Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 4 שנים עם סקודה רומסטר 1.6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לתת כאן את ההתרשמות שלי מהרומסטר שהייתה ברשותי ממאי 2009 ועד לאחרונה (4 שנים).

ראשית קצת נתונים:

נקנתה בהנחה ב 105000 ש"ח כי עמדה להירשם על היבואן, נמכרה ב 60000, 3000 מתחת למחירון כי הטסט עוד חודש והיו קצת ריג'קטים בבדיקה.

עשתה ב 4 שנים 68000 ק"מ, עברה 4 טיפולים תקופתיים (הראשון ע"ח היבואן).

טיפולים כל שנה או 15000 ק"מ, עלות טיפול ממוצעת: 800 ש"ח

תקלות: ללא.

צריכת דלק משולבת ארוכת טווח (גם לפי מחשב רכב וגם לפי תדלוקים): 9.6 ליטרים ל 100 ק"מ (10.5 ק"מ לליטר). צריך לציין שהצריכה הושפעה גם מגגון שהיה על הרכב.

עלות ביטוח מקיף לכל נהג מעל גיל 30, ללא תביעות: כ 3000 ש"ח. חלק מחב' הביטוח דורשות איתוראן, בשלמה הסכימו להסתפק בעלוקה+קודן+כספת.

הרכב נקנה בסניף המרכזי בתל אביב כרכב משפחה, ובנישה הזאת מדובר ברכב לא פחות ממבריק! המתכננים של הרכב חשבו קודם כל על נוחות ושימושיות ורק אח"כ על עיצוב, וזה בולט ברכב - לטוב ולרע.

הכיסאות האחוריים מכילים בקלות שני מבוגרים, וגם 3 מבוגרים יכולים להסתדר בנסיעה לא ארוכה. גובה תא הנוסעים מאפשר ישיבה הרבה יותר זקופה, וכך נוצר במושב האחורי מרווח גדול מאוד לרגליים.

הכיסאות האחוריים נפרדים, מתקפלים, נשענים, נשלפים, זזים על מסילה לרוחב ומה לא. מדובר בכיסאות נוחים ומצויינים - גם מקדימה וגם מאחור.

הפרקטיות והנוחות של הרומסטר ממשיכים גם לדלתות. הדלתות האחוריות גדולות ומאפשרות הושבה נוחה של ילד בכיסא בטיחות. לי היו מאחור שני כיסאות בטיחות, ובמקרה הצורך אישתי יכלה לשבת בינהם מאחור. החלונות בדלתות האחוריות ענקיים וילד בכיסא בטיחות מקבל את כל הנוף שהוא רוצה. זה גם חיסרון בגלל השמש ולכן השחרתי את החלונות האוחריים.

דבר נוסף שאהבתי בתא הנוסעים זה המחשבה וההשקעה בפרטים. לכל דבר יש מקום מתוכנן, מקום מיוחד למשולש בבגז', שלל רשתות בבגז', תאי איחסון מתחת למושבים הקדמיים, תא במשענת יד, תא כפפות כפול, תאים בכל דלת ועוד.

הרכב היה די נוח. זה אמנם לא רכב צרפתי, אבל גם לא הרגיש קשיח מדי וגם בנסיעות ארוכות לא הרגשתי עייפות.

אבל למרות כל היתרונות יש גם חסרונות:

החסרון הבולט ביותר ברכב הוא המראה שלו. בארץ מדובר ב"רכב טכנאים" והרכב הזה פשוט לא עושה חשק לנהוג בו, הוא פרקטי ונוח ואתה נוהג בו כי צריך לקחת את הילדים לגן ולהגיע לעבודה, אבל זהו.

דבר נוסף זה תוספות ואיבזור, בדגם שקניתי (הדגם היחיד שהיה ברומסטר באותה שנה) לא היה מערכת מקורית, לא בקרת אקלים, לא שליטה מההגה ורק 4 כריות אויר. רכב טכנאים כבר אמרנו?

בידוד הרעשים בתא הנוסעים ממוצע ומטה וברכב נשמעים רעשי רוח, צמיגים ומנוע. בנוסף לזה, המנוע 1600 האטמוספרי מרעיש ומחוספס וכל לחיצה על הגז נשמעת היטב בתא הנוסעים.

חסרון נוסף זה איכות החומרים החיצוניים ברכב. אני מקפיד לשמור על הרכב ואני חושב שזאת הרומסטר הכי מלוקקת בכבישי ישראל, ולמרות זאת, כל אבן חצץ שעפה לכיוון הרכב השאירה כתם צבע שפשוט עף, הסמל האחורי של סקודה התקלף והפלסטיקים שעוטפים את מסילות הגג נשברו.

לסיכום, אם לשכלל את כל היתרונות מול החסרונות והמחיר, מדובר במציאה. זהו רכב אידיאלי למשפחה עם 2 ילדים (אישתי עדיין כועסת שמכרתי אותו).

נכון, הוא לא הכי נחשק ולא הכי יפה, אבל יצא לי לעשות נסיעה כשברכב היו: אני, אשתי, 2 ילדים בכיסאות בטיחות, כלב לא קטן, עגלה, 2 מזוודות, מקרר 12v, שני זוגות אופניים על הגג. כמה עוד רכבים אתם מכירים שיכולים לעשות את זה?

פורסם

מסכים,מבחינת מקום זה רכב מאוד נוח כפי שציינת,מה היה מחירו ללא ההנחה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי יש את הדגם 1400

והשיקול העיקרי שלי היה - האופניים שנכנסים בקלות לתוך האוטו.

מסכים במידה כזאת או אחרת לכל מה שכתבת.

אצלי המושב האמצעי מאחור מקופל כל הזמן, כך יש תושבת יד נפלאה למי שיושב מאחור + גישה נוחה לציוד שיש מאחור צידנית וכו' (מאוד נחמד בזמן נסיעה אם רוצים משהו, פרי או שתיה קרה)

תא מטען מרווח + תאים גדולים בצדדים + רשתות, הכל מאפשר איחסון נוח וגישה נוחה לכל דבר.

מראה מראה, אך כשאתה יושב בפנים אתה לא נראה איך הוא נראה מבחוץ, שם קצוץ מה חושבים עליי שרואים את הרכב.

לי כבר יש מערכת מקורית, יתרון שהיא מסונכרנת עם נתוני הרכב, לדוגמא חיישן הטמפטורה או שעון הרכב, מעבר לזה לא רואה הבדל כל שהוא, בקרת אקלים אני אישית שונא ואוהב יותר את המכניות כך שלא מפריע לי, 4 כריות אוויר בעידן של הסטנדרט של היום חיסרון ניכר.

רעש רכב היה ניכר גם בפאביה שהייתה לי קודם, כך שהדבר נראה יותר כמן משהו שמשותף להרבה דגמי סקודה ולא קשור דווקא לרומסטר.

לא נתקלתי בשיפשופים על הפח כפי שתארת, ייתכן גם שהם שיפרו את האיכות במהלך השנים.

גם אני ממליץ על הרכב, אומנם לא רכב שמושך מבטים, גם לא בעל ביצועים מרשימים, אך רכב נוח ופרקטי.

פורסם
מסכים,מבחינת מקום זה רכב מאוד נוח כפי שציינת,מה היה מחירו ללא ההנחה?

אם אני לא טועה, 115000 ש"ח

פורסם

אולי פיקששתי, איזה גיר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
השיקול העיקרי שלי היה - האופניים שנכנסים בקלות לתוך האוטו.

לי יש אופניים 19.5 אינצ' והם ממש לא נכנסו בקלות לתוך האוטו, יש לפרק גלגל קדמי וגם אז לא ממש נוח. לי היה מתקן על הגג מה שאפשרי לאנשים מעל גובה מסוים כי הרכב גבוה.

אולי פיקששתי, איזה גיר?

גיר אוטומטי 6 הילוכום רגיל, אני חושב שזה הגיר שיש גם באוקטביה 1.8.

אם אפשר לשאול למה מכרת?

ומה מחליפו?

מכרתי את הרכב כי רציתי רכב יותר מפנק ואם לומר את האמת הרכב הזה מעולם לא "עשה לי את זה", הוא היה סוג של פשרה פרקטית. לי אישית המראה והתחושה שהרכב נותן חשובה, יש אנשים שלהם זה לא מזיז בכלל - אותם אנשים נוסעים במולטיפלה :-P

את הרומסטר תחליף גולף 7 עם מנוע 1.2TSI.

פורסם

סקירה יפה, תודה.

רכב מאד חביב, חשבתי בעצמי לרכוש אותו, אבל זה לא יצא.

הוא היה בין הרכבים היחידים שהוצע בזמנו עם גיר אוטומטי בעל 6 הילוכים (שמפצה על המנוע המחוספס).

כמו כן המרווח לאורך פשוט גדול מאד וגם תא המטען מאד גדול ושימושי.

אפילו את העיצוב שלו אני אוהב.

לגבי הרעשים וכיוצ״ב כמו שהיו לך בפאביה, אין מה להתפלא, כל החלק הקדמי של הרומסטר והפאביה זהה לחלוטין וגם המכללים המכניים.

זה גם החסרון של הרומסטר, המרווח מקדימה הוא כמו ברכב סופר מיני ובכלל המרחב לרוחב צר יחסית.

לא אהבתי גם שבקורות המרכזיות יש חלקים שמכסים את החלונות הצידיים של הנהג והנוסע, דבר שגורם לתחושה קלסטרופובית קצת. מאחורה התחושה כפי שציינת בדיוק הפוכה לאור חלונות הצד הגדולים והנמוכים וזה מאד נחמד לילדים שיכולים להסתכל החוצה.

כמו כן הקונסולה המרכזית מציקה לרגל ימין כאשר רוצים לסגל תנוחת נהיגה נכונה.

בהחלט רכב מוצלח למשפחה ועם מנוע ה- 1.2 tsi וגיר ה- dsg שהוצעו לאחר מכן גם הבעיה הגדולה של המנוע נפטרה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
לי יש אופניים 19.5 אינצ' והם ממש לא נכנסו בקלות לתוך האוטו, יש לפרק גלגל קדמי וגם אז לא ממש נוח. לי היה מתקן על הגג מה שאפשרי לאנשים מעל גובה מסוים כי הרכב גבוה.

נכון, צריך לפרק גלגל קדמי.

לפרק גלגל קדמי זה עדיין יותר מהר מאשר להתקין ולפרק מתקן אחורי ברכב + לתלות מספר, ולא לשכוח שבעקרון גם עוברים על החוק מכיון שאופנים בולטים מצידי הרכב ( למרות שנכון שנדיר לקבל קנס על זה).

זה גם יותר מהר מאשר להתקין מתקן על גג הרכב. במקרה שלי וכיום זה דיי נפוץ מכיון שיש לי חניון תת קרקעי זה דורש פרוצדרה לקשור את האופניים מחוץ לבניין, לצאת עם הרכב מהחניון להעמיד את הרכב בצד להביא את האופניים להעמיס על הרכב. כשחוזרים מהרכיבה שוב אותה פרוצודרה. ומספיק פעם אחת שוכחים שיש אופניים על הגג...

לא לשכוח גם, כשהאופנים בתוך הרכב הם מוגנים (יחסית) מפני גניבה.

אז כך שבשורה תחתונה, לדעתי הפתרון של להכניס אופניים פנימה לרכב הוא הפתרון הטוב ביותר.

פורסם

תודה על הסקירה

צריכת הדלק נראית מעט מאכזבת, ביחוד בהתחשב בעובדה שלגיר יש 6 הילוכים

ברומסטר 1.2TSI DSG7 שהיתה ברשותי צריכת הדלק בנהיגה מאוד אגרסיבית (דלק חינם...) 75% בינעירוני נעה סביב 12.5 ק"מ\ל'

במידה ויצא לך לנהוג במקביל על רומסטר חדשות יותר עם שילוב 1.2TSI DSG7 אשמח לשמוע השוואה מבחינת ביצועים

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

אני אוהב את המראה של הרכב, גם אשתי. עובדה מיוחדת בפני עצמה כאשר מדובר בשני אנשים עם טעם הפוך בהכל.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...