Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, לא.

יכול להיות שמצביע ימין מוכן לראות את ביבי ראש ממשלה, אולי אפילו מעדיף אותו על גנץ, אבל זה לא אומר שהוא רוצה לראות את ביבי ראש ממשלה. יכול מאוד להיות שהרבה מצביעי ימין היו שמחים לראות את ארדן, או סער, או בנט, או דרעי, או ליברמן בתור ראש ממשלה, אבל אין להם באמת דרך לממש את זה.

זה שאתה מוכן לסתום את האף ולקבל את ביבי כדי לקבל דברים אחרים שאתה רוצה, לאו דוקא אומר שאתה רוצה את ביבי.

מצד שני, זה כמובן לא אומר שאתה לא רוצה את ביבי. אין באמת איך לדעת את הפרמטר הזה לפי תוצאות הבחירות.

לוגיקה פשוטה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם
דמוקרטיה, זה לא שלטון הרב.

יש במדינה אולי כמה מאות אנשים שיודעים את זה. רובם יושבים בגרשון גורדון (או על הדשא ממול :-P)

הסיבה לכך אינה מקרית. הנרטיב בלימודי מדע המדינה (או "אזרחות" בגרסה העממית-תיכונית) שונה בכוונת מכוון על ידי מי שהיו שרי חינוך ב15-20 השנה האחרונות.

תפתחח היום (ממרומי גילך) ספר אזרחות, אני חושש שתזדעזע ממה שכתוב שם.

(למרות שגם לפני 30 וקצת שנים, כשדר' רוני מאירי, המורה האגדי שלי, הביא להרצאת אורח את אורי אבנרי, דקה אחרי שחזר ממפגש אסור עם ערפת, זה גרם לבלגן נוראי בתיכון. משהו ברמה שגרם מר ורטה לאחרונה, על משהו איזוטרי בהרבה :-) )

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם
יש חולק.

הצהרות לחוד ומעשים בפועל לחוד.

במציאות, לכל אורך הקריירה הפוליטית שלו, מבחינת מעשים ____ הוא ימין-מרכז-פרגמטי כזה בערך,

הכי רחוק שאפשר מההצהרות המיליטניות הטיפוסיות.

את מי התיאור הזה מזכיר לי... את מי התיאור מזכיר לי... [emoji848]

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

... למפלגה ולא לראש ממשלה...

עוד יותר מסובך. אתה מצביע לרשימת מועמדים. זו יכולה להיות רשימת מעמדים אקראית (כמו הרשימה הקצרה ביותר בהיסטוריה, פש), או קבוצה של מפלגות שהתאחדו לטווח ארוך (העבודה, הליכוד, מרצ, לפחות במוצהר כחול לבן) או "בלוק טכני" שונעד להכניס לכנסת מועמדים שלבדם אינם מסוגלים לעבור את אחוז החסימה, אבל מתארגנים לרשימה אחת כדי לעבור אותו ואז להתפצל לדרכם.

נתקו - לימודי האזרחות זה סיםפור בעייתי. בעשורים האחרונים הקלדתי הרבה מבחנים באזרחות (ולפי הניסיון שלך בפורום, אני מניח שאתה מרחם על התלמידים שצריכים לענות על השאלות) - עוסקים בעקרונות, עוסקים בטכניקה, עוסקים בהרבה דברים אבל אני לא בטוח שהעקרונות של "שלטון העם" ו"זכויות המיעוט" ו"מניעת עריצות הרוב" מחלחלים מספיק עמוק למוחות התלמידים.

ובעיה נוספת היא שכל הלימודים הטכניים האלה ממלאים כל דקה פנויה, וגם אם התלמידים רוצים לדון על ענייני השעה אין פנאי לכך. ודרך אגב, הסיפור שלך על המורה לאזרחות מחזיר אותי שנות דורותיים לאחור, למורה שלי לאזרחות בכתה ט' שהקפידה על הוראת העקרונות, מתוך הספר "אזרח ומדינתו" מאת שולמית אלוני (אז לא חברת כנסת), וקיבלה מהקולגות שלה הערות בנוסח "אל תהפכי אותם (את התלמידים) לשמאלנים", ובהמשך הלימודים - הבאת מרצים מכל גוני הקשת הפוליטית להרצאות בפני כל החטיבה העליונה של בית הספר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שוב, לא.

יכול להיות שמצביע ימין מוכן לראות את ביבי ראש ממשלה, אולי אפילו מעדיף אותו על גנץ, אבל זה לא אומר שהוא רוצה לראות את ביבי ראש ממשלה. יכול מאוד להיות שהרבה מצביעי ימין היו שמחים לראות את ארדן, או סער, או בנט, או דרעי, או ליברמן בתור ראש ממשלה, אבל אין להם באמת דרך לממש את זה.

אנחנו אומרים את אותו הדבר. מה לעשות, בבחירות (כמשתמע מהשם) אתה בוחר מבין האופציות המוצעות ולא במה שהכי היית רוצה. כל מי שבחר בליכוד, וזה לא משנה מי היה רוצה בסתר ליבו שבאמת יהיה ראש הממשלה, תרם את הקול שלו לביבי במאבק ביבי-גנץ על ראשות הממשלה. זה לא אומר שהוא הכי רוצה את ביבי, רק שבקונסטלציות מביניהן הוא יכול לבחור הוא מעדיף כזו שבה ביבי הוא ראש הממשלה על פני אחת שבה גנץ הוא ראש הממשלה (ושוב, יתכן שזה בכלל משיקולים שלא קשורים לזהות ראש הממשלה הנבחר).

זה שאתה מוכן לסתום את האף ולקבל את ביבי כדי לקבל דברים אחרים שאתה רוצה, לאו דוקא אומר שאתה רוצה את ביבי.

מצד שני, זה כמובן לא אומר שאתה לא רוצה את ביבי. אין באמת איך לדעת את הפרמטר הזה לפי תוצאות הבחירות.

לוגיקה פשוטה.

כאמור, זה לא משנה מה אתה ״רוצה״. יכול להיות שבסתר ליבך אתה רוצה ממשלה של דובוני אכפת לי (בינינו, מי לא?). מה שמשנה זה מה שהצבעת, וכל מי שהצביע לליכוד, או לאחת ממפלגות הימין, בחר באופן מודע את ביבי על פני גנץ כראש ממשלה.

פורסם

נכון, אבל מכאן להסיק שהעם רוצה את ביבי (כלומר, תומך בו וחושב שמה שהוא עשה או לא עשה לא רלוונטי בכלל לתפקודו ו/או התאמתו כראש ממשלה) זה פשוט לא נכון.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
עדיין מי שהצביע למפלגות האלה, תמך בעקיפין בנתניהו בתור מועמד לראשות הממשלה כי הוא ידע מה הוא יקבל בסופו של דבר.

לא נכון. הם הצביעו עם מי שהם הזדהו איתו כמי שייצג את האינטרסים שלהם באופן הכי טוב. בישראל לא מצביעים עבור פרסונה כזו או אחרת. ניסו את זה, ובאופן שבו ניסו, זה נכשל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
נכון, אבל מכאן להסיק שהעם רוצה את ביבי (כלומר, תומך בו וחושב שמה שהוא עשה או לא עשה לא רלוונטי בכלל לתפקודו ו/או התאמתו כראש ממשלה) זה פשוט לא נכון.

אני מסכים לגמרי. אבל כן אפשר לומר שרוב העם (אם כי רוב מצומצם מאוד) מעדיף אותו על האלטרנטיבה, או שיש דברים שחשובים לו יותר מזהות ראש הממשלה ועבורם הוא מוכן ״לבלוע״ את ביבי.

לא נכון. הם הצביעו עם מי שהם הזדהו איתו כמי שייצג את האינטרסים שלהם באופן הכי טוב. בישראל לא מצביעים עבור פרסונה כזו או אחרת. ניסו את זה, ובאופן שבו ניסו, זה נכשל.

נכון, אבל הם (לפחות אמורים להיות) מודעים לכך שמי שהם הזדהו אתו תומך בביבי כראש ממשלה (ולא בגנץ), ולכן - איך שלא תסתכל על זה - הם עשו החלטה מודעת לתרום לכך שהנשיא יטיל עליו את משימת הרכבת הממשלה. אני מסכים שיתכן שחלק גדול מהם עשו זאת למרות (ולא בגלל) שהמשמעות היא ביבי בתור ראש ממשלה, אבל התוצאה הסופית (בהקשר של על מי מוטלת משימת הרכבת הממשלה) היא אותה תוצאה, ולא משנה מה היו המניעים של המצביעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אבל מה זה קשור? אז לפי אותו הגיון, מצביע מרצ רוצה לראות את גנץ ראש ממשלה?

יכול להיות (ואפילו הגיוני) שמצביע ש"ס, או איחוד מפלגות הימין, או ישראל ביתנו, או כולנו ז"ל, או אפילו ליכוד רחמנא ליצלן היה ממש ממש מעדיף מישהו אחר בתור ראש ממשלה, אבל בחר במפלגה שבחר בגלל האג'נדה שלה, ולמרות ביבי.

מה הקשר לרצון ואג'נדות? רוב העם הצביע למפלגות ימין בידיעה שבראש גוש הימין יעמוד ביבי, ובכך חיזקו את המועמדות שלו לראשות הממשלה בין אם הם רוצים אותו שם או לא. זו עובדה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין פה באמת אופציה לשינוי. יש לך שני רכיבים לא ציוניים במערכת הפוליטית בישראל (חרדים, ערבים) שרק אחד מהם נתפס לגיטימי. מכיוון שזה שנתפס כלגיטימי (חרדים) ילך באופן עקבי עם הימין (מכיוון שימין נחשב שמרן ויותר דתי) הימנן מתחיל מפלוס 15 מנדטים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

באופן מעשי אתה צודק. באופן אישי אני חושב שכל אחד לוקח את הבחירות למקום אחר ולכל אחד מערכת שיקולים שונה.

עבורי ההצבעה היא עבור פרסונה (העומד בראשה) ואח"כ הצוות הנלווה אליה והמפלגה בסוף הרשימה.

לדוג', אני חושב שהדבר שהניע את רוב מצביעי "כחול לבן" הוא רק לא ביבי - ולא אידיאולוגיה. בחירה שברובה הייתה אסטרטגית.

אני לא חושב שערבוביה של שמאל ימין ומרכז באמת מצליחה לייצג מישהו.

האם היו מצביעים עבור "כחול לבן" באותם סדרי גודל אם יאיר לפיד, או בוגי יעלון היו העומדים בראשה? אני בספק.

אנשים הצביעו לרשימה הזו מתוך ידיעה שבני גנץ הוא המוביל שלה והוא המועמד שלה לראשות הממשלה.

ייתכן מאד והמצב שונה במפלגות קטנות, שמלכתחילה לא הייתה להן שום כוונה להנהיג ולהבחר לראשות הממשלה.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

אין לו גבולות! לכל הפחות היה צריך למנות אחד ממתכת!

61817775_2717093784985542_4045256669049913344_o.jpg

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם כבר, אז אדמנטיום/אנובטאניום/פלדה וולירית.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היה חייב למנות מזלג כי כל הסכינים נלקחו על ידי חברי הכנסת של מפלגת העבודה שהתחילו לעשות את מה שהם הכי טובים בו.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה קשור עכשיו ״מפלגת העבודה״, אנחנו מדברים על פוליטיקה עכשווית... עוד מעט תתחיל לדבר איתי על האצ״ל והלח״י, שחרר, היה עבר ונגמר אין מה להתבוסס בעבר.

• תוכן חדש...