Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב שלי היום היה אצל מכר שהחליף לי מספר דברים קטנים ברכב, נורות ופילטר אוויר בעיקר.

שהוא החזיר את הרכב לאחי (שהחזיר אותו אלי...) הוא טען שיש "פלאג שנפל בתוך המנוע". אין לי שמץ מה זה אומר, מה ההשלכות, ואיך מטפלים בזה.

לא שמתי לב בתקופה האחרונה לדברים מוזרים בתפקוד הרכב, צריכת הדלק רגילה, אולי הרגשה שהרכב סוחב טיפה פחות- אבל את זה ייחסתי לעליה הגדולה אל הטכניון ולעובדה שמדובר בפונטו 60 כ"ס.

מישהו יכול להגיד לי מה דבר כזה בעצם אומר, עד כמה דחוף הטיפול, ומה ההשפעות?

מן הסתם הייתי רץ ברגע זה לסדר אם היה איפה- אבל הלימודים קודמים להכל...

תודה מראש לעונים

פורסם

אני מאוד מקווה לטובתך שלא מדובר באלקטרודה שנפלה לתוך תא הבערה. אם כן, אסור בתכלית האיסור לנסוע באוטו הזה כי החתיכה שהותכה עלולה לדפוק את השסתומים והבוכנה. עוד דבר, אלקטרודה שהותכה יכולה לחרר את הבוכנה והחלקים של האלקטרודה והבוכנה המותכת ינועו בתוך חלל בית הארכובה וידפקו עוד דברים שם.

לכאן או לכאן מדובר בנזק. אם זה אכן קרה אז זהו נס שהרכב מתניע בכלל.

מוטב שתשאל אותו בפירוש למה הוא התכוון בכלל. אולי פלאג פשוט נפל למטה מחוץ למנוע היכן שהוא והוא לא מצא אותו. זה כבר הרבה יותר הגיוני.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

האח הדביל שלי לא שאל בדיוק במה מדובר, והמשיך הלאה כאילו לא קרה כלום.

כרגע אני לא יודע אם מדובר על פלאג מהמנוע, על חוט של מנורה (!) שאני יודע שצריך לחבר מחדש, או על משהו אחר.

הוא לא יודע ולא זוכר, ועכשיו אני בחרדות בכלל להניע את האוטו כי מחיפוש קצר באינטרנט אכן מדובר בבעיה שאפשרי שתדפוק מנוע לחלוטין (וחבל- פונטו עם סה"כ 100,000 ק"מ שנת 2003... נדיר למצוא מנועים במצב כזה)

יש דרך שאוכל להסתכל בעצמי אם אכן נפלה אלקטרודה לתוך המנוע או אם יש פלאג חסר? אני חייב לדעת אם לגרור את הרכב למוסך או שאפשר לנסוע מחר ללימודים כרגיל...

פורסם

קודם כל, מי שדיביל כאן זה מי שנתן לו להמשיך לנסוע ככה במידה וכן היה חשש לנזק. אם היה לך חור בבוכנה המנוע היה מאבד המון קומפרסייה ולא היה סוחב טוב בכלל. אתה יכול לקחת מפתח פלגים ולפרק את הפלגים מהמנוע ולראות מה מצב האלקטרודות. פרק אחד ותחזיר אותו למקום וגם את חוט ההצתה. ככה אין סיכוי שתתבלבל.

אם היה נופל פלאג לתוך הצלינדר המנוע היה נדפק תוך שניות אז כנראה זה לא זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני בספק שיש לי מפתח פלאגים...

פשוט מצוין, בשעה כזו גם כל המוסכים/חשמלאי הרכב למיניהם סגורים כבר.

אני מניח שמחר נוסעים באוטובוס |:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכול להיות שיש סתם איזה פלאג שנפל לו לתוך תא המנוע והוא לא מצא אותו שם? תתקשר למכר שלך שדיבר עם אחיך שיסביר לך כמו שצריך מה קרה. אם נפלה חתיכת פלאג לתוך צילינדר זה רע מאד, אבל אם הרכב נוסע רגיל כנראה שזה לא זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קשה מאוד להאמין שאם היה נופל דבר כזה לצילינדר שלא היית מרגיש אתזה.

אולי הוא התכוון לתוך תא מנוע? ולא לתוך המנוע עצמו?

פורסם

לא ניתן להשיג אותו כרגע, מה שמחרפן אותי פי 2.

אני מנסה לברר איפה לעזאזל יושבים הפלאגים ואם אני צריך לפרק את קופסת הפילטר אוויר כדי לראות את זה, צד אחד של כבלי ההצתה מתחבר למה שאני חושב שזו קופסת המצתים, ושם מן הסתם הכל בסדר.

פורסם
לא ניתן להשיג אותו כרגע, מה שמחרפן אותי פי 2.

אני מנסה לברר איפה לעזאזל יושבים הפלאגים ואם אני צריך לפרק את קופסת הפילטר אוויר כדי לראות את זה, צד אחד של כבלי ההצתה מתחבר למה שאני חושב שזו קופסת המצתים, ושם מן הסתם הכל בסדר.

הפלאגים נמצאים בחלק האחורי של המנוע, מתחת למכלולי סעפת היניקה. בכדי שתהיה לך גישה לכל הארבעה, יש צורך בפירוק פילטר האוויר.

פורסם

שאלה חשובה- האם ניתן לגלות את הבעיה במהלך טסט רכב נורמלי? הרגע נודע לי שמי שכביכול אולי טען שקיימת הבעיה הזו הוא הבוחן בטסט. אבל עד כמה שידוע לי, לא מסתכלים שם על הפלאגים ולא בודקים קומפרסיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תבין את העניין, אם נפל לך משהו בגודל של חתיכה מפלאג לתוך הצילינדר, אתה כנראה לא תוכל להגיע לטסט בנסיעה. :-)

זה בטח לא המצב. עד שלא תדע מה בדיוק אמרו לאחיך כל התשובות שתקבל פה יהיו בסגנון טלפון שבור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פיקה שלום רב !

מידע המסתמך על טלפון שבור, הוא מידע מטעה ומוטעה.

מי שמקבל מידע שהתקבל מאדם שלישי , מעוות ומסרס את המידע, במידה והמידע מגיע אלייך והבנתך ברכב לוקה בחסר, בלשון המעטה, התוצאה המתבקשת היא פרנויה, ומהומה על שום דבר !

סביר להניח שבאחד הטיפולים שנעשו ברכב, אחד הפלגים הישנים שהוחלפו בטיפול, נשמט מידו של בעל המקצוע, ונחת במקום מסויים על בלוק המנוע, שהגישה אליו קשה, המכונאי התקשה לשולפו משם או התעצל, והשאיר שם את הפלג הישן, של מועיל ולא מזיק אם הוא ישאר שם!

אין לפלג סכוי לחדור למנוע, למה שיש סכוי, זהו אום תבריג שמורכב לראש הפלג, ועלול לחדור למנוע דרך בית המצערת ,כאשר בית מסנן האוויר מפורק, וזה לא המקרה שלך !

סע לשלום חביבי, המפתחות בפנים, וסע לטסט בשלום וברוגע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

התברר העניין היום.

איכשהו מ "חוט של נורה" זה הפך אצל אח שלי בראש ל "פלאג במנוע"

הרכב נסע היום בלי שום בעיה, ושום רעשים מוזרים מהמנוע.

פורסם

שרשור מצחיק.

אני לא מבין הרבה.

אבל אני מבין שאין פלג צר שיכול להשתחל.

לתוך המיבנה של פלג רחב בפיאט.

מילכתחילה הייתי שולל את הבדיחה הזאת . .

התגובות מצחיקות.ולא רציניות.

בבקשה תעלו רמה . כי אני משתמש בעצות שלכם.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...