי לאילת לפני חצי שנה לסופ"ש זריז - קניתי שם את ה SGS3 בהפרש של כמעט 500ש"ח מהחנות הכי זולה בארץ שהייתה בזמנו לפי זאפ :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• תוכן חדש...