Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא הערה משעשעת, לא יודע מה נשך אותך...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
מה קשור עכשיו ״מפלגת העבודה״, אנחנו מדברים על פוליטיקה עכשווית... עוד מעט תתחיל לדבר איתי על האצ״ל והלח״י, שחרר, היה עבר ונגמר אין מה להתבוסס בעבר.

זה לא יקרה כל כך מהר, גם הליכוד קיבל ב-2006 רק 12 מנדטים אבל הצליח לחזור למרכז הבמה. החלוקה המסורתית של ימין ושמאל עדיין קיימת אצל בוחרים רבים שיחזרו לבית הטבעי שלהם כשהאופנה העכשוית תתפוגג.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אין פה באמת אופציה לשינוי. יש לך שני רכיבים לא ציוניים במערכת הפוליטית בישראל (חרדים, ערבים) שרק אחד מהם נתפס לגיטימי. מכיוון שזה שנתפס כלגיטימי (חרדים) ילך באופן עקבי עם הימין (מכיוון שימין נחשב שמרן ויותר דתי) הימנן מתחיל מפלוס 15 מנדטים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

החרדים לא הולכים באופן עקבי עם הימין.

החרדים הולכים באופן עקבי עם מי שמקים את הממשלה ומסוגל לשלם להם את האתנן שהם דורשים.

בגלל שהימין כל כך הרבה שנים בשלטון הם נתפסים בציבור כ"שותפים טבעיים" אבל לציבור כידוע יש זכרון קצר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
היה חייב למנות מזלג כי כל הסכינים נלקחו על ידי חברי הכנסת של מפלגת העבודה שהתחילו לעשות את מה שהם הכי טובים בו.
תן לי לנחש, זה לא עבודה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
כשהאופנה העכשוית תתפוגג.

מה שצריך "להתפוגג" שם זה היו"ר הנוכחי.

אבל הוא נאחז בכסאו לא פחות טוב מראש הממשלה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

זה, אגב, הבדל מהותי בין שתי המפלגות שפועל לרעת השמאל: כשנתניהו הביא 12 מנדטים ב-2006 כולם הסתדרו מאחוריו ונתנו לו לעבוד כדי להגיע בהמשך להישגים נאים. במערך כולם חותרים כל הזמן תחת היו"ר, תראה מה עשו להרצוג ולברק, וחילופי יו"ר זה דבר שקורה כמעט כל קדנציה.

זה מזכיר לי סטריפ של Dilbert בו הבוס דורש מהם להחליף קוד לבוש כל יום - עד שימצאו את קוד הלבוש בו החברה מתחילה להרוויח כסף.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ה6 מנדטים אינה הסיבה. היא סימפטום לבעיה עמוקה בהנהגת המפלגה.

רוצה לומר - זה לא שהוא צריך ללכת כי "לא הביא מנדטים", המנדטים התפוגגו כי ההנהגה לא טובה.

אפשר להעלות שאלה יותר כללית/תיאורתית?

הזכות הבסיסית ביותר בדמוקרטיה היא הזכות לבחור ולהבחר.

נעזוב רגע את הזכות לבחור (למרות שגם כאן יש ביקורת לגיטימית).

למה הזכות להבחר היא (כמעט) ללא שום סייגים? למה אין דרישות סף מינמליות/ הכשרה מקצועית כמו בכל מקצוע אחר?

בשביל להיות מתווך דירות/חוקר פרטי, צריך לעבור קורס ולקבל תעודה ממשרד המשפטים. כדי להיות נהג מונית צריך לעבור קורס ומבחנים וחייבים תעודת יושר.

כדי להיות ראש ממשלה, עם "אצבע על הכפתור האדום" וגישה לכל סודות המדינה, צריך רק דופק.

זה נראה לכם נורמלי?

פורסם

זה לא אותו מגרש.

בתחומים רבים דרישות מינימום/חובת הכשרה קיימת אך ורק בשביל למנוע כניסה של מתחרים חדשים.

נבחרי ציבור הם בסך הכל תמונת ראי של הציבור. אז למה שהיו בכלל דרישות מינימום?

פורסם
ה6 מנדטים אינה הסיבה. היא סימפטום לבעיה עמוקה בהנהגת המפלגה.

רוצה לומר - זה לא שהוא צריך ללכת כי "לא הביא מנדטים", המנדטים התפוגגו כי ההנהגה לא טובה.

(אני רוצה לחזק אותך)

מאז ומתמיד (אולי הגזמתי, אולי קצת לפני מהפכת 1979), תמיד היו הויכוחים האינסופים של שמאל וימין. אנשי הפיריפריה היום לא רואים אף מתחרה מלבד ליכוד (או השמרנים יותר מפלגת ש"ס). מה שקרה ב-2006 לא יקרה לפחות בעשור הקרוב לדעתי.

העבודה לא נתנה שוב אלטרנטיבה שרצתה את אנשי הפיריפריה, גם שהעבודה אמרה "הנה בחור מזרחי" וחזרו על המילים האלו כמעט כל ראיון טלווזיוני.

גם כאשר יש סיח עדתי (שאנשים הצעירים זה לא מעניין אותם, אולי העדה האתיופית יותר מרגישה את זה), אבל אנשי העבודה מנותקים מהשטח. לא יודעים מה האנשים רוצים, וזו טעות לדעתי.

זו הסיבה שאני מאמין שהליכוד ימשיך להוביל: יש את ליכוניקים הצעירים שמביאים רעיונות חדשים (גם אם זה לא נעים לשמוע לזקני המפלגה), לעומת העבודה הם בובות ראווה חמודות של "אנחנו רוצים שיהיה יותר טוב, והפתרון הוא לא הליכוד".

פורסם

כדי להיות ראש ממשלה, עם "אצבע על הכפתור האדום" וגישה לכל סודות המדינה, צריך רק דופק.

נדרש רק דופק ברמה העקרונית. ברמה המעשית, לכל אורך אלפי שנות היסטוריה אנושית,

מי שהגיע לקודקוד היו לו לרוב יכולות שונות ומגוונות שקשורות באופן ישיר להנהגה ולתפעול מערכות גדולות.

כן, גם המשוגעים שהגיעו לכס המלוכה עקב קרבת דם.

= = = = = = = =

תסלח לי על הדימוי החלש, אבל אתה יכול לראות את זה ככה:

זה כמו בית שהכניסה אליו עוברת דרך מדרגות, סולם ומנהרת איוורור.

גם אם תציב שלט ״כל אחד יכול להיכנס״, בפועל, מי שיצליח להשתחל פנימה

יהיה חייב להיות יצור רזה, גמיש, עם ידיים ורגליים. :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כדי להגיע לקודקוד, כנראה שכן.

כדי לכהן כשר בכיר, מסתבר שממש לא.

ולפי שיטת הממשל הלקויה שלנו, לנ"ל יש השפעה גדולה יותר לפעמים, מל"פרונט מן" שמכהן כרוה"מ.

וזה גם עונה על הטענה ש"הנבחרים הם ראי העם" (טענה שאגב נטענה ע"י גדולי ההוגים במדעי המדינה, והינה טענה טובה ותקפה...).

השרים הם תפקיד ביצועי ("הרשות המבצעת"...) וצריכים לכל הפחות מושג קלוש במה שהם ממונים עליו, גם אם במשרד יש דרג מקצועי.

פורסם

אם נלך רגע לדוגמה הקיצונית הטיפוסית, של ממשלים שבהם רק ״שרים מקצועיים״ עבדו בהם,

ובכן, כמו שההיסטוריה מדגימה, אין שום קשר בין ידיעת השר את המקצוע לבין התוצאות בפועל.

בכל משרד אמור להיות דרג מקצועי, ואת יכולת ההנהגה של השר הממונה על הדרג אי אפשר לכמת

או לסנן עם תואר כזה או אחר. יש לך (ובאמת יש לך, אני לא ממציא דוגמאות באוויר) כאלה שתופסים את העניין

מהר מאוד בתחום שמעולם לא היו בו קודם לכן, ויש כאלה עם תואר ועבר תעסוקתי בתחום ומה לא, שבפועל מחרבים את המשרד.

אילו היה אפשר להבטיח/לנבא סיכויי הצלחה של מועמד כלשהו על בסיס ניירת/מבחן בלבד, כל האנושות הייתה נראית אחרת.

= = = = = = = = = = = = =

כל שיטות הממשל לקויות, ולכן הבחירה היא לא בשיטת הממשל הכי טובה, אלא בזו שהיא הכי פחות גרועה.

אגב, אם כבר מדברים על שיטות - בשוויץ למשל יש לשרים ולממשלה כוח מועט, הכול קם ונופל על משאלי עם פעמיים בחודש,

בלי שום מעקפים בסגנון ״חוק ההסדרים״ ושאר פרצות מימי המנדט.

אפשר לומר שזה טוב ברמה העקרונית (בכל הקשור לביטוי של רצון העם עם מינימום מתווכים)

אבל זה גם איטי להפליא, משום שרוב משאלי העם נענים ב״לא״ ועובר זמן רב עד ש״הצעה מתוקנת״ מובאת שוב למשאל.

pick your poison 8)

פורסם

אתה כנראה צודק, היסטורית ומעשית.

אני מניח שאני פשוט מייחל ל"חומר אנושי" טוב יותר בהנהגה.

הייתי מעדיף את דוד גרוסמן כשר התרבות, ואת ד"ר זאב דגני כשר החינוך, אבל זו כנראה אוטופיה

כנראה שצדקו חז"ל. "פני הדור כפני הכלב"

פורסם
החרדים לא הולכים באופן עקבי עם הימין.

החרדים הולכים באופן עקבי עם מי שמקים את הממשלה ומסוגל לשלם להם את האתנן שהם דורשים.

בגלל שהימין כל כך הרבה שנים בשלטון הם נתפסים בציבור כ"שותפים טבעיים" אבל לציבור כידוע יש זכרון קצר.

הם כן. גם כשהם לא הלכו עם הימין (ממשלת ברק ב-99), הם חיפשו איך לצאת ולהפיל (ע״ע משחן). היום הם יושבים בכיף עם ביבי וכל העבודות שעושים לאורך האיילון, כי בבסיס האידיאולוגיה של הדתיים יותר קרובה לימין השמרני.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

אוי הזיכרון הציבורי הקצר...

https://www.davar1.co.il/94972/

החרדים טורחים לאיים להפיל ממשלות כל הזמן, אנחנו רק שוכחים, מזל שהאינטרנט זוכר.

וזו רק דוגמא אחת מהשנים האחרונות. מה עם גשר יהודית באיילון ? בטח יש עוד אירועים כאלה.

החרדים הולכים עם מי שישלם להם.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...