Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

הרכב אחרי טיפול, פתחתי את הפקק של המיכל עיבוי ונשמע רעש של שיחרור ואקום.

זה תקין ? יש צורך להוציא את האוויר שוב מהמערכת ?

תודה

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

שלום רב !

מה בוצע בטיפול, האם רועננו מי הקירור?

האם הבדיקה שביצעת, היתה במנוע חם ?

האם הרכב מתחממם , מאבד מי קירור, פולט עשן לבן כלשהו?

אם כל התשובות שליליות ,המצב תקין ואתה יכול להרגע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חייב להיות הרעש הזה בבדיקה אחרי נסיעה.

אם אין אותו - מכסה מיכל עיבוי לא מיזיק לחץ וזה לא תקין.

פורסם

הוחלף מנוע ורדיאטור... וכמובן מים חדשים . אבל רציתי לוודא מים במיכל שלהם ופתחתי אחרי נסיעה .. בקיצור אין צורך לנקז שוב אוויר מהמערכת ?

פורסם

שלום רב !

לעולם, אבל אני מדגיש לעולם אלן תפתח מכסה מיכל עבוי, במערכת מי קירור סגורה, תמיד יהיה לחץ בעת הפתיחה, וזה סביר והגיוני, אך גם מסוכן לרכב, ולפני ולידיך שאתה עלול לקבל כוויה בדרגה שלישית !

גם אם המנוע מתחמם, המחוג מגיע עד הקצה, עד סוף הסקאלה, אל תעיז לפתוח מכסה מיכל עבוי, על מנת לבדוק מפלס מי קירור, ו/או על מנת להוסיף מי קירור.

הנזק למנוע הוא בכך, שהמים יגלשו באופן מידי החוצה, הפקק יעוף לך מהידים, ובזמן שתיהיה עסוק בכאבי הכוויה, כמות מי קירור רבה תגלוש מחוץ לרכב, ועל מנת להשלים את החסר, אתה אמור לתת למנוע להתקרר, אך מכיוון שאתה ממהר, ואתה נמצא באמצע שום מקום, בכביש ראשי, שיקול הדעת שלך הופך להיות לקוי, ובמידה ותוסיף מי קירור במנוע חם, תגרום טראומה למנוע, סדק לבלוק, וכל המי קירור ימשיכו לגלוש החוצה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה האמת אני חייב לתקן אותך: פעם עשיתי בדיוק מה שאתה מתאר, שרף לי בצורה נוראית, ממש שעות של יסורים. אך זאת לא היתה דרגה שלילשית, זאת הייתה דרגה ראשונה.

פורסם

יונתן12345

היה לך הרבה מזל חביבי. המים שעפים מהרדיאטור בקלות עוברים את ה 100 מעלות כשהמנוע רותח.

לא מזמן העלה כאן בחור בשם יוסי פרנקוס תמונות לאחר שרדיאטור שלו נסדק ועף עליו מי קירור רותחים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=383137

Opel Adam S 2017

פורסם
צביקה האמת אני חייב לתקן אותך: פעם עשיתי בדיוק מה שאתה מתאר, שרף לי בצורה נוראית, ממש שעות של יסורים. אך זאת לא היתה דרגה שלילשית, זאת הייתה דרגה ראשונה.

יונתן שלום רב !

בדרגות כוויה איני מתמחה, כתבתי בכוונה, על מנת להרתיע את פותח השרשור, לפתוח מכסה מיכל עבוי, במנוע חם!

זהירות יתר מונעת אסון, ראה מקרה יוסי פרנקוס.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה צודק!

אני בתום לב ובתמתום מוחלט פתחתי את הוניטל ניקוז אויר של מערכת הקירור לאחר נסיעה לא ארוכה במיוחד, ולא תאמינו באיזה לחץ המים יצאו! הונטיל אף לי מהיד מרוב הלחץ, המים השפריצו לכל כיוון כי ההתזה היתה לכיוון מכסה המנוע ומשם לכל עבר, ודי נשרף לי היד.. אבל יצאתי בזול....

מזה למדתי - לעולם אל תתעסק עם רדיאטור/מיכל עיבוי/מערכת קירור שהמנוע חם!

פורסם
צביקה צודק!

אני בתום לב ובתמתום מוחלט פתחתי את הוניטל ניקוז אויר של מערכת הקירור לאחר נסיעה לא ארוכה במיוחד, ולא תאמינו באיזה לחץ המים יצאו! הונטיל אף לי מהיד מרוב הלחץ, המים השפריצו לכל כיוון כי ההתזה היתה לכיוון מכסה המנוע ומשם לכל עבר, ודי נשרף לי היד.. אבל יצאתי בזול....

מזה למדתי - לעולם אל תתעסק עם רדיאטור/מיכל עיבוי/מערכת קירור שהמנוע חם!

ברור שלא פותחים מכסה מיכל עיבוי כשהמנוע חם, אבל מה החיים זה בית ספר אם לא תכיווה לא תלמד ?!

לאחי קרה אותו דבר פתח מכסה כשהמנוע חם התוצאה פשוט התקלפה לו היד !:-(

פורסם

תחשבו על איזה לחץ מדובר, שכשסוגרים את הפקק בכוח, שהמנוע מתחמם מעבר למותר, והמים גולשים ממנו.

פשוט להמתין שעה-שעתיים עד שהמנוע מתקרר, ואז רק לפתוח ולבדוק מפלס.

פתיחה שהמנוע בחום עבודה, אולי לא תעיף מים מהמיכל, אבל כן תכנס אוויר למערכת, מה שלא בריא ואז המנוע יכול להתחמם מעבר למותר בפעם הבאה.

יכול להגיע לדרגה שניה בכיף וגם שלישית.

אם זה ביד זה כואב ויש סיכוי שגם לא תישאר צלקת, זה מסוכן מאוד למי שאוהב להקרב את הראש ולא מודע לסכנה.

פורסם
ברור שלא פותחים מכסה מיכל עיבוי ,כשהמנוע חם, אבל מה ,החיים זה בית ספר, אם לא תכיווה לא תלמד ?!

לאחי קרה אותו דבר, פתח מכסה כשהמנוע חם ,התוצאה ,פשוט התקלפה לו היד !:-(

אני לעומתך, לבית הספר של אחיך, הייתי מסרב ללכת ללמוד !

פורסם

שלום רב !

לעולם, אבל אני מדגיש לעולם אלן תפתח מכסה מיכל עבוי, במערכת מי קירור סגורה, תמיד יהיה לחץ בעת הפתיחה, וזה סביר והגיוני, אך גם מסוכן לרכב, ולפני ולידיך שאתה עלול לקבל כוויה בדרגה שלישית !

גם אם המנוע מתחמם, המחוג מגיע עד הקצה, עד סוף הסקאלה, אל תעיז לפתוח מכסה מיכל עבוי, על מנת לבדוק מפלס מי קירור, ו/או על מנת להוסיף מי קירור.

הנזק למנוע הוא בכך, שהמים יגלשו באופן מידי החוצה, הפקק יעוף לך מהידים, ובזמן שתיהיה עסוק בכאבי הכוויה, כמות מי קירור רבה תגלוש מחוץ לרכב, ועל מנת להשלים את החסר, אתה אמור לתת למנוע להתקרר, אך מכיוון שאתה ממהר, ואתה נמצא באמצע שום מקום, בכביש ראשי, שיקול הדעת שלך הופך להיות לקוי, ובמידה ותוסיף מי קירור במנוע חם, תגרום טראומה למנוע, סדק לבלוק, וכל המי קירור ימשיכו לגלוש החוצה.

בברכה

צביקה

תודה על הדאגה

• תוכן חדש...