Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

יש לנו במשפחה מרצדס E260 שנת 2003 שמאז ומתמיד היתה מטופלת במוסך מרכזי בתל אביב.

לאחרונה אני מתחיל לחשוב אולי לוותר על הלובי המפואר והפקידות החמודות.. :lol:

האוטו כבר מזדקן ולא בטוח שהוא יעריך את הטיפול במוסך מרכזי דווקא.

מצד שני אני לא רוצה לנסות ולחסוך כמה שקלים ולהתחיל להסתובב אצל סתם חאפרים שלא יבינו כלום באוטו חוץ מלהחליף לו שמן ופילטר.

אנא המלצותיכם על מוסך אמין וטוב (ואולי קצת פחות יקר..) באיזור המרכז.

תודה רבה

פורסם

מוסך הסמל בראשון לציון

מקצוענים ומטפלים רק במרצדס.

אני מטפל שם כבר מעל 10 שנים,,,,,,(הזמן טס)

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

ההפרשים הם לא קטנים

אני בהחלט חושב ששוה לנסות , לשמחתי טיפלתי רק פעם אחת במורשה מרצדס וזה הספיק לי......

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

• ספונסר פורום
פורסם

מוסך ותיק מאוד שמתמחה בטיפול ברכבי מרצדס הוא מוסך משין מרצדס בחולון. הוא אינו מורשה יבואן ולכן יכול להציע מחירים נמוכים משמעותית אבל הוא מקצוען ומכיר היטב את הרכבים הללו.

אופציה טובה נוספת באזור המרכז היא מוסך רם, ושם פנה אל משה שהוא אחד מהמכונאים הוותיקים של מרצדס בארץ.

פורסם

מצטרף להמלצות.

מוסך הסמל בראשון לציון הוא מוסך מעולה, גדול ולא יקר במיוחד. היתרון הגדול שלו (מבחינתי) שהוא תמיד זמין ויש ליפט פנוי.

מוסך רם הוא מוסך קטנצ'יק בו שני עובדים (משה ועדי, אב ובן), המוסך מצויד בכלים יחודיים למרצדס ובנוסף חנות החלפים "דקר" היא במרחק הליכה. מוסך רם יחודי בכך שהוא בעל יכולת ורצון לטפל בדגמי מרצדס הישנים שרוב המוסכים מעדיפים לא להתעסק איתם.

בכל מקרה מחירי הטיפול במוסכים אלה הוא כמחצית ממחירי הטיפול בכלמוביל פ"ת.

פורסם

ממליץ בחום על מוסך "מרכז איילון" רח' גינוסר ת"א.

מטפל שם במרצדס שלי כבר כמעט 4 שנים. מחירים הוגנים, יחס טוב ומקצועיות גבוה.

אורן

פורסם

טוב חברים..

הייתי היום במוסך משין מרצדס בחולון ועשיתי טיפול שכלל החלפת שמן מנוע ופילטר שמן, פילטר אויר, פילטר דלק, והחלפת מנוע חשמלי לשפריצר לשמשות ותוסף דלק.

בסה"כ ההתרשמות שלי היתה חיובית למדי ועושה רושם שבעל הבית מנשה מקצוען ומבין דבר או שניים במכונאות..

מה גם שהשירות היה יעיל ואדיב ויכולתי לעמוד במשך הטיפול ליד הרכב וגם לקבל תשובות לשאלות..

מה שלא ברור לי עדיין לגמרי, האם חסכתי כסף בטיפול ביחס למוסך מרכזי, הטיפול היום עלה לי 1900 ש"ח לאחר הנחה. לא זול במיוחד.. אשמח לשמוע דעתכם בעניין.

עוד דבר, על הדרך גילינו נקישה ממסרק הגה, מה שמצריך שיפוץ מסרק בעלות 1500 ש"ח.

ובסריקת תקלות ממוחשבת התגלו תקלות בחיישן כמות אוויר שקיבלתי הצעת מחיר לתיקון ע"ס 1700 ש"ח. וכן "פלטה חשמלית" שיושבת על המח של הגיר (מה שמסביר לטענת המוסכניק את המשיכה בהעברות הילוכים) שמתומחרת ב1500 ש"ח כולל שמן גיר ופילטר ועבודה ב1500 ש"ח

האם אלו מחירים הוגנים לדעתכם?

פורסם

מניסיון על BMW, לא תמיד המוסכים המתמחים שבד"כ מטפלים תחת קורת גג אחת גם בBMW וגם במרצדס זולים יותר מהמקורי של BMW.

תעשה השוואות לפני! המוסך המורשה יבואן, נותן לפחות שנתיים אחריות על עבודה וחלפים ככה שיש לו איזה יתרון.

המחיר נשמע ממש גבוה.

שמן עולה בערך 50 ש"ח לליטר במוסך, נגיד ונתנו לך 6 אז זה 300 ש"ח.

פילטר שמן בהגזמה 100. בחנות חלפים 50.

פילטר אוויר בהגזמממממה 200. בחנות חלפים 75.

מסנן דלק יכול להיות שיש לך משהו ייחודי שהוא יקר.

מנוע שפריצר בהגזמה חזקה 500 למקורי. תחליפי בחנות חלפים יעלה גג 3\1.

אני לא מבין איך הגיעו ל1900 ש"ח.

אני מצפה ממוסך מתמחה שאינו מקורי להשתמש בחלקי OEM, שאיכותם שווה אך מחירם כעלות המחיר שתיארתי בחנות החלפים.

אם השתמשו רק בחלקים מקוריים אז העלות היא סבירה אך שווה למחיר המוסך המורשה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הי

המחירים לא הכי זולים , אני מציע שתבדוק לגבי שאר החלקים שאתה צריך עם טוני ממוסך הסמל.

כמו כן לא פירטת אלו חלקים ושמן שמו באוטו החיישן אויר האם הוא מקורי או oem?, לגבי השפריצר האם מה שהוחלף זאת המשאבה הקטנה שליד מיכל המים?

בהצלחה

sl500 r129 1998

e240 w210 1998

פורסם

החלפים שהוחלפו הם אכן יקרים תוצרת גרמניה (לא זוכר בדיוק את שם החברה).

ולגבי השפריצר, זו אכן המשאבה הקטנה שיושבת בצד מיכל מים.

האם הגיוני לתמחר פילטר דלק (אפי' שהוא גרמני) ב 450 ש"ח ?

פורסם

מסנן דלק יכול להיות שיש לך משהו ייחודי שהוא יקר.

אתה יכול בבקשה לעלות את החשבונית, זה מאוד מעניין?

כנראה שהמוסך הזה כן משתמש, בחלקי OEM מוזלים אך הוא מחייב אותך עליהם בסכום שמאוד קרוב למקורי.

שוב לפעם הבאה תעשה השוואת מחירים מראש.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

נשמע יקר בהרבה ממה שהיה ניתן לצפות, ביצעתי טיפול דומה לרכב שלי (C240 '98 מנוע M112) והגעתי למחצית המחיר.

-אני משתמש בחלפי OEM של מרצדס. למשל, הפילטרים הם של "מאן" ומחירם נמוך משמעותית מהמקוריים (אע"פ שזהו אותו פילטר!). אצלי פילטר אוויר + שמן עלו 170 ש"ח.

-כדאי להשתמש בשמן איכותי ככל האפשר, חסכון היום גורם לנזקים בטווח הארוך. גלון שמן סינטטי מלא עולה כ 150 ש"ח.

-כשהחלפתי פילטר הדלק לפני כשנה המחיר היה כ 500 ש"ח (פילטר "ארבע-דרך" OEM של מרצדס), כך שאצלך זה נשמע סביר, משום מה פילטרי דלק יקרים כמעט בכל רכב.

-שמן גיר ופילטר ועבודה ב1500 ש"ח? ממש לא זול. החלפתי אצלי לפני כחודשיים והגעתי לחצי מחיר (וזאת עם רכישת נוזל הידראולי מקורי של מרצדס מכולמוביל). בקש הצעת מחיר ממוסך הסמל (ובדוק באיזה נוזל הידראולי הוא משתמש).

-בדוק עם "דקר" את מחיר חיישן כמות האוויר (הייתי ממליץ שתרכוש רק את המקורי) או שתזמין מחו"ל.

בכל מקרה, רצוי שתעלה את החשבונית ואת פירוט/קודי התקלות שהתגלו.

• תוכן חדש...