Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתחשמל מהחוט של הטרמוסוויצ' של ההמאוורר - פיאסטה 95 1.4

udical
שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היי חברים.

הרכב, פורד פיאסטה שנת 95 מנוע 1.4.

הזרקה רב נקודתית.

אישתי התלוננה על רעשים משונים מהאוטו שמופיעים רק לעיתים שנשמעים כמו שריקה.

בניסיוני לשחזר את התופעה (לפי חשד שלי, רעש מהמאוורר של הרדיאטור), ניתקתי את החוט של הטרמוסוויצ', וקיצרתי אותו.

המאוורר לא התחיל לעבוד (בעיה ראשונה.)

מה שכן, שמתי לב שכאשר אני מקצר אותו (עם חוט מוליך חשוף) והיד שלי נוגעת בחוף הרכב, אני מתחשמל בפולסים של הפלאגים (אבל בעוצמה יותר נמוכה. מספיק בשביל שיהיה כואב.)

יש למישהו רעיון לגבי התופעה הזו? מאיפה בורח ניצוץ אל החוט של הטרמוסוויצ' ?

חוטי ההצתה חדשים (מספר חודשים בודדים) ותקינים.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה "מתחשמל" מהחוט של מנוע המאוורר? לדעתי אין קשר לפלגים (ניסוי קל - תבדוק כשהמנוע דומם) - אלא רק המתח המושרה מהמנוע של המאוורר (מנוע לא קטן = סליל די גדול). כשנגמרו הפחמים במנוע המאוורר של הסאני שלי, הוא עבד לסרוגין וכתוצאה מזאת פלט ניצוצות.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ניסיתי כשהמנוע כבוי. מתחשמל מהחוט, אבל בעוצמה הרבה הרבה יותר נמוכה ובלי הפולסים.

בנוסף, אם אני עוזר למאוורר להתחיל להסתובב, הוא מסתובב (ודופק). הוא בלי ספק מקולקל.

נבדק מינוס ראשי של הרכב (גם בצד מצבר וגם בצד החיבור לתיבת ההילוכים. תקין.

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כשהמנוע כבוי המתח יורד מ 13.9 בערך ל- 12 בערך, ולכן הזרם דרך המאוורר נחלש, השדה המגנטי, והמתח שמושרה בניתוק.

בקיצור - אין קשר למערכת הצתה. תחליף מנוע מאורר (או אולי רק פחמים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם המנוע כבוי אז אין סיכוי שתתחשמל בפולסים של הפלאגים ולכן אין קשר לפולסים של הפלאגים.

כאשר המאוורר מסתובב ואתה מנתק את אספקת המתח שלו(את החוטים של המאוורר) אם המאוורר ממשיך להסתובב עוד מספר רגעים בזמן הזה מנוע של המאוורר מייצר מתח AC שבמגע בחוטים של המאוורר ניתן להרגיש "חישמול" קטן.

לסיכום- אם תיגע בחוטים של המאוורר כאשר הוא מנותק ותסובב ידנית מהר את המאוורר אז תרגיש את התפועה הזו מההסבר שלי קודם.

אם אתה שומע רעשי פולסים של הצתה במערכת השמע ברכב (רמקולים) אז זה יכול להיות מחוטי הצתה מאיכות ירודה או מפלאגים שאינם מכילים נגד פנימי ולרוב מדובר בפלאגים מיושנים שכבר פחות משתמשים בהם ברכב.

מצד שני גם מאוורר תקול שהפחמים שלו שחוקים נוצרים ניצוצות שמשמפיעים על מערכת השמע(פולסים).

בדוק וחזור לעדכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מערכת השמע תקינה ולא מתקתקת בשום מצב (FM, AM, Disc).

המאוורר יוחלף בכל מקרה (דופק חזק מהמיסב)

אעדכן.

תודה חברים

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שהרדיו מכובה עדיין הפרעות בחשב כמו שהזכרתי יכולים להישמע דרך הרמקולים.

הדרך היחידה לשלול היא לנתק את המערכת מאספקת המתח או ניתוק כל הרמקולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

המתח שאתה מרגיש הוא ההשראה מניתוק וחיבור סליל הממסר ולא מהמאוורר(שלא עובד ממילא)

אורן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה סליל הממסר? במנוע המאורר יש סליל גדול הרבה יותר. אם ממותג הזרם דרכו (בגלל ממסר או מגעים רופפים) הוא יתפקד כמו קויל - גם אם המנוע לא מסתובב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

ראשית הגודל לא קובע,אלא מספר הליפופים בסליל,שבסליל הממסר גבוה הרבה יותר, שנית, הוא כתב שהוא מתחשמל מהטרמוסוויץ',ז"א מהחוטים שמחוברים ליוניט הפעלת המאוורר, שהיא ממתגת את הממסר ולא את המאוורר ישירות.

אורן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בטוח שזה עובד דרך ממסר בפיאסטה.

עובר שם זרם די רציני.

(בפיאסטה 88 שלי, אפילו הפנסים הראשיים לא עוברים דרך ממסר (!))

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית הגודל לא קובע,אלא מספר הליפופים בסליל,שבסליל הממסר גבוה הרבה יותר

אכן לא חשוב הגודל (:wink:), אבל גם לא חשוב מספר הליפופים - מה שבאמת חשוב זה ההשראות. אני מאמין שלמנוע יש השראות גדולה משמעותית מאשר לסליל ממסר פצפון.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

אל תאמין,תנסה בעצמך, נתק פיקוד של סליל ממסר כשאתה מחזיק את 2 חוטי הפיקוד ביד ונתק מנוע מאוורר.

אורן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אורן צודק בהחלט לגבי מה שאמר על הממסר.

ישנם ממסרים שמכילים בתוכם נגד שמחובר במקביל לסליל כדי למנוע את התופעה הזו כי זה יכול ליצור רעשים במערכת סטריאו/תאורה ואפילו למחשב .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הערה קטנה ברשותכם, רק למען הסר ספק, פותח השירשור מתכוון לפיאסטה שנקראת (אם אינני טועה) CLX. זוהי לא הפיאסטה שכולנו מכירים דגם ה YOUTH. בודי דומה אבל מערכות חשמל ומנוע שונים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4233 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...