Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
תוצאות הבחירות הראו שאזרחים רוצים את נתניהו כראש ממשלה, על אף החשדות שיש עליו.

אפילו אם זה היה נכון (וזה לא), זה לא משנה. כללי המשחק הם מעל לשחקנים.

שחקני קבוצת כדורגל לא יכולים לבחור להדיח את השופט תוך כדי משחק, גם אם יש להם רב, כי כללי המשחק נועדו לוודא שהכללים ברורים לכל השחקנים, במשחק הנוכחי ובמשחקים עתידיים, והם מעל לאינטרסים רגעיים של קבוצה זו או אחרת, גם אם יש לה רב.

לכן גם, לדוגמא, אי אפשר להצביע ברב בדמוקרטיה להפיל את הדמוקרטיה ולהמליך קיסר, גם אם ברגע נתון יהיה לך רב לזה.

דמוקרטיה, זה לא שלטון הרב.

השימוש בהצבעה הוא רק כלי לקבלת החלטות, ובחירות זה לא כלי בו אפשר לבטל החלטה של מערכת החוק.

ביבי ייצטרך לעמוד לדין כמו כל אחד אחר, ואם הוא ינסה לשנות את כללי המשחק מיד ובדיעבד, צריך להשבית את המערכות. הכל. משטרה, בתי משפט, הכל.

רוצים לשנות את הכללים מכאן להבא, בבקשה. בו נדבר על זה, באילו תנאים יכול ראש ממשלה לקבל חסינות מאישום פלילי. כי עד היום אף אישיות פוליטית לא התחמקה ממשפט פלילי, על פשעים, לכאורה, שלא בוצעו לשם עיסוק בתפקידה הפוליטי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
אז גם כראש ממשלה הוא לא יוכל לקיים מה שהוא מבטיח ויאלץ להתפטר.
Win win

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
איך שטות? כאשר רוב מפלגות הימין הביעו בו תמיכה.

הצבעה לחרדים = ביבי

ליברמן - טוען שהוא איש של עקרונות אבל בגדול תומך בנתניהו.

איחוד הימין - נתניהו.

כחלון -

בקיצור - מי שהצביע ימין, ככל הנראה שהוא ידע את מי הוא הולך או עשוי לקבל בתור ראש ממשלה.

מפלגות הימין אינם האזרחים, אתה מתבלבל.

אכן הרוב הצביע לימין אבל הרוב לא הצביע לליכוד.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

עדיין מי שהצביע למפלגות האלה, תמך בעקיפין בנתניהו בתור מועמד לראשות הממשלה כי הוא ידע מה הוא יקבל בסופו של דבר.

קשה לי להאמין שמישהו ממצביעי שס או איחוד הימין ציפה לראותם כראשי ממשלה...

פורסם

אכן, מי שהצביע למפלגות הללו הצביע בעקיפין לביבי אבל לומר שהרוב בחרו בביבי לרשות הממשלה זו שטות.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הכי דפוק בכל העניין הזה, שביבי גימד כל כך את המפלגה שלו, שהכל סובב סביבו. למרות שבקלפי שמים מחל ולא ביבי. מקוה שבסיבוב השני ליברמן ישאר לשון המאזניים וביבי יאלץ להתפטר.. הגיע הזמן להבריא את המפלגה הזו מהשפעת משפחת נתניהו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אכן, מי שהצביע למפלגות הללו הצביע בעקיפין לביבי אבל לומר שהרוב בחרו בביבי לרשות הממשלה זו שטות.
אולי לא בחרו בו ישירות, אבל זה היה מאד ברור לבוחר שהצבעה לגוש הימין זה ביבי לרשות הממשלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

התגובה לארקו1 (הקדמת אותי).

זה קורה כי כבר לא מצביעים לערכים שמאחוריהם עומדת מפלגה אלא לאנשים ספציפיים.

fiat x1/9

פורסם

אבל מה זה קשור? אז לפי אותו הגיון, מצביע מרצ רוצה לראות את גנץ ראש ממשלה?

יכול להיות (ואפילו הגיוני) שמצביע ש"ס, או איחוד מפלגות הימין, או ישראל ביתנו, או כולנו ז"ל, או אפילו ליכוד רחמנא ליצלן היה ממש ממש מעדיף מישהו אחר בתור ראש ממשלה, אבל בחר במפלגה שבחר בגלל האג'נדה שלה, ולמרות ביבי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

תמר זנדברג לפני הבחירות הודיעה בצורה גלויה, שהיא תתמוך בבני גנץ בתור מועמד לראשות הממשלה אז בגדול התשובה היא כן.

אותו הדבר גם לגבי אבי גבאי.

פורסם

לא, וזה די פשוט, באמת.

אתה יכול להעדיף את x על y כי לדעתך x פחות גרוע. זה לא אומר שאתה מצביע בשביל x, אתה יכול להצביע למרות x.

מצביע ליכוד יכול לחשוב שביבי מושחת ולהעדיף מישהו אחר על פניו, ועדיין להצביע ליכוד כי הוא חושב (לא ברור לי איך, אבל זכותו) שזו מפלגה לאומית מתונה ואחראית, או כי הוא אוהב איך מירי רגב דופקת אמנים אשכנזים סמולנים. מה זה קשור לביבי?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

בזה אתה צודק אתה מצביע ל"עסקת חבילה" כולל ביבי.

מבחינתי שאני מצביע למפלגה אני מצביע קודם כל עבור הראש ואח"כ לכל השאר.

פורסם

כשאתה מצביע למפלגה אתה אמור להצביע לערכים שהיא מייצגת ולא לעומד בראשה.

fiat x1/9

פורסם (נערך)
לא, וזה די פשוט, באמת.

אתה יכול להעדיף את x על y כי לדעתך x פחות גרוע. זה לא אומר שאתה מצביע בשביל x, אתה יכול להצביע למרות x.

מצביע ליכוד יכול לחשוב שביבי מושחת ולהעדיף מישהו אחר על פניו, ועדיין להצביע ליכוד כי הוא חושב (לא ברור לי איך, אבל זכותו) שזו מפלגה לאומית מתונה ואחראית, או כי הוא אוהב איך מירי רגב דופקת אמנים אשכנזים סמולנים. מה זה קשור לביבי?

ודאי שזה קשור.

בגדול, היו לבחירות הנוכחיות שתי תוצאות אפשריות - מבחינת מי יהיה ראש הממשלה הבא - ביבי או גנץ (אם נתעלם לרגע מהאופציה השלישית, זו שהתממשה..).

עכשיו, יכולים להיות המון שיקולים שמשפיעים על ההצבעה שלך, שהיא, כאמור, למפלגה ולא לראש ממשלה. יכול להיות שאתה מצביע לליברמן כי אתה מאמין שהוא יגייס חרדים, ויכול להיות שאתה מצביע לסמוטריץ׳ כי אתה מאמין שהוא יכונן מדינת הלכה, ויכול להיות שאתה מצביע לליכוד כי אתה חושב שמאי גולן תגרש את כל המסתתנים מדרום תל אביב.

אבל בסופו של דבר, בכל המקרים הנ״ל אתה למעשה מפעיל את הקול שלך כדי לממש סיטואציה שבה ביבי הוא ראש הממשלה על פני זאת שבה גנץ הוא ראש הממשלה. ומהבחינה הזאת, למעשה, בין ביבי לגנץ - בחרת בביבי, למרות שזה נעשה משיקולים שלא קשורים ישירות אליו.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
  • תוכן חדש...