Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(רכב) עד 12K ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4815 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם: )

אני חדש כאן אבל עוקב כבר מספר חודשים.

רציתי להתייעץ לגבי רכישת רכב (רכב ראשון).

השימוש יהיה בתוך העיר (עפולה) וסביבתה ועם אופציה שדפוסי הנהיגה ישתנו ל100 ק"מ בין עירוני ביום (עפולה-קיסריה) כעבור בערך חצי שנה.

הכי חשוב לי שהרכב יהיה אמין (ממש לא בא לי להיתקע איתו באיזה כביש או להוסיף את המוסך לזכרונות בפלאפון)

אחר כך שהרכב לא יצרוך יותר מדי דלק\יהיה נוח.

אחר כך בטיחות

ואחר כך מראה ( לא ממש חשוב)

האופציות שחשבתי עליהן הן : מאזדה 121, קיה פרייד, פורד פיאסטה, דייהטסו סיריון, דייהטסו YVR, דייהו מאטיס.

האם להוסיף גם קליאו, אופל אסטרה, מגאן קופה ופיג'ו 206 (ידניות בלבד כמובן)?

חשבתי לצמצם את החיפוש לעד 170K קמ"ש, עד יד 3 וכמובן לקחת את הרכב למכון.

אשמח לעצות, תודה: )

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מחפש ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אהלן, תודה על התשובה המהירה.

לא ממש משנה לי (אם יהיה ידני, ישרת אותי טוב בנסיעות הבין עירוניות- גם מקפיץ למיטב הבנתי את החיסכון בדלק ואת האמינות).

אם יהיה אוטומט, יהיה נוח.

פורסם

אגב, אני לא נעול על כלום אז אם יש עוד דגמים שעולים לראש- אשמח לשמוע.

פרט נוסף חשוב ששכחתי לציין, אין לי צורך בתא מטען בכלל. לא עגלה של תינוק ולא שקיות מהסופר.

תודה מראש: )

פורסם

חפש פונטו ספייס,דייהטסו שרייד,הYRV אמינה וטובה,אבל חסרת ABS אם זה משנה לך.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פונטו ספייס?

עפ"י מה שהבנתי מאין ספור מכרים שיש\היה להם פונטו לסוגיהן, הפונטו מתחממת מאוד מהר ומספיק שמישהו בשנותיה הראשונות מילא פעם אחת נוזל קירור לא ייעודי, ראש מנוע יכול ללכת כל כמה חודשים (בתוספת תקלות חשמל מרובות). אולי מה שאני אומר נובע מבורות (אני לא ממש מבין ברכבים וזה רכב ראשון) אבל אם שים\י לב שמדובר בעד 12K (גג 15) ולכן גם בשנתון די נמוך.

הYVR מצטיירת כאמינה והיא גם אחת מהאופציות הראשוניות שלי אבל משום מה חצי מהמודעות של YVR ביד 2 מציינות "הוחלף מנוע" בשנים האחרונות...

פורסם

כול עוד המערכת תקינה הרכב לא יתחמם,להרבה רכבים ראשי מנוע מאלומיום שמידה ויש מים זה יגרום לנזק.

ככה גם תדע את רמת הרכב במידה ויש מים ולא נוזל,אפילו אם יש נוזל קירור ולא היעודי זה בסדר.

פורסם

קודם כל, שוב תודה על התגובה והעצה.

יש לי במהלך הקניה דרך לבדוק את ההיסטוריה או את המחלות הידועות של פיאט?

אגב, דייהטסו שרייד, הוא דגם ישן יותר מסיריון ובכל זאת נחשב אמין יותר?

פורסם
פונטו ספייס?

עפ"י מה שהבנתי מאין ספור מכרים שיש\היה להם פונטו לסוגיהן, הפונטו מתחממת מאוד מהר ומספיק שמישהו בשנותיה הראשונות מילא פעם אחת נוזל קירור לא ייעודי, ראש מנוע יכול ללכת כל כמה חודשים (בתוספת תקלות חשמל מרובות). אולי מה שאני אומר נובע מבורות (אני לא ממש מבין ברכבים וזה רכב ראשון)

בכל רכב לא מומלץ למלא מים רגילים במקום נוזל קירור. פיאט אולי קצת יותר רגישה. אבל בין זה לבין מה שקורה עם השמועות האלה אין שום פרופורציה.

אם תמלא בפיאט נוזל קירור שהוא לא פראפלו זה לא סוף העולם, אבל העיקר שיהיה נוזל קירור איכותי. מים כמובן לא באים בחשבון.

עוד יתרון אדיר לפיאט זה מחירי החלפים המגוחכים והזמינות האין סופית.

ד"א, שיפוץ לראש עלה לי פחות מ-2000 (ולא בקצת). במוסך עם קורת גג ולא מוסך מדרכה. מחזיק עד עכשיו, תשעה חודשים אחרי.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

הסריון טובה,אבל התקציב לא מאפשר אחת עם מנוע 1.3 אלא מנוע 1.0 וזה פחות מוצלח.

פורסם

בדקתי בפורום ולא הצלחתי למצוא את הבעיה בסיריון מנוע 1.0.

הבנתי שה1.3 זהה לשל היאריס מבחינת הטכנולוגיה והוא עדיף אבל מה גרוע ב1.0?

פורסם

ממה שאני זוכר ראשי מנוע,וגם הוא חלש.

פורסם

המון המון תודה על הסבלנות

רק כמה שאלות אחרונות

אופל קורסה ופורד פיאסטה ידני, יש סיבה לא להתקרב?

כמו גם המאזדה 121 שציינתי.

נתקלתי למשל במאזדה 121 שנת 97-8 פחות מ150K קמ"ש יד 2-3 בבערך 7000-8000.

• תוכן חדש...