Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4878 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאמא שלי יש מחשב די ישן. יש לה בבית מסך CRT של מאג שכבר עשה את שלו. אני מחפש לה מסך למחשב (שגם ילך למחשב שיחליף אותו במהלך התקופה הקרובה).

בסה"כ אין הרבה דרישות-היא לא משחקת במשחקים, אלא רק גולשת באינטרנט ומדי פעם רואה סרטים בyoutube. חשוב לי שיהיה מחברה טובה, בגודל של לפחות 20 אינץ', עם מספר מקסימלי של שנות אחריות וכמובן HD.

התקציב-עד 700 שקל.

תודה,

מתן.

פורסם

נקודה למחשבה - אם אין לה ראיה טובה כבר בגלל הגיל והיא לא משתמשת במשקפיים, אני לא חושב שהיא תצליח לראות משהו על 1920X1080 ב23". אבל מבחינת האיכות זה מסך מעולה.

פורסם

לפני מספר שבועות המסך של אחד המחשבים בבית מת מוות פתאומי. קניתי מסך "21.5 מתוצרת Chimei והבן שאצלו הותקן המסך מאושר. המסך עלה 600 ש"ח בקרביץ.

שם לב שיש הבדל עצום במחיר בין מסכי "22 למסכי "21.5. כמובן שאותו "0.5 חסר משמעות ב-99% מהשימושים.

באותו ערב בדקתי עוד כמה מסכים, אלה של סמסונג ו-LG עלו סביב 100-200 ש"ח נוספים והפיליפס (שנחשבים טובים במיוחד) היו עוד יותר יקרים.

ודבר אחרון - מה ההבדל בין מסך לפנסיונרית למסך לנכדתה? בסופו של דבר 90% ויותר מהצרכנים יזקקו למסך סטנדרטי. אם לא מדובר בארכיטקטית או מהנדסת כל מסך שאינו ירוד במיוחד יעשה את העבודה היטב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל, אני מסכים איתך. מצד שני העבודה עם מסך איכותי קלה לעין בהרבה אל מול מסך רגיל.

החלפתי בעבודה אצלנו את המסכים לאלו של דל, העובדים (שאינם קשישים כלל וכלל) מרוצים והרבה יותר קל להם על העיניים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תודה על התגובות, ברוך השם הראייה אצלה מצויינת.

sperial-אסביר את עצמי. כשהתכוונתי ל"מסך לפנסיונרית" התכוונתי למסך שבו התפריטים גם לא מסובכים מדי. מספיק שהמסך נכבה וצריך לחפש את כפתור ההדלקה או הכיוונון שלו-צריך שהמיקומים שלהם יהיו נוחים (לדוגמה, מקדימה) וגלויים לעין ולא מוסתרים כמו במסך LG שיצא לי לעבוד איתו שהכפתורים היו בצידי הפנל ומאוד לא נוחים לגישה.

Arilou-תודה, אך המסך קצת יקר לי. יתכן שאני ארצה גם לקנות עוד אחד בשבילי ולכן אני נצמד לתקציב.

פורסם

במהלך השנים עבדתי עם עשרות מסכים (CRT ו-LCD), והתובנות שלי פשוטות מאוד:

1. התפריטים בכולם דומים מאוד וגם האייקונים דומים.

2. צריך לכוון את המסך פעם אחת בתחילת השימוש ואח"כ אין יותר שימוש לתפריטים (יוצא מכלל זה degauss ב-CRT).

3. אפילו אבא שלי שמתקרב לגיל 90 לא מתקשה למצוא את כפתור ה-on/off. אז בודאי שאמך בת ה-60 לא תתקשה בכך. הוא מסתדר גם עם הכפתורים בטלויזיה שלו (Sony) שנמצאים בגג המכשיר מאחור הוא מסתדר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מי מכבה מסך בימינו?

את הגיל הזכרתי. נוסיף שמדובר בייקה.

פורסם
מי מכבה מסך בימינו?

אנשים כמוני, שמעדיפים לישון בחושך כמה שיותר קרוב למוחלט, ויש להם מסך סמסונג עם נורה כחולה שמהבהבת בעוצמה של דיסקו מנאייק

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש לי כבר כמה שנים מסך מחברת שקר כלשהוא (KDF) ואני מאמין שאם הוא עושה AUTO CONFIGURATION, אז גם מסכים של חברות נחשבות יותר, לא? ואז אין צורך לכוון ידנית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

sperial

ההבדל בין 21.5 לבין 22 זה לא החצי אינטצ' אלא היחס.

מסכים של 22 הם 16:10 ואלו שהם 21.5 הם 16:9, מעבר לזה הרזולוציה הסטנדרתית ב22 היא 1680×1050 וב21.5 זה 1920×1080.

בערך ב2010 הפסיקו כמעת לחלוטין לייצר 22 , גם אלו של LG/סמסונג ושאר היצרנים שמדורגים כ22 הם בפועל 21.5 שטח תצוגה.

בגלל ש22 כבר לא סטנדרתי היום הוא משמעותית יקר יותר, ולא בגלל ה0.5 אינטץ', אפילו 23 זול יותר, תנסה לקנות 4:3 אתה תהיה מופתע מהמחיר :)

matanfr מבחינה ארגונומית המסך של DELL שהוצא לך הוא אחד המדהימים , התושבת שלו מאפשרת כיוון מדוייק של כול זווית וגובה.

אפשר גם לסובב את המסך שזה בכלל בונוס לקרוא בצורה נורמלית.

הכפתורים הכי פשוטים לא טאץ' ולא סנס, גלוי על הפנל הקדמי כפתור הדלקה אחד ו4 לתפריטים.

המינוס שהיו אס בי מוסתר , 2 בצד ואחד מאחורה.

אודי A4

דימה.

פורסם

טוב, טוב, בסדר! :silly:

צודקים...יש לי נסיון מקרוב עם ייקים, וגם עם נוריות לד שמהבהבות להן מהנייד שלי (וכל לילה אני מניח איזה חתיכת נייר עליהן...).

אגב, בקשר להודעה מעלי, לא הייתי פוסל מסך שהוא 16:10, אלא להיפך, מעדיף אותו בתנאים מסויימים. לא ברור לי אם הצגת את זה כחסרון או יתרון.

פורסם

לא חיסרון ולא יתרון פשוט שונה, סך הכול הסברתי למה המחיר גבוהה יותר.

יש לו כמה מינוסים כדוגמה אי תאימות תקן HDMI, זה יעבוד אבל עקום או אם סקאלינג מוזר.

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...