Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניפוח צמיגים בחנקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי כבר כמה וכמה פעמים שמפרסמים את הניפוח צמיגים בחנקן שזה מקטין את התחממות הצמיג ומאריך את חייו ויש גם חסכון בדלק מישהו יודע פרטים נוספים בקשר לזה והאם כל זה באמת נכון?

פורסם

גימיק שטותי.

אין לי את זה ואני לא ישים.

ברכב זה לא מורגש.

במטוסי F16 שמים חנקן בגלגלים למה שם מדובר במאות PSI ואם אתה תשים אוויר רגיל אז כל יום ירד לך יותר מפי 2 מאשר הלחץ שירד עם חנקן.

פורסם

במטוסים ממלאים חנקן טהור בצמיגים מכיוון שאוויר רגיל מכיל אדי מים שיקפאו בתוך הצמיגים בגבהים שמטוסים כאלו טסים.

פורסם
ניסיתי אצלי ברכב, זה נתן תחושה מוזרה בצמיגים, החלפתי חזרה לאוויר.

איזה תחושה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
איזה תחושה?

מצטרף. הנושא הזה עם חנקן נשמע מאוד אטרקטיבי וחשבתי לשים ברכב שלי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צמיגי מטוסים אכן מנופחים בחנקן כיוון שזה מונע בעירה ואין בו לחות. רק בשביל שתבינו את הסדר גודל.. צמיג ראשי של F-16 מנופח ב 340-360 PSI.

אני לא יודע עד כמה זה תורם לרכב.

בכל מקרה. חבר שלי פעם ניסה לנפח את צמיגי הרכב בחנקן. כשנסענו אח"כ בין עירוני הרגשנו דפיקות מכיוון הגלגלים, ממש כאילו שיש פנצ'ר. מסתבר שהוא השתמש בחומר שסותם חורים (ג'יפה) כדי לתקן פנצ'ר וכנראה שהדבר הזה מגיב לחנקן. זה הפך את הג'יפה לגוש קשיח שהפריע קשות לגלגל. אח"כ ראינו על התווית של החומר שכתוב עליו "אין להשתמש יחד עם חנקן".

היה צורך אח"כ לפרק את הצמיג ולנקות את הג'יפה מבפנים.

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

אני יודע שכבר מעל שנה אפשר למלא חנקן בצמיגים ברשת של CHECK UP

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
איפה בכלל אפשר למלא את הצמיגים עם חנקן?

אין בארץ (חוץ מח"א) למיטב ידעתי מכונות בסטדרט גבוה שמבטיחות מילוי של 100% חנקן, בטח ובטח שלא במוסכים. תמיד יכנס לך דרכן גם איזשהו אחוז קטן של חמצן לצמיג.

ואם נכנס חמצן אפילו בריכוז קטן מאוד הצמיג יתפקד כאילו מילאת אוויר רגיל.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

• תוכן חדש...