Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

כבר יומיים אני רץ בין מוסך כזה ואחר וטלפונים ובלגנים בגלל תקלה שזוהתה סופית היום. על הדרך בדקנו שמן גיר והשמן יצא שחור ושרוף.

המוסך שבדקתי בו אמר לי שצריך להחליף כמה שיותר מהר אחרת יילך הגיר. נתן הצעה של 85 ש"ח לליטר שמן לא כולל מע"מ X 8 ליטר שהרכב צריך + פילטר שמן גיר שעולה באיזור 300 ש"ח. לא דיברנו על המחיר של העבודה.

יצרתי קשר עם שני מוסכים מורשים ושם נאמר לי בפירוש שאסור להחליף את השמן הגיר כי אחרת הגיר יתפגר אחרי שבוע. המליצו לי להמשיך לנסוע עד שהגיר יתקלקל ואז לשפץ.

בהתייעצות עם בעל מכון לגירים אוטומטיים ועם חבר שיש לו חנות חלקי חילוף, שניהם אמרו שכן צריך להחליף.

החבר יכול לספק לי שמן של חברת דלק [השתמש בו בסדרה 5 שלו] בעלות של 40 ש"ח לליטר.

עכשיו אני נמצא בהתלבטות מאוד גדולה. להחליף או לא ?. זה יגביר את הבלאי לגיר או בעצם אני מקדים תרופה למכה?.

האם השמן של חברת דלק הוא מספיק טוב ?.

תודה מראש.

שונא גזענים !.

פורסם

סמיר, תריץ חיפוש היו כמה דיונים כאלה.

אני בזמנו החלפתי ב X5 פילטר ושמןן גיר. מפרקים את הקרטר, מנקים טוב, מחליפים פילטר,

וממלאים שמן גיר, מקורי בלבד! אל תחסוך בכסף על השמן, כי זה יהרוס לך את הגיר.

גם אותי הזהירו שעלול ללכת הגיר, אבל אחרי הרבה קריאה בפורומים בחו״ל, המסקנה שלי היתה

שעדיף להחליף, בעיקר אם הרכב לא עבר יותר מידי את ה 100K ק״מ.

המסקנה בפורומים בחו״ל היתה שגיר שאמור לסיים את חייו, יעשה זאת במוקדם או במאוחר, ללא קשר

להחלפת השמן. לדעתי יש מקרים שזה כן הזיק, בגלל לכלוך רב מידי שהיה דבוק למכלולים השונים,

ועקב החלפת השמן נמס ופוגע בגיר.

פורסם

אחרי הרבה חפירות ברשת החלטתי שאני הולך על זה. עם השמן המקורי בלבד.

הרכב עם 262 אלף ק"מ אז אני לא יודע מה זה יעשה לגיר אבל תמיד אפשר לנסוע לירדן ולהסב לידני :) .

שונא גזענים !.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אומר ללכת על האופציה של ירדן :-)

(מעבר לזה אין לי מה לתרום לדיון)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

האופציה של ירדן כבר הרבה זמן רצה בראש אבל כרגע דוחה את זה בגלל בעיות תקציב. התור שלה עוד יגיע :) .

אושרי, כמובן שאני הולך להחליף את הפילטר, אני לא משאיר את הישן.

ברכב נכנסים כמעט 8 ליטרים. עדיף להחליף את הכל בפעם הראשונה או לבצע החלפה חלקית ולנסוע קצת, מעין פלאשינג כזה לגיר, ואז להחליף הכל ?.

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...