Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר קרוב שלי נקלע לבעיה קטנה מול עסק שלא רוצה לשלום לו את המגיע לו..אשמח לקבל עצות מה כדאי לעשות ולמי כדאי לפנות

(מעתיקה לכם את הטקסט כמו שהוא רשם לי)

עבדתי בחברה שקוראים לה "מעגלי אבטחה" שמספקת מאבטחים לספינות של 'צים' בחו''ל. העבודה הזאת נחשבת מועדפת-שבסופה חיילים משוחררים זכאים למענק (ככה לפחות הם מפרסמים את עצמם). סיימתי תקופה של חצי שנה בעבודה ומספיק ימי עבודה בשביל לקבל מענק מועדפת מביטוח לאומי. מאז שסיימתי את העבודה (נובמבר 2012) אני בקשר טלפוני עם הסמנכ''ל, אריאל, שכל פעם שאני מתקשר אלי אומר לי דברים כמו "זה יהיה מוכן שבוע הבא בתקווה", כשבסופו של דבר זה טופס שיש להם והם רק צריכים למלא אותו וזה ממש שטויות.אחרי חמישה חודשים הוא סוף סוף הביא לי את המסמכים מלאים חלקית ללא חתימה(דרך המייל) וכשאמרתי לו שאני לא יכול לעשות עם זה כלום הוא אמר לי משהו בסגנון של "אני לא עובד לפי הלוח הזמנים שלך, אתה מוזמן ללכת לביטוח לאומי". אוקיי אז הלכתי לביטוח לאומי וכמו שחשבתי, אי אפשר לעשות שום דבר עם המסמכים האלה כל עוד אין חתימה. אמרו לי בביטוח לאומי שכל עוד הוא לא מביא לי את המסמכים חתומים הוא עובר על איזשהו חוק.על איזה? אין להם מושג והם לא יכולים לעזור לי. אחרי חודש שהוא סינן אותי בטלפון ובמייל אמרתי לו שאני הולך עם זה לתקשורת אם הוא לא מביא לי את המסמכים חתומים עד סוף החג, ואני לא יודע אם זה קשור או לא אבל כמה ימים אחרי הוא שלח לי את המסמכים חתומים כביכול. הלכתי לביטוח לאומי והבנתי מהם שהוא "פספס" שם חלק שמאוד קריטי לקליטה של הדרישה שלי למענק הזה. כמו שזה נראה לי, עכשיו אני אצטרך לרדוף אחריו שוב כמה חודשים רק בשביל שיחתום על המסמכים בצורה מלאה.

יש לציין שהתחושה הכללית היא שהוא מתנקם בי על משהו שאין לי מושג מהו, כי לחבר אחר שעבד איתי הוא הביא את המסמכים חתומים במלואם תוך שבוע ולעומת זאת אותי הוא מורח כבר חצי שנה. נמאס לי לרדוף אחריו ואני רוצה להגיד לו משהו חד שמשמעי שיגרום לו להבין שהוא צריך לחתום על זה, שהוא עושה משהו לא חוקי(בתקווה), בשאיפה לא להכנס לבית משפט כי הבנתי שרק העורך דין יעלה לי פחות או יותר כמו כל המענק.

פורסם

חברך חבר הסתדרות או ארגון עובדים אחר? אם כן - ארגונים אלה נותנים ייעוץ משפטי, לפחות ראשוני. אפילו אם רק יכוונו אותו לסעיף הנכון בחוק.

כללית הסיפור נשמע כמו משהו שמצריך פניה לבית הדין לעבודה. העניין הוא שאפילו ייעוץ ראשוני של עורך דין יעלה לך אי אילו מאות ש"ח.

בכל מקרה - אם הטיפול נמרח יותר מדי צריך לודא שהבחור לא יאבד את זכויותיו בגלל הגשה מאוחרת של התביעה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חבר קרוב שלי נקלע לבעיה קטנה מול עסק שלא רוצה לשלום לו את המגיע לו..אשמח לקבל עצות מה כדאי לעשות ולמי כדאי לפנות

(מעתיקה לכם את הטקסט כמו שהוא רשם לי)

עבדתי בחברה שקוראים לה "מעגלי אבטחה" שמספקת מאבטחים לספינות של 'צים' בחו''ל. העבודה הזאת נחשבת מועדפת-שבסופה חיילים משוחררים זכאים למענק (ככה לפחות הם מפרסמים את עצמם). סיימתי תקופה של חצי שנה בעבודה ומספיק ימי עבודה בשביל לקבל מענק מועדפת מביטוח לאומי. מאז שסיימתי את העבודה (נובמבר 2012) אני בקשר טלפוני עם הסמנכ''ל, אריאל, שכל פעם שאני מתקשר אלי אומר לי דברים כמו "זה יהיה מוכן שבוע הבא בתקווה", כשבסופו של דבר זה טופס שיש להם והם רק צריכים למלא אותו וזה ממש שטויות.אחרי חמישה חודשים הוא סוף סוף הביא לי את המסמכים מלאים חלקית ללא חתימה(דרך המייל) וכשאמרתי לו שאני לא יכול לעשות עם זה כלום הוא אמר לי משהו בסגנון של "אני לא עובד לפי הלוח הזמנים שלך, אתה מוזמן ללכת לביטוח לאומי". אוקיי אז הלכתי לביטוח לאומי וכמו שחשבתי, אי אפשר לעשות שום דבר עם המסמכים האלה כל עוד אין חתימה. אמרו לי בביטוח לאומי שכל עוד הוא לא מביא לי את המסמכים חתומים הוא עובר על איזשהו חוק.על איזה? אין להם מושג והם לא יכולים לעזור לי. אחרי חודש שהוא סינן אותי בטלפון ובמייל אמרתי לו שאני הולך עם זה לתקשורת אם הוא לא מביא לי את המסמכים חתומים עד סוף החג, ואני לא יודע אם זה קשור או לא אבל כמה ימים אחרי הוא שלח לי את המסמכים חתומים כביכול. הלכתי לביטוח לאומי והבנתי מהם שהוא "פספס" שם חלק שמאוד קריטי לקליטה של הדרישה שלי למענק הזה. כמו שזה נראה לי, עכשיו אני אצטרך לרדוף אחריו שוב כמה חודשים רק בשביל שיחתום על המסמכים בצורה מלאה.

יש לציין שהתחושה הכללית היא שהוא מתנקם בי על משהו שאין לי מושג מהו, כי לחבר אחר שעבד איתי הוא הביא את המסמכים חתומים במלואם תוך שבוע ולעומת זאת אותי הוא מורח כבר חצי שנה. נמאס לי לרדוף אחריו ואני רוצה להגיד לו משהו חד שמשמעי שיגרום לו להבין שהוא צריך לחתום על זה, שהוא עושה משהו לא חוקי(בתקווה), בשאיפה לא להכנס לבית משפט כי הבנתי שרק העורך דין יעלה לי פחות או יותר כמו כל המענק.

שתי מילים: הוצאות משפט.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

במקום לתקשר עם הסמנכ''ל בטלפון ובמייל, שילך למשרד של החברה עם הטפסים ויחתים שם מישהו.

לפי מה שאני מכיר צריך חותמת של החברה, לדעתי גם למזכירות במשרד יש, לא חייב את הסמנכ''ל.

פורסם
שתי מילים: הוצאות משפט.

בגדול, אתה יכול רק לחלום על הוצאות משפט ריאליות, על אחת כמה וכמה בערכאות נמוכות כמו בית הדין האזורי לעבודה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ומה הסיבה של ידיד שלך שלא ללכת פיזית למשרדים ולא לצאת משם עד שהמסמכים מלאים וחתומים כפי שצריך? מדוע הוא מחכה כל כך הרבה זמן ועדיין נשאר פאסיבי ?

(אני לא מדבר על ללכת בגישה של עבריין ,אלא של עובד שצריך לקבל מה שמגיע לו, במידה וידידך אינו יודע לדבר ולעמוד על שלו, שייגש עם אדם קרוב שכן יודע לעשות זאת).

פורסם

הנוער העובד והלומד

הרשת

היחידה להכוונת חיילים משוחררים

כיוונים להצלחה

TAKE YOUR PICK

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

לפנות לכלי תקשורת. הכותרת "האחים עופר לא משלמים לחיילים משוחררים" יכולה לעזור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או לפני זה, לפנות לצים ולהסביר להם מה הספק שלהם עושה. הם יבינו שחבל שהשם שלהם ישתרבב.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

1. היחידה להכוונת חיילים משוחררים.
  2. חבר טוב נקלע לבעיה דומה, אשאל אותו מה אמרו לו בדיוק בביטוח לאומי, הבנתי שלפחות בפתח תקוה מאוד אוהבים בעלי עסק שמתנהלים בצורה כזו לחיילים משוחררים (כפי שזכור לי הוא היה צריך להגיש את תלושי המשכורת, בצירוף טופס של הצהרות המעביד ללא חתימה, והם יצרו איתו קשר) [בכללי ההרגשה לפחות בסניף פתח תקוה בכל הנוגע לחיילים משוחררים/ מילואים יש טאבו לטפל בצורה מתוקתקת ועוזרת].
  3. צריך חתימה של המעסיק, משמע מורשה חתימה - כנראה שמזכירה לא תוכל לעזור.
  4. דבר אחרון, שווה לבדוק מול הב"ל אם המעסיק עדיין עומד תחת הגדרת עבודה מועדפת, יכול להיות שמכרו לך לוקש כשנכנסת לעבודה שם (אני לא מכיר אבטחה כעבודה מועדפת, לפחות לא בשנתיים האחרונות)

שיהיה בהצלחה.

פורסם
או לפני זה, לפנות לצים ולהסביר להם מה הספק שלהם עושה. הם יבינו שחבל שהשם שלהם ישתרבב.

צודק, יותר טוב.

יש לפנות למנהל כ"א בצים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...