Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מהמר על שקד, למען האמת.

בכל אופן הקרב על הליכוד פוסט-ביבי נראה מרתק במיוחד.

שקד? מעניין. בהחלט מתמודדת ראויה בלי קשר ל(אי)הסכמה עם עמדותיה.

אגב, ההימור שלי המהלך היחיד שיגרום לליכוד להפוך לפוסט-ביבי היא פטירתו של ביבי משיבה טובה

(חס וחלילה טפו טפו, לא מאחל ולא כלום, סתם מציין עובדות חיים, הבחור כבר בן 70).

שום דבר אחר לא ידחוק אותו.

אז כן, תוך 3 קדנציות, אבל מסיבות טבעיות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
להפך, רציונלית עדיף להישאר בבית ולהנות מהחופש. הרי בתכלס זה שתשים פתק בקלפי לא ישנה שום דבר בחיים שלך ברמה האישית. תמיכה במועמד מסויים ונסיונות לשכנע אחרים להצביע לו זה אמוציונלי לחלוטין, שום דבר טוב לא יצא לך מזה. אולי תרגיש קצת טוב יותר עם עצמך כי ניסית, אבל בתכלס מה שהיה הוא שיהיה. אם הדעה שלך דומה לדעת הרוב, גם אם לא תצביע יש מספיק אנשים שיצביעו כמוך. אם הדעה שלך במיעוט, ההצבעה שלך לא תהפוך אותה לרוב.

זה בדיוק מה שבליכוד רוצים שתחשוב. כדי שתתעלם מכל הדברים שרוצים לעשות כאן ותבחר ב"ימין חזק". שגם זה פיקציה, אבל מה איכפת למצביעי ליכוד, הם בטוחים שאין מה לעשות עם המצב שהרגילו אותם אליו ואם יגיע מישהו במקום ביבי, כל האוטובוסים במדינה יעופו באויר מפצצות או עוד איזה אפוקליפסה תתממש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אף מתמודד בבחירות לא רוצה שתחשוב ככה. כולם רוצים לא רק שתצביע להם אלא שתפיץ את הבשורה, תשכנע אחרים ותיצור חשיפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נראה לי שאתה אוהב את הצומי.

הכי מגניב זה להיות "אנטי", "נגד הממסד", "מורד".

לאמץ את תחושת הנחיתות המזוייפת, עאלק דיכאוניות מהקיום.

להחזיק בעמדה של "הם לא יכולים לדפוק אותי יותר אם החלטתי לוותר מראש, דפקתי את השיטה".

מאבקים היום נדחפים על ידי קומץ אנשים שמונעים מסיבות אמוציונליות ולא מרציונליות.

מה קרה לרציונליות הקרה הישנה והטובה?

אם הייתי רוצה להיות נגד הממסד כל כך, הייתי מצביע חד״ש.

זו לא הפואנטה.

צומי?

יש פה שני מגיבים שהם חברים שלי בפייסוש. הם אולי יכולים להעיד שהפוסט הפוליטי האחרון שהעלתי שם היה בערך לפני 3 שנים. חוץ מזה אולי ירדתי על לפיד פעם - פעמיים, וזהו. ניגוד להרבה אנשים אחרים, ויתרתי על התענוג של לכתוב טקסטים פוליטים ארוכים, וגם כשעשיתי את זה בעבר, שתפתי אותם בעיקר עם קבוצה מצומצת של אנשים.

מגניבות?

אני במיעוט מוחלט.

הם לא יכולים לדפוק אותי? הם דופקים אותי כל יום.

אנחנו מדברים בשפות שונות לחלוטין. רציונליות? בסדר, נו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אבל מה איכפת למצביעי ליכוד, הם בטוחים שאין מה לעשות עם המצב שהרגילו אותם.

הליכוד גם לא כזה אוייב הציבור כמו שאתה מתייחס אליו. תבין שלאנשים שמאמינים בימין כלכלי, כלומר קפיטליזם, ממשלה קטנה ושוק חופשי, לא היה פעם יותר מדי אופציות למי להצביע. היום יש קצת יותר מגוון, אבל גם הוא לא מציאה גדולה. פייגלין מציע לך מצע ליברלי עם ק"מ נמוך ויד ראשונה אבל גם קישקושים על בית המקדש ורעיונות קיצוניים אחרים עם שלדה עקומה ונורת צ'ק אנג'ין דולקת קבוע.

בנט ושקד מציעים לך כמה משפטים ערטילאיים על כלכלה חופשית והרבה שידורים חוזרים של ביבי על ביטחון, על ארץ ישראל ועל השלישייה הפותחת של האלפבית האנגלי.

אז נכון שיש את הטמבלים שמצביעים ליכוד כי "ביבי המלך" ומבחינתי זה אותו סוג של סתומים שהצביעו "רק לא ביבי" (לא להעלב, גם אני הייתי בניהם). אבל מה אתה רוצה מכל השאר? שיצביעו לסוציאליזם כדי שעל כל אזרח יהיו 2 פקידי ממשלה אישיים?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ואיך אנשים משכילים נופלים בפח של ביבי? יש גם אנשים משכילים שמאמינים בתיאוריה של אפוקליפסה ללא ביבי. ולא מעט. קל לשלוט בדעת הקהל. גם אני נוטה להיות תמים ולהאמין לפוליטיקאי התורן ששיכנע אותי שהוא יביא שינוי. הפעם אבל לפיד הביא קבלות בזמן הקצר שהיה בממשלה, זו פעם יחידה בחיי שאני אצביע למישהו פעמיים ברציפות. דווקא כשהוא גרף 19 מנדטים לא הצבעתי לו, כי חשבתי שהוא כלומניק. מאמין שיניע ויזיז את הדברים בממשלה שתקום.

אני חושב שביבי ראש ממשלה לא רע בכלל. הוא אדם חכם, ערמומי, כריזמטי, נואם מבריק ושועל קרבות פוליטי שמצליח איכשהו להחזיק ממשלה 4 שנים בסצנה הישראלית.

פולחן אישיות שהתפתח סביבו זו הסיבה היחידה שאני אצביע נגדו בבחירות. אני מקווה שאנשים יבינו שהשמיים לא יפלו אם ביבי לא יהיה ראש ממשלה.

מצד שני פייגלין סתם פופוליסט תורן שזורק buzzwords באוויר. לפיד, כחלון ועכשיו פייגלין.

שקד? מעניין. בהחלט מתמודדת ראויה בלי קשר ל(אי)הסכמה עם עמדותיה.

אגב, ההימור שלי המהלך היחיד שיגרום לליכוד להפוך לפוסט-ביבי היא פטירתו של ביבי משיבה טובה

(חס וחלילה טפו טפו, לא מאחל ולא כלום, סתם מציין עובדות חיים, הבחור כבר בן 70).

שום דבר אחר לא ידחוק אותו.

אז כן, תוך 3 קדנציות, אבל מסיבות טבעיות...

אל תבנה על זה. אביו נפטר בגיל 102.

גנים טובים זורמים במשפחה.

פורסם

פולחן אישיות שהתפתח סביבו זו הסיבה היחידה שאני אצביע נגדו בבחירות.

אכן, סיבה הגיונית להצביע עבור מישהו.

מציע לך להצביע עבור המועמד שלדעתך יקדם הכי הרבה את האינטרסים שלך, ולא כדי "להעניש" קהל כלשהו שמצביע עבור מועמד מסיבות שלדעתך קשורות בפולחן אישיות או איזו פסיכולוגיה בגרוש שהמצאת.

בסופו של יום פוליטיקאים הם כלי כדי לקדם מדיניות - לא יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

גדול! לא חשבתי על זה בכלל.

(ושוב, מפאת רגישות הדבר, אני מרגיש חובה לציין שאין פה שום איחולי מוות/הסתלקות מהעולם חו״ח, מאחל רק בריאות ואריכות ימים).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
אכן, סיבה הגיונית להצביע עבור מישהו.

מציע לך להצביע עבור המועמד שלדעתך יקדם הכי הרבה את האינטרסים שלך, ולא כדי "להעניש" קהל כלשהו שמצביע עבור מועמד מסיבות שלדעתך קשורות בפולחן אישיות או איזו פסיכולוגיה בגרוש שהמצאת.

בסופו של יום פוליטיקאים הם כלי כדי לקדם מדיניות - לא יותר.

מה לעשות לא מתחשק לי להצביע לאנשים שמפתחים סביבם אמונה מיסטית.

אפילו בסין הקומוניסטית הבינו שצריך להגביל את מספר הכהונות של יו"ר המפלגה אחרי שעידן מאו נגמר.

אגב, גם את מאו ניסו להזיז מכיסאו בערך 30 שנה בהצלחה חלקית בלבד. בסופו של דבר רק מלאך המוות אפשר שינוי שלטון.

פורסם

מצד שני, אף אחד לא מנהל מדינה בגיל 90...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אבל מה איכפת למצביעי ליכוד, הם בטוחים שאין מה לעשות עם המצב שהרגילו אותם אליו ואם יגיע מישהו במקום ביבי, כל האוטובוסים במדינה יעופו באויר מפצצות.

תודה על המחמאה.

מאוד יהיר לרדד ציבור מצביעים גדול לכדי אמירה כוללנית ומזלזלת שכזו.

אני אתן לך דוגמה לגבי מה שציטטתי: גנץ אמר שהוא הולך להחזיר את מדיניות החיסולים. אתה יודע למה מלכתחילה מדיניות החיסולים פסקה? היא פסקה בתמורה לזה שפלשתינים יפסיקו להתפוצץ בתוך אוטובוסים ומסעדות. לכן, מבחינתי גנץ בעצמו אמר שיש סיכוי שהוא מחזיר לי פה מחבלים מתאבדים. אני אישית נהנה לנסוע באוטובוס בידיעה שאני לא הולך להתפוצץ קיבינאחוי ואין לי בעיה שהמחיר של זה יהיה שיחיא סינוואר ישן בשקט בלילה.

לגבי דברים אחרים שנאמרו פה: אני לא חושב שהליכוד זה ביבי וביבי זה הליכוד. לדעתי יש ראויים ממנו בתוך הליכוד, וגם בליכוד לא הכל דבש; אבל נכון להיום אני מצביע לליכוד כי יש במפלגה הזו אנשים טובים שאני רוצה בשלטון יותר מאשר במפלגות אחרות. זה הכל.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לדיונים פה אין השפעה ממשית על אף אחד, אני מאמין. הם סתם פלטפורמה להביע דעה, להתלהב, להחכים, להתמרר או כל דבר אחר.

סיידטראק מוחלט, היות ואתה לא הראשון שכותב את זה -

א. זה לא נכון עובדתית (יש לפחות אדם אחד שהפורום השפיע על דעות מסוימות שלו...)

ב. אם אתה באמת מאמין בזה (או כל אחד אחר לצורך העניין) - מה הפואנטה? פסיכולוג בחינם?

כמובן שאתה צודק שיש משתמשים שאין להם פונקציית RX אלא אך ורק TX, לא צריך להיות דאטה אנליסט בשביל למצוא אותם והפורום אף נותן לך כלי שימושי בשביל לפלטר אותם החוצה ולנקות קצת את הפיד.

בין שאר המשתתפים, אני נוטה להאמין שיש השפעה מסוימת פה ושם, אולי לא בשינוי מצד לצד תוך הודעה - אבל בשינויים קטנים יותר לאורך זמן. אני יכול להצביע על כמה וכמה משתמשים שתרמו לי ידע בו השתמשתי במרוצת השנים, בין אם זה בנושאים פוליטיים, רכב, פיננסים (ישה המלך) - ולעתים אף בנוגע לטבע האנושי.

גם מהמקטרגים למדתי.

מי שמשתמש בפלטפורמה רק בשביל לחפש דרמה, אז שיבושם לו - אבל ההפסד הוא שלו. לא רואה סיבה להתהדר בכך שאתה לא מסוגל(/מעוניין) ללמוד דבר, להיפך...

מההיכרות המצומצמת שלנו, אני רוצה להאמין שזה לא נכון עבורך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אני מצביע לליכוד כי יש במפלגה הזו אנשים טובים שאני רוצה בשלטון

מי?

(מלבד השכל)

אוחנה? כ״ץ? סער?

שואל ברצינות

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ב. אם אתה באמת מאמין בזה (או כל אחד אחר לצורך העניין) - מה הפואנטה? פסיכולוג בחינם?

אני אוהב להתווכח, ונחסמתי גם על ידי יאיר לפיד וגם על ידי גג"ן :)

הדעות שלי הן לא 1 ל-1 מה שהן היו כשהשרשור יצא לדרך, גם אם הן לא ממש רחוקות משם. נכון. אני לא מחפש דרמה בכלל גם. אפשר בהחלט להחכים מהויכוחים פה. כתבתי קודם שאני פחות מרגיש בנח לגונן על דמוקרטיה סוציאלית היום. זה גם בזכות השרשור הזה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אם אתה באמת מאמין בזה (או כל אחד אחר לצורך העניין) - מה הפואנטה? פסיכולוג בחינם?

יותר כמו מועדון debating בחינם, אבל שיהיה.

בני אדם הם יצורים עקשנים עד להדהים. כמה פעמים בחייך באמת שינית את דעתך על נושא מסוים מקצה אל קצה?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...