Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חוזר על מה שאמרתי לפני חודש: השיטה הדמוקרטית אמורה להכיל קצת יותר רציונל מאחוריה מאשר הצבעה על אוטומט כי נו נו נו.

אני עדיין בגישה שאין סיבה אמיתית ללכת להצביע.

הדמוקרטיה עובדת רק עם האזרחים לוקחים בה חלק. הצבעת - חיזקת את הדמורקטיה, לא הצבעת - החלשת.

אנחנו יודעים שיש תחרות בין שני וחצי מועמדים על ראשות הממשלה.

אנחנו יודעים שאיש מהם לא ישתף בשלטון את הערבים, ואת החרדים דווקא כן, כי עדיף להכנע לסחטנות של יהודים סמי ציונים מאשר חלילה להתייחס לערבים כאזרחים שווים (מי זוכר שפעם ז׳בוטינסקי אמר שבמדינה היהודית אם הנשיא יהיה יהודי סגנו יהיה ערבי?).

מזכיר לך שלפני הממשלה הנוכחית, היתה קואליציה שלא ישבו בה חרדים.

אנחנו יודעים שהמפלגות החרדיות לא יעלמו כי הם סקטור שהולך וצומח.

זה עובדתית לא נכון. יהדות התורה 6-7 מנדטים קבוע. ש"ס היתה פעם מעל 10 ובשיא 17. המנדטים דוקא עוברים למפלגות פחות דתיות ופחות סקטוריאליות.

אז למה לטרוח?

כתבתי בכחול.

במה אתם משכנעים את עצמכם? שפייגלין או הזוי אחר כלשהו יביא שינוי?

אף פוליטיקאי בארץ לא מסוגל ולא רוצה לייצר *חברה* מתוך מכלול הסקטורים שיש בארץ.

באמת איכפת לי אם למי שמעביר כסף לחרדים או מגדיל את תקציב הבטחון קוראים בני או ביבי?

כאמור, היתה קואליצה ללא חרדים.

ולסיכום, אם אתה רוצה תלך לים.

אתה כנראה עושה את זה מסיבות אמוציונליות.

רציונלית, יש לך את כל הסיבות להצביע.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7473

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5075

פורסם

לא, אין.

זו גם לא המטרה של דמוקטריה. ההנחה בסיסית ביותר מאחורי ״העם הוא הריבון״ היא שיש עם. ומה אם אין? מה עושים? כל קבוצה נלחמת על מה שהכי פחות רע בעינייה?

מדינת הלכה זו אולי התוצאה שתהייה בגלל שינוי דמוגרפי. אבל נכון להיום לא משנה למי תצביע, פשוט תקבל שוב כנסת שלא תשרוד 4 שנים מלאות ושמי שירכיב את הממשלה בה יצטרך במשך כל התקופה להכנע לסחטנות מכל הצדדים. והעובדה העצובה שלא מעט אנשים כאן (וגם בסביבה היומימיות שלי) מצביעים, למשל, לפייגלין, רק מעידה עוד לפני הבחירות שהמצב יהיה יותר חרא ממה שהוא היום.

לקול הבודד שלי או שלך אין שום דרך ואפשרות להשפיע על רבע מהאזרחים שמצביעים ליכוד לחלוטין לא משנה מה.

אין לנו שום אפשרות להשפיע על מצביעי יהדות התורה (שיכולה ליפול כנראה רק על ריבים פנימיים של חרדים).

אף אחד מהמנהיגים הפוטנציאלים שאנחנו יכולים להצביע להם לא רואה בערבים כשותפים פוטנציאלים לכלום.

אז מה נשאר? אתה מלכתחילה מתנהל בתוך קבוצה שהיא בערך כמה? 50% מהאזרחים המצביעים? שגם בינם לבין עצמם לא באמת מסכימים על הדרך.

אז תגיד שוב: תצביע לרע במיעוטו. ואני אומר שבמצ הנתון i dont give a damn. כי אני לא רואה שום אבל שום הבדל בין גנץ ולפיד לבין ביבי. וכל השאר מימלא לא רלוונטיים ורק פוגעים ביכולת של מי מהם שיבחר למשלול.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה לא נכון, יש סיכוי סביר לממשלת מרכז ללא סחטנים.

כמו כן אם מספיק אנשים יזנחו את הגישה "הקול שלי לא משפיע", זה יתחבר לאלפים רבים של קולות שישפיעו.

פורסם
אני חוזר על מה שאמרתי לפני חודש: השיטה הדמוקרטית אמורה להכיל קצת יותר רציונל מאחוריה מאשר הצבעה על אוטומט כי נו נו נו.

אני עדיין בגישה שאין סיבה אמיתית ללכת להצביע.

אנחנו יודעים שיש תחרות בין שני וחצי מועמדים על ראשות הממשלה.

אנחנו יודעים שאיש מהם לא ישתף בשלטון את הערבים, ואת החרדים דווקא כן, כי עדיף להכנע לסחטנות של יהודים סמי ציונים מאשר חלילה להתייחס לערבים כאזרחים שווים (מי זוכר שפעם ז׳בוטינסקי אמר שבמדינה היהודית אם הנשיא יהיה יהודי סגנו יהיה ערבי?).

אנחנו יודעים שהמפלגות החרדיות לא יעלמו כי הם סקטור שהולך וצומח.

אז למה לטרוח?

במה אתם משכנעים את עצמכם? שפייגלין או הזוי אחר כלשהו יביא שינוי?

אף פוליטיקאי בארץ לא מסוגל ולא רוצה לייצר *חברה* מתוך מכלול הסקטורים שיש בארץ.

באמת איכפת לי אם למי שמעביר כסף לחרדים או מגדיל את תקציב הבטחון קוראים בני או ביבי?

אף אחד לא ישתף את המפלגות הערביות, כי במצב הנוכחי הם לא בדיוק דואגים לאזרחי ישראל הערבים - אולי יותר לפלסטינאים.

איימן עודה למשל, מקשקש על שיתופי פעולה שבפועל הוא הצהיר בתמיכה ב-BDS (שאינה מכירה במדינת ישראל) וקורא לערבים לא להתנדב כלל - זה לא מישהו שהייתי מוכן לעבוד איתו.

החרדים לא מתחזקים אלא נחלשים, יהדות התורה נותרת יציבה כל בחירות עם 6-7 מנדטים, ש"ס לעומת זאת הולכת וצונחת - בשיא היו 17 - ירדו ל-11, בחירות קודמות 7 ובסקרים הנוכחיים 4-5 - בחירות הבאות לדעתי הם מחוץ למשחק.

למרות הילודה הגבוהה צריך לזכור שמי שנולד חרדי, לא בהכרח יהיה חרדי בבגרות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
זה לא נכון, יש סיכוי סביר לממשלת מרכז ללא סחטנים.

כמו כן אם מספיק אנשים יזנחו את הגישה "הקול שלי לא משפיע", זה יתחבר לאלפים רבים של קולות שישפיעו.

מה זה ״מרכז״?

ישפיע על *מה*?

פורסם
(תירוצים)

אי אפשר לבטל את הסחטנות ואת העסקנות.

כן אפשר, ודי בקלות, להקטין את גודל המפלגות שאינן מוצאות חן בעיניך.

פשוט מצביעים למפלגה הכי פחות גרועה לטעמך, שיש לה סיכוי טוב להיכנס לכנסת.

גם שינוי של כמה אחוזים לפה ולשם בייצוג הדמוגרפי עוזר בכל מיני חקיקות שבהן נוכחות ההצבעה דלה, שלא לדבר על התנהלות ועדות כנסת.

(אבל ניהיליזם זה ״מגניב״)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מה זה ״מרכז״?

ישפיע על *מה*?

כחול לבן, ליכוד, כחלון, ליברמן, אורלי לוי. כל לה מרכז-מרכז ימין. אולי גם עבודה משמאל להשלמת "ממשלת אחדות".

ישפיע על מי ירכיב את הממשלה וממי היא תורכב.

פורסם

לקול הבודד שלי או שלך אין שום דרך ואפשרות להשפיע על רבע מהאזרחים שמצביעים ליכוד לחלוטין לא משנה מה.

אין לנו שום אפשרות להשפיע על מצביעי יהדות התורה (שיכולה ליפול כנראה רק על ריבים פנימיים של חרדים).

הקול הבודד שלך שווה לקול הבודד של מצביע יהדות התורה (שם קוד).

הקול שלי ושלך ביחד שווים לשני קולות של מצביעי יהדות התורה.

אם אתה בים ואני מצביע, יהדות התורה תקבל שני קולות ו"לא יהדות התורה" תקבל 50% מהקולות האלה.

אתה יודע למה למפלגות החרדיות יש "כל כך הרבה כח" (שגם הוא כבר התחיל להדלדל)? כי הם לא הולכים לים.

כי אני לא רואה שום אבל שום הבדל בין גנץ ולפיד לבין ביבי. וכל השאר מימלא לא רלוונטיים ורק פוגעים ביכולת של מי מהם שיבחר למשלול.

אז תצביע לביבי או לגנץ וככה תעצים את היכולת של אחד מהם למשול.

אין סיבה הגיונית לא להצביע. אתה כמובן יכול להמשיך לספר לעצמך עד מחרתיים כמה הקול שלך לא שווה, אבל זה לא יהפוך את זה לפחות מאשר שכנוע עצמי עלוב והצדקה ריקה של בכיינות ניו-אייג'ית. אתה פשוט מפחד שחס וחלילה באמת תוכל להשפיע ולגרום לכך שהמצב פה יהיה יותר טוב (בשבילך לפי העדפותיך) ואז לא יהיה לך על מה להתבכיין.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

כחול לבן, ליכוד, כחלון, ליברמן, אורלי לוי. כל לה מרכז-מרכז ימין. אולי גם עבודה משמאל להשלמת "ממשלת אחדות".

ישפיע על מי ירכיב את הממשלה וממי היא תורכב.

זה נהדר. מה אתה מצפה שישתנה בממשלה הבאה שתקום בישראל? במה היא תהייה שונה מהנוכחית?

העובדה היא שכל אחד מהשמות שהזכרת היה יכול להתמודד בכל אחת מהמפלגות שהזכרת, למעט אולי ״העבודה״.

זה בדיוק זה.

אתה יודע למה למפלגות החרדיות יש "כל כך הרבה כח" (שגם הוא כבר התחיל להדלדל)? כי הם לא הולכים לים.

כי הם מתאגדים. ואנחנו רבים על גנץ או ביבי.

ואם אתה מצביע גנץ ואני ביבי או הפוך אבל שני מצביעי יהדות התורה מצביעים ליהדות התורה, לא השגנו כלום.

אז תצביע לביבי או לגנץ וככה תעצים את היכולת של אחד מהם למשול.

אין הבדל ביניהם מבחינתי. לא מעניין אותי מי מהם יהיה ראש הממשלה הבא.

אתה פשוט מפחד שחס וחלילה באמת תוכל להשפיע ולגרום לכך שהמצב פה יהיה יותר טוב (בשבילך לפי העדפותיך) ואז לא יהיה לך על מה להתבכיין.

כן......

הצבעתי בכל מערכת בחירות עד עכשיו מגיל 18. אני בן 35. די קונסיסטנטי.

ואגב, אין שום דבר ״ניו אייג׳י״ במה שאני כותב. זה גם הרבה יותר מחובר למציאות משיט מחבק של ״תביא לשינוי״.

שינוי מול מי ומה?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
פורסם
כי הם מתאגדים. ואנחנו רבים על גנץ או ביבי.

הם מתאגדים?! אתה יודע כמה מפלגות דתיות/חרדיות יש?! אתה יודע שהסיבה היחידה שאלי ישי כנראה לא יעבור את אחוז החסימה זה כי דרעי לא היה מוכן להתמזג עם המפלגה שלו?

זה כמו בבדיחה על ההוא שרואה מישהו שעומד לקפוץ מגשר ושואל אותו אם הוא דתי.

אין הבדל ביניהם מבחינתי. לא מעניין אותי מי מהם יהיה ראש הממשלה הבא.

אני לא מדבר על ההבדל ביניהם, אלא בינם לבין האחרים. המיותרים שעליהם דיברת.

ואגב, אין שום דבר ״ניו אייג׳י״ במה שאני כותב. זה גם הרבה יותר מחובר למציאות משיט מחבק של ״תביא לשינוי״.

שינוי מול מי ומה?

זה לא שיט מחבק, זה חשבון פשוט.

אם יש 100 מצביעים, כל קול שווה 1.2 מושבים בכנסת.

אם מתוך ה-100 האלה, 27 איש הולכים לים, כל קול שווה 1.6 מושבים בכנסת.

במצב הראשון, שני קולות מביאים לך שני מנדטים, במצב השני אותם שני קולות מביאים לך 3 מנדטים.

עכשיו בוא תביא חיבוק.

אתה עצמך כנראה לא תעשה שינוי גדול, אבל שינוי תפיסה בהחלט יכול לשנות לחלוטין את תוצאות הבחירות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני אומר שזה בכלל לא משנה למי תצביעו בבחירות, גם ככה זה יהיה אותם אנשים שיעשו קצת רוטציה בינהם.

אני אישית הולך לנצל את היום חופש לדברים אחרים. גם ככה אין לי שמץ של מושג מי זה כל האנשים האלה, וכל ההבנה שלי בזה מסתכמת בזה שזה ביבי, ש"ס, ולא זה ולא זה, ואין לי סימפטיה לאף אחד מהם.

אתם סתם שוחקים את הסקטורים בדיסקים של עמוס.

איזו תבוסנות.

אני יכול להבין אותך שאתה לא יודע למי להצביע ואפילו שאתה חושב שכולם גרועים. מה שאתה צריך לחשוב הוא - מי מכל הגרועים האלה ידאג הכי הרבה לאינטרסים שלי, או ידאג הכי פחות לאינטרסים ההפוכים משלי. תצביע לו.

אז תגיד שוב: תצביע לרע במיעוטו. ואני אומר שבמצ הנתון i dont give a damn. כי אני לא רואה שום אבל שום הבדל בין גנץ ולפיד לבין ביבי. וכל השאר מימלא לא רלוונטיים ורק פוגעים ביכולת של מי מהם שיבחר למשלול.

איך אתה לא רואה הבדל? שים בצד את העובדה שאתה לא סובל את לפיד ושאין לך באמת מושג מי זה גנץ. מי זה ביבי אתה יודע. אם אתה חושב שהוא עושה עבודה טובה, תצביע לו. אם אתה חושב שהוא עושה עבודה גרועה - תצביע למי שיכול להחליף אותו. ולו כדי שיהיה שינוי. הרי אתה יודע בדיוק איך עוד 4 שנים של ביבי יהיו, ואם אתה לא אוהב את הרעיון, הפתרון היחידי הוא לתת סיכוי למישהו אחר. אפילו אם קוראים לו יאיר לפיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בתור מי שלקח חלק פעיל במנטרה של ״חייבים להצביע בכל מחיר״ - כולל בשרשור הזה לפני כמה שנים - ולגמרי מבין (ומסכים כמובן) עם המתמטיקה מאחורי העניין,

וואלה אני מבין אותך לגמרי יבגני.

לא יודע אם מסכים, אבל מבין.

במדינת האגו אוהבים לקרוא לכך בשמות (״תבוסתן״, ״נפולת״, ...) - אבל אני הייתי מכנה את זה בשם אחר: ייאוש.

ייאוש לעתים יגרום לנו לפעול בצורה אירציונלית, ואני אומר את זה בתור מי שחווה ייאוש בחייו ופעל באותה צורה בעצמו - כך שאין כאן פרומיל של ביקורת. יתרה מזאת, אני מוכן להודות שאם הייתי חי בישראל אני לא יכול לומר בוודאות שהייתי משתתף בבחירות או שלא הייתי מטריל אותן (שם ש״ס לדוגמא).

את הפתרון שלי אני מצאתי, מאחל לך שתמצא את הפתרון שלך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מה שמסתכל אותי מאד במערכת הבחירות הזו, בתור אחד שתומך בכלכלה חופשית שתיאורטית רק הליכוד טוען שהוא תומך בה, היא העובדה שאין שום קמפיין למפלגה הזו, מלבד "גנץ זה שמאל". שלא נדבר על זה שראש המפלגה עם כתב אישום על ראשו.

שום מילה על איך המפלגה אמורה לשפר את חיי האזרחים ב-4 השנים הקרובות. מלבד "גנץ זה שמאל", "גנץ משוגע", "גנץ חלש" - שום כלום.

"כחול-לבן" לפחות טרחה לרשום מצע. אמנם אי אפשר לקיים אפילו עשירית ממנו, אין לראש המפלגה שמץ של מושג כיצד לסגור את הגרעון, יש להם חברת כנסת "סביבתית" שרוצה לעשות אלוהים יודע מה עם הגז, יו"ר ההסתדרות בתור דמות כלכלית בכירה, ורמטכ"ל לשעבר שלכאורה מתנהג בצורה לא יותר מדי הולמת.

אז מה עדיף? מפלגה שלא אומרת כלום מלבד "הוא חלש" (הליכוד) או מפלגה שאומרת דברים שאין שום אפשרות לבצע אותם (כחול-לבן)?

המפלגנץ יודעת היטב שהיא משלה את בוחריה. גנץ הולך ונפגש עם בוחרים צעירים ומלהיב אותם על "השקעת כלל המשאבים..." בלה בלה בלה, כשברור שאין הרבה משאבים לאור הקדנציה של שר האוצר האחרון. הוא משלהב את הצעירים הללו ומבטיח להם הבטחות שברור לו שלא ניתן לקיים.

מה רבה תהיה אכזבתם של רבים אם גנץ יגיע למשרדי ראש הממשלה, ואז פתאום יצטרך להסביר שאין לו שום אפשרות לקיים את מה שהוא מבטיח.

ועדיין אני חושב שאילו הליכוד היה עושה קמפיין אמיתי, הוא היה מקבל יותר מנדטים. אפילו עם כתב האישום.

פורסם

סביר להניח שלא, בסיס המצביעים של הליכוד (שים לב, לא "מצביעי הליכוד" בכללותם, אלא הבסיס, הגוש הגדול והיציב) הם עדר, הם לא קוראים ולא יקראו מצע, סביר להניח שהם לא יודעים ממש מה האג'נדה של המפלגה, הם רואים 2 דברים:

1- את מה שהם ראו בבית

2- את ראש המפלגה

אמרתי את זה גם מוקדם יותר בשרשור, מנטליות של אוהדי כדורגל. אתה יכול לגשת לאותם אנשים ולשאול אותם את דעתם על שלל נושאים, אתה תגלה שלמרות שהם טוענים שהכל חרא, הם ימשיכו להצביע ליכוד, "כי בית לא עוזבים" ושאר חארטות.

פורסם
ועדיין אני חושב שאילו הליכוד היה עושה קמפיין אמיתי, הוא היה מקבל יותר מנדטים. אפילו עם כתב האישום.

הפוך גוטה ...

להצביע על אוייב משותף זו טקטיקה מאוד יעילה, וזה לא רק בתיאוריה אלא בפרקטיקה - זוכר את מע׳ הבחירות האחרונה?

אנשים כמוך (ואתה לא לבד כאן) הם המיעוט, לא הרוב. קוריוז ותו לא.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...