Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעיון טיול יחיד באירופה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4778 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רואה שפתחתי סכר.

כשאמרתי פאסים לא התכוונתי לסטלביו וגאויה, יש קלים יותר שהזכרתי ועם הנוף של שוויץ, אשתך תסלח בקלות. לעומת זאת גני שעשועים בשוויץ איני מכיר. בטח יש, בטח יקר. אם תהיה במפליי טרומלבך ולאוטרברונן פעם אחת, תהיה בהם שוב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא יודע לאן יסע שי ולאן יסע שמר, אך אשמח לעוד מידע כללי או משפחתי בנוגע לטיול בסלובקיה וכן טיול בלגיה הולנד[הנחיתה יכולה להיות בקלן או דיסלדורף אך הטיול לא יהיה בגרמניה.

פורסם

מה ההרכב המטייל?

לכמה זמן אתם נוסעים, ובאיזו עונה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מקווה לנסוע באמצע אוגוסט, כשבוע.

יתכן בהרכב משפחתי שיכלול ילדים.

יעד יקבע ברגע האחרון בשל אילוצים שונים,לכן אני רוצה להכיר יותר היעדים הללו.

פורסם

קולמר היא עיר חמודה לבלות בה חצי יום. יש אפילו מוזיאון צעצועים חמוד במרכז העיר הישנה, אם מגיעים עם ילדים או סתם אוהבים צעצועים מסיבה כלשהי.

פנדוב, לפני 3 שנים בערך עשיתי טיול כזה כמו שאתה מתאר, בערך: נחיתה בפרנקפורט, לילה בקובלנץ, לילה בדיסלדורף, יום במאאסטריטכט בהולנד, כמה לילות באנטוורפן וכמה בבריסל. בבלגיה עצמה אני חושב שהייתי בחלק די ניכר מהיעדים התיירותים הנפוצים. מבחינתי ארבעה מקומות שלא הייתי מוותר עליהם שם הם: ברוז' וגנט - שתי ערים ימי בינמייות פשוט מדהימות (למי שאוהב את הסגנון כמובן). גנט היא עיר יותר עשירה, לפחות מבחינת המראה, ואילו ברוז' נראת יותר פרובינציאלית, למרות שבתקופת הזוהר שלה היתה לא עניה בכלל גם כן. בשתיהן אפשר לסתובב שעות (או אולי אפילו ימים), וגם אם אתה רואה את אותם הרחובות או הבניינים בדיוק, עדיין בכל פעם יש איזה פרט חדש שצץ.

חוץ מזה, אם אתה חובב בירה - הייתי גם במפעל של הוגארדן, שכולל גם מוזיאון קטן. הכניסה עלתה משהו כמו 5 יורו וזה כלל גם כוס בירה למזכרת מתנה והנחה במסעדה המקומית - שווה מאוד בהשוואה למוזיאון של גינס, למשל, שעולה כ-20 יורו. בנוסף, לא יודע אם אתה מכיר, אבל יש בבלגיה את המנזרים של המסדר הטראפיסטי (שכולל גם את לטרון בארץ), שמייצרים לדעת רבים את הבירה הטובה ביותר בעולם. חלקם יותר נגישים וחלקם פחות. אני אישית הייתי ב-westmalle, שחוץ ממסעדה קטנה אין יותר מדי מה לעשות בו. אותי, בתור חובב המותגים, זה עדיין ריגש מספיק לשתות בירה כזו מהחבית, במרחק של מטר מהמקום בו היא מיוצרת :)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מכל אלה אני מכיר את הולנד, באופן שטחי מאד גם בלגיה.

הולנד בנויה לילדים.

אני טיילתי לפני למעלה מ-10 שנים עם 3 ילדים, ולמרות המרפקים בספסל האחורי הנאה גדולה.

ממליץ לחפש לינה בכפר נופש. היתרון - יחידות מרווחות ומסודרות שכוללות כל מה שצריך. החסרונות - מחזורים קבועים של 2,5 או 7 ימים, אין כל גמישות בתאריכי הכניסה והיציאה. החניה מותרת רק במגרשי החניה ליד השער, כניסה לרכב מותרת רק פעמיים - לצורך פריקת המזוודות בהגעה וטעינתן בעזיבה. הכלכלה עצמית אולם יש מינימרקטים ובתי אוכל במקום. לא זולים. עדיף לעשות קניות בדרך ב-AH (רשת סופרמרקטים שפרושה בכל חור), או במכולות ובשווקים בעיירות שבהן אתם עוברים.

אתרים יש בשפע, רבים מתאימים לילדים. מספר גני שעשועים גדולים (הידועים ביותר הם Efteling בדרום ו-Walibi לשעבר Six Flags בצפון). אחרי שבוע של טיולים מתישים הילדים שלי נהנו מאוד מיום באיה פארק שעשועים איזורי והיה די משעשע לראות 3 ראשים שחורים בתוך ים של אלפי בלונדינים כחולי עינים (כנרא שרוב ההולנדים נולדים בלונדיניים, וחלקם משחרי רק בהמשך).

אתרים שזכורים לי כחובה לילדים - הדולפינאריום בהארדרווייק, המוזיאון הפתוח וגן החיות בארנהם (סמוכים זה לזה) מפעלי הדלתא בזילנד כמה אתרים בהאג (הפרלמנט, מוזיאון מאוריץ הסמוך לו, פאנורמה מסדאח וכמובן מאדורודאם), העיירה המדהימה דלפט, כפרי הדייגים מארקן וולולנדאם וכמובן הרבה מאד אתרים באמסטרדם. וכל זה רק בחצי הדרומי של הולנד, המחצית הצפונית שווה עוד שבוע-שבועיים.

לגבי נהיגה בהולנד - כבישים מצויינים אבל אכיפה שלעומתה שויצריה נראית כמעט ישראל. גאטסו חברה הולנדית ופרישת המצלמות - בהתאם. מבחינת טיסה לדעתי עדיף לטוס לאמסטרדם, פשוט יחסוך נהיגה. כל פינה בהולנד נגישה בטווח 1.5-2 שעות נהיגה מאמסטרדם, מקלן מדובר במרחקים יותר גדולים אלא אם תשהה בפינה הדרום מזרחית, שאז יש נגישות טובה גם מקלן. אבל כמובן, זה תלוי גם בשעות ומחיר הטיסות ושכירת הרכב, והכבישים מעולים כך שההבדל לא גדול.

עריכה: עד שכתבתי את הפוסט ראיתי את זה של יבגניפ. אני מניח שהוא טייל בלי ילדים, מה שמשנה לגמרי את התמונה. מכל מקום - מצטרף בחום להמלצה על גנט וברוג'. אם במבשלות עסקינן - מרכז המבקרים של היינקן באמסטרדם מומלץ ומתאים גם לילדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמר, תמונות טובות.

בעוד שבוע טסים לראות את ה-MotoGP במוג'לו (יושבים בטריבונה ביונדטי; 350 יורו לכרטיס).

טסים עם פגאסוס, קונקשן באיסטנבול, נוחתים בבולוניה. לוקחים אוטו שכור (פוקוס ודומיו) ובמשך 4 ימים מבלים בפירנצה- מודנה- מראנלו- מוג'לו. לנים באחת הוילות שממוקמות בכפרונים שמסביב למסלול.

פירנצה ומוזיאון פרארי- פעם שניה עבורי, אחי ואבי עדיין לא היו (אח"כ יש לנו 3 ימים להצפין לכיוון ונציה והאגמים, לפני שחוזרים חזרה לבולוניה לטיסה ארצה- סה"כ טיול: שבוע).

התוכנית היא לבקר גם במוזיאון אנצו פרארי ובמוזיאון למבורגיני. ביקור בפאגאני יעלה 18 יורו ל-40 דקות סיור, צריך להירשם מראש; אני שוקל האם לעשות מעשה עידן82 ולקפוץ למקום "במקרה".

בנוסף, אני רוצה לבקר גם במסלול אימולה ולעבור במעברי המילה- מילייה המפורסמים, ראטיקוסה פאס ופוטה פאס.

על מוזיאון דוקאטי אאלץ לוותר.

שלחתי מייל גם לאוסף פאניני (מוזיאון מאזרטי חצי- רשמי), אך טרם נענתי.

מצאתי לינק שימושי על האטרקציות במאראנלו והסביבה-

http://arthomobiles.fr/MaranelloGuide/guidemaranelloENG.htm

אחזור ואדווח.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

תודה ספריאל ויבגני.

מונופוסטו, לא הבנתי אם סייעת לשי, לשמר או לי אך חשוב לי לציין שפעם הרמתי ביד מכונית ומחר ארים משאית. שיהיה לך טיול מהנה.

• תוכן חדש...