Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום אני עשיתי שיעור רענון על ידני שלא נהגתי אחרי 4 שנים על ידני עד היום אני נוהג באוטומט ואני רוצה לחזור לידני בקרוב אני קונה אוטו קטן חסכוני וידני.

שאלה ראשונה: פשוט אני לא יודע מתי לעזוב בדיוק את קלאץ תמיד נכבה לי מנוע ומורה אמר לי שצריך לעזוב את קלאץ בעדינות בלי ברקס וגז רק קלאץ בלבד עד נקודת רעידה של אוטו במקביל נותנים טיפה גז תוך עזיבת קלאץ, מורה אמר לי שאני פשוט ממהר לעזוב את קלאץ וזה טעות ואני יודע פשוט זה עניין של תרגולים. ככה מוזר שעוזבים קלאץ באיטיות בעליות או במישור עד שאוטו ירעד וייסע?

שאלה שנייה: בזינוק עלייה אני דווקא מופתע שבעליה לא צריך לשים ברקס וקלאץ ביחד אפשר "לשחק" רק עם קלאץ עד נקודת רעידה ואוטו עדיין לא מתדרדר לאחורה עד שנותנים טיפה גז מה שאני זוכר בשיעור כשלמדתי לפני 4 שנים שצריך לשים ברקס וקלאץ ביחד אם לא אוטו יתדרדר אחורה אז עוזבים ברקס במקביל עוזבים מעט חצי קלאץ עד נקודת רעידה אז נותנים גז. זה משהו חדש אצל ידני שלא פעם לפני כמה שנים שהיה צריך לשים אמברקס מורם תוך לוחצים על חצי גז וחצי קלאץ ומשחררים את אמברקס ואוטו ייסע או שאני טועה?

שאלה שלישית: במכוניות חדשות יש במחשב דרך אומר לי מתי להעביר ומתי להוריד את הילוך לפי מחשב דרך זה בהחלט יעזור למתחילים לתרגולים על ידני?

שאלה רביעית: איך יכול להיות שאני לוחץ על קלאץ בלבד בלי גז וברקס בעלייה רצינית ואוטו לא מתדרדר לאחורה חייב להיות עם ברקס כדי שלא יתדרדר, נשמע מוזר נכון?

פורסם

1. זה תלוי ברכב. לכל קלאץ' יש נקודת הפרדה שונה. גם אחרי שתתרגל לקלאץ' ברכב של המורה תתצטרך להתרגל לקלאץ' באוטו החדש שתקנה.

הפתרון - מגרש חנייה ריק , וכמה נסיונות עד שתזהה את הנקודה הנכונה.

2 + 4. ייתכן וברכב הזה יש מערכת למניעת דרדור או סיוע לזינוק בעלייה. כל עוד הקלאץ לא עבר את נק' ההפרדה לא עובר כוח מהמנוע לגלגלים והאוטו (ללא סיוע מערכת שכזו) יתדרדר אחורה - פיזיקה פשוטה.

3. מטרת מערכת שכזו היא לעודד נהיגה חסכונית בדלק. אין זה אומר שזו הנקודה הנכונה ביותר לכל מצבי הנהיגה.

למשל בעקיפה או בזינוק בעלייה יש צורך ביותר כוח ולכן יש "למשוך" את ההילוך מעט יותר.

לסיכום כל שאלותיך - זה עניין של להתרגל לאוטו - כמה ימים והכל יבוא לך בטבעיות.

אם אתה חושש או לא בטוח - תתאמן עם הרכב שלך במקום כמו מגרש חנייה ריק כדי לא לסכן את עצמך/ אחרים.

Now : Renault clio sport 2009

In the past : Peaugeot 106 xs 1998

פורסם

עזיבת הקלאצ' באיטיות בהילוכים 123 והרמה שלו בהדרגה ממש איטית תאפשר לך תמיד להגיב אם יש רעידה ברכב (לפני כיבוי) עד שתתרגל ותכיר את הנקודה של הרכב. הייתי ממליץ לך לבצע את הניסוי וטעייה האלו ברכב משלך ולא ברכב של המורה. כך תתרגל לרכב שלך במהירות ותכיר את הקלאצ' שלו ואת נקודת החיכוך.

תנסה להרגיש איפה בעצם המנוע והגיר משתלבים. לגבי הברקס והקלאצ' בעמידה, בהרמת קלאצ' נכונה למיקום הנכון הרכב מחזיק בלי להדרדר אחורה. אני במקומך לא הייתי מנסה תרגילי עליה עד לאחר תקופה קצרה עם הרכב החדש. בעליה לחץ את המצמד עד הסוף ואתצהברקס גם. העבר להילוך ראשון ותרים לאט (מאוד לאט בפעמים הראשונות) עד נקודת החיכוך (זה עניין של הרגשה) ושם תחכה עם הקלאצ' והברקס לחוצים עד שמתאפשרת תחילת הנסיעה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

הכל עניין של תרגול ותו לא. יש כאלה שזה כמו לרכב על אופניים בשבילם .אצלי למשל לא משנה כמה זמן אני לא אסע בידני. אחרי חצי שעה נסיעה אני מתורגל פיקס. אבל אולי זה רק אני. קח את הרכב למגרש ריק. ובהצלחה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...