Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפניה היא כאמור בעיקר למי שגר בארה"ב ומכיר, אבל גם מי שיצא לו להכיר את הנושא מוזמן לענות.

בשנים 2011-2012 יצא לי לעבוד באופן חוקי בארה"ב.

על שנת 2011 הגשתי בקשת החזר מס עוד כשהייתי בארה"ב באחת מחנויות רשת HR Block. טופל ונשכח.

עכשיו הגיעה העת להגיש בקשה על שנת 2012, אבל מאחר שאיני נמצא כעת בארה"ב ואני גם לא רואה את עצמי שם בתקופה הקרובה,

עלתה בי התהייה עד כמה מוצלחים אתרי השירות אונליין לטובת הענין (דוגמת TurboTax, HR Block ועוד).

אז מישהו מכיר? יודע איך זה בדיוק עובד? בעל המלצות אחרות?

פורסם

אני גר בקנדה, ואני מגיש אונליין בלי שום בעיה.

גם פה יש TurboTax (למרות שאני משתמש בתוכנה אחרת), אז אני מניח שזה אמור להיות אותו עיקרון.

אני לא יודע מה אתה אמור למלא ב-Current Address שלך (על מנת לקבל מהם את התשובה - זיכוי/חוב), אבל זו כבר סוגייה אחרת.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

לא האמנתי שתהיה תגובה כל כך מהר :-P

באיזו תוכנה אתה משתמש?

להבנתי אין צורך להוריד שום דבר למחשב והכל נעשה אונליין.

זו היתה השאלה הבאה שלי, לגבי הכתובת...

מקום העבודה היה בפלורידה, הכתובת שלי במשרדי מס ההכנסה (שם כמובן) עודכן לכתובת של קרובי משפחה בניו ג'רזי, ועכשיו אני כאן בארץ.

אבל, יש לי גם חשבון בנק אמריקאי כך שאוכל לבצע העברה ישירות לחשבון שם.

עדין יש צורך במילוי כתובת מגורים/כיתוב או משהו בסגנון ואין לי מושג מה לרשום שם.

פורסם

אני משתמש ב-StudioTax

היא מותאמת למס ההכנסה הקנדי, אז היא לא רלוונטית עבורך.

אני מגיש הכל אונליין, ומקבל תשובה מ-CRA (מס ההכנסה הקנדי) שאומרת אם הם חייבים לי כסף, או אם אני חייב להם כסף.

לכן חשובה כתובת מקומית ליצירת קשר איתך.

כאמור, הכתובת היא על מנת ליצור איתך קשר, לא בטוח שזו חייבת להיות כתובת מגורים.

נחכה לחבר'ה שאשכרה גרים בארה"ב להבהרות.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

בהנחה שזיכוי המס שלך הוא פשוט (1040EZ), אתה יכול להשתמש בשירותים של Turbotax.com או hrblock.com.

מהבחינה הזו, שניהם יהיו בחינם (בהנחה שאתה מגיש רק החזר פדרלי) ושניהם נותנים את אותם שירותים פחות או יותר.

אם אתה צריך משהו קצת יותר מסובך (כל דבר שמעבר לדיווח על משכורת), הייתי ממליץ לך להוריד את התוכנה של Turbotax ולחשב את ההחזר דרכה (אתה יכול להשיג את התוכנה עם החזר פדרלי ומדינתי ב-40$).

פורסם

אם אתה רוצה, אני יכול להמליץ לך על רואת חשבון שתעשה לך הכל דרך האימייל. סיפור של פלוס מינוס 150 דולר, יכול להיות שאצלך זה יהיה בסד המינוס אם זה החזר פשוט מאוד. היא נשואה לישראלי, ומאוד לעניין.

יש לך W2 ביד בשביל הדיווח?

לגבי כתובת למשלוח, יש כל מיני חברות שמאפשרות לך להחזיק אצלן תא דואר ומעבירים אליך את הדברים או סורקים אותם בשבילך. לחלופין, תן כתובת של חבר/מכר/משפחה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

זיכוי המס אכן פשוט ומדובר רק על משכורת והחזר פדרלי ואכן יש לי את ה-W2.

בשנה הקודמת ההחזר הוגש על גבי טופס 1040A (מה ההבדל בינו ל-EZ?).

נלקח גם קורס הכשרה כלשהו שסובסד בעקרון ע"י מקום העבודה (שהוא גם מקום הלימודים) אם זה משנה משהו. זהו.

Nitch - לא הבנתי מה כוונתך בכתובת למשלוח. משלוח של מה? אתה מתייחס לכתובת שצריך למלא בטופס כמו ששאלתי?

אודה לך על פרטי רואת החשבון בפרטי, שיהיה בינתיים אם אחליט להעזר בה.

פורסם

אכן, אני מדבר על כתובת המשלוח.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...