Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
תודה על המחמאה.

מאוד יהיר לרדד ציבור מצביעים גדול לכדי אמירה כוללנית ומזלזלת שכזו.

אני אתן לך דוגמה לגבי מה שציטטתי: גנץ אמר שהוא הולך להחזיר את מדיניות החיסולים. אתה יודע למה מלכתחילה מדיניות החיסולים פסקה? היא פסקה בתמורה לזה שפלשתינים יפסיקו להתפוצץ בתוך אוטובוסים ומסעדות. לכן, מבחינתי גנץ בעצמו אמר שיש סיכוי שהוא מחזיר לי פה מחבלים מתאבדים. אני אישית נהנה לנסוע באוטובוס בידיעה שאני לא הולך להתפוצץ קיבינאחוי ואין לי בעיה שהמחיר של זה יהיה שיחיא סינוואר ישן בשקט בלילה.

לגבי דברים אחרים שנאמרו פה: אני לא חושב שהליכוד זה ביבי וביבי זה הליכוד. לדעתי יש ראויים ממנו בתוך הליכוד, וגם בליכוד לא הכל דבש; אבל נכון להיום אני מצביע לליכוד כי יש במפלגה הזו אנשים טובים שאני רוצה בשלטון יותר מאשר במפלגות אחרות. זה הכל.

אני מבין שזה נראה לך לגמרי בסדר לטעון את זה: "אתה יודע למה מלכתחילה מדיניות החיסולים פסקה? היא פסקה בתמורה לזה שפלשתינים יפסיקו להתפוצץ בתוך אוטובוסים ומסעדות." אם זה נכון, זו חתיכת השפלה למדינת ישראל. אני הייתי בטוח שזו תוצאה של מאמץ כוחות הבטחון, אבל אתה בעצם אומר שגם בעניין הפיגועים האלה אנחנו נתונים לחסדי המחבלים?

עכשיו בוא נלך אחורה בזמן כדי לאמת או לשלול את הטענה שלך על הקשר בין פיגועי התאבדות לסיכולים ממוקדים. ניקח לצורך העניין את התקופה מ-2009, כאשר ביבי נכנס שוב ללשכת ראש הממשלה. שני פיגועי התאבדות התרחשו מאז ועד היום, כאשר אחד מהם ב-2016 באוטובוס וזה היה כשנה וחצי לאחר הסיכול הממוקד האחרון נגד החמאס. בתקופה הזו היו 9 סיכולים ממוקדים שלא במסגרת מבצעים (עופרת יצוקה, עמוד ענן וצוק איתן, בהם היו סיכולים נוספים). לפי הנתונים אין שום קשר ישיר בין סיכולים ממוקדים לפיגועי התאבדות.

וגם היו הרבה פיגועי ירי מאז שפסקו החיסולים ב-2014. במה עקרונית שונה פיגוע ירי בשרונה לדוגמה מפיגוע התאבדות? מספר פיגועי דקירה בכלל אסטרונומי.

עריכה אחרונה על ידי arco1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני רוצה להתייחס למשפט "חתיכת השפלה למדינת ישראל".

אנחנו לא באיזה משחק ספורט או תכנית ריאליטי שמשודרת בפריים טיים ולמחרת אתה מדבר על זה עם חברים שלך בהפסקת קפה במשרד.

מדובר בחיים של אנשים ואם יש סבירות גבוהה שצעד מסויים יקטין פגיעה באזרחים, מצופה מההנהגה שתעשה את זה בלי להתחשב בשטויות כמו "השפלה למדינה". אנחנו לא רוצים לחיות במדינה ששולחת אזרחים וחיילים למות בשביל שפוליטיקאים יתרברבו כמה גברים הם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שקד? מעניין. בהחלט מתמודדת ראויה בלי קשר ל(אי)הסכמה עם עמדותיה.

אגב, ההימור שלי המהלך היחיד שיגרום לליכוד להפוך לפוסט-ביבי היא פטירתו של ביבי משיבה טובה

(חס וחלילה טפו טפו, לא מאחל ולא כלום, סתם מציין עובדות חיים, הבחור כבר בן 70).

שום דבר אחר לא ידחוק אותו.

אז כן, תוך 3 קדנציות, אבל מסיבות טבעיות...

אני חושב שזה לא ייקח זמן רב כל כך.

ראשית יש את העניין המשפטי שלא ברור מה ייצא ממנו.

שנית, מתישהו אפילו לביבי יימאס.

פורסם (נערך)
אני רוצה להתייחס למשפט "חתיכת השפלה למדינת ישראל".

אנחנו לא באיזה משחק ספורט או תכנית ריאליטי שמשודרת בפריים טיים ולמחרת אתה מדבר על זה עם חברים שלך בהפסקת קפה במשרד.

מדובר בחיים של אנשים ואם יש סבירות גבוהה שצעד מסויים יקטין פגיעה באזרחים, מצופה מההנהגה שתעשה את זה בלי להתחשב בשטויות כמו "השפלה למדינה". אנחנו לא רוצים לחיות במדינה ששולחת אזרחים וחיילים למות בשביל שפוליטיקאים יתרברבו כמה גברים הם.

אם תקרא שוב (ואולי אני מתקשה לבנות משפטים כמו שצריך, גם אפשרות), תראה שהביטוי הזה מיוחס לעובדה שהייתי בטוח שפעולות מניעה של כוחות הבטחון הביאו לכמעט היעלמות של פיגועי ההתאבדות, כאשר לפי ניקו זו בעצם הטובה שעושים לנו המחבלים. העניין של הטובה זה השפלה מבחינתי. ולא שהפסיקו סיכולים לכאורה תמורת הפסקת פיגועי התאבדות. שזה לא נכון לפי העובדות בשטח.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם

אגב היום קיבלתי חשק להצטרף ליבגני ולא להצביע. לאחר שנחשפה פרשה של גנץ. לא רוצה להצביע למושחת לכאורה. ממש בעיה שלפיד לא יכול כבר להתפצל ממנו. באמת שאני כבר מבולבל לגמרי ולא יודע מה לעשות ביום הבחירות. אמשיך לעקוב אחר התפתחויות בינתיים, אין יותר מדי ברירות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם תקרא שוב (ואולי אני מתקשה לבנות משפטים כמו שצריך, גם אפשרות), תראה שהביטוי הזה מיוחס לעובדה שהייתי בטוח שפעולות מניעה של כוחות הבטחון הביאו לכמעט היעלמות של פיגועי ההתאבדות, כאשר לפי ניקו זו בעצם הטובה שעושים לנו המחבלים. העניין של הטובה זה השפלה מבחינתי. ולא שהפסיקו סיכולים לכאורה תמורת הפסקת פיגועי התאבדות. שזה לא נכון לפי העובדות בשטח.

זה בדיוק מה שאני מדבר עליו.

לדעתי, כשמדובר בחיים של אנשים השיח לא צריך להיות במונחים של משחקי כבוד. המחבלים עושים לנו טובות?! צריך להמציא סיבות להרגיש מאויימים? מאיפה באה הגישה הזאת בכלל...

מצד אחד יש פוליטיקאי שמחליט לעצור מהלכי תקיפה כי הוא סבור שזה צעד שיסייע להקטין כמות נפגעים בפיגועים. מצד שני יש פוליטיקאי שצועק לו שהוא pussy בגלל זה, ובמקומו היה ממשיך להיכנס בהם. מי יותר ילדותי?

אנחנו לא יודעים כמה פיגועים פוטנציאליים סוכלו או שבכלל לא יצאו לפועל כתוצאה מהמהלך הזה (אם בכלל) כך שאין למה להשוות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הזכרת לי את הסמס שקיבלתי היום מעוצמה יהודית ש"הפתרון של בן גביר הוא לשטח את עזה. מצביעים טב". זה כבר שיא הילדותיות. *facepalm*

פורסם

אני גם ממאוכזבי איחוד לפיד גנץ, לדעתי לפיד עשה טעות.

אבל אני לא מסכים אם ה"לא רוצה להצביע" זה בעיה הכי חמורה לדעתי, כי אלא ששולטים שנים על גבי שנים בכספי המיסים יודעים טוב מאוד שאותם אנשים לא ילכו להצביע והזכייה שלהם בכיס כל פעם מחדש.

דמוקרטיה בשקל.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

גנץ עשה את כל הטעויות האפשרויות במערכת הבחירות הזו.

בנוסף, מי שסחף והשפיע הכי הרבה על דעת הקהל הוא הקמפיין הליכוד.

הוא הצליח לחזק את התהילה לגבי ביבי שהוא חזק, הצליל להציג את גנץ כאיש שמאל (ההפך מהליכוד).

גנץ? לא רק שלא אומר את דעתו, הוא גם סותר מדי פעם את המצע שלו, קודם היה פרנואיד כלפי ביבי ועכשיו המפלגה קבעה שיש הזנות סתר.

הוא היה רמטכ"ל נהדר (לדעתי) ויש יחד איתו אנשי צבא טובים. אבל אם יש משהו שקמפיין ליכוד השפיע עלי: הבנתי שגנץ עדין לא מכיר את חוקי המשחק של פוליטיקה הישראלית.

לדעתי במקום לתקוף כל צעד משםטי כנגד התיקים של ביבי, הוא יכל למנף את הדעה המדינית שלו כלפי הביטחון (שזו התמחות שלו בחיים). היה לו 24 שעות שבמקום להגיד מה שאזרחים רוצים לשמוע, הוא פשוט שתק. או שהמדיניות של ביבי מקובלת על גנץ ושאר הגנרלים.

אחרי פרסום הענין של השחיתות, גנץ אמר "בסדר בסדר, ידעתי שזה יקרה, אבל אותי מעניין תושבי שדרות וקרית שמונה והם לא משעממים אותי". זה המסר שאתה נותן לציבור הבוחרים שלך?

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

^

מעניין האם הוא סיפר זאת ללפיד (אם הוא ידע שזה ייצא לעיני הציבור). אחת הסיבות הגדולות שהתחלתי לתמוך בלפיד הוא המאבק בשחיתות. זה חשוב לעתיד, במקרה ויתפצלו בשלב כלשהו בשנים הקרובות. אם לפיד ידע וחבר אליו בכל זאת, גם הוא יהיה פסול בעיניי..

פורסם
גנץ עשה את כל הטעויות האפשרויות במערכת הבחירות הזו.

זכותך לחשוב ככה, אבל לפחות היית מציין שזו דעתך.

בוא, גנץ לא עשה את כל השגיאות האפשריות. הוא עשה שגיאות, בוודאי, הוא טירון פוליטי וזה די צפוי שהוא ישגה. אבל הוא גם עשה הרבה דברים נכון, ולראיה במהלך רוב התקופה הוא מוביל בסקרים, ורק עכשיו (בהינתן המצב בעזה, אז זה סוג של טבעי) הוא משתווה לביבי.

הוא עשה (ועושה) שלושה דברים מאוד נכונים ומאוד מהותיים:

א. הוא איחד את כל גוש המרכז וייצר אלטרנטיבה אמיתית וכמעט ריאלית לביבי

ב. הוא הצליח לא לייצר אינטריגות פנימיות ולא לתת ליריבים שלו חומר עדכני

ג. הוא התנער מכל סממן אפשרי של שמאל

בסה"כ, יחסית למישהו שהגיע רק אתמול לפוליטיקה, הוא עובד לא רע.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

אז מסתבר שאלי ישי החליט לפרוש, כי הבין לכנסת הוא לא יצליח להכנס - במיוחד אחרי כל הריקושטים שהוא ספג על האבא ואבא.

האבסורד - הוא החליט להביע תמיכה ביהדות התורה.

למה? כי זה לא דרעי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

א. זה שרשור פוליטי. אין לי קשרים פוליטים שאני מקדם, ולכן כל תגובה שלי כאן בשרשור (ורוב המגיבים כאן) מגיבים את דעותיהם בלבד.

ב. אני לא יודע מי הם הקולות של המדגם בסקרים, אך בבחירות האחרונות כל הסקרים הראו שוויון בין הרצוג-לביני מול נתניהו, ובסוף נתניהו ניצח. הוא לא ניצח סתם, יש לו קהל אוהדים בערים הקצת יותר רחוקות מגבולות ת"א - עמק חפר. כמות הקולות שאני שומע "רק ביבי" לבין "אני אצביע גנץ" הם מאוד משמעותיים.

ג. לקרוא לגנץ טירון פוליטי, לדעתי, זה לא נכון. הצבא עצמו הוא מקום שיש בתוכו פוליטיקה ארגונית. כשאני הייתי חייל ראיתי שקצינים מסוימים שמים רגלים לקצינים אחרים בשביל להוכיח את כוחם. גנץ לא היה עובד זוטר במפעל נידח, היה רמטכ"ל.

ד. הוא הצליח לתת תקווה לגוש המרכז, אך הכניס את ניסקורן למקום מאוד גבוה. עד כמה שאני כן מאמין בדעות כלכליות סוצאליסטיות, הרבה ישראלים לא אוהבים. ניסקורן הוא סמל לכך.

ה. אם הוא נתן אלטרנטיבה כלשהי לביבי, אני לא מבין איזו אלטנטיבה. אין לו שום דעה לא כאן ולא כאן.

מדי פעם גם לי יש תחושה שאין מה לעשות, אין מי שיצג אותי, ואין טעם לבחור. גנץ באמת נתן תקווה, שפשוט כבר ירד לי ממנה.

פורסם

א. הוא איחד את כל גוש המרכז וייצר אלטרנטיבה אמיתית וכמעט ריאלית לביבי

אני כבר בדיעה שעדיף שלפיד היה מוביל את החיבור. לפיד כבר עבר את שלב הגמגום מזמן, יש לו עכשיו דיעות ברורות בכל נושא כמעט, תוכניות בכל מיני תחומים. עניין הטריות נתנה לגנץ יתרון על פני לפיד בסקרים וחבל, עכשיו במקום לצמוח לכיוון ה-40 מנדטים כפי שקיויתי שיקרה לאחר החיבור, הם יורדים לכיוון ה-30. בעיה קשה. הם חייבים לפתוח עכשיו פער בימים שנותרו. גנץ חייב להיות חד וברור יותר. מחר אגב אלך למפגש עם גנץ בירושלים בבנייני האומה, מעניין איזה רושם הוא יותיר שם. אבל הפרשה מהיום מאוד מציקה לי.

פורסם
ב. אני לא יודע מי הם הקולות של המדגם בסקרים, אך בבחירות האחרונות כל הסקרים הראו שוויון בין הרצוג-לביני מול נתניהו, ובסוף נתניהו ניצח. הוא לא ניצח סתם, יש לו קהל אוהדים בערים הקצת יותר רחוקות מגבולות ת"א - עמק חפר. כמות הקולות שאני שומע "רק ביבי" לבין "אני אצביע גנץ" הם מאוד משמעותיים.

נחיה ונראה, כרגע זה הכי טוב שיש לנו

ג. לקרוא לגנץ טירון פוליטי, לדעתי, זה לא נכון. הצבא עצמו הוא מקום שיש בתוכו פוליטיקה ארגונית. כשאני הייתי חייל ראיתי שקצינים מסוימים שמים רגלים לקצינים אחרים בשביל להוכיח את כוחם. גנץ לא היה עובד זוטר במפעל נידח, היה רמטכ"ל.

זה לא בדיוק אותו דבר. כקצין יש לך הרבה פחות (אם בכלל) עבודה מול התקשורת, ואני מניח שהתככים בכל זאת פחותים במידה מסויימת.

ד. הוא הצליח לתת תקווה לגוש המרכז, אך הכניס את ניסקורן למקום מאוד גבוה. עד כמה שאני כן מאמין בדעות כלכליות סוצאליסטיות, הרבה ישראלים לא אוהבים. ניסקורן הוא סמל לכך.

אני גם לא אוהב את זה, אבל אני מהמר שהמוטביציה היתה שרוב מי שלא אוהב את המהלך ורצה להצביע למפלגנץ יבלע את הצפרדע ובכל זאת יצביע למפלגנץ (כי איזו אלטרנטיבה אחרת במרכז יש לו?) מצד אחד, ומצד שני לניסנקורן בכל זאת יש ארגון של כמה עשרות אלפי עובדים שעשויים להצביע למלפגנץ בגלל החיבור הזה.

ה. אם הוא נתן אלטרנטיבה כלשהי לביבי, אני לא מבין איזו אלטנטיבה. אין לו שום דעה לא כאן ולא כאן.

מדי פעם גם לי יש תחושה שאין מה לעשות, אין מי שיצג אותי, ואין טעם לבחור. גנץ באמת נתן תקווה, שפשוט כבר ירד לי ממנה.

תראה, בכל זאת, מדובר במפלגת מרכז. מין שמרנות פרגמטית כזו. לא מדובר באיזה קצה הזוי פייגלין-סטייל שמבטיח תשלם-פחות-תקבל-יותר-ותתמסטל-כמה-שבא-לך-(אה,-וגם-בית-מקדש-וטרנספר-מה-אכפת-לך-אתה-גם-ככה-מסטול-מהתחת) או כל סיסמה קליטה אחרת שקל להבטיח וקשה מאוד לקיים. אני דווקא די מתחבר לרעיון הבסיסי (דברים בסה"כ עובדים סביר, נשפר קצת איפה שצריך ואפשר בלי לתת איזו כותרת אידאולוגית מפוצצת והבטחות שאי אפשר לקיים). כאמור, שמרנות פרגמטית.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תוכן חדש...