Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

העולם מאז ומעולם נע כמטוטלת בין השמרני לפרוגרסיבי (רדיקלי?).

החזרה אל השמרנות נכון ל-2019, המתבטאת בין השאר על ידי בחירה של כל מיני מנהיגים/מפלגות מהימין בשלל מדינות אירופה,

הוא בסך הכול חזרתה של המטוטלת לאחר כמה עשורים של פרוגרסיביות.

כצפוי, כל צד בעניין משוכנע שחרב עליו עולמו ברגע שהצד האחר עומד באותו רגע בשלטון.

להתפתחות המדע והטכנולוגיה אין שום קשר - מדובר בסך הכול בכלים שמזרזים שינויים,

מה שמרמז אולי בסך הכול על מעבר יותר מהיר של המטוטלת מקצה אחד לשני בשנים האחרונות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם

התפתחותו של פוליטיקאי.

גבאי: לא אשב עם נתניהו נקודה.

https://www.mako.co.il/news-military/politics-q3_2018/Article-23b4447dade9561004.htm

גבאי: לא אומר יותר דבר כמו לא אשב יותר עם נתניהו

https://www.maariv.co.il/news/politics/Article-701439

גבאי: מתחרט שלא נכנס לקואליציה.

https://www.maariv.co.il/elections2019/Article-702080

איך אפשר להאמין להם ?

אף אחד לא עומד מאחורי המילה שלו ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני רק שאלת תם

להערכתי הדלה. איך שלא הופכים את זה, יחסי הכוחות יהיו שקולים פחות או יותר גם אחרי הבחירות הבאות.

זאת אומרת אין ממשלה בלי חרדים, ואין ממשלה בלי ליברמן.

מה יעשו אז? שוב בחירות חוזרות?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מוקדם מדי להעריך מה יהיו יחסי הכוחות אחרי הבחירות, אפילו מינה צמח עם מדגם הצליחה לטעות בגדול.

צריך לחכות לתוצאות האמת.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם (נערך)

מספר אופציות:

1. ליברמן ירד מהעץ שהוא טיפס עליו

2. חרדים יתקפלו

3. ביבי יתפטר

4. פעם שלישית גלידה.

מה שבטוח הולך להיות מעניין.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
התפתחותו של פוליטיקאי.

גבאי: לא אשב עם נתניהו נקודה.

https://www.mako.co.il/news-military/politics-q3_2018/Article-23b4447dade9561004.htm

גבאי: לא אומר יותר דבר כמו לא אשב יותר עם נתניהו

https://www.maariv.co.il/news/politics/Article-701439

גבאי: מתחרט שלא נכנס לקואליציה.

https://www.maariv.co.il/elections2019/Article-702080

איך אפשר להאמין להם ?

אף אחד לא עומד מאחורי המילה שלו ?

תוצאות הבחירות הראו שאזרחים רוצים את נתניהו כראש ממשלה, על אף החשדות שיש עליו.

גם אני, במקום גבאי, הייתי נכנס לממשלה כאשר נתניהו הציע הצעות טובות לעבודה.

אם גבאי היה עדין יו"ר העבודה, הייתי מצביע לו.

פורסם
אני רק שאלת תם

להערכתי הדלה. איך שלא הופכים את זה, יחסי הכוחות יהיו שקולים פחות או יותר גם אחרי הבחירות הבאות.

זאת אומרת אין ממשלה בלי חרדים, ואין ממשלה בלי ליברמן.

מה יעשו אז? שוב בחירות חוזרות?

הכל יכול לקרות בינתיים: מבצע בעזה, בלאגן באיראן, הכרזה לא צפויה של טראמפ ומה לא.

גם בלי שום ארוע חיצוני מהותי, אם בנט שקד רצים שוב בימין החדש (בטח אם פייגלין מצטרף) ועוברים את אחוז החסימה, יש ממשלה בלי ליברמן.

גם העובדה שכחלון רץ עם הליכוד יכולה לשנות את תמונת המנדטים.

וזה בלי להזכיר התפצלות של אחת הסיעות הגדולות (כחול לבן או הליכוד) עקב השימוע הבא עלינו לטובה.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא צריך לקרות כלום. מספיק שכמה מאות מצביעים ילכו לים או להעלות מנחה כדי להזיז 2-3 מנדטים ולהפוך את כל התמונה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תוצאות הבחירות הראו שאזרחים רוצים את נתניהו כראש ממשלה, על אף החשדות שיש עליו.

גם אני, במקום גבאי, הייתי נכנס לממשלה כאשר נתניהו הציע הצעות טובות לעבודה.

אם גבאי היה עדין יו"ר העבודה, הייתי מצביע לו.

אולי די עם השטות הזו.

תוצאות הבחירות לא הראו שהאזרחים רוצים את נתניהו כראש ממשלה.

תוצאות הבחירות נתנו רוב לחלק הימני אם מסתכלים על גושים וגם זו הסתכלות שגויה כפי שהוכיח ליברמן שאין חולק שהוא יותר ימני מביבי.

fiat x1/9

פורסם
ליברמן שאין חולק שהוא יותר ימני מביבי.

יש חולק.

הצהרות לחוד ומעשים בפועל לחוד.

במציאות, לכל אורך הקריירה הפוליטית שלו, מבחינת מעשים ליברמן הוא ימין-מרכז-פרגמטי כזה בערך,

הכי רחוק שאפשר מההצהרות המיליטניות הטיפוסיות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כולנו סובלים מזכרון קצר...

"שנתניהו פגש את המלך חוסיין בירושלים, בקדנציה הראשונה שלו בשנות ה־90, הלך מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אביגדור ליברמן, להסתפר. שאלתי אותו אז למה לא נשאר במשרד לעשות כבוד למלך הפופולרי. מלכים ערבים לא באו לו טוב בעיניים. כשנתניהו הלך לוואי פלנטיישן, חתם על העברת 13% מיו"ש לפלסטינים, התחבק עם ערפאת והחזיר את חברון, ליברמן היה נגד. כשנתניהו התנצל בפני הטורקים ושילם להם פיצויים, ליברמן היה נגד. כשנתניהו השתפן מול חמאס פעם, ועוד פעם, ושוב, ליברמן אחז בדעה הפוכה. כשנתניהו שחרר מאות רוצחים תמורת גלעד שליט, ליברמן היה נגד. כשנתניהו הצביע בעד ההתנתקות, ליברמן היה נגד. כשנתניהו לא פינה את חאן אל־אחמר, ליברמן דרש לפנות. וכו' וכו'. בכל צומת שבו צריך היה לבחור בין דרך ימין לדרך פחות ימין (או שמאל), נתניהו בחר בשמאל, ליברמן בימין. אז איך מעז נתניהו להפוך את ליברמן לשמאל? התשובה פשוטה: יש מספיק פתאים שיאמינו לו. לכן הוא מעז."

https://www.maariv.co.il/journalists/Article-701668

ליברמן התפטר מהתפקידים שהיה בהם בטענה שלא נותנים לו לבצע את מה שהבטיח לבוחר.

fiat x1/9

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז גם כראש ממשלה הוא לא יוכל לקיים מה שהוא מבטיח ויאלץ להתפטר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יכול להיות, אנחנו לא נביאים ואנחנו לא יודעים מה יהיה אם ליברמן יהיה ראש ממשלה. כל מה שאנחנו יכולים לעשות זה לנתח את התנהגותו בעבר ולנסות להסיק ממנה לעתיד.

fiat x1/9

פורסם
העולם מאז ומעולם נע כמטוטלת בין השמרני לפרוגרסיבי (רדיקלי?)

לא העולם, הנפש האנושית.

אנחנו נטועים, ביולוגית בין הצורך לשמר יציבות קיימת לבין הצורך לגילוי חדש, והמנגנונים שדוחפים אותנו לזה ולזה קיימים במקביל, והם קדומים יותר מהחשיבה הרציונאלית.

חולדה שתשים אותה בכלוב חדש, קודם כל תהיה חרדה. אח"כ תתחיל לחפש אוכל. תמצא, תרגע, תזכור איפה הוא ותתחיל לאכול סדיר. אבל לאחר מכן, גם כשהיא שבעה, תתחיל לחקור מעבר לסביבה שהיא מכירה.

הסיבה שבחברה האנושית יש לנו גם אנשים שמרנים וגם פרוגרסיבים, היא בדיוק בגלל ששתי התכונות נדרשות ברמת הכלל, אם כי קשה מאוד לאזן ביניהן אצל אדם אחד. חברה שמרנית מדי, שקופאת על שמריה, לא עמידה לשינויים. חברה שכל הזמן משנה, לא מצליחה לשמר הצלחה קיימת ולבסוף נדונה לכיליון.

אחת הסיבות שדמוקרטיה עובדת יחסית טוב, זה בגלל שהיא מאפשרת, בעיקר דרך הבטחת שיח חופשי, לאזן בין הנטיות ההפוכות.

עם זאת, יש לזכור, מידה גדולה מדי של חדשנות הרבה יותר הרסנית ממידה גדולה של שמרנות. אבולוציונית, רב החידושים לא שורדים, רק המוצלחים. אנחנו זוכרים מחדשים שהצליחו ומעלים אותם על נס, אנחנו לא זוכרים את אלו שלא שרדו...

חברות מוצלחות ומצליחות בהיסטוריה הן כאלו שהשכילו להתקדם באופן הדרגתי ולא מהפכני. חברות שעברו מהפכות נדונו לעשורים של חוסר יציבות, במקרה הטוב.

לגבי הטכנולוגיה, הבעיה איתה היא שהיא עלולה להפוך טעויות בשיקול הדעת להרסניות באופן בלתי הפיך (למשל, שואה גרעינית).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אולי די עם השטות הזו.

תוצאות הבחירות לא הראו שהאזרחים רוצים את נתניהו כראש ממשלה.

תוצאות הבחירות נתנו רוב לחלק הימני אם מסתכלים על גושים וגם זו הסתכלות שגויה כפי שהוכיח ליברמן שאין חולק שהוא יותר ימני מביבי.

איך שטות? כאשר רוב מפלגות הימין הביעו בו תמיכה.

הצבעה לחרדים = ביבי

ליברמן - טוען שהוא איש של עקרונות אבל בגדול תומך בנתניהו.

איחוד הימין - נתניהו.

כחלון -

בקיצור - מי שהצביע ימין, ככל הנראה שהוא ידע את מי הוא הולך או עשוי לקבל בתור ראש ממשלה.

• תוכן חדש...