Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
הפוך גוטה ...

להצביע על אוייב משותף זו טקטיקה מאוד יעילה, וזה לא רק בתיאוריה אלא בפרקטיקה - זוכר את מע׳ הבחירות האחרונה?

אנשים כמוך (ואתה לא לבד כאן) הם המיעוט, לא הרוב. קוריוז ותו לא.

ייתכן מאד שאתה צודק.

אבל ביבי בעצמו אומר שהוא רוצה להגיע ל-40 מנדטים.

ככה 40 מנדטים? רק אם הוא יישאב אותם מכל רסיסי המפלגות שקמו כאן.

חבל מאד.

פיקה -

אתה צודק, אף אחד לא קורא את המצע. גם אני לא - מדובר בנייר שאפילו בשירותים אין לו שימוש.

ועם זאת, קצת מסרים שאומרים *מה אתה תעשה בשנים הקרובות*, בעשרה משפטים. משהו.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
סביר להניח שלא, בסיס המצביעים של הליכוד

לא מסכים איתך.

למען ההגינות יש לציין שבסיס המצביעים של כל המפלגות הוא בדיוק כזה, עדר שמחפש איזה פתרון קסם או אוייב דמיוני.

זה לא ייחודי לליכוד. אני שומע את העדר של מפלגת העבודה מקיאים חדשות לבקרים ש״מערכת הבריאות קורסת״ או כל מיני סאונדבייטס אחרים, וכשאתה מעמת אותם עם עובדות זה לרוב לא ישנה דבר וחצי דבר.

מה שכן ייחודי לליכוד, לדעתי, זו הסגידה חסרת העכבות לאדם אחד ספציפי. המעריצים השרופים של ביבי יכשירו כל שרץ, ורואים את זה היטב בימים אלו.

יהיה מאוד מעניין לראות מה יקרה ״ביום שאחרי״ (ביבי).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
הם מתאגדים?! אתה יודע כמה מפלגות דתיות/חרדיות יש?! אתה יודע שהסיבה היחידה שאלי ישי כנראה לא יעבור את אחוז החסימה זה כי דרעי לא היה מוכן להתמזג עם המפלגה שלו?

זה כמו בבדיחה על ההוא שרואה מישהו שעומד לקפוץ מגשר ושואל אותו אם הוא דתי.

בוודאי. יהדות התורה היא איחוד, הבית היהודי היה גם איחוד.

מן הסתם, הם גם רבים, ויש זרמים שונים אצל החרדים והדתיים, וכנראה שבמקרה של ש"ס הריבים בין ישי ודרעי פגעו במפלגה.

עכשיו בוא תביא חיבוק.

בכיף, איפה אתה גר?

אתה עצמך כנראה לא תעשה שינוי גדול, אבל שינוי תפיסה בהחלט יכול לשנות לחלוטין את תוצאות הבחירות.

אני עצמי לא אעשה שום שינוי. ולכן זה לא משנה בכלל.

אנשים שוכחים שהצבעה היא לא חובה. ויש לזה סיבה.

מען ההגינות יש לציין שבסיס המצביעים של

כל המפלגות

הוא בדיוק כזה, עדר שמחפש איזה פתרון קסם או אוייב דמיוני.

כן, ולצד השני, מכיר לא מעט אנשים בשמאל שמבחינתם זו פשוט חותמת שמעידה על איכותם, וכשאתה שואל אותם למה הם מחזיקים בדעות שמאלניות, הם לעולם לא יודעים להסביר ולנמק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
זו גם לא המטרה של דמוקטריה. ההנחה בסיסית ביותר מאחורי ״העם הוא הריבון״ היא שיש עם. ומה אם אין? מה עושים? כל קבוצה נלחמת על מה שהכי פחות רע בעינייה?

די, נו, בוא תהיה רציני. מה זה "אין עם"? בריטניה זה עם? הודו זה עם? ארה"ב זה עם? אם היה עם, לא היה צריך להצביע, כולם היו רוצים אותו דבר. דמוקרטיה היא בדיוק מה שצריך בסיטואציות כאלה, שיש בהן אי-הסכמה.

מדינת הלכה זו אולי התוצאה שתהייה בגלל שינוי דמוגרפי. אבל נכון להיום לא משנה למי תצביע, פשוט תקבל שוב כנסת שלא תשרוד 4 שנים מלאות ושמי שירכיב את הממשלה בה יצטרך במשך כל התקופה להכנע לסחטנות מכל הצדדים. והעובדה העצובה שלא מעט אנשים כאן (וגם בסביבה היומימיות שלי) מצביעים, למשל, לפייגלין, רק מעידה עוד לפני הבחירות שהמצב יהיה יותר חרא ממה שהוא היום.

אולי. אולי דווקא יקרה נס, ליברמן וכחלון לא יעברו את אחוז החסימה, החרדים לא יעברו 10 מנדטים ביחד, ולביבי לא תהיה קואליציה בלי כחול-לבן (או הפוך). קצת far fetched, אבל לא לגמרי בלתי אפשרי.

קול הבודד שלי או שלך אין שום דרך ואפשרות להשפיע על רבע מהאזרחים שמצביעים ליכוד לחלוטין לא משנה מה.

אין לנו שום אפשרות להשפיע על מצביעי יהדות התורה (שיכולה ליפול כנראה רק על ריבים פנימיים של חרדים).

אף אחד מהמנהיגים הפוטנציאלים שאנחנו יכולים להצביע להם לא רואה בערבים כשותפים פוטנציאלים לכלום.

אז מה נשאר? אתה מלכתחילה מתנהל בתוך קבוצה שהיא בערך כמה? 50% מהאזרחים המצביעים? שגם בינם לבין עצמם לא באמת מסכימים על הדרך.

למעשים שלך כאדם פרטי אין שום השפעה על היקום. אפילו לא על מדינת ישראל. אתה לא מצביע כי אתה תקבע את תוצאת הבחירות, אלא כי אם אתה וכל שאר היבגניפ-ים לא תצביעו, אתם כן עלולים להשפיע על תוצאת הבחירות. זה בדיוק כמו הרבה החלטות אישיות אחרות: אתה יכול להחליט להפחית צריכה או לנסוע פחות כדי להפחית זיהום. ההחלטה האישית שלך לא משנה כלום, אבל החלטות אישיות של הרבה אנשים כן עושות שינוי מסויים. בדיוק אותו דבר בטבעונות (או צמחונות), זו לא ההחלטה שלך שמשנה, אלא החלטה של הרבה אנשים.

אז תגיד שוב: תצביע לרע במיעוטו. ואני אומר שבמצ הנתון i dont give a damn. כי אני לא רואה שום אבל שום הבדל בין גנץ ולפיד לבין ביבי. וכל השאר מימלא לא רלוונטיים ורק פוגעים ביכולת של מי מהם שיבחר למשלול.

אתה באמת לא רואה הבדל בין קואליציה של ביבי, בנט, פרץ, פייגלין והחרדים, לבין קואליציה של המפלגנץ, העבודה, מרץ, החרדים וחלקים מהליכוד? קצת אוטופי, נכון, אבל זה נהיה הרבה יותר אוטופי אם אנשים מפסיקים להצביע.

בסה"כ, מה יש לך להפסיד? חצי שעה מהחיים? נשמע לי סיכון סביר לקחת.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

די, נו, בוא תהיה רציני. מה זה "אין עם"? בריטניה זה עם?

אני מאוד רציני. יש לנו גם מיעוט אתני לאומי אחר, שתופס את ההגדרה העצמית שלו באופן שונה מאיתנו. ויש גם מיעוט אחר שברמה הדתית מזוהה איתנו, אבל דת ולאום הם לא מושגים חופפים ברוב המקרים בעולם. ההנחה שהחילונים בקצה אחד וחרדים בקצה אחר שייכים לאותו הלאום רק מעצם הזדהות דתית כלשהי היא לא נכונה אוטומטית ואפשר בהחלט להתווכח עליה. ואני באמת לא יודע למה כל כך מזעזע אותך הרעיון שבמקרה הישראלי הפערים בין יהודים לא חרדים, לבין חרדים, לבין ערבים, לא מאפשרים קיום של עם *ישראלי*.

ולביבי לא תהיה קואליציה בלי כחול-לבן (או הפוך). קצת far fetched, אבל לא לגמרי בלתי אפשרי.

ומה אתה חושב שישתנה לטובה בחייך מזה שבעמדת קבלת החהלטות תקבל את ניסנקורן ובוגי במקום ליברמן וכחלון?

אלא כי אם אתה וכל שאר היבגניפ-ים לא תצביעו, אתם כן עלולים להשפיע על תוצאת הבחירות.

...

בדיוק אותו דבר בטבעונות (או צמחונות), זו לא ההחלטה שלך שמשנה, אלא החלטה של הרבה אנשים.

אם אני מחליט להיות טבעוני, זה לא משפיע על אף אחד. בשביל שיהיו עוד טבעונים, צריך לשכנע, להסביר, לייצר מודעות. ולפעמים זה קרב אבוד מראש.

אבל צריך ללכת שלב אחד אחורה בכלל. כמה אנשים אתה מכיר שלא מצביעים? מה הדעות הפוליטיות שלהם בתחומים שונים? אולי אם תתחיל משם, תבין עד כמה זה באמת חסר משמעות. אבל מימלא הויכוחים כאן הם לנשמה, אז לפחות זה :)

אתה באמת לא רואה הבדל בין קואליציה של ביבי, בנט, פרץ, פייגלין והחרדים, לבין קואליציה של המפלגנץ, העבודה, מרץ, החרדים וחלקים מהליכוד? קצת אוטופי, נכון, אבל זה נהיה הרבה יותר אוטופי אם אנשים מפסיקים להצביע.

לא.

ואם כבר נהייה ריאליסטים עד הסוף - בקואליציה של גנץ יש הרבה סיכוי לראות את צהל נכנס לרצועה \ ערים ביו"ש \ לבנון \ סוריה \ מחק את המיותר בתדירות גבוהה יותר, מאשר תחת השלטון הנוכחי.

פורסם
לא מסכים איתך.

למען ההגינות יש לציין שבסיס המצביעים של כל המפלגות הוא בדיוק כזה, עדר שמחפש איזה פתרון קסם או אוייב דמיוני.

זה לא ייחודי לליכוד. אני שומע את העדר של מפלגת העבודה מקיאים חדשות לבקרים ש״מערכת הבריאות קורסת״ או כל מיני סאונדבייטס אחרים, וכשאתה מעמת אותם עם עובדות זה לרוב לא ישנה דבר וחצי דבר.

מה שכן ייחודי לליכוד, לדעתי, זו הסגידה חסרת העכבות לאדם אחד ספציפי. המעריצים השרופים של ביבי יכשירו כל שרץ, ורואים את זה היטב בימים אלו.

יהיה מאוד מעניין לראות מה יקרה ״ביום שאחרי״ (ביבי).

אם גנץ נבחר לראשות הממשלה.

כחלון סוגר את כולנו.

בנט סוגר את הימין החדש.

שניהם מתמודדים על ראשות הליכוד.

שניהם הבינו שהדרך להגיע לראשות הליכוד זה לבוא עם מפלגה חדסה ולחכות שביבי יתפטר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אם גנץ נבחר לראשות הממשלה.

כחלון סוגר את כולנו.

בנט סוגר את הימין החדש.

שניהם מתמודדים על ראשות הליכוד.

שניהם הבינו שהדרך להגיע לראשות הליכוד זה לבוא עם מפלגה חדסה ולחכות שביבי יתפטר.

יש לי התערבות תלויה ועומדת על בקבוק ויסקי איכותי שבנט ראש הליכוד תוך 3 כנסות [emoji51]

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
יש לי התערבות תלויה ועומדת על בקבוק ויסקי איכותי שבנט ראש הליכוד תוך 3 כנסות [emoji51]

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

אני מהמר על שקד, למען האמת.

בכל אופן הקרב על הליכוד פוסט-ביבי נראה מרתק במיוחד.

פורסם
אני מאוד רציני. יש לנו גם מיעוט אתני לאומי אחר, שתופס את ההגדרה העצמית שלו באופן שונה מאיתנו. ויש גם מיעוט אחר שברמה הדתית מזוהה איתנו, אבל דת ולאום הם לא מושגים חופפים ברוב המקרים בעולם. ההנחה שהחילונים בקצה אחד וחרדים בקצה אחר שייכים לאותו הלאום רק מעצם הזדהות דתית כלשהי היא לא נכונה אוטומטית ואפשר בהחלט להתווכח עליה. ואני באמת לא יודע למה כל כך מזעזע אותך הרעיון שבמקרה הישראלי הפערים בין יהודים לא חרדים, לבין חרדים, לבין ערבים, לא מאפשרים קיום של עם *ישראלי*.

ובהודו אין הינדוהיסטים, בודהיסטים ומוסלמים? אין עמים שונים שמדברים שפות שונות? אין מתחים כלכליים? ואמריקאים הם כולם אותם אנשים? החוואי מטקסס עם דגל הקונפדרציה, העובד השחור במפעל רכב בדטרויט, הבנקאי מניו יורק ועובד ההיי טק מהוואלי ימצאו משהו משותף? בכל מקום יש מתחים, אין כמעט מדינות הומוגניות בשום מקום.

ומה אתה חושב שישתנה לטובה בחייך מזה שבעמדת קבלת החהלטות תקבל את ניסנקורן ובוגי במקום ליברמן וכחלון?

...

ואם כבר נהייה ריאליסטים עד הסוף - בקואליציה של גנץ יש הרבה סיכוי לראות את צהל נכנס לרצועה \ ערים ביו"ש \ לבנון \ סוריה \ מחק את המיותר בתדירות גבוהה יותר, מאשר תחת השלטון הנוכחי.

אני אישית לא חושב שגנץ הוא מתת האל לאנושות, אבל אני די מפחד מראש ממשלה שהאלטרנטיבות שלו הן ראשות ממשלה או מעשיהו, ולא ממש רוצה לחשוב על מה הוא מוכן לוותר כדי לבחור באפשרות הראשונה, בטח כשהשותפים הקואליציוניים שלו הם בנט, פרץ ופייגלין. אז כן, גנץ וניסנקורן לדעתי יהיו עדיפים, אפילו אם תדחוף את גבאי וכחלון לעיסה הזו איכשהו, כולל החרדים. הם לא יהיו טובים, הם פשוט יהיו פחות גרועים.

אם אני מחליט להיות טבעוני, זה לא משפיע על אף אחד. בשביל שיהיו עוד טבעונים, צריך לשכנע, להסביר, לייצר מודעות. ולפעמים זה קרב אבוד מראש.

...

אבל צריך ללכת שלב אחד אחורה בכלל. כמה אנשים אתה מכיר שלא מצביעים? מה הדעות הפוליטיות שלהם בתחומים שונים? אולי אם תתחיל משם, תבין עד כמה זה באמת חסר משמעות. אבל מימלא הויכוחים כאן הם לנשמה, אז לפחות זה :)

זה לא שאם אתה מחליט להיות טבעוני אתה באמת מצפה שגג שנה אח"כ העולם כולו יהיה טבעוני. אתה כבר מספיק לא ילד כדי לדעת שגם אם לא ניצחת במלחמה אתה יכול לרשום הישגים, וגם אם תפסיד בקרב הזה, זה לא שהפסדת במלחמה. עדיף אופוזיציה רחבה ולוחמנית מאופוזיציה צרה ומיואשת.

ובכל אופן, כמו הוויכוחים פה, אתה מצביע (או בוחר להיות טבעוני, ווטאבר) הרבה יותר בשביל עצמך מאשר בגלל התוצאה. ואם התוצאה חשובה לך, תמיד אפשר לנסות ולהשפיע בדרכים אחרות (הכוונה לשכנוע לגיטימי, כן? לא לקניית קולות או רצח ראשי ממשלה מכהנים).

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

^^

לזכות פייגלין יאמר שהוא יודע לעשות קמפיין, להגיד מה הוא הולך לעשות ולפגוע בנקודות חשובות של הציבור הכללי בנאומים שלו, למשל זה מהיום:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5484948,00.html#autoplay

מי לא רוצה שיפסיקו עם השביתות הפראיות של וועדים למיניהם? מי לא רוצה אובר (חוץ מנהגי מוניות אולי)? מי לא רוצה פוליטיקאי אמיץ שיזיז דברים לאחר שהרגילו אותנו לכלומניקים בממשלה? וכו וכו.

זה נהדר. מה אתה מצפה שישתנה בממשלה הבאה שתקום בישראל? במה היא תהייה שונה מהנוכחית?

העובדה היא שכל אחד מהשמות שהזכרת היה יכול להתמודד בכל אחת מהמפלגות שהזכרת, למעט אולי ״העבודה״.

זה בדיוק זה.

כתבתי תגובה בנייד ולאחר השליחה קפצה פרסומת בלי יכולת לדלג עליה ובסוף התגובה לא נשלחה. אבל לא מצפה שזה ישתנה לאחר הבחירות. :roll:

מה שאני כן מצפה במקרה וכחול לבן יהיו אלה שירכיבו את הממשלה זה:

1. ירידה דרסטית בשחיתות, בממשלה/כנסת+שלטון מקומי (חוק שיוציא עבריינים מפוליטיקה וחוק הגבלת קדנציות ועוד). כסף שיתפנה משחיתות קואליציונית יופנה לטובת האזרחים באופן מידי בבריאות, חינוך וכו'.

2. שינוי כולל במדיניות של הממשלה. במגוון התחומים, לפחות לפי לפיד להרבה תוכניות כבר בוצעה עבודת הכנה ויש מקורות תקציביים, כך שאפשר להוציאם לפועל מיד עם הרכבת הממשלה.

3. תחבורה ציבורית בשבת. ביטול כוונות להטיל כאן מיסים על רכבים חשמליים (מס נסועה למשל), כי לדעתי הסיבה היחידה שרוצים להכניסם זו שחיתות וביזבוז כספי ציבור. קידום אנרגיות מתחדשות שעשיות גם לתרום לאיכות הסביבה,וגם להוריד מחירי חשמל ובכך לגרום בעקיפין להורדת יוקר המחיה. כבר הוכח שגם בארץ ייצור חשמל משדות פאנלים סולאריים יעלה יותר זול מייצור חשמל מהגז שלנו.

4. נגמרו לי האנרגיות, גם לא יודע עד כמה יש טעם להמשיך, לא תילך להצביע במילא.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

ובהודו אין הינדוהיסטים, בודהיסטים ומוסלמים? אין עמים שונים שמדברים שפות שונות?

ישנן מדינות בעולם שמורכבות ממיעוטים אתנים ודתיים שונים. נכון. וגם ארה"ב יכולה להתפרק מתוך מתחים אתניים פנימיים, כן. אל תשכח גם שרוב המסגרות המדיניות שקיימות היום בעולם הן צעירות מאוד. ושוני אתני או דתי זה לא בהכרח מתכון לכישלון. זה יכול להיות מתכון לכישלון, כשמגיעים למצב שבו כל המפלגות של קבוצה אתנית אחת מחרימות את כל המפלגות של קבוצה אחרת.

אני מרשה לעצמי לנחש שאתה לא תומך נלהב של סיפוח יו"ש ועזה ומתן אזרחות לכולם.

אז זה בדיוק אותו דבר.

זה לא שהפסדת במלחמה. עדיף אופוזיציה רחבה ולוחמנית מאופוזיציה צרה ומיואשת.

בוודאי שהפסדתי במלחמה.

תחזור לעמוד הראשון של השרשור, תמצא שם תגובות שלי; משכנע אנשים לאמץ עמדה שמאלנית מינימלית כלשהי, או טוען שלפיד אידיוט.

עברו איקס שנים.

איפה אנחנו היום? רוב חבריי שהצביעו ללפיד בפעם הראשונה, הודו בדיעווד שעשו טעות. היום רובם חוזרים להצביע כחלון לבן.

שמאל?

מבחינה כלכלית אני מרגיש שאני לא יכול להטיף לדמוקרטיה סוציאלית בלב שלם במצב הנתון בישראל, מכל הסיבות שפרטתי כבר בשרשורים דומים.

שמאל מדיני?

לפני 4 שנים אנשים "הזדעזעו" כשביבי דיבר על ערבים שנוהרים באוטובוסים. היום ראשי כל המפלגות הגדולות מודיעים בקול רם שלא ישתפו ערבים בשלטון.

אז באמת מה זה משנה לי אם לאיש שצועק ממסך הטלויזיה ודורש ממני לשלם על מלחמות ועל סקטורים פרזיטים וכו' קוראים בני או ביבי?

השמאל, כפי שאני תופס אותו, לא מסוגל לדלבר יותר שום דבר. הוא מימלא כבר נתפס כמה שנמצא כמעט מחוץ לגדר. בימין, גם מהסוג של גנץ ולפיד, אין לי מה לחפש. ופתק לבן הוא לא המצאה שלי.

מה שאני כן מצפה במקרה וכחול לבן יהיו אלה שירכיבו את הממשלה זה:

סבבה, מקווה שבילך ובשביל כולנו שלא תתאכזב.

. נגמרו לי האנרגיות, גם לא יודע עד כמה יש טעם להמשיך, לא תילך להצביע במילא.

לדיונים פה אין השפעה ממשית על אף אחד, אני מאמין. הם סתם פלטפורמה להביע דעה, להתלהב, להחכים, להתמרר או כל דבר אחר.

ספציפית לגבי כחול לבן - הם בתחתית הרשימה של מפלגות ומנהיגים שאני יכול להאמין להם. אבל הלוואי, באמת הלוואי שנחזור לכאן להתווכח עוד שנה ואגלה עד אז שטעיתי.

פורסם (נערך)

נראה לי שאתה אוהב את הצומי.

הכי מגניב זה להיות "אנטי", "נגד הממסד", "מורד".

לאמץ את תחושת הנחיתות המזוייפת, עאלק דיכאוניות מהקיום.

להחזיק בעמדה של "הם לא יכולים לדפוק אותי יותר אם החלטתי לוותר מראש, דפקתי את השיטה".

מאבקים היום נדחפים על ידי קומץ אנשים שמונעים מסיבות אמוציונליות ולא מרציונליות.

מה קרה לרציונליות הקרה הישנה והטובה?

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

להפך, רציונלית עדיף להישאר בבית ולהנות מהחופש. הרי בתכלס זה שתשים פתק בקלפי לא ישנה שום דבר בחיים שלך ברמה האישית. תמיכה במועמד מסויים ונסיונות לשכנע אחרים להצביע לו זה אמוציונלי לחלוטין, שום דבר טוב לא יצא לך מזה. אולי תרגיש קצת טוב יותר עם עצמך כי ניסית, אבל בתכלס מה שהיה הוא שיהיה. אם הדעה שלך דומה לדעת הרוב, גם אם לא תצביע יש מספיק אנשים שיצביעו כמוך. אם הדעה שלך במיעוט, ההצבעה שלך לא תהפוך אותה לרוב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
^^

לזכות פייגלין יאמר שהוא יודע לעשות קמפיין, להגיד מה הוא הולך לעשות ולפגוע בנקודות חשובות של הציבור הכללי בנאומים שלו, למשל זה מהיום:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5484948,00.html#autoplay

מי לא רוצה שיפסיקו עם השביתות הפראיות של וועדים למיניהם? מי לא רוצה אובר (חוץ מנהגי מוניות אולי)? מי לא רוצה פוליטיקאי אמיץ שיזיז דברים לאחר שהרגילו אותנו לכלומניקים בממשלה? וכו וכו.

לא מבין איך אנשים משכילים שאמורים להבין איך דברים עובדים פחות או יותר נופלים בפח שלו.

הוא יחליש את הועדים? נו באמת...

מה זה מס על עסקים קטנים? משהו חדש? עצמאי משלם מס לפי מדרגות מס של יחיד לאחר ניכוי הוצאות מותרות. חברות משלמות מס חברות.

לגליזציה תתרחש עם או בלי פייגלין. זה רק עניין של זמן.

בקיצור סתם זורק buzzwords.

מה קרה בחברה הישראלית שבכל מערכת בחירות ב-10 השנים האחרונות אנו מקבלים פופוליסט כריזמטי תורן שגורם לצעירים לנהור אחריו.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
לא מבין איך אנשים משכילים שאמורים להבין איך דברים עובדים פחות או יותר נופלים בפח שלו.

הוא יחליש את הועדים? נו באמת...

מה זה מס על עסקים קטנים? משהו חדש? עצמאי משלם מס לפי מדרגות מס של יחיד לאחר ניכוי הוצאות מותרות. חברות משלמות מס חברות.

לגליזציה תתרחש עם או בלי פייגלין. זה רק עניין של זמן.

בקיצור סתם זורק buzzwords.

מה קרה בחברה הישראלית שבכל מערכת בחירות ב-10 השנים האחרונות אנו מקבלים פופוליסט כריזמטי תורן שגורם לצעירים לנהור אחריו.

ואיך אנשים משכילים נופלים בפח של ביבי? יש גם אנשים משכילים שמאמינים בתיאוריה של אפוקליפסה ללא ביבי. ולא מעט. קל לשלוט בדעת הקהל. גם אני נוטה להיות תמים ולהאמין לפוליטיקאי התורן ששיכנע אותי שהוא יביא שינוי. הפעם אבל לפיד הביא קבלות בזמן הקצר שהיה בממשלה, זו פעם יחידה בחיי שאני אצביע למישהו פעמיים ברציפות. דווקא כשהוא גרף 19 מנדטים לא הצבעתי לו, כי חשבתי שהוא כלומניק. מאמין שיניע ויזיז את הדברים בממשלה שתקום.

• תוכן חדש...